Študij: Evropske študije-Družbeni vidiki (FDV)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
keya - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: wajt krajna
Informativni dan na FDV
Drage dijakinje, dragi dijaki!
Vljudno vas vabimo na informativni dan v petek, 15. 2. 2008, ob 10., 12. in 15. uri in v soboto, 16. 2. 2008, ob 10. uri. Skupnemu delu, ki bo potekal v veliki dvorani in na katerem vam bodo vodstvo in študenti predstavili osnovne informacije, bodo sledile predstavitve po posameznih študijskih programih. Vljudno vabljeni!
Predvidevam pa, da bodo kmalu dali še bolj podroben razpored gor, tako da se ti splača čekirat FDVjevo stran..
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
sixty napisal/-a:ja, ampak na zalost se jaz odlocam ravno med tema dvema. ceprav se mi zdi da je bols it na pravo. ne vem no
no dobr.
na pravu pač študiraš pravo. če te to zanima, je stvar super. se pa pripravi na ogromno snovi in take neumnosti kot so dvojčki in trojčki (po več izpitov na isti dan, ne vem zakaj). gor ni težko prit, ker je omejitev minimalna, narest pa tudi ni tak bavbav kot nekateri strašijo, rabiš pač malo discipline, da se začneš taprav cajt učit.
EŠ: bistvena razlika je v tem, da si na pravu lahko absoluten kampanjc, ki do aprila praktično ne migne s prstom, na fdvju je pa način dela drugačen. seminarske, eseji, predstavitve,... plus je pa pomoje to, da je pol izpitov pozimi, pol pa poleti, kar te malo razbremeni. in pa seveda dejstvo, da je precej lažje od prava, ker je že obseg snovi manjši, določene predmete se pa sploh lahko naredi s kolokviji ali kar s seminarsko.
jst sem se bolj osredotočila na sam način študija, ker se mi zdi, da ni treba posebej razlagat vsebine študija na eni in na drugi smeri. se jo da iz imena čisto lepo razbrat
-
jemina - Cosmopsiho
- Na forumu od: 14. 6. 2006
Ja n FDVju je dosti dela sproti. skoz se neke seminarske in podoben šit najdejo, pa predavnja so dost obvezna, česar pač na EF pomoje ni
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
-
sixty - Debatorica
- Na forumu od: 15. 11. 2006
- Kraj: Bled
no saj komaj cakam informatiuca da grem tja. upam da bodo fajn razlozili.
saj tko k gledam predmetnike me res bolj zanimajo EŠ kot pravo, ampak vse to kar govorijo v zvezi s FDV-jem, pa da ne hodt tja, da ni zaposlitve, da je vse bolj v easy.. pol me pa to ful zmede. samo saj vem..sluzbo bos dobil kolikor se bos sam znasu. in je pravzaprav cist useeno ce koncas pravo al pa FDV, ce ti nisi zagnan pol je res ne bos nasel.. ceprav je pa po mojem mnenju na pravu se vedno vec moznosti za boljso sluzbo dobit. pa ne zdej mislit da mam kaj proti vam k ste na FDV-ju al pa kej..
saj tko k gledam predmetnike me res bolj zanimajo EŠ kot pravo, ampak vse to kar govorijo v zvezi s FDV-jem, pa da ne hodt tja, da ni zaposlitve, da je vse bolj v easy.. pol me pa to ful zmede. samo saj vem..sluzbo bos dobil kolikor se bos sam znasu. in je pravzaprav cist useeno ce koncas pravo al pa FDV, ce ti nisi zagnan pol je res ne bos nasel.. ceprav je pa po mojem mnenju na pravu se vedno vec moznosti za boljso sluzbo dobit. pa ne zdej mislit da mam kaj proti vam k ste na FDV-ju al pa kej..
-
BLUBABY - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 11. 2006
Sixty jz ti svetujem, da se čist simpl odločiš glede na to, kaj ti bo bolj všeč in kaj boš bolj z veseljem študirala, ne pa glede na to kje boš službo lažje dobila..ker potem smo že vedo zgrešile ..Če boš dobra na pravu al pa na fdv, boš dubla službo..Drugač pa ful zanimiv, letos bo pomoje kr naval na EŠ, ker sm že took folka slišala, k jih to zanima, tko da gud luck
-
sixty - Debatorica
ja saj se bom menda res kar na fdv upisala. no saj mam na sreco se nekaj casa za premislit drugace pa kira ve kko je s tem, da se recimo upisem na pravo potem pa se prepisem na fdv? je mogoce? al je pogoj da prej zakljucis 1.letnik? a ni nekaj tako? pa po kaksnih kriterijih te potem sprejmejo na fakulteto ce se prepises? a te obravnavajo kot maturante? al kako?
Touch me, take me to that other place. Reach me, I know I'm not a hopeless case. It's a beautiful day.
-
mulatto_f - Debatorica
- Na forumu od: 8. 3. 2007
jz mam eno sosolko k je hodila v 1. letnik na pravo, sedaj pa se je prepisala na eš, tk da hodi zdj v 1. letnik na eš... pa nardila je pravo 1. letnik, ampak ji ni bilo vsec... mislim pa da ima kar nekaj predmetov iz prava priznanih...
respa je da ti predlagam, da raje dobro premisli, kaj si res želis, vem da eno leto proti celemu življenju ni nič, ampak nekaj pa le je...
respa je da ti predlagam, da raje dobro premisli, kaj si res želis, vem da eno leto proti celemu življenju ni nič, ampak nekaj pa le je...
-
sixty - Debatorica
ma jaz ne vem. sem gledala razpis in letos je 50 mest za evropske studije. kolk je blo pa kej razpisanih za prejsnja leta?
ja jaz upam da ne bo vec kot 73
drugace sta pa pravo in EŠ po tockah tam-tam, sam kaj k na pravo jih uzamejo 500 na EŠ pa 50
ja jaz upam da ne bo vec kot 73
drugace sta pa pravo in EŠ po tockah tam-tam, sam kaj k na pravo jih uzamejo 500 na EŠ pa 50
Touch me, take me to that other place. Reach me, I know I'm not a hopeless case. It's a beautiful day.
-
mulatto_f - Debatorica
- Na forumu od: 8. 3. 2007
sixty to sploh ni res, na pravu rabis okrog 65 tock, na eš pa okrog 75... kar ves da je kr velika razlika, ce pa se ne ves, bos pa hitro ugotovila, ko bo treb sestevat pikice... pa letos bo pomojem kr 80 prej vec ko pa manj, sploh se zato kr postaja vedno bolj popularn pa kr lani ni blo omejitve
-
gemini - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 9. 2004
- Kraj: notranjska
Ja. ok čeprou nism na evropskih, ker ona u bistvu uči v glavnem kulturologe (my mistake. ipak je vse isto. )
Drugače je bla pa men super predavatelca
Drugače je bla pa men super predavatelca
Zadnjič spremenil gemini, dne 15. Feb. 2008 22:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov