Študij: Fakulteta za upravo LJ(UN)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Vagabund
- Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 2. 2009
buubbika napisal/-a:^^ Če si prebrala celoten post, se dekle sprašuje, ali je EF in FU isto (pa že glede predmetov) in ali majo res ekonosmisti pred upravniki prednost.
Kar se tiče teh dveh faxov je po mojem kr isto, le da jih je na EF okoli 600 (al še več na letnik) na FU pa okoli 200 (na leto). Za ekonomiste itak vsak prav, da jih je ful preveč, na zavodu jih je ful prjavlenih, za upravnike pa je mogoče tud isto (ne ve). Sicer vsako podjetje rab upravnika kot ekonomista. V knižnici maš upravo, v kaki veliki trgovini povsod je uprava, ker je pač potrebna, ekonomisti so pa predvsem za podjetja pa biznis. Oba lohk delata v zasebnih al pa javnih službah, upravnik lohk dela tud v ministrstvih, za ekonomiste pa ne vem, če jih lih rabjo tam. Veze majo tud ogromnoooo "funkcijo".
Kar ti je ljubše se pač odločiš.
Če nisi študirala ekonomije ali uprave, potem ti svetujem, da ne daješ nasvetov v smislu "po moje" in "vsi pravjo", ker se vidi, da ne veš kaj govoriš. Sem se pa pošteno nasmejal. Imate informativne dneve, tudi na internetu je na kupe informacij pa se pozanimajte. Ker prav smešno je, ko ugotoviš eno leto prepozna, kaj je sploh razlika med javno upravo in upravo v podjetju.
- Vagabund
- Sramežljivka
Seveda nisi uprabila. Pa poglejmo.
Smešno, a ne? Pa sej priznam. Tipi nimamo pojma. Pa če bi bila na EF, potem bi te pri statisiku naučili razliko med relativnimi in absolutnimi števili. Pa po vsej verjetnosti bi kmalu ugotovila, da obstajajo velike razlike med različnimi faksi glede zaposlovanja, tako da je zelo važno, kje diplomiraš. Možnosti za zaposlitev so pa povsod: tudi za tekočim trakom.
buubbika napisal/-a:^^ Če si prebrala celoten post, se dekle sprašuje, ali je EF in FU isto (pa že glede predmetov) in ali majo res ekonosmisti pred upravniki prednost.
Kar se tiče teh dveh faxov je po mojem kr isto, le da jih je na EF okoli 600 (al še več na letnik) na FU pa okoli 200 (na leto). Za ekonomiste itak vsak prav, da jih je ful preveč, na zavodu jih je ful prjavlenih, za upravnike pa je mogoče tud isto (ne ve). Sicer vsako podjetje rab upravnika kot ekonomista. V knižnici maš upravo, v kaki veliki trgovini povsod je uprava, ker je pač potrebna, ekonomisti so pa predvsem za podjetja pa biznis. Oba lohk delata v zasebnih al pa javnih službah, upravnik lohk dela tud v ministrstvih, za ekonomiste pa ne vem, če jih lih rabjo tam. Veze majo tud ogromnoooo "funkcijo".
Smešno, a ne? Pa sej priznam. Tipi nimamo pojma. Pa če bi bila na EF, potem bi te pri statisiku naučili razliko med relativnimi in absolutnimi števili. Pa po vsej verjetnosti bi kmalu ugotovila, da obstajajo velike razlike med različnimi faksi glede zaposlovanja, tako da je zelo važno, kje diplomiraš. Možnosti za zaposlitev so pa povsod: tudi za tekočim trakom.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Ni povsem res kar praviš. Važno je, da znaš uporabiti svojo diplomo.
-
Študentka. - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 2. 2007
Buubbika hvala, si mi zelo pomagala. Točn to me je zanimalo.
Drugi se pa naj ne oglašajo pa prepirajo pa očitajo vsako nepravilno besedico. S tem se ukvarjajo NAMESTO da bi pomagali s kakšnim nasvetom ali pa svojim mnenjem. Oh ja.
JSt pa pač povem kar slišim. PRAVIJO ljudje da je skor isto, sm pol k mal se bol poglobiš v razlike faxa pa to vidiš da ni, ja. Torej se bom odločila kr za upravo, vseen bolš kot ekonomija. ZAME.
Lp
Drugi se pa naj ne oglašajo pa prepirajo pa očitajo vsako nepravilno besedico. S tem se ukvarjajo NAMESTO da bi pomagali s kakšnim nasvetom ali pa svojim mnenjem. Oh ja.
JSt pa pač povem kar slišim. PRAVIJO ljudje da je skor isto, sm pol k mal se bol poglobiš v razlike faxa pa to vidiš da ni, ja. Torej se bom odločila kr za upravo, vseen bolš kot ekonomija. ZAME.
Lp
- kikiriki
- Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 4. 2007
Vagabund napisal/-a:buubbika napisal/-a:^^ Če si prebrala celoten post, se dekle sprašuje, ali je EF in FU isto (pa že glede predmetov) in ali majo res ekonosmisti pred upravniki prednost.
Če nisi študirala ekonomije ali uprave, potem ti svetujem, da ne daješ nasvetov v smislu "po moje" in "vsi pravjo", ker se vidi, da ne veš kaj govoriš. Sem se pa pošteno nasmejal. Imate informativne dneve, tudi na internetu je na kupe informacij pa se pozanimajte. Ker prav smešno je, ko ugotoviš eno leto prepozna, kaj je sploh razlika med javno upravo in upravo v podjetju.
Mimogrede bi te prosil, če mi poveš kje v Sloveniji je kakšna fakulteta za javno upravo ? Jaz poznam samo fakulteto za upravo.
- Vagabund
- Sramežljivka
Fakulteta za upravo uči javno upravo. Če mi ne verjemeš pa si poglej njihov predmetnik: http://www.fu.uni-lj.si/studij/uni_predmetnik.asp
Ampak očitno so pa preleni, da bi v ime vključili še "javno". 80% predmetov je v zasebni sferi popolnoma neuporabnih. Z drugimi besedami: gre za faks, ki šola poklicne birokrate. Ne vem, če še kje na svetu obstaja kaj podobnega. Očitno smo spet fenomen
Ampak očitno so pa preleni, da bi v ime vključili še "javno". 80% predmetov je v zasebni sferi popolnoma neuporabnih. Z drugimi besedami: gre za faks, ki šola poklicne birokrate. Ne vem, če še kje na svetu obstaja kaj podobnega. Očitno smo spet fenomen
- underdogy
- Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 8. 2008
Ef in Fu nista ravno enkaka faksa, in ni razlike se samo na povdarku. Predmeti so drugacni, na fu je racunovodstvo recimo izbiren predmet, matematike ni, statistika ni ravno big deal in je samo v 1 semstru. Fu je sicer res neka mesanca fdv in ef, ampak ni pa ne eno in ne drugo. Tak da pojdi na informativne pa se pozanimaj.
Glede sluzbe je PO MOJEM PREPRICANJU (da nebo napadanj), vbistvu vseeno kaksno druzboslovno diplomo mas, glavno, da jo imas.
Pa se nekaj na fakulteti za upravo, se v 3. letniku (ce se ne motim) izbere smer ali javna ali pa poslovna uprava.
Glede sluzbe je PO MOJEM PREPRICANJU (da nebo napadanj), vbistvu vseeno kaksno druzboslovno diplomo mas, glavno, da jo imas.
Pa se nekaj na fakulteti za upravo, se v 3. letniku (ce se ne motim) izbere smer ali javna ali pa poslovna uprava.
- Vagabund
- Sramežljivka
buubbika napisal/-a:No, prav, se opravičujem za "po mojem". Predmeti itak, da niso ful neki različni, štekaš? EF,FDV,FU; 100% je kak predmet, ki ga majo vsi 3 faxi. Na EF itak, da je poudarek na ekonomiji oz. matematiki, na FU pa upravi. Če pa primerjaš predmetnik FU/EF z kaj vem.. nekim naravoslovnim faxom, pol je pa res kr konkretna razlika, ha?
To za zaposlovanje maš čist prav. Poznam dipl. kuluturologinjo, ki dela v fitnesu. Se zgodi, hja..
Spet streljaš kozle. Če imaš Matematiko 1 na EF, je ta popolnoma drugačna od Matematike 1 na FE. Na EF je poudarek na poslovni matematiki, zaporedjih in kombinatoriki; na FE pa trigonomičnih funkcijah, logiritmiranju in odvodih. Isto ime, ampak popolnoma različna vsebina.
- underdogy
- Komunikatorka
Vagabund napisal/-a:Fakulteta za upravo uči javno upravo. Če mi ne verjemeš pa si poglej njihov predmetnik: http://www.fu.uni-lj.si/studij/uni_predmetnik.asp
Kaj pa vem, raje imam v upravi podjetja nekoga ki pozna in razume delovanje drzavnih sluzb in drzave same kot pa nekega ekonomista ki vbistvu po faksu se knjizit ne zna.
Poleg tega se po predmetniku ne da sklepat kaj se pravzaprav uci pri posameznih predmetih(ja vem da je malo khmm ampak se navadis).
- Vagabund
- Sramežljivka
underdogy napisal/-a:Vagabund napisal/-a:Fakulteta za upravo uči javno upravo. Če mi ne verjemeš pa si poglej njihov predmetnik: http://www.fu.uni-lj.si/studij/uni_predmetnik.asp
Kaj pa vem, raje imam v upravi podjetja nekoga ki pozna in razume delovanje drzavnih sluzb in drzave same kot pa nekega ekonomista ki vbistvu po faksu se knjizit ne zna.
Poleg tega se po predmetniku ne da sklepat kaj se pravzaprav uci pri posameznih predmetih(ja vem da je malo khmm ampak se navadis).
Tolaži se Poglej si malo razpise, pa ti bo kmalu jasno, koliko je povpraševanja po enem in drugem faksu. Še bolj pa za kakšne položaje. O tem koliko kdo zna pa tukaj ne razpravljamo. To je odvisno od posameznika, ne pa faksa.
Pa nehaj že govorit o "upravi podjetja". Tam sedi samo peščica posameznikov po desetletjih uspešnega dela. V podjetjih so to direktorji posameznih poslovnih funkcij. Noben faks te avtomatično ne kvalificira za kaj takega. Popolnoma druga je pa zgodba z javno upravo.
- underdogy
- Komunikatorka
Lol. Ni odvisno od faksa. Ne. Ves, se predn sem koncala ss sem delala v financnem oddelku enega podjetja. In potem so prihajali novopeceni ekonomisti. Takrat sem se odlocila da pod nobenim pogojem ne grem ef, ker ti ucitno tam izbijejo moznost logicnega razmisljanja ali razmisljanja navsploh. Ampak hej, ne se sekirat v proizvodnji sem videla kar nekaj ekonomistov z redno sluzbo:)
- Vagabund
- Sramežljivka
underdogy napisal/-a:Lol. Ni odvisno od faksa. Ne. Ves, se predn sem koncala ss sem delala v financnem oddelku enega podjetja. In potem so prihajali novopeceni ekonomisti. Takrat sem se odlocila da pod nobenim pogojem ne grem ef, ker ti ucitno tam izbijejo moznost logicnega razmisljanja ali razmisljanja navsploh. Ampak hej, ne se sekirat v proizvodnji sem videla kar nekaj ekonomistov z redno sluzbo:)
Super, da nisi šel na EF. Ker tam bi te med drugim tudi naučili, da na podlagi nekaj enot ne smeš posplošit na celotno populacijo. Saj kaj takega verjetno tudi učijo na FU, samo tam se ne ukvarjajo z malenkostmi. Si pa šel tudi off topic. O tem da med diplomo in znanjem ter sposobnostjo posameznika ni (nujne) povezave smo že govorili. Tudi ti boš lahko po faks delel v proizvodnji pa še vesel boš. Ko enkrat izgubiš študentski status te le še malokdo povoha.
P.S.: To da kuhaš kavo, vnašaš podatke in kopiraš, te ne kvalificira za finančnika, ampak pomožno delovno silo.
- kikiriki
- Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 4. 2007
Vagabund napisal/-a:Fakulteta za upravo uči javno upravo. Če mi ne verjemeš pa si poglej njihov predmetnik: http://www.fu.uni-lj.si/studij/uni_predmetnik.asp
In kje ti v tem predmetniku vidiš, da učijo samo javno upravo ? Več kot pol premetov nima veze konkretno z javno upravo. Kateri predmet pa ni uporaben v zasebni sferi ?
Ne vem pa zakaj tako sovražiš to fakulteto. Si mogoče na ekonomski ? Se mi je zdelo, ampak blatenje drugih šol ti ne bo prineslo prednosti v vrstah pri delodajalcih, kjer čakate preštevilčni ekonomisti.
Pa nimam tudi nič proti ekonomski, samo na živce mi gre če nekdo kar nekaj na pamet govoriči.
- underdogy
- Komunikatorka
Vagabund napisal/-a:Super, da nisi šel na EF. Ker tam bi te med drugim tudi naučili, da na podlagi nekaj enot ne smeš posplošit na celotno populacijo. Saj kaj takega verjetno tudi učijo na FU, samo tam se ne ukvarjajo z malenkostmi. Si pa šel tudi off topic. O tem da med diplomo in znanjem ter sposobnostjo posameznika ni (nujne) povezave smo že govorili. Tudi ti boš lahko po faks delel v proizvodnji pa še vesel boš. Ko enkrat izgubiš študentski status te le še malokdo povoha.
P.S.: To da kuhaš kavo, vnašaš podatke in kopiraš, te ne kvalificira za finančnika, ampak pomožno delovno silo.
Lahko posplosim, ker se ne gre za to, da sem videla enega ampak vec.. Mislim, da sem spoznala eno diplomantko mariborskega epf, ki je dejansko vedla kaj pocne..
Glede moje prihodnosti, pa dela v proizvodni pa res ne rabis skrbet, ampak raje za svojo.
P.s.: se zdalec se nimam za financnika, edina zalostna stvar je, da te tudi ef ne kvalificira za to.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov