Študij: Fakulteta za upravo LJ(UN)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Obljubljeno, storjeno. Danes sem še malo raziskala na netu in naletela na tole:
podatki o informativnih dnevih
Pišejo vam ure in predavalnice.
podatki o informativnih dnevih
Pišejo vam ure in predavalnice.
- Vagabund
- Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 2. 2009
buubbika napisal/-a:Vagabund, očitno je,da govoriš iz svojih (dokaj slabih) izkušenj, in tule bluziš, tako in drugače. Mislim,da ustavno pravo ni pomembno v pravni državi? Bravo res!
Mogoče podjetja oz. delodajalci res ne poznajo vseh 174 členov ustave, vrjetno pa vejo, da je vrhovno sodišče najvišje, in zarad kakšnh prekrškov lohk zgubijo to in to. Primer pač.
Po tvojem za podjetja niso ne ekonomisti, ne upravniki, ne meneđerji, hm, pol bo pa kak modni oblikovalec not padu al kako? Ja valjda, da delodajaleec tud gleda, kje si diplomiral, delovne izkušnje itd. Jst ne poznam koga, ki bi v podjetju zaposlil kr nekoga. Pa če bi bli predmeti tok nepotrebni, kot sam praviš, da so, js mislim, da bi to prej pogruntal kaki pristojni organ UNI itd itd. Znanje nikomur ne škodi.
Pa ne mi rečt, da si tudi ti iz FU? Ker očitno je ta faks katastrofa glede pozornega branja. Napisal sem, da za podjetje ni nujno poznavanje ustave oziroma ustavnega prava. Je to težko razumljivo? Sem napisal tudi, da je potrebno poznati pravo. Celo navedel sem primere, vendar pa ni treba znati vsega prava, ker ga tudi profesorji na PF ne znajo. Se lahko vprašaš zakaj. A moram še kaj bolj nazorno napisat? Pa preberi si vse še enkrat, ker tukaj sta živi dokaz tega, da je v Sloveniji funkcionalna nepismenost velik problem.
- kikiriki
- Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 4. 2007
kikiriki napisal/-a:Vagabund napisal/-a:kikiriki napisal/-a:Ravnanje z ljudmi ni pomembno ? Ja kaj je pa ključni vidik vsakega podjetja, če ne ljudje oz. zaposleni ?
Informatizacija poslovnih procesov ni pomembna ? Kaj pa je danes trend sodobnih podjetij - Ja informatizacija poslovanja ane.
Pravo EU ni pomemben v današnjem času ko smo člani EU in ko morajo dobra podjetja iskati svojo priložnost na trgih EU ?(Določila o konkurenci, pretoku blaga, storitev...)
Ustavno pravo ni pomembno ? Ustavno pravo je pomembno zmeraj in povsod, ker vsa slovenska zakonodaja temelji na ustavnem pravu. Tudi gospodarsko pravo.
Vidim, da na katerikoli faks že hodiš si dobil zelo slabo izobrazbo tako poslovno kot splošno.
Daj smešiš se. 99,9% podjetnikov sploh ne ve, da obstaja ustavno pravo, ker ga ne potrebujejo. Potrebujejo pa gospodarsko, obligacijsko pravo pri skepanju pogodb. Tega se na FU seveda ne uči, ker se tu uči birokrate, ne pa ljudi za v podjetja. Tudi znanje ustave ti popolnoma nič ne koristi, pa čeprav celotni sistem temelji na njej. Mogoče samo, če želiš zgraditi džamijo, pa še takrat se boš verjetno obrnil na odvetniko. Podobno je evropska zakonodaja za večino slovenskih podjetij fikcija, saj jih izvaža samo mogoče 10%. Ostalih bedarijah pa sploh ne bi komentiral. Ja, v življenju ti pride veliko stvari prav. Tudi to, da znaš gumo zamenjat, ali pa da znaš gradbeništvo, strojništvo itd., vseeno pa to ni ključno znanje, ki ga potrebuje povprečno podjetje, razen če ni specializirano za določeno področje. Tako da zaradi mene lahko nakladaš kolikor hočeš, ampak ti povem iz prakse, da vsako podjetje zelo loči med tema dvema faksoma. Seveda pa lahko poskusiš prepričati kadrovnike, da si izšolana za delo v "upravi podjetja" Zaenkart ni še nikomur uspelo.
Ti si pa res malce "omejen". Poznati Ustavno pravo je osnovna razgledanost. Če ga ti ne poznaš je pa to žalostno.
Res je realnost, da je slovenski izvoz nikakršen, ampak sedaj mi je tudi bolj jasno zakaj, ko vidim kakšni kadri se proizvajajo na ekonomski, ko berem tvoje poste. Da greš prbijat take, da ni potrebno poznavat EU, ker se itak nič ne izvaža. Pa če bi te slišal kakšen Tajnikar bi te pomoje lastnoročno zabrisal iz faksa.
Ti si pomoje še na srednji ekonomski, ker take zadeve govorit je pa preveč.
Če pa si slučajno res na EF potem pa se najbrž spomniš prof. Tekavčičeve ali pa prof. Prašnikarja, ki sta najbrž kdaj omenjala stroškovno učinkovitost. To bi lahko ti kot "bister" fant povezal z realnim svetom in ne bi klobasal takih neumnosti kot je odebeljen stavek zgoraj. Najemati drage odvetnike za pravne nasvete iz splošne razgledanosti je polomija. Ampak kot sem že predvideval se jaz tule najbrž pregovorjam z nekim mulcem iz srednje ekonomske, ki o ekonomiji nima pojma.
- underdogy
- Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 8. 2008
LoL. Smesno. In zalostno. In sploh nevem kaj naj se na to recem. Hm, aja poba nisem. Pa tudi o tem kaj znam in sem delala oz. delam na tem oh tako zajebanem podrocju ne bom debatirala s tabo. Zakaj? Ker mi ni treba na tak banalen nacin dokazovat, da si pac samo se en od prevecih prepotentnih bebcev, ki bo diplomiral na tem faksu in da preporsto nimas pojma, ceprav se tega zdaj ne zavedas, ti garantiram, da se bos prvi dan prakse.
Punce jaz predlagam, da nehamo smetit to temo, ker pac temu osebku ni pomoci. Dejstvo je, da je popolnoma vseeno kaj in kako mu probamo kaj dopovedat, zabito je zabito.
Punce jaz predlagam, da nehamo smetit to temo, ker pac temu osebku ni pomoci. Dejstvo je, da je popolnoma vseeno kaj in kako mu probamo kaj dopovedat, zabito je zabito.
- Vagabund
- Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 2. 2009
underdogy napisal/-a:LoL. Smesno. In zalostno. In sploh nevem kaj naj se na to recem. Hm, aja poba nisem. Pa tudi o tem kaj znam in sem delala oz. delam na tem oh tako zajebanem podrocju ne bom debatirala s tabo. Zakaj? Ker mi ni treba na tak banalen nacin dokazovat, da si pac samo se en od prevecih prepotentnih bebcev, ki bo diplomiral na tem faksu in da preporsto nimas pojma, ceprav se tega zdaj ne zavedas, ti garantiram, da se bos prvi dan prakse.
Daj no poba. Kaj sedaj jokaš? Saj si finančen in pravni ekspert, samo kar si tak genij pač ne zgubljaš časa s tem dvema faksoma. Saj te čisto razumem. In ne meni govorit o praksi, ker sem precej več delal od tebe in to na dosti bolj odgovornih položajih kot ti, ki si kot študentek kuhal kavo in vnašal podatke. Ampak ko diplomiraš, me kontaktiraj, ker ti bom zrihtal eno lepo delovno mesto na tvojem nivoju. Pa brez skrbi. Ne bo vključevalo nobene matematike, večje odgovornosti itd. in še šefe boš lahko pljuval. Dokler te seveda ne slišim.
-
tani24 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 1. 2007
No evo ravno končujem na tem preljubem faxu in se moram nažalost strinjata, da te polovica predmetov ne nauči NIČ. Vsako leto znova sem se učila ene in iste stavke v enih in istih predmetih, samo imena so spremenili. Od vseh so bili uporabni Računalniški praktiku, Poslovna angleščina, Predmeti od Devjaka, se pravi, Kvantitativne metode, analize itd. Potem predmeti od Kovač Polone, Posebni upravni postopki in Upravni postopek in upravni spor, torej dejansko šele v 3 letniku ti pokažejo kako se izpolne davčna napoved (no ko se je še) in kaj je to sploh davek. Potem še predmet upravno-notranje zadeve in pri tem se konča.Vse ostalo so samo definicije, ki se jih dudlaš, znaš jih pa itak nikol več.
Ko sem začela delati v enem podjetju v administraciji, sem šele ugotovila, da nimam pojma o ničemer. Žalostno je da dajejo povdarek na delo v občinah in ministrstvih, kot da bo vsako leto 400 študentov dobilo službe direkto tam. Boš ja če imaš zelo dobro vezo. Če pa ne se boš pa trudil iskati službe prek študenta, da si vsaj malo nabereš izkušenj in znanja, pozneje pa mogoče celo dobil redno službo nekje.
Ko sem začela delati v enem podjetju v administraciji, sem šele ugotovila, da nimam pojma o ničemer. Žalostno je da dajejo povdarek na delo v občinah in ministrstvih, kot da bo vsako leto 400 študentov dobilo službe direkto tam. Boš ja če imaš zelo dobro vezo. Če pa ne se boš pa trudil iskati službe prek študenta, da si vsaj malo nabereš izkušenj in znanja, pozneje pa mogoče celo dobil redno službo nekje.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Osnovna razgledanost? Clovek bozji, izjemni vecini ljudi sploh ni niti okvirno jasno kaj v slovenski ustavi je. Tudi ce bi gledali samo ljudi s faksom je delez zanemarljivo majhen.kikiriki napisal/-a:Poznati Ustavno pravo je osnovna razgledanost.
Ce je Ustavno pravo osnovna razgledanost, zakaj te potem to rabijo na faksu ucit?
Ma sej, ce ti ni jasno kaj pomeni izraz "osnovna razgledanost", kako ti bo pa kaj drugega.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Ce se ne motim je rekel, da poznavanje ustavnega prava ni pomembno za delovanje podjetij. Ti mu pa polagas besede v usta, ces da je rekel, da ustavno pravo ni pomembno v nobenem primeru.buubbika napisal/-a:Vagabund, očitno je,da govoriš iz svojih (dokaj slabih) izkušenj, in tule bluziš, tako in drugače. Mislim,da ustavno pravo ni pomembno v pravni državi? Bravo res!
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
- kikiriki
- Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 4. 2007
Mahagonij napisal/-a:Osnovna razgledanost? Clovek bozji, izjemni vecini ljudi sploh ni niti okvirno jasno kaj v slovenski ustavi je. Tudi ce bi gledali samo ljudi s faksom je delez zanemarljivo majhen.kikiriki napisal/-a:Poznati Ustavno pravo je osnovna razgledanost.
Ce je Ustavno pravo osnovna razgledanost, zakaj te potem to rabijo na faksu ucit?
Ma sej, ce ti ni jasno kaj pomeni izraz "osnovna razgledanost", kako ti bo pa kaj drugega.
Ne zaletavaj se brezveze. Morda je razlika med splošno razgledanostjo in univerzitetnem učenju ustavnega prava kakšna razlika ane. Poznati prvi člen ustave je splošna razgledanost. Poznati nekatere temeljne pravice in svoboščine je tudi splošna razgledanost (Če si ovčica potem verjamem, da svojih pravic in svoboščin ne rabiš poznati) in še veliko stvari v ustavi sodi pod splošno razgledanost.
Npr. kakšne primerjave med slovensko ustavo in tujimi ustavami pa res niso več del splošne razgledanosti.
Zadnjič spremenil kikiriki, dne 23. Feb. 2009 20:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov