Študij: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
GloR-Red - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 2. 2006
biuši sošolec se je letos vpisal na gradbeništvo in je čis izgubil delouni elan. pravi da je čis preveč teorije pa skor nč praxe pa da se učijo čis kar ene nepomembne stvari (tko je reku prfox) ampk ne morjo nč spremenit k je tak učni načrt faxa tko pri delu pa tega sploh ne bodo nč rabil...škoda
Love yourself. Be fatal.
-
classy - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2005
Evo, spet jst Še vedno me mika tale fgg. Mamo gor kšne bruce, k loh podajo kšno novo mnenje? Prej sm bla skos za gr. uni, me je pa pred parimi dnevi zamikalo vodarstvo in komunalno inženirstvo. Če prov razumm gre za neke vrste okoljevarstvo, varovanje voda ipd.? To bi znal bit zanimivo. Pa še laži je kokr čisto gradbeništvo, na konc pa isto licenco dobiš kot z gr. uni, torej si lahko pri gradbenih projektih (sam je pa vprašanja, če maš dost znanja za to področje). In zdej če se že odločm za fgg spet ne vem, a naj grem na gr. al vki. Pa mal me skrbi da je pretežko. Kr spet nism lih ekspert v matematiki in fiziki. Kakšen predlog?
- sarita
- Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 6. 2007
Jst ti lahko par stvari povem. Sicer sem že u.d.i.g., ampak še sveža s faxa. Lahko ti povem, da če te mika konstruktiva, nimaš na VKI kaj iskat. Z našim faksom je tko... Na začetku (prvi dve leti) se učiš res stvari, za katere ti (večino) ni jasno, kdaj ti bodo prav prišle. Razne matematike, fizika,... Si pa sigurno delaš podlago za naprej. V 3. letniku dobiš predmete iz svoje smeri in tuki zares vidiš, kaj je gradbeništvo. Vidiš, kaj približno naj bi delal s tem poklicem.
Če pogledam nazaj... Meni ni bilo ful težko. Vedno pravim, da 100x raje to, kot pa pravo s kupom knjig al pa medicino s samimi latinskimi napiflanimi izrazi... Vsakemu svoje, kar mu pač leži. Če ti je fajn računanje in si se pripravljena tud za knjige vsest (na katerem faxu pa gre brez tega??), bi to lahko bilo zate. Če ti paše moška družba (moški delovni kolektiv) in si bolj tehnični tip ženske (npr. rajš drva zlagaš kot posodo pomivaš ), potem je to zate. Itak pa morš probat, če te to veseli.
Ne verjet vsem tistim "to je najtežji faks". Mogoče zate bo najtežji... ampak mogoče ne bo. Če ne probaš, ne veš. FGG traja 4,5 let + 1 leto absolventa = 5,5 let. Jst sem rabila 6 let in 3 mesce, kar je še kar hitro. Sicer pa vsak faks traja 4+1 leto in redkokdo ga konča v roku. Za tiste, ki bi delal fax 4 leta... me zanima kater faks je to?
Če pogledam nazaj... Meni ni bilo ful težko. Vedno pravim, da 100x raje to, kot pa pravo s kupom knjig al pa medicino s samimi latinskimi napiflanimi izrazi... Vsakemu svoje, kar mu pač leži. Če ti je fajn računanje in si se pripravljena tud za knjige vsest (na katerem faxu pa gre brez tega??), bi to lahko bilo zate. Če ti paše moška družba (moški delovni kolektiv) in si bolj tehnični tip ženske (npr. rajš drva zlagaš kot posodo pomivaš ), potem je to zate. Itak pa morš probat, če te to veseli.
Ne verjet vsem tistim "to je najtežji faks". Mogoče zate bo najtežji... ampak mogoče ne bo. Če ne probaš, ne veš. FGG traja 4,5 let + 1 leto absolventa = 5,5 let. Jst sem rabila 6 let in 3 mesce, kar je še kar hitro. Sicer pa vsak faks traja 4+1 leto in redkokdo ga konča v roku. Za tiste, ki bi delal fax 4 leta... me zanima kater faks je to?
-
GloR-Red - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 2. 2006
ajoj pa kaj tok komplicirate =) lej najbolš je da če te neka stvar veseli sledi srcu. sj boš hmal vidla če je to to kar si si predstaulala drgač boš pa leto stran vrgla...sj ga večina vrjem. z mal truda in inštrukcij ti bo zihr uspel
Love yourself. Be fatal.
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
classy, ful dobr Sem mela js tut željo, da bi se na to fakulteto vpisala, sicer ne na gradbeništvo, ampak geodezijo, pa sm se potem premislila. No, sj mogoče me kaj premami in grem kasneje delat. ampak to je res pod velikim vprašajem.
Veš kaj me zanima, malce OT: Ste se morali že zdj vpisat oz. kdaj je rok prijave?
Veš kaj me zanima, malce OT: Ste se morali že zdj vpisat oz. kdaj je rok prijave?
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
Na katero smer pa? Al se šele kasneje usmeriš?
Houd de wereld tegen
-
classy - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2005
Najprej grem prov na gradbeništvo (maš še geodezijo, vodarstvo in komunalno inženirstvo, operativno gradbeništvo pa tehnično upravljanje nepremičnin), pol se pa v 3. letniku usmeriš v hidrotehnično, komunalno, konstrukcijsko, organizacijsko tehnološko al pa prometno smer (js bi šla konstr.).
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
no veliko sreče pri študiju, predvsem naj ti bo v veselje
Houd de wereld tegen
- suhi2000
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 8. 2007
- Kraj: Dolenjska
Jaz sem FGG končal. Bilo je tudi nekaj slabe volje, ampak če bi izbiral bi takoj izbral še enkrat.
Se je pa treba včasih tudi malo usest, da narediš. Na UNI je tako, da prve dve leti bolj ponavljaš in nadgrajuješ matematiko in fiziko pol se pa začne ta lušen del. Sam sem končal geodezijo in imam skoz vsaj tri ponudbe za službo. Plača tudi ni slaba. Za povrhu sem dobu službo v stroki tudi v tujini in to zelo hitro (Nova Zelandija) ko sem bil tam nekaj časa.
Če pa bi radi svoja študenska leta preživeli čist na izi pol pa pejte na kako poslovno, sam ne pol jokat, da ne dobite službe. Če kdo ne verjame naj gre na zavod za zaposlovanje vprašat kako je s službami.
Po sošolci so bili čiste face in z nekaterimi sem še danes tabolš prijatelj.
Vsekakor priporočam karkoli iz FGG-ja. Ker prišel bo nazaj čas ko bodo tehnični poklici visoko cenjeni za razliko od nekih poslovnih.
Poznam pa tudi nekaj ljudi, ki so šli na FDV in jim je sedaj zelo žal, da niso šli na kak tehnični faks kot so si želeli, ampak so podlegli množici.
Toliko od mene. FGG je zakon.
Se je pa treba včasih tudi malo usest, da narediš. Na UNI je tako, da prve dve leti bolj ponavljaš in nadgrajuješ matematiko in fiziko pol se pa začne ta lušen del. Sam sem končal geodezijo in imam skoz vsaj tri ponudbe za službo. Plača tudi ni slaba. Za povrhu sem dobu službo v stroki tudi v tujini in to zelo hitro (Nova Zelandija) ko sem bil tam nekaj časa.
Če pa bi radi svoja študenska leta preživeli čist na izi pol pa pejte na kako poslovno, sam ne pol jokat, da ne dobite službe. Če kdo ne verjame naj gre na zavod za zaposlovanje vprašat kako je s službami.
Po sošolci so bili čiste face in z nekaterimi sem še danes tabolš prijatelj.
Vsekakor priporočam karkoli iz FGG-ja. Ker prišel bo nazaj čas ko bodo tehnični poklici visoko cenjeni za razliko od nekih poslovnih.
Poznam pa tudi nekaj ljudi, ki so šli na FDV in jim je sedaj zelo žal, da niso šli na kak tehnični faks kot so si želeli, ampak so podlegli množici.
Toliko od mene. FGG je zakon.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov