Študij: Fakulteta za upravo LJ(UN)
mene pa zanima, če katera ve glede teh izpitov vsš-javna uprava po bolonjski deklaraciji, ki so zraven napisani kot izbirni predmeti ALI so to predmeti,ki jih moreš poleg ostalih obveznih opraviti ,tudi ti obvezni ali kako?
Ker če so tudi ti obvezni potem bo iz npr. prvega letnika iz 8 izpitov prešlo na 10-11 izpitov
.......
Kdo ve kaj več o tem?
Hvala za odgovore, lp!
Ker če so tudi ti obvezni potem bo iz npr. prvega letnika iz 8 izpitov prešlo na 10-11 izpitov

Kdo ve kaj več o tem?
Hvala za odgovore, lp!
Thrashy napisal/-a:mene pa zanima, če katera ve glede teh izpitov vsš-javna uprava po bolonjski deklaraciji, ki so zraven napisani kot izbirni predmeti ALI so to predmeti,ki jih moreš poleg ostalih obveznih opraviti ,tudi ti obvezni ali kako?
Ker če so tudi ti obvezni potem bo iz npr. prvega letnika iz 8 izpitov prešlo na 10-11 izpitov.......
![]()
Kdo ve kaj več o tem?
Hvala za odgovore, lp!
Ja itak, ti izbirni predmeti so obvezni predmeti, ki jih moraš nardit da opraviš letnik, le da maš na izbiro več predmetov iz katerih potem izbereš tiste ki ti bol ležijo.
Nekoč ni dolgo še tega
v deželi res ne vemo kje
živela je čebelica
imela lepo je ime...
v deželi res ne vemo kje
živela je čebelica
imela lepo je ime...
Jaz sem absolventka na FU in bom kmalu diplomirala. Punce, sploh absolventke, zanima me ali imate že redno službo? Jaz pišem prošnje za delo kot nora in sploh ne dobim odgovorov, če pa že, so pa ti negativni. To je res noro. Gledam za zaposlitev na raznih portalih za delo, vendar za našo izobrazbo sploh ni služb. Vsi seveda zahtevajo tudi delovne izkušnje in tako takoj odpadeš. Res žalostno. Včasih si pa še stanovanje gratis dobil, samo da si se zaposlil pri določeni organizaciji. 

Alone in the forest of dusk I ride, without one path where I could go, a place of ancient splendour rise, darkness fall upon my face.
Tudi jaz sem absolventka in kmalu (najverjetneje še letos) diplomiram. Iščem pripravništvo kot nora pa nič... povsod iščejo le ekonomiste in pravnike. Naš faks je veliko premalo cenjen... pojma nimam kam iti po diplomi. Za nas res ni nič razpisanih mest.
Jaz sem upala na neko pripravništvo, pa je vse skupaj padlo v vodo... in zdaj res ne vem kaj naj.
A mogoče veš kakšne diferencialne izpite je potrebno narediti za prestop v UNI in če jih lahko delaš tudi brez statusa. Kakšni sploh so pogoji za vpis na UNI? A ful gledajo na povprečje?
Moj cilj namreč trenutno je iti še na UNI, potem pa na magisterij na pravo. Ker z našim faksom ne bom nič dosegla.
Jaz sem upala na neko pripravništvo, pa je vse skupaj padlo v vodo... in zdaj res ne vem kaj naj.
A mogoče veš kakšne diferencialne izpite je potrebno narediti za prestop v UNI in če jih lahko delaš tudi brez statusa. Kakšni sploh so pogoji za vpis na UNI? A ful gledajo na povprečje?
Moj cilj namreč trenutno je iti še na UNI, potem pa na magisterij na pravo. Ker z našim faksom ne bom nič dosegla.
Lej, tle čist spodi piše kaj moraš nardit za prepis na uni:
http://www.fu.uni-lj.si/studij/predmetnik_uni.asp
http://www.fu.uni-lj.si/studij/predmetnik_uni.asp
Nekoč ni dolgo še tega
v deželi res ne vemo kje
živela je čebelica
imela lepo je ime...
v deželi res ne vemo kje
živela je čebelica
imela lepo je ime...
Megi23 naj ti povem, da ni več možnosti prestopa na UNI zaradi bolonjske deklaracije. Tisto so stari podatki. Greš lahko seveda samo na magisterij kjer pa moraš imeti seveda povprečje in 590.000,00 sit. To so mi namreč rekli v referatu. Prestopov na UNI namreč ni več. Jaz sem namreč hotela diplomo narediti že poleti, ker sem hotela iti na UNI, vendar ni več možnosti. Magisterij se mi pa skoraj ne splača iti delati, saj enostavno ni služb, razen če imaš veze. Vse skupaj je eno veliko sranje!
Alone in the forest of dusk I ride, without one path where I could go, a place of ancient splendour rise, darkness fall upon my face.
Ja to sem tudi jaz zvedla ravnokar na našem forumu. Groza, pa kaj se gre ta naš faks. Se pravi, da so vpisali samo eno generacijo univerzitetni. Obup. In kaj naj zdaj. Res je vse eno veliko sranje.
Dokler sem študirala mi je bil ta faks zelo všeč, zdaj pa ko sem začela misliti na službo, sem pa ugotovila, da je vse en velik shit.
Naslednje leto bo obvezno treba še nekaj vpisat. Ampak kaj le? Kakšne možnosti sploh imamo?
Dokler sem študirala mi je bil ta faks zelo všeč, zdaj pa ko sem začela misliti na službo, sem pa ugotovila, da je vse en velik shit.
Naslednje leto bo obvezno treba še nekaj vpisat. Ampak kaj le? Kakšne možnosti sploh imamo?
Aja Megi23 glede pripravništva - po zakonu to ni več obvezno, razen če to zahteva delodajalec.
Tudi jaz ne vem kaj naj naredim. Bolj, ko premišljujem bolj sem prepričana, da z magisterijem ne bom nikamor prišla, ker ni možnosti za zaposlitev. Zdi se mi dat brezveze 590.000 sit, službe pa ne bom dobila za to stopnjo izobrazbe. Jaz bom probala najti eno dokaj v redu službo, sam do sedaj slabo kaže, ker sem že res veliko prošenj napisala pa od nikoder nobenih odgovorov. To je samo zaradi tega, ker uradno nimamo delovnih izkušenj, čeprav že pet let dokaj redno delam preko študenta.
Samo res ne vem, kaj bo recimo čez deset let, ker zdej imajo študenti res dobre možnosti, da naredijo vsaj magisterij. Vsi bodo magistri pa noben ne bo imel službe oziroma bo delal na delovnem mestu za šesto stopnjo izobrazbe.
Tudi jaz ne vem kaj naj naredim. Bolj, ko premišljujem bolj sem prepričana, da z magisterijem ne bom nikamor prišla, ker ni možnosti za zaposlitev. Zdi se mi dat brezveze 590.000 sit, službe pa ne bom dobila za to stopnjo izobrazbe. Jaz bom probala najti eno dokaj v redu službo, sam do sedaj slabo kaže, ker sem že res veliko prošenj napisala pa od nikoder nobenih odgovorov. To je samo zaradi tega, ker uradno nimamo delovnih izkušenj, čeprav že pet let dokaj redno delam preko študenta.
Samo res ne vem, kaj bo recimo čez deset let, ker zdej imajo študenti res dobre možnosti, da naredijo vsaj magisterij. Vsi bodo magistri pa noben ne bo imel službe oziroma bo delal na delovnem mestu za šesto stopnjo izobrazbe.
Od delodajalcev kjer delaš preko študentskega servisa lahko tudi zaprosiš za priporočilo in mogoče potem to priložiš prošnji. Drugače je pa obstaja tudi Nefiks indeks (mislim, da se še prov spomnim, sam ne vem več kje ga lahko dobiš) in potem tako kot v delovno knjižnico zaposlenim, delodajalci vpisujejo študentu koliko časa je delal, vrsta dela, katera firma...
-
- Komunikatorka
- Kraj: Lj