Študij: Evropske študije-Družbeni vidiki (FDV)

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
sixty
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006
Kraj: Bled

Neprebrana objavaNapisal/-a sixty » 04. Feb. 2008 13:59

ja no saj. sam k se rees ne morm odloct :evil:
zato pa bi rada cim vec zvedla o teh evropskih studijah..
bom sla tud na informativnega, ampak tam predstavijo fdv nasplosno al vsako smer posebej?
Uporabniški avatar
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objavaNapisal/-a keya » 04. Feb. 2008 14:56

Informativni dan na FDV
Drage dijakinje, dragi dijaki!
Vljudno vas vabimo na informativni dan v petek, 15. 2. 2008, ob 10., 12. in 15. uri in v soboto, 16. 2. 2008, ob 10. uri. Skupnemu delu, ki bo potekal v veliki dvorani in na katerem vam bodo vodstvo in študenti predstavili osnovne informacije, bodo sledile predstavitve po posameznih študijskih programih. Vljudno vabljeni!

Predvidevam pa, da bodo kmalu dali še bolj podroben razpored gor, tako da se ti splača čekirat FDVjevo stran.. ;)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 04. Feb. 2008 15:45

sixty napisal/-a:ja, ampak na zalost se jaz odlocam ravno med tema dvema. ceprav se mi zdi da je bols it na pravo. ne vem no :?

no dobr.
na pravu pač študiraš pravo. če te to zanima, je stvar super. se pa pripravi na ogromno snovi in take neumnosti kot so dvojčki in trojčki (po več izpitov na isti dan, ne vem zakaj). gor ni težko prit, ker je omejitev minimalna, narest pa tudi ni tak bavbav kot nekateri strašijo, rabiš pač malo discipline, da se začneš taprav cajt učit.

EŠ: bistvena razlika je v tem, da si na pravu lahko absoluten kampanjc, ki do aprila praktično ne migne s prstom, na fdvju je pa način dela drugačen. seminarske, eseji, predstavitve,... plus je pa pomoje to, da je pol izpitov pozimi, pol pa poleti, kar te malo razbremeni. in pa seveda dejstvo, da je precej lažje od prava, ker je že obseg snovi manjši, določene predmete se pa sploh lahko naredi s kolokviji ali kar s seminarsko.

jst sem se bolj osredotočila na sam način študija, ker se mi zdi, da ni treba posebej razlagat vsebine študija na eni in na drugi smeri. se jo da iz imena čisto lepo razbrat :)
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 04. Feb. 2008 18:25

Ja n FDVju je dosti dela sproti. skoz se neke seminarske in podoben šit najdejo, pa predavnja so dost obvezna, česar pač na EF pomoje ni
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 04. Feb. 2008 22:38

PF. :)
pa res je, nikjer nimamo ovezne prisotnosti. čeprav sem se pa prejle spomnila, da se bo pri nas tudi počasi začela uvajat bolonjska reforma, tako da v bistvu ne vem, kako bo izgledal študij za bodoče generacije.
Uporabniški avatar
sixty
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a sixty » 06. Feb. 2008 20:03

no saj komaj cakam informatiuca da grem tja. upam da bodo fajn razlozili.
saj tko k gledam predmetnike me res bolj zanimajo EŠ kot pravo, ampak vse to kar govorijo v zvezi s FDV-jem, pa da ne hodt tja, da ni zaposlitve, da je vse bolj v easy.. pol me pa to ful zmede. samo saj vem..sluzbo bos dobil kolikor se bos sam znasu. in je pravzaprav cist useeno ce koncas pravo al pa FDV, ce ti nisi zagnan pol je res ne bos nasel.. ceprav je pa po mojem mnenju na pravu se vedno vec moznosti za boljso sluzbo dobit. pa ne zdej mislit da mam kaj proti vam k ste na FDV-ju al pa kej..
Uporabniški avatar
BLUBABY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a BLUBABY » 07. Feb. 2008 8:42

Sixty jz ti svetujem, da se čist simpl odločiš glede na to, kaj ti bo bolj všeč in kaj boš bolj z veseljem študirala, ne pa glede na to kje boš službo lažje dobila..ker potem smo že vedo zgrešile :) ..Če boš dobra na pravu al pa na fdv, boš dubla službo..Drugač pa ful zanimiv, letos bo pomoje kr naval na EŠ, ker sm že took folka slišala, k jih to zanima, tko da gud luck :wink:
Uporabniški avatar
sixty
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a sixty » 12. Feb. 2008 17:30

ja saj se bom menda res kar na fdv upisala. no saj mam na sreco se nekaj casa za premislit :) drugace pa kira ve kko je s tem, da se recimo upisem na pravo potem pa se prepisem na fdv? je mogoce? al je pogoj da prej zakljucis 1.letnik? a ni nekaj tako? :? pa po kaksnih kriterijih te potem sprejmejo na fakulteto ce se prepises? a te obravnavajo kot maturante? al kako?
Touch me, take me to that other place. Reach me, I know I'm not a hopeless case. It's a beautiful day.
Uporabniški avatar
mulatto_f
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a mulatto_f » 12. Feb. 2008 18:14

jz mam eno sosolko k je hodila v 1. letnik na pravo, sedaj pa se je prepisala na eš, tk da hodi zdj v 1. letnik na eš... pa nardila je pravo 1. letnik, ampak ji ni bilo vsec... mislim pa da ima kar nekaj predmetov iz prava priznanih...
respa je da ti predlagam, da raje dobro premisli, kaj si res želis, vem da eno leto proti celemu življenju ni nič, ampak nekaj pa le je... ;)
Uporabniški avatar
tejchaaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 12. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tejchaaa » 12. Feb. 2008 18:22

hehe sixty ej ne morm vrjet, js sm na istem. pravo al pa evropske študije. razmišlam k nora kaj bi pa nimam pojma :D oboje mi je zanimiu :) ... aja a pol mislte da bo letos kr dost omejitve al kako? :( ojoj.....
Uporabniški avatar
sixty
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a sixty » 12. Feb. 2008 18:54

ma jaz ne vem. sem gledala razpis in letos je 50 mest za evropske studije. kolk je blo pa kej razpisanih za prejsnja leta?
ja jaz upam da ne bo vec kot 73 :?
drugace sta pa pravo in EŠ po tockah tam-tam, sam kaj k na pravo jih uzamejo 500 na EŠ pa 50 :x
Touch me, take me to that other place. Reach me, I know I'm not a hopeless case. It's a beautiful day.
Uporabniški avatar
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objavaNapisal/-a keya » 12. Feb. 2008 21:00

Sicer nisem na EŠ samo vseeno..
po moje ful odvisno od tega katera tuja jezika si vzameš, povej o katerih razmišljaš pa bomo vidli :)

Drugače pa ti priporočam, da se oglasiš na FDVjevki pa tam povprašaš vse kaj te zanima ;)
Uporabniški avatar
mulatto_f
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a mulatto_f » 12. Feb. 2008 21:44

sixty to sploh ni res, na pravu rabis okrog 65 tock, na eš pa okrog 75... kar ves da je kr velika razlika, ce pa se ne ves, bos pa hitro ugotovila, ko bo treb sestevat pikice... pa letos bo pomojem kr 80 prej vec ko pa manj, sploh se zato kr postaja vedno bolj popularn pa kr lani ni blo omejitve
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 15. Feb. 2008 16:30

A je tle kera, k jo uči Karmen Šterk? :D
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 15. Feb. 2008 16:47

Ja. :D ok čeprou nism na evropskih, ker ona u bistvu uči v glavnem kulturologe (my mistake. ipak je vse isto. :D )

Drugače je bla pa men super predavatelca :zustimm:
Zadnjič spremenil gemini, dne 15. Feb. 2008 22:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov