Študij: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
la_estrella
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 7. 2008
Kraj: Povsod po malo

Neprebrana objavaNapisal/-a la_estrella » 14. Jan. 2009 19:20

mene pa zanima če mogoče kdo ve kakšn je urnik za fgg...ne mislm predmetov ampak časovno...od kdaj do kdaj si na faxu
pa pol zarad službe...kok je kej plačano,pa če se da dobit šiht?
k jst se zdej odločam med gradbeno in farmacijo...in res ne vem kaj nej nardim,tko da rabm še par informacij...pa če kdo krkoli ve....se priporočam XD
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 14. Jan. 2009 20:05

emmmm...a ve slucajno katera kdaj ma prof. Albin Rakar (komunalno goposdarstvo ) govorilne ure?
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 15. Jan. 2009 11:46

la_estrella napisal/-a:mene pa zanima če mogoče kdo ve kakšn je urnik za fgg...ne mislm predmetov ampak časovno...od kdaj do kdaj si na faxu
pa pol zarad službe...kok je kej plačano,pa če se da dobit šiht?
k jst se zdej odločam med gradbeno in farmacijo...in res ne vem kaj nej nardim,tko da rabm še par informacij...pa če kdo krkoli ve....se priporočam XD

Uuuu, končno nekdo, ki se zanima za naš faks :D Ur mamo precej, ene 35 na teden, recmo 3 dni 8-14, pa dva dni 8-18, prbližno. Sam itak ti ni treba na vse hodt (čeprov une zadeve, ki se jih lahko tud sam naučiš, so najbolj zanimive, tko da jst na večino hodim). Pa itak se navadiš na tok ur, men sploh ni panike.
Glede službe je pa kokr povsod, lahko dobiš ful dobro, lahko pa ful slabo. Če si sposobna, ti dobra verjetno ne uide. Je pa na gradbišču ful višja plača kokr če nekje v pisarni delaš, vodje gradbišč majo res velik. Zdej čist odvisno, kaj te zanima. Če pa ne boš dobra, boš pa lahko celo življenje kej čist brezveznega delala, ampak itak je tko skor povsod.
Službo baje da se kr da dobit, velik jih podjetja že vzamejo preden diplomiramo (ampak verjetno spet tiste boljše). Ne vem pa kako je zdej, ko je recesija in vse mal stagnira, sam sej dokler ti končaš bo že konc :D

Ma men je res super faks, sploh ni tok težko, kokr strašijo (NI lahko, to absolutno ne). Ampak da se. Če kokrtok sproti delaš, se da čist lepo spelat vse. Je pa problem, če tega nisi navajena in se začneš učit dan pred izpitom, pol pa ne vem, kako bo (jst sm taka, dons mam kolokvij (analiza), učeri sm se začela učit, pa je mal kriza). Večina profesorjev je reeees fajn, razen enga ali dveh mogoče, ampak ostali odtehtajo tud dva slaba.

Ne vem kako bo zdej v bolonjcu, ampak bistvenih sprememb nebi smelo bit (čeprov ne vem, kako lahko 9 semestrov skrajšaš na 6, ampak ok). Sam kokr sm gledala je star program velik boljši, ampak na to ti itak nimaš vpliva.

Ma ne vem, men je res fajn, pa zanimivo je ful. Sploh si ne predstavlam, da bi bla kje drugje.
lincamalinca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lincamalinca » 30. Avg. 2009 0:10

Zivijo,

zanimam se za izredni študij na FGG-ju.
Mi lahko kdo pove, kako izredni študij izgleda? Ali so predavanja popoldne?
Opazila sem, da v poštev pride samo Operativno gradbeništvo. Kako to izgleda?

Zanima me tudi priznavanje izpitov.... sem namreč mag. ekonomije in imam za seboj kar nekaj matematičnih predmetov.

Nasplošno ne bolj zanima smer Gradbeništvo, ampak zaradi službenih obveznosti ne morem. Vaje so najbrž obvezne?

Vsaka informacija mi bo prav prišla. Če se bo le dalo, bi se potem vpisala izredno na tretji rok, drugače pa naslednje leto. Sem namreč na takem delovnem mestu, kjer bi mi malo več znanja o gradbeništvu prav prišlo (torej se ne gre za nek pildek).
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 22. Sep. 2009 7:59

koliko pa stane izredni študij?
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 22. Sep. 2009 8:12

Do zdaj ga na GrUni sploh bilo ni, ne vem pa kako je po bolonjcu. Na vsš je bil pa kar drag, okoli 3000€ če se ne motim.
Uporabniški avatar
Nittychka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Nittychka » 14. Jan. 2011 21:17

malo obujam temo.. :)

classy, a imaš mogoče kakšne dobre novejše zapiske za stavbarstvo?
Potrebovala bi tudi inštrukcije iz tega predmeta, če kdo mogoče koga pozna...

Sicer končujem Zdravstveno fakulteto, vendar predavanja od Krainerja so skoraj enaka za nas in za gradbenike.
Glede na to, da sem že 3x padla ta izpit, bo vsaka informacija dobrodošla
:)

lp.
Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 02. Feb. 2011 10:02

Mene pa zanima, če se da na katero od smeri vpisat s poklicno maturo + 5. predmetom? Na spletni strani piše samo oddelke, ne pa tudi pogoji vpisa (ali pa sem spregledala?), v Razpisu 2011/2012 pa ne piše za vse smeri. :?
Upam, da mi bo katera znala malo več povedat o teh pogojih. :)
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 05. Feb. 2011 11:36

Na fg se lahko (ne glede na program) vpišeš samo s splošno maturo, razen programa Gradbeništvo in Prometno inženirstvo.
Kateri program pa te tako zanima? Glede na to, da si napisala v smislu možnost vpisa v kateri koli program, te najbrž nobeden konkretno ne zanima?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov