Študij: Fakulteta za upravo LJ(UN)

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 09. Avg. 2009 9:27

Ja sama še nisem bila, tako da tudi sama ne vem kaj dosti, ker grem letos šele v 1. letnik, sem pa gledala, da je kar nekaj držav na voljo:
- Avstrija
- Češka
- Nemčija
- Španija
- Estonija
- Finska
- Italija
- Litva
- Norveška
- Nizozemska
- Portugalska
- Poljska
- Slovaška
- Turčija
- Madžarska
S tem, da moraš biti pozoren kaj si izbereš (katero državo oz. fakulteto), ker na nekaterih poučujejo samo v njihovem jeziku in ne v angleščini.
Mi zna katera, ki je že bila kje na izmenjavi, povedati, kje so izpiti v angleščini?
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 09. Avg. 2009 9:30

~NIA~ napisal/-a:služba se ti bo ponudila recimo po opravljenm strojnem (ali kakšnem drugem tehničnem) faxu. Sam, kakor opažam, se na strojni fax upiše 2% tistih ki jih to res zanima, vse ostalo pa zarad statusa alpa ker pač 'to je za fante' (več kot pou mojih sošolcev iz gimnazije je šlo na strojni fax). Fax je zahtevn, velik je matematike in fizike (kar žou večini ne leži) in zato jih ne doplimira masovno število letno.

je pa še en problem in to je da so strojniki zelo slabo plačani.

To zadnje sploh ne drži. Dipl. ing. strojništva je plačan toliko kolikor je dober na svojem področju. Če je na svojem področju res maher se firme tepejo zanj, plača pa je v tem primeru praktično neomejena oz. toliko kolikor sam postavi. Takih maherjev je pa vse manj, ker na fs hodijo večinoma prepametni in vzvišeni gimnazijci, ki o strojništvu nimajo blage veze. Dejstvo je na strojnikov ne primanjkuje, manjka pa dobrih strojnikov.
Pa še glede fizike na FS... Fiziko maš na FS pou leta, kar je malo. To, kakšen je pa prfoks, je pa druga stvar. Fizika je na fs težja zaradi slednjega, bolj kot zaradi tega ker bi je bilo dosti al pa bi bla zajebana...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
o0girl0o
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 8. 2008
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a o0girl0o » 21. Avg. 2009 14:28

hej :)
mene pa zanima upravna informatika in bi prosila katero če mi lahko mal več o tem programu razloži.hvala :D
Uporabniški avatar
Yammamai
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Yammamai » 05. Sep. 2009 13:16

A mi zna kera povedat, koliko je na uni (bol) programu skupin (razredov :D) in po čem razvrščajo študente v skupine? Mogoče v veliki meri glede na prvi tuji jezik?
Zadnjič spremenil Yammamai, dne 07. Sep. 2009 15:06, skupaj popravljeno 1 krat.
luncca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a luncca » 05. Sep. 2009 14:05

Skupin je ponavadi 5 in večina jih ima angleščino, tako, da sploh ni nujno da sta v isti skupini, ponavadi je bila samo ena skupina za nemščino..skupine pa lahko menjaš, če najdeš nekoga, da bi šel v tvojo + tvoj predstojnik ti mora potrditi...
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: Čez mavrico;)

Neprebrana objavaNapisal/-a Laurica* » 09. Sep. 2009 19:26

Ima kdo kake izkušnje s tem, da se je že kdo vpisal na upravo s tretjim rokom ? Ali pa se še bo kdo ?
luncca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a luncca » 10. Sep. 2009 9:28

A mogoče katera ve kako zgleda komisijski pri Ravnanju z ljudmi? Danes ga imam pa nevem, če pišem pozitivno mram vseeno na ustnega al kako to gre? prvi komisijski in bi se res rada ustnega izognila...
radenska
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 3. 2008
Kraj: somewhere

Neprebrana objavaNapisal/-a radenska » 10. Sep. 2009 15:31

Laurica* napisal/-a:Ima kdo kake izkušnje s tem, da se je že kdo vpisal na upravo s tretjim rokom ? Ali pa se še bo kdo ?

jst se bom :) upam na pozitivno =) čeprou kokr sm gledala,so imel v drugem roku 86 prostih mest,vpisal se jih je pa neki čez 130 :/ odlom a pol sploh bo 3. rok? to me najbl skrbi....
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Laurica* » 11. Sep. 2009 17:38

radenska napisal/-a:
Laurica* napisal/-a:Ima kdo kake izkušnje s tem, da se je že kdo vpisal na upravo s tretjim rokom ? Ali pa se še bo kdo ?

jst se bom :) upam na pozitivno =) čeprou kokr sm gledala,so imel v drugem roku 86 prostih mest,vpisal se jih je pa neki čez 130 :/ odlom a pol sploh bo 3. rok? to me najbl skrbi....

Ja, je 3. rok :D Veš kako sem bla vesela, ko sem to prebrala na spletni strani od upravne... :) boš mela angleščino ? A to ko boš prijanico poslala tja, boš že prej napisala kater jezik želiš?
Uporabniški avatar
Študentka.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Študentka. » 11. Sep. 2009 17:48

Js pa ne razumem kako je lahko 3. rok če bo recimo zdej vse polno, da jih bojo sprejel lepo 86 in jih bo odpadlo 50 al kok. kako je pol lahko še kej frej za 3. rok če je že vse polno?
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Laurica* » 11. Sep. 2009 18:27

ŠE PROSTA MESTA ZA VPIS!

TRETJI VPISNI ROK: 1. - 5. 10. 2009
na Fakulteti za upravo

VABLJENI V VELIKO DRUŽINO ŠTUDENTOV FAKULTETE ZA UPRAVO!

Ne vem.. čudno je.. ampk okej...
radenska
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 3. 2008
Kraj: somewhere

Neprebrana objavaNapisal/-a radenska » 11. Sep. 2009 18:57

^^ važn da je :D :D jeiiiii tole si mi pa fuuul polepšala =) a mogoče že kej piše kolk jih bodo sprejel (ja lena sm :) )
drugač pa ja bom napisala za ang. ja,pa jst bom šla itak 1.dan najbrž kar tja mal pofirbcat da vsaj vidm kje to stoji pa tko mal :D
a ti se boš tut zdej vpisala'sej lohk na ZS da nova tok OFF TOPIC tukei =)
zdej me nej sam še sprejmejo,ker sem si en tok lep zvezk dans kupla,da ga je škoda da bi doma ležou :flower:
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 18. Sep. 2009 14:50

Tiste, ki ste že vpisane v 1. letnik UN (bol), a ste že dobile indeks? Kolegica, ki se je vpisala na en drug fax, ga je že dobila, zato mi ni jasno kako je to pri nas... Sam a ni indeks v elektronski obliki že nekaj let? :?
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 18. Sep. 2009 16:03

Ja, je elektronski - ampak obenem tudi v papirnati obliki. :)
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
jagoda802
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda802 » 18. Sep. 2009 16:39

js hodim na FU pa se že najmanj eno leto ne uporablja več indeks v papirnati obliki

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov