Študij: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
classy - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2005
Mene pa zanima, če je kdo gor oz. ve kej o faxu. Kok je težko, kok se je treba učit? Ko nardiš, kje vse se lahko zaposliš, kaj delaš? Najbol me zanima konstrukcijska smer, pa če lahko kdo bl natančno opiše kaj točn sploh je to, kaj delaš itd...skratka čimčimveč informacij dobrodošlih
-
bella_ - Debatorica
- Na forumu od: 26. 5. 2006
- Kraj: lj
js bi ti ta fax mocno odsvetovala, ker je eden najtezjih faxov v sloveniji, ce ze ne najtezji. ucit se mors ful, znanje ti pa se ne garantira da bos nrdila izpit. moj brat je na tem faxu, je extra talent za matematiko in fiziko, ampak je meu s prvim letnikom ZELO velik tezav, ker takrt delajo selekcijo. redno jih ne nardi niti 1% (v stirih letih da nrdijo fax), povprecno studij tam traja 7-8 let. ampak je pa ena dobra stran...da potem zelo hitro dobis sluzbo, s to sluzbo se da pa tut dobr sluzt. to je moj nasvet, v vsakem primeru ti pa zelim ful velik srece
- LL
- Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 9. 2006
classy,jst sm brucka na FGG-ju,gradbenistvo-UNI...in ku ti je ze bella rekla, bi ti tud jst ta faks mocno odsvetovala, ce mislis it na njega z mislijo da ga bos nrdila z levo roko.Je eden izmed tezjih faksov,konc koncu kir tehnicni faks pa je lahek? Kot je ze bella rekla,v prvem letniku je selekcija zelo velika in se mores kr krepko potrudit da kej nrdis. Ce mislis d ti matematika lezi, ti bojo hitro dokazali da se krepko motis, da je treba za narejen izpit kar krepko v bukvah bit. Nerodna je predvsem teorija,racunanje se ni tako hudo, amapk teorija-obup. Zapomni si to,da na faksu bos mela prznan izpit (da odpises in pol konc)samo pri enem predmetu,pa se ta velja za najlazjega,pri vseh ostalih te caka pa se mnogo vec stvari..naprimer..racunalnistvo bos mela priznano ko bos odpisala dva testa,izpit,oddala dve seminarski+ zagovor.. .. stavbarstvo ne bom niti komentirala,skori misija nemogoce da ga naredis prej kot v petih poskusih itd...zdej bom ponovila besede ki sem jih slisala leto nazaj, ko sem enmu FGG-jevcu,ki sem ga spoznala povedala da sem se vpisala na gradbenistvo..welcome to hell..zdej jih razumem ..je pa use wd cloveka odvisno..ce si prpravljenna delat super..ce mislis zabusavat samo cimbl dalec stran..prvi semester,prvi letnik...pondeljek 8 ur na faksu,torek,sreda 10 h na faksu-pa se to le ura pavze umes,cetrtki so bli mlck bujsi,peteki pa odlicni (samo 2h ..je faks ki ima v povprecju najvec ur na teden...vprasi se ce si po 10h na faksu pripravljena jt nazaj za knjigo...ce se vpises..pa vso sreco..pa upam d te nism prevec zamorila..jst prou preklinjam dan, da nism ksnega FGGjevca prej spoznala, ku je bu rok za oddajo vpisnic..jebat ga na napakah se ucimo
cene pa si lahko malo vec o tem faksu preberes na www1.fgg.uni-lj.si
cene pa si lahko malo vec o tem faksu preberes na www1.fgg.uni-lj.si
-
tiasha - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 6. 2004
Hmm moja sestrična dela ta faks ... sicer geodezijo in v srednji šoli niti slučajno ni briljirala ... tale faks pa dobesedno dela z levo roko ...
Mislm, če ga jst primerjam z mojim študijem bi lahko rekla, da ona hodi v vrtec ... ne vem pa res kako je na drugih smereh ...
Je pa res, da za vse te razne matematike in fizike je vrjetno potrebno kr neki učenja ja ... samo konc koncev je možnost met tut kake inštrukcije, če se kje zatakne, kar je pa ena velika prednost na faksih ... to da maš lahko inštrukcije namreč ...
Ampak naj raje svetujejo punce, ki so dejansko študentke tega faksa ... jst sm sam tok povedala kokr vem iz druge roke ...
Mislm, če ga jst primerjam z mojim študijem bi lahko rekla, da ona hodi v vrtec ... ne vem pa res kako je na drugih smereh ...
Je pa res, da za vse te razne matematike in fizike je vrjetno potrebno kr neki učenja ja ... samo konc koncev je možnost met tut kake inštrukcije, če se kje zatakne, kar je pa ena velika prednost na faksih ... to da maš lahko inštrukcije namreč ...
Ampak naj raje svetujejo punce, ki so dejansko študentke tega faksa ... jst sm sam tok povedala kokr vem iz druge roke ...
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
Hm, kaj je res tok težko? Uff .. Sicer poznam eno, ki je gor, pa kukr tolk dela tale faks, kukr sem dobila vtis .. Sam se nismo dost o težavnosti faksa pogovarjali, ampak ni nič rekla, da bi ji bilo žal, da je šla tja al pa karkoli.
Drgač pa poznam enga profesorja s tega faksa. Faca.
Drgač pa poznam enga profesorja s tega faksa. Faca.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
- Frenkie
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2006
- Kraj: Ljubljana
Moja best frendica je šla na ta faks. Predvsem zarad tega, ker je bla že v srednji šoli na gradbeni in je mislila, da ma dost predznanja in da bo šlo. Sploh pa je ful je nadarjena za matematiko in šola ji ful dobr laufa. Ko pa je pršla na ta faks ni v niti enega izpita nardila v celem letu. Baje je faks ful težek.
Sej zdej se je prepisala na drug faks, ker je rekla da tega v 10 letih ne bi nardila.
Sej zdej se je prepisala na drug faks, ker je rekla da tega v 10 letih ne bi nardila.
-
inchy84 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: Trbovlje
Moja bivša sošolka je tut bla na tem faksu cele 2 meseca pol je pa obupala
Par mojih frendov je tut na gradbenem faksu...prej so bli vsi kr uspešni v šol sploh mata pa te stvari so jim šle...zdej majo pa kr težave...sicer delajo sam rabjo povprečno za en letnik 2 leti.
Po mojem je tole kr težek faks...sploh če nimaš smisla za tehnične stvari.
Par mojih frendov je tut na gradbenem faksu...prej so bli vsi kr uspešni v šol sploh mata pa te stvari so jim šle...zdej majo pa kr težave...sicer delajo sam rabjo povprečno za en letnik 2 leti.
Po mojem je tole kr težek faks...sploh če nimaš smisla za tehnične stvari.
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
-
orion lady - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 1. 2005
FGG je dejansko eden bolj zaj*****ih fax-ov.Jest sem bila eno leto na geodeziji, s predznanjem iz SŠ ampak mi žal ni nič pomagalo.Matematika je pa itak poglavje zase,ker rabiš res noro velik znanja in volje da ti rata v rokih narest. Mislim da jih 1 letnik naredi cca.10-15.
...Naj bo vsak do sebe plemenit
Čist in brez okov...
Čist in brez okov...
-
MIGRENA - Cosmofrik
- Na forumu od: 6. 5. 2005
Jest mam pa bratranca k je šel na ta fax (VS) s tekstilne šole in se je res matral pa pavziral, ponavljal nevem kokrat tko, da ga je v ene 8-ih letih poj naredil, ampak ga je to tok veselilo pa zanimalo, da mu je dejansko brez kakeršnega koli znanja od prej ratalo, težko, ampak ratalo mu pa je.
In, če citiram našga fotra: "ta fax bo kmal lih tok pomemben kot medicina"... in moram rečt, da se kr strinjam, gradi se itak vedno več, denarja se pa tut obrne dost - vem, ker mamo doma gradbeno podjetje tko, da vem kok je dela
In, če citiram našga fotra: "ta fax bo kmal lih tok pomemben kot medicina"... in moram rečt, da se kr strinjam, gradi se itak vedno več, denarja se pa tut obrne dost - vem, ker mamo doma gradbeno podjetje tko, da vem kok je dela
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
-
B@bsy - Debatorica
- Na forumu od: 24. 2. 2006
- Kraj: KK
vš kak ti bom povedala. fax je reš težak vendar če te nekaj veseli se ti ni težko učit..
sicer pa vsak doživlja šolo drugače. nekomu bo težka nekomu lahka.. če hočš it se sama odloč, če te veseli. ti pa povem da mene so tud precej prestrašl za mojo šolo pa sploh ni nben bau-bau
sicer pa vsak doživlja šolo drugače. nekomu bo težka nekomu lahka.. če hočš it se sama odloč, če te veseli. ti pa povem da mene so tud precej prestrašl za mojo šolo pa sploh ni nben bau-bau
- psenica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 1. 2006
- Kraj: sončna pega
mislim, da je še nekaj geologije, neke osnove prava, pa po moje kr precej kake informatike in raznega kartiranja...
jih pa kar nekaj poznam, ki so na gradbeni-sej res, da morejo ful dost delat na tem in dejansko kapirat stvari, da se lahko izpit nardi. ampak se mi zdi, da se kr da..je pa res, da so predavanja neobvezna in zato kar precej ljudi le te obiskuje neredno, kar pa je za samo razumevanje snovi precej nepriporočljivo, kr ti na naslednjem predavanju nič več ni jasno.in dalje potem tud vedno manj.
službe pa baje so. in to kr fine..kar za večino drugih smeri nemorem ravno trdit
jih pa kar nekaj poznam, ki so na gradbeni-sej res, da morejo ful dost delat na tem in dejansko kapirat stvari, da se lahko izpit nardi. ampak se mi zdi, da se kr da..je pa res, da so predavanja neobvezna in zato kar precej ljudi le te obiskuje neredno, kar pa je za samo razumevanje snovi precej nepriporočljivo, kr ti na naslednjem predavanju nič več ni jasno.in dalje potem tud vedno manj.
službe pa baje so. in to kr fine..kar za večino drugih smeri nemorem ravno trdit
- *smokvica*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 9. 2005
- Kraj: *Štajerska*
Jaz lahk povem za Gradbeništvo VS, da ni težak fax, pač tako kot vsi ostali. Za UNI pa ne morem rečt ker nobenga ne poznam.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov