Študij: Fakulteta za upravo LJ(UN)

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
Uporabniški avatar
someone
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a someone »

hej
mene pa nekaj zanima. Če bi se odločila za študij na fu visokošolski program, ali se šele v tretjem letniku odločim za smer (javna, poslovna uprava)?. Zanima pa me tudi kje lahko v prvem letniku opravljam prakso, ali je možno v kakšnem podjetju, ali mora biti na občini?
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Sunshine »

O magisteriju sem razmišljala, vendar še nisem tako daleč.

Forum deluje :)

Pri visokošolskem študiju je smer javna uprava. V 3.letniku se pa odločiš module:
A.) finančno-davčni
B.) upravno-pravni
C.) informacijski

Praksa se praviloma opravlja v javni upravi, lahko so to tudi javna podjetja, javne ustanove,... kaj več pa ti bodo točneje povedati v referatu. Kakšno podjetje imaš pa ti v mislih?
Uporabniški avatar
someone
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a someone »

Zakaj pa v razpisu piše, da so 2 smeri in sicer javna uprava in poslovna uprava?
Glede podjetja pa bi rada delala v nekem podjetju od znancev, pri katerih se ukvarjajao z računalništvom in so d.o.o., vendar to očitno ni možno.
aja, pa še to, ali je praksa že v prvem letniku ali kasneje?
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator

Jaz sem absolventka in se stvari spreminjajo. Verjetno je ena smer navaden študij, druga smer pa bolonjski

Jaz sem mela obvezno prakso v prvem in drugem letniku. Razpisi za prakso so se ponavadi objavljali začletek marca na internetni strani fakultete

Za vse te informacije je najbolje, da se obrneš na referat fakultete. Informacije bodo najbolj točne in preverjene
princesss
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a princesss »

Js mam pa en problem pri katerem mi bo mogoče kera od vas lahko vsaj mal pomagala. Sem 1. letnik, študiram Angleški jezik (na FF), ampak sm ugotovila, da to ni zame. In bi se rada prepisala na Upravo (univerzitetni program). A mi katera lahko razloži kako to poteka? :?
Perhaps we all give the best of our hearts uncritically.. to those who hardly think about us in return. /T. H. White/
princesss
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a princesss »

OK, glede prepisa zgleda nobena ni kej dost vedla, ampak ni problema, sm se dokopala do vseh potrebnih informacij. :D Me pa zanima, če je kera po tem faksu sploh najdla ustrezno službo al pa če koga tazga pozna? K res mau cvikam, da pol ne bo kje delat.. :?
Perhaps we all give the best of our hearts uncritically.. to those who hardly think about us in return. /T. H. White/
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator

To je pa pri vsakem poklicu isto.

Poznam jih kar nekaj, ki so dobili zaposlitev za kar so se izšolali, poznam jih kar nekaj, ki so pričeli z delom v zasebnem sektorju, ter seveda tudi take, ki so brez zaposlitve.
Sicer pa imaš vrata odprta za celotno Evropo, za glavne evropske prestolnice kjer so razne mednarodne ustanove...
tiana1
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a tiana1 »

js pa lih končujem 1 letnik uni- bolonski pa me zanima če je še kera kle k je na istem. dva izpita sta mi še ostala teorija organizacije pa informatika pa me zanima če se kera kej spomne kaj je dobr znt pr teoriji org. js jo mam 1. sept in se učim tista vprašanja k so v knjigi..in sm pršla do 6 poglavja k sm ugotovila, da da on ful enih vprašanj k jih sploh ni kle gor ampak so uni iz njegovih slajdov. vsi k so delal so rekl da so teli iz učbenika dost zdej pa kr neki. helppppp
kathy
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a kathy »

Jst bi pa ful prosila, če mi katera napiše kako zgleda redni študij...
Razmišljam, da bi šla iz starega sistem izredno, na redni študij po bolonjskem sistemu, pa ne vem ali se mi splača, predvsem zarad tega, ker jst moram nujno delat in ne vem če mi bo znesl redni študij in delo...?!?
tiana1
Komunikatorka
Komunikatorka

no js zdele končujem 1 letnik in ni blo nikol panike za delat. predavanja maš 4krat na tedn en dan si frej. pa še po parih tednih ugotoviš na kaj je dobr da hodš ostalo pa itak vse na netu dobiš. js sm hodila samo na vaje..pa zlo redko na predavnja pa sm zmer vse zapiske mela..pa mi ni blo nobene panike nardit izpita pol. včasi tud po ceu tedn nism šla ker preprost ni blo potrebe po tem. tko da men je zakon sam še dva izpita morm spacat :)
kathy
Debatorica
Debatorica

tiana1 napisal/-a:no js zdele končujem 1 letnik in ni blo nikol panike za delat. predavanja maš 4krat na tedn en dan si frej. pa še po parih tednih ugotoviš na kaj je dobr da hodš ostalo pa itak vse na netu dobiš. js sm hodila samo na vaje..pa zlo redko na predavnja pa sm zmer vse zapiske mela..pa mi ni blo nobene panike nardit izpita pol. včasi tud po ceu tedn nism šla ker preprost ni blo potrebe po tem. tko da men je zakon sam še dva izpita morm spacat :)

aha...kako je pa s temi obveznimi vajami? Koliko krat na teden so? Pa kdaj so ponavad?
Ali lahko kej se premeščaš iz skupine v skupino...pa da tko bl popoldne hodiš?
tiana1
Komunikatorka
Komunikatorka

glej nobene vaje niso obvezne..na nekaterih se morš res da podpisat sam to je sam zarad evidence..ti čist nč ne vpliva na oceno al kar kol druzga. na enih parih morš opravt neko obveznost v smislu kkšne seminarske in pol dobiš tist podpis v indeks. v skupinah smo po 50 in se da zamenat skupino če ti od druge urnik bl paše sam ponavad rabš nekoga za zamenjavo. drgač pa že po nekem cajtu folk neha hodt..tko da tud če v svoji skupini zamudiš vaje greš loh k drugi al kej tazga. to res ni biu noben problem. edin pr angleščini je dobr hodt ker ti vpliva na oceno na konc
tiana1
Komunikatorka
Komunikatorka

aja vaje so pa pr vsakem predmetu tko da odvisn od urnika kdaj jih maš. lahko da maš v enem dnevu 3 pa pol 3 dni nč pa spet. res čist odvisn. pa ponavad so zutri..zlo redko smo mel pop..pa še to smo se pol zmenl da smo zamnela na zutri.
kathy
Debatorica
Debatorica

jah je kr za premislt...še posebi zato ker jst delam od 8zjutri pa vsaj so 13h morm bit v pisarni...al pa službo zamenjat... :?
bom še ornk mogla razmisnla
tiana1
Komunikatorka
Komunikatorka

ja js sm mela včinoma vse do 1 pol pa frej ceu dan. tko da težko ja. sam kokr vem so mele ene skupine pa bl pop. ja je res stvar za premislt. večina ns je delal in dela pa nm je čist komot znesl
Odgovori