Študij: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 10. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a @smrketka@ » 01. Mar. 2007 14:58

no a ti kej pove da 3- letni program povprečno delajo 6 let.

ej morš vedt da ti tehnični faxi so grozno težki, res se morš ful učit, ful pomatrat da ti rata.
sam če maš res močno željo to narest boš naredila, k vse se da. morš pa vedt da boš zgodi zjutrej šla, pa zvečer pršla domov.

velik sreče no, sam če si to res ful želiš pa probej.sj itak če zgubiš en let ni to nič
Uporabniški avatar
Shannon
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Shannon » 01. Mar. 2007 22:18

Svaka čast tistim, ki tale faks spacajo. Jaz ga ne bi v 100 letih.
Uporabniški avatar
orion lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a orion lady » 02. Mar. 2007 10:02

FGG delaš 100 let na koncu pa še službo težko dobiš ( govorim za smer Geodezija ). Ne vem kdaj sem nazadnje zasledila oglas na Geodeta, pa še to, če se zameriš enemu vejo kamlu to skor vsi v fohu. Hvala lepa za tako službo.
...Naj bo vsak do sebe plemenit
Čist in brez okov
...
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 02. Mar. 2007 12:13

Moj brat hod na ta fax oz. je hodu, zdj dela že podiplomca. V srednji šoli je bil totalni luzer, glih de je maturo naredu, pa je naredu fax u prvo. Res je, da so usi narovoslovni faxi težki, ampak če te res veseli, pol narediš. Itak, da bojo nekater govoril, kuk je težk, nekateri, da je lahek fax. Vidla boš šele, ko boš prišla gor, ker ma vsak drugačno predstavo o težavnosti. Če te zanima, pol pejt. Velik uspehov!
lp :)
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
Nu$k@
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 4. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Nu$k@ » 04. Mar. 2007 17:02

orion lady napisal/-a:FGG delaš 100 let na koncu pa še službo težko dobiš ( govorim za smer Geodezija ). Ne vem kdaj sem nazadnje zasledila oglas na Geodeta, pa še to, če se zameriš enemu vejo kamlu to skor vsi v fohu. .

službo dobiš zelo hitro. in še dobro je plačana. ravno zato me zanima geodezija.
Uporabniški avatar
*kristinca*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 4. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *kristinca* » 12. Sep. 2007 20:13

Mene pa zanima če je gradbeništvo možno delat vzporedno? Sam kolkr opažam, je ful za*****... tko da ne bi blo lih priporočljivo a ne? Samo glede na to da je moj matični FDV (ki nej ne bi biu ne vem kolk težk) bi mogoče celo ratal?...

Bi prosila za kako mnenje :)
Tell me why I can't be there where you are;
there's something missing in my heart.
branchy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a branchy » 14. Sep. 2007 20:41

za FGG vbistvu vem sam za gradbeništvo... baje je kr težko, glede na to, da js študiram na VS programu v Celju in imam dost sošolcev, ki so prišli od tam ...
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 15. Sep. 2007 11:51

Hm, vse kar jaz vem o FGG (gradbenistvu) je, da velja na Univerzi v Ljubljani (izvzemsi FMF) za najtezji naravoslovni studij.

S tem:
FGG delaš 100 let na koncu pa še službo težko dobiš ( govorim za smer Geodezija ). Ne vem kdaj sem nazadnje zasledila oglas na Geodeta, pa še to, če se zameriš enemu vejo kamlu to skor vsi v fohu. Hvala lepa za tako službo.

se ne morem strinjat, saj se teh sluzb ponavadi ne dobi preko oglasov, ampak (vsaj boljse) studente firme zagrabijo se pred koncem studija.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
sweetyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sweetyka » 20. Sep. 2007 13:23

Uff.. je kr težek ja..letos sm absolventka na FGG in so mi ostali še 3je izpiti. je pa dost matematike, fizike in pač moraš met neko osnovo, podlago da sploh veš zakaj se gre. recimo, ko sm pršla na prvo uro matematike sm misla da se bom zjokala, ker res nisem mela pojma o čem govori profesor. sam zdj sm se navadla na ta sistem in morm rečt da bom če bo vse po sreči po 5ih letih pekla (kot je ena punca omenila) končno diplomirala. pa tudi zaposlitev me že kar čaka, oz. že par let delam v gradbenem podjetju in samo čakajo da diplomiram in da me zaposlijo. vsaj to je neka prednost, da pol ko diplomiraš dobiš takoj službo.
Kdor gleda proti soncu ima senco vedno za sabo
Uporabniški avatar
*kristinca*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *kristinca* » 20. Sep. 2007 13:28

Oh ja...jst nism ne vem kako briljanten matematik sam bi se pač trudla... a majo kako mesto na gradbeništvu za vzporedne študente.. ker gledam na njihovi spletni strani in ne najdem teh informacij.. edin če sm jst tok nesposobna :D
Tell me why I can't be there where you are;
there's something missing in my heart.
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 20. Sep. 2007 15:45

Moj brat gre letos na gradbeništvo in sam upam, da mu ne bo kuj po enem tednu vse dol padlo.

Sweetyka kaj pa delaš ti trenutno v podjetju? Mislim, a si prov na gradbišču, delaš projekte ali kaj drugega? Mi mamo doma gradbeništvo pa priznam, če bi me en postavil na gradbišče bi samo čukasto gledala, ker jest mam bolj administracijo čez pa priprave na javne razpise, ponudbe in podobno o sami gradnji pa nimam pojma :oops:
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Uporabniški avatar
sweetyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a sweetyka » 20. Sep. 2007 16:31

trenutno rišem projekte montažnih sistemov v programu autocad, če ti je kaj znan ta program? tudi na samem terenu sem delala in sem se kar znašla, ker tudi moj ati dela na terenu kot vodja gradbišča.
branchy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a branchy » 20. Sep. 2007 17:30

sweetyka, pa tkole k prideš na gradbišče, a ti to kej razložjo kako pa kej al kr "tle maš tole pa tole za nardit"??? pa kje najdeš tkole kake firme, da jemljejo študente? js sm letos pisala na nevemkolk firm, pa jih večina sploh ni odgovorila...
Uporabniški avatar
sweetyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a sweetyka » 20. Sep. 2007 19:41

ja itak da ti rečejo kaj morš nardit tist dan, kaj se tist dan dela, katero delo moraš nadzorovat, ker material morš naročit, kok betona rabijo itd...jaz sem imela veliko srečo ker sem imela štipendijo od enega uspešnega gradbenega podjetja, in sem morala podpisati pogodbo da bom delala pri njih toliko čaša, kolikor sem prejemala štipendijo. Drugače pa lahko tudi preko štud. servisa najdeš dosti del v gradbeništvu.
Uporabniški avatar
alina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a alina » 20. Sep. 2007 20:57

kolikor jst vem je poklic geodeta eden od deficitarnih poklicev v sloveniji, kar pomeni,da so geodeti zelo iskani, enako so mi rekli tudi že vsi s katerimi sem o tem govorila (geodeti in ostali študiji), kar se pa tiče težavnosti, tako kot je že ena rekla...enim težko, drugim lahko. sama vem,da je moj sošolec (na geografiji) vzporedno vpisal še geodezijo in ni imel nobenih težav-vse je lahko usklajeval in delal izpite ter seveda letnike redno.
It looks like we could have made it baby...me and you!

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov