Študij: Fakulteta za upravo LJ(UN)

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 09. Feb. 2009 12:47

Vagabund, a lahko nehaš v vsaki temi vsiljevat svoje veleumno mišljenje in iskat besednih dvobojev? Vsaka fakulteta je dobra za nekaj in če mi gre kaj na živce, so to posamezniki (ponavadi ljudje, ki so iz druge stroke ali pa sploh nobene), ki popljuvajo nek fax po dolgem in počez in mislijo, da so zato kaj boljši, ker dotičnega faxa niso izbrali. Tudi recimo kakšne šole za dizajn ipd. stvari so uporabne, v kolikor posameznik zna na svojem področju uporabiti svojo produktivnost in iznajdljivost. Če tega dvojega nimaš, ni zato kriva fakulteta, kjer si se izobraževal. :wink:
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 09. Feb. 2009 12:51

*hox* napisal/-a:
Študentka. napisal/-a:Ja, res še ni ure za informativce objavljene :(

A ni to vsako leto isto? Zjutri ob 9ih, popoudne ob 16ih?

Kolikor je meni znano ni vsako leto isti čas oz. če je vedno ob istem času, pa ni nujno isti čas kot na drugih fakultetah. Recimo na Gea Collegu so informativni v petek ob 10.00 uri zjutraj in popoldne ob 15.00 uri, na nekaterih faksih pa so inf. dopoldne ob 9.00 uri, popoldne pa ob 16.00 uri. Bi bilo fajn, če bi na strani fakultete že kaj pisalo, pa žal še nič...
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 09. Feb. 2009 12:55

Zakaj pa katera preprosto ne pokliče na faks?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 09. Feb. 2009 12:57

Ja očitno bo res treba, če ne znajo ure napisat na spletni strani. Bom danes poklicala in napišem uro tukaj.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 09. Feb. 2009 13:06

http://www.uni-lj.si/informativni_dan_2 ... ramov.aspx

Članice Univerze v Ljubljani bodo predstavljale študijske programe, obštudijske dejavnosti in druge vidike študija na UL na informativnih dnevih, v petek 13.2. ob 10.00 in 15.00 uri ter v soboto 14.2. ob 10. uri.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 09. Feb. 2009 13:34

^^ Ni na vseh fakultetah tako. Npr. filozofska vem da ima ogomno različnih terminov, ker imajo pač ogromno smeri. Pa velik fakultet ima ob 10ih.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Vagabund
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Vagabund » 09. Feb. 2009 13:41

Tamala_mrha napisal/-a:Vagabund, a lahko nehaš v vsaki temi vsiljevat svoje veleumno mišljenje in iskat besednih dvobojev? Vsaka fakulteta je dobra za nekaj in če mi gre kaj na živce, so to posamezniki (ponavadi ljudje, ki so iz druge stroke ali pa sploh nobene), ki popljuvajo nek fax po dolgem in počez in mislijo, da so zato kaj boljši, ker dotičnega faxa niso izbrali. Tudi recimo kakšne šole za dizajn ipd. stvari so uporabne, v kolikor posameznik zna na svojem področju uporabiti svojo produktivnost in iznajdljivost. Če tega dvojega nimaš, ni zato kriva fakulteta, kjer si se izobraževal. :wink:

Jaz vsiljujem svoje mnenje? Ga zgolj podajam in če nekomu ni všeč, je to njegov problem. Samo z večino tukaj svoj pogled utemeljujem in ne posplošujem v smislu "vsi so zanič" itd. In se popolnoma strinjam s teboj, da posamezniki, ki nimajo pojma o neki zadevi, naj o njej ne pametujejo. Sam se ne pregovarjam z zdravniki o medicini, pravniki o pravu itd. Na tem forumu pa so očitno "veleumi", ki ne ločijo med osnovnimi pojmi in potem sodijo. Najboljši primer je underdogy, ki financ ni nikoli študiral, niti nima najmanjšega pojma o ekonomiji, ampak ve pa, da ekonimisti nimajo pojma o financah. Genij, ni kaj. Pa stavim, da ne ve niti, kaj je izkaz uspeha. To me spominja ne neko tajnico, ki je imela idejo, da ona vodi podjetje, direktor pa samo nosi denar iz podjetja v aktovki (se ne šalim). Zgodba se je končala slabo-za njo, ker je nihče noče več zaposliti, saj taki "veleumi" delajo samo škodo. Drug primer je kikiriki. Že vprašanja v smislu "In kje ti v tem predmetniku vidiš, da učijo samo javno upravo ?" kažejo, da si ni pogledala niti predmetnika. Pa da ti odgovorim (copy-paste s spletne strani):Ekonomika javnih podjetij in javnih zavodov, Ekonomika javnega sektorja, Teorija javne uprave itd. Očitno je težko prebrat. Še dobro, da se ni spuščala v sam učni načrt. Na ostala vprašanja pa se mi niti ne da odgovarjat.

In še enkrat. Mi popolnoma vseeno kaj študirate. Mi je popolnoma vseeno, kaj delate. Mi je popolnoma vseeno, kaj boste delali. AMPAK ne mi pa govorit o zadevah, o katerih nimate pojma. Ker že Prešeren je lepo zapisal: le čevlje sodi naj kopitar.
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a kikiriki » 09. Feb. 2009 14:54

No pa da ti še jaz malo predmetov, ki niso iz javne uprave naštejem: Temelji ekonomije, Teorija organizacije, Informatika, Pravna ureditev EU, Ustavno pravo, Kvantitativne metode, Ravnanje z ljudmi v upravi, Informatizacija poslovnih procesov v upravi...
Malo premisli preden govoriš na pamet. Pa sem te ujel na blebetanju po linku, ki si ga sam dal.
Vagabund
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Vagabund » 09. Feb. 2009 15:36

kikiriki napisal/-a:No pa da ti še jaz malo predmetov, ki niso iz javne uprave naštejem: Temelji ekonomije, Teorija organizacije, Informatika, Pravna ureditev EU, Ustavno pravo, Kvantitativne metode, Ravnanje z ljudmi v upravi, Informatizacija poslovnih procesov v upravi...
Malo premisli preden govoriš na pamet. Pa sem te ujel na blebetanju po linku, ki si ga sam dal.

In to so znanja, ki ti bodo prišla prav v podjetju? Kot so Ustavno pravo in ostali označeni? Torej še vedno drži moja začetna teza, da 80% predmetov nima v zasebni sferi nobene uporabne vrednosti. Pa še tistih nekaj predmetov, ki so pogojno uporabljivi, ima vsak nekaj snovi v povezavi z javno upravo. Še kakšen pomaten komentar?
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a kikiriki » 09. Feb. 2009 16:11

Ravnanje z ljudmi ni pomembno ? Ja kaj je pa ključni vidik vsakega podjetja, če ne ljudje oz. zaposleni ?
Informatizacija poslovnih procesov ni pomembna ? Kaj pa je danes trend sodobnih podjetij - Ja informatizacija poslovanja ane.
Pravo EU ni pomemben v današnjem času ko smo člani EU in ko morajo dobra podjetja iskati svojo priložnost na trgih EU ?(Določila o konkurenci, pretoku blaga, storitev...)
Ustavno pravo ni pomembno ? Ustavno pravo je pomembno zmeraj in povsod, ker vsa slovenska zakonodaja temelji na ustavnem pravu. Tudi gospodarsko pravo.

Vidim, da na katerikoli faks že hodiš si dobil zelo slabo izobrazbo tako poslovno kot splošno.
underdogy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a underdogy » 09. Feb. 2009 17:22

Ojej, daj zdaj mi pa ze presedas no. Pa kaj moras tukaj zdravit svoje komplekse, kakrsnikoli pac so. Glej, ce se mores pocutit zviseno nad nekom, da s tem skompenziras svoj odsev v ogledalu, bad za tebe, samo nehaj tezit s tem pa nevem, pojdi v fitnes.

Ustavno pravo spada v splosno drzavljansko razgledanost, ravnanje z ljudmi v upravi se nanasa na organizacijo tako v javni kot zasebni sferi, pravna ureditev EU spada spet v drzavljansko razgledanost..

Pa se nekaj, poglej si ucni nacrt ef, sami neuporabni predmeti, ce pa so uporabni pa je snov podana na nacin, ki stvar zakomplicira.
Vagabund
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Vagabund » 09. Feb. 2009 17:40

kikiriki napisal/-a:Ravnanje z ljudmi ni pomembno ? Ja kaj je pa ključni vidik vsakega podjetja, če ne ljudje oz. zaposleni ?
Informatizacija poslovnih procesov ni pomembna ? Kaj pa je danes trend sodobnih podjetij - Ja informatizacija poslovanja ane.
Pravo EU ni pomemben v današnjem času ko smo člani EU in ko morajo dobra podjetja iskati svojo priložnost na trgih EU ?(Določila o konkurenci, pretoku blaga, storitev...)
Ustavno pravo ni pomembno ? Ustavno pravo je pomembno zmeraj in povsod, ker vsa slovenska zakonodaja temelji na ustavnem pravu. Tudi gospodarsko pravo.

Vidim, da na katerikoli faks že hodiš si dobil zelo slabo izobrazbo tako poslovno kot splošno.

Daj smešiš se. 99,9% podjetnikov sploh ne ve, da obstaja ustavno pravo, ker ga ne potrebujejo. Potrebujejo pa gospodarsko, obligacijsko pravo pri skepanju pogodb. Tega se na FU seveda ne uči, ker se tu uči birokrate, ne pa ljudi za v podjetja. Tudi znanje ustave ti popolnoma nič ne koristi, pa čeprav celotni sistem temelji na njej. Mogoče samo, če želiš zgraditi džamijo, pa še takrat se boš verjetno obrnil na odvetniko. Podobno je evropska zakonodaja za večino slovenskih podjetij fikcija, saj jih izvaža samo mogoče 10%. Ostalih bedarijah pa sploh ne bi komentiral. Ja, v življenju ti pride veliko stvari prav. Tudi to, da znaš gumo zamenjat, ali pa da znaš gradbeništvo, strojništvo itd., vseeno pa to ni ključno znanje, ki ga potrebuje povprečno podjetje, razen če ni specializirano za določeno področje. Tako da zaradi mene lahko nakladaš kolikor hočeš, ampak ti povem iz prakse, da vsako podjetje zelo loči med tema dvema faksoma. Seveda pa lahko poskusiš prepričati kadrovnike, da si izšolana za delo v "upravi podjetja" :lol: Zaenkart ni še nikomur uspelo.
Vagabund
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Vagabund » 09. Feb. 2009 17:46

underdogy napisal/-a:Ojej, daj zdaj mi pa ze presedas no. Pa kaj moras tukaj zdravit svoje komplekse, kakrsnikoli pac so. Glej, ce se mores pocutit zviseno nad nekom, da s tem skompenziras svoj odsev v ogledalu, bad za tebe, samo nehaj tezit s tem pa nevem, pojdi v fitnes.

Zdraviš jih samo ti. Ker itak ekonimisti nimajo pojma, a ne? Bo takšen poba kot si ti poštimal zadeve, da bomo imeli 100% gospodarsko rast na leto, a ne?

underdogy napisal/-a:Ustavno pravo spada v splosno drzavljansko razgledanost, ravnanje z ljudmi v upravi se nanasa na organizacijo tako v javni kot zasebni sferi, pravna ureditev EU spada spet v drzavljansko razgledanost..

Saj znanje gradbeništva, kmetijstva, kemije itd. je tudi dnevno uporabljivo, tako da kar pogumno v nove študijske podvige. Pa najbolje da kar odstavimo 99% politikov, ki niso študiral ustavnega in EU prava, ker niso državljansko razgledani. Pa streljaš kozle.

underdogy napisal/-a:Pa se nekaj, poglej si ucni nacrt ef, sami neuporabni predmeti, ce pa so uporabni pa je snov podana na nacin, ki stvar zakomplicira.

A dej no? Torej je pretežek fax za tebe? Se mi je zdelo, da mora biti zelo banalen razlog za takšnega finančnega genija.
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a kikiriki » 09. Feb. 2009 17:59

Vagabund napisal/-a:
kikiriki napisal/-a:Ravnanje z ljudmi ni pomembno ? Ja kaj je pa ključni vidik vsakega podjetja, če ne ljudje oz. zaposleni ?

Daj smešiš se. 99,9% podjetnikov sploh ne ve, da obstaja ustavno pravo, ker ga ne potrebujejo. Potrebujejo pa gospodarsko, obligacijsko pravo pri skepanju pogodb. Tega se na FU seveda ne uči, ker se tu uči birokrate, ne pa ljudi za v podjetja. Tudi znanje ustave ti popolnoma nič ne koristi, pa čeprav celotni sistem temelji na njej. Mogoče samo, če želiš zgraditi džamijo, pa še takrat se boš verjetno obrnil na odvetniko. Podobno je evropska zakonodaja za večino slovenskih podjetij fikcija, saj jih izvaža samo mogoče 10%. Ostalih bedarijah pa sploh ne bi komentiral. Ja, v življenju ti pride veliko stvari prav. Tudi to, da znaš gumo zamenjat, ali pa da znaš gradbeništvo, strojništvo itd., vseeno pa to ni ključno znanje, ki ga potrebuje povprečno podjetje, razen če ni specializirano za določeno področje. Tako da zaradi mene lahko nakladaš kolikor hočeš, ampak ti povem iz prakse, da vsako podjetje zelo loči med tema dvema faksoma. Seveda pa lahko poskusiš prepričati kadrovnike, da si izšolana za delo v "upravi podjetja" :lol: Zaenkart ni še nikomur uspelo.

Ti si pa res malce "omejen". Poznati Ustavno pravo je osnovna razgledanost. Če ga ti ne poznaš je pa to žalostno.
Res je realnost, da je slovenski izvoz nikakršen, ampak sedaj mi je tudi bolj jasno zakaj, ko vidim kakšni kadri se proizvajajo na ekonomski, ko berem tvoje poste. Da greš prbijat take, da ni potrebno poznavat EU, ker se itak nič ne izvaža. Pa če bi te slišal kakšen Tajnikar bi te pomoje lastnoročno zabrisal iz faksa.
Vagabund
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Vagabund » 09. Feb. 2009 18:12

kikiriki napisal/-a:
Vagabund napisal/-a:

Ti si pa res malce "omejen". Poznati Ustavno pravo je osnovna razgledanost. Če ga ti ne poznaš je pa to žalostno.
Res je realnost, da je slovenski izvoz nikakršen, ampak sedaj mi je tudi bolj jasno zakaj, ko vidim kakšni kadri se proizvajajo na ekonomski, ko berem tvoje poste. Da greš prbijat take, da ni potrebno poznavat EU, ker se itak nič ne izvaža. Pa če bi te slišal kakšen Tajnikar bi te pomoje lastnoročno zabrisal iz faksa.

Aha. torej so vsi zravniki, znanstveniki, kemiki, inžinirji, farmacevti itd. "omejeni" ker niso študirali Ustavnega prava. Daj spet se smešiš. Pa nauči se pozornega branja. To je prva stvar, ki te jo naučijo na Pravni fakulteti. Kar se tiče prava EU nisem napisal, da ni potrebno, napisal sem, da ni nujno, ker na pravo EU temelji na direktivah, uzancah itd., ki posameznemu državljanu (podjetju) ne pomenijo kaj veliko dokler niso vpeljane v nacionalno pravo. Samo to si verjetno prespala. Se zgodi. Izvaža se veliko (daj napiši koliko, ker si "ekonomsko podkovana"), samo ponovno: nauči se natančnega branja, ker izvaža samo 10% podjetij. Saj veš kaj je %? To ste si se na srednji učila, samo si verjetno prespala. Se zgodi. Tajnikar pa predava Makroekonomijo, ne pravo. In ne boš verjela, ampak pravo ni bistvo EF (razen gospodarskega prava). Samo smešno, da ti jaz o pravu in ekonimiji razlagam, ker (ni)si itak ekspert v obeh.
Zadnjič spremenil Vagabund, dne 09. Feb. 2009 18:31, skupaj popravljeno 2 krat.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov