Študij: FMF matematika

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Antea
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Antea » 02. Dec. 2007 21:48

Je kdo od vas doštudiral na tem faxu, kje ste iskali službo?
mmmayamm
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a mmmayamm » 03. Dec. 2007 12:34

jst končujem
sem četrti letnik

po končanem pa se menda najlažje zaposliš kot kak programer ali pa statistik v zavarovalnicah
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 07. Feb. 2008 18:41

hey!
je tuki še kje kšn matematik... mal me zanima kuko je kj n temu faksu, razmišlam d bi šla sm...
mmmayamm
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a mmmayamm » 07. Feb. 2008 21:10

ja valda stvar je ql
če si seveda pripravljen nekaj delati. vedeti moraš da če se odločiš za ta faks in ga imaš namen redno delati to pomeni da zraven skoraj da ne moreš delati preko študenta.

drugače je pa stvar zanimiva in tud folk je čist ql.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 07. Feb. 2008 22:02

o, tnx... ma sj se morm odločt, sam k res tko n netu gledam kaj se pr posamznmu predmetu jemle, tko wtf, nikol slišala
Uporabniški avatar
Tinchka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 11. 2005
Kraj: ŠpG/LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Tinchka » 07. Feb. 2008 23:48

Premisli o tem, da bi se vpisala na VSŠ. Jaz sem sicer na fiziki, ampak matematiko 1 imamo čisto isto kot matematiki. Zdej če pravijo, da je na UNI-ju težko, ti jaz povem, da na VSŠ-ju niti ni. Važno, da hodiš na vaje pa gre.
Nana nanana nanana on a Summerbreeze ...
Euler
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Euler » 08. Feb. 2008 8:21

Jaz sem na FNM v MB. Enopredmetna pedagoška matematika. Počasi končujem. Pa mi ni žal, da sem izbral matematiko. Imam pa občutek, da je v Mb malo lažje, čeprav ni preverjeno. Morem pa rečt, da so profesorji v Mb res super.
Nepedagoška matematika pa je Mb komaj 5 ali 6 let. Eden, ki je že končal, je asistent na faksu, večina pa jih hodi kar naprej na podiplomski študij.
Nepedagogi naj bi bili uporabni na kakih bankah, statističnih uradih, zavarovalnicah,...
Moje mnenje - če bi se odločal za nepedagoško, bi vzel smer finančna matematika. Samo tega še v Mb ni, v Lj pa je. Drugače pa imam itak namen biti učitelj.
Uporabniški avatar
super_shine
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a super_shine » 08. Feb. 2008 18:25

...
Zadnjič spremenil super_shine, dne 13. Nov. 2010 10:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tinchka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 11. 2005
Kraj: ŠpG/LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Tinchka » 08. Feb. 2008 19:03

Ja, če si na UNI-ju, ja :D Na VSŠ niti ne. Sem hodila prvo leto na UNI in ni šlo :( Popada jih cel kup. Ne se zdej ustrašit. Če te zanima in če si nadarjena imaš zelo dobre možnosti za uspeh. Ja če ti gre matematika dobro, ti bo to pri fiziki zelo koristilo. Jaz sem antitalent za matematiko :razz: In matematika je tisto, kar me matra. Fizika še kar gre. Sicer pa je študij še kar zanimiv. Imaš dosti praktičnih vaj, nekaj izbirnih predmetov (na UNI-ju),... Večino stvari se da naredit s kolokviji in tako se tudi najbolj splača, pač lepo delaš sproti čez leto, na koncu na ustnega in je. Pa na našem faksu se da marsikaj zmenit. Recimo če se prepišeš iz ene smeri na drugo ti kar dosti stvari priznajo. Te še kaj konkretno zanima?
Nana nanana nanana on a Summerbreeze ...
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 24. Feb. 2008 0:26

Js sm na FMF-ju, prvi letnik Matematike, smer Pedagoška matematika. Mi je ful všeč in bi se še enkrat isto odločla, čeprov je res, da je ful težko. Pa če mislš narest, je treba redno hodit na vaje.

Drugač se mi zdijo pa vsi predavatelji in asistenti ful v redu, z nekaterimi vem da se da zment, da če se zbere ene par študentov, da jim še posebi vse razloži.
Pr vajah se hodi pred tablo rešvat naloge in se dela pač tok hitr, kokr un zna. Če pa kdo drug kj ne razume, pa brez problema lahko vpraša pa mu tut trikrat razložijo, če je treba.

ma sj se morm odločt, sam k res tko n netu gledam kaj se pr posamznmu predmetu jemle, tko wtf, nikol slišala

Odvisn. Ponekod je večina čist na nov, nekje pa je bl podrobna snov iz sš. Moraš pa vedit, da je prov računanja tko kt v srednji šoli bl mal; velik več je dokazvanja pa izpeljevanja...
težavnost nej bi bla pa tko: ena lažja naloga ( :gruebel: ), ena taka kot na vajah, ena mal težja in ena precej težka, kjer moreš res sam neki pogruntat (ni podobna nalogam z vaj).
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 24. Feb. 2008 9:27

^^ u, men je to ful dobr d ni računanja k lihk tega ne maram (dobr d obstajajo kalkulatorji :D :D ), izpeljevanje pa rečmo d mi je kr dost všeč.
sicr pa jst zihr n bom šla n pedagoško smer, k nism tak tip človeka d bi pol delov v razredu.

amm, ja pa zadnjič sm bla na "dnevu odprtih vrat" n fizi - mal smo šli pogledat kuko zgleda; pa lihk tko smo pršli d so mel vaje. mi je blo kr dost všeč, sam se je vidl kuko eni hodjo res sam cajt zgublat (igranje tri v vrsto, pa vprašanja k je prfoks dve minute prej o tem govoru...)
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 24. Feb. 2008 9:37

V prvem letniku mamo mi skor vse čist isto kokr uni, k so bolonjska smer, tko da vse, kar sm napisala, vela tut za njih. Za finančno mat. pa ne vem.
Z bolonjci mamo vsa predavanja skupi in večino kolokvijev mamo istih. Vsaj letos, k oni še nimajo izbirnih predmetov.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 24. Feb. 2008 9:40

z finančno matematko sm gledala majo tud podobn predmetnik, sam je še ekonomija, pa mislm d mal več informatite oz. programiranja
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 24. Feb. 2008 9:43

http://fmf.mojforum.si/
tle je še nš forum, če si hočeš kj pogledat (če slučajn še nisi vidla)
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 24. Feb. 2008 9:46

no, pa še tole:
http://ucilnica.fmf.uni-lj.si/
naša "spletna učilnica", kjer objavlajo vse v zvezi s kolokviji, vaje, ki jih bomo rešval, dodatne naloge... (pr večini se lahko prjaviš kot gost in vidiš skor vse kar lahko vidmo mi :) )

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov