Študij: Evropske študije-Družbeni vidiki (FDV)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
gemini napisal/-a:Ja. ok čeprou nism na evropskih, ker ona u bistvu uči v glavnem kulturologe (my mistake. ipak je vse isto. )
Drugače je bla pa men super predavatelca
Kok je pa kej zajebana, kar se izpitov tiče?
Ona namreč zdej tut pri nas predava, pa nismo še nič zvedli kako in kaj.
-
keya - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: wajt krajna
Tiavanna kam pa hodiš??
Hja no.. kot predavateljica je res super (smo se tud fajn nasmejali), vsaj meni prof. Vesna V. Godina pravi, da je bila Šterkova ena izmed njenih najbolj briljantnih študentov*
Izpit pa.. hja no, meni je nekak šlo v prvo (SPA) medtem ko imajo nekateri velike probleme.. samo kako je pa pri drugih predmetih, ki jih uči na FDVju pa nevem, samo po moje niso ravno lahki - navsezadnje je le učenka Godine
Kako bo pri vas pa.. kdo ve, mogoče bo isto zahtevna, mogoče bolj ali manj
gemini: isto? ti bom js dala isto
*takoj za tistimi dvemi ali tremi, ki so se baje.. khm... ubili
Hja no.. kot predavateljica je res super (smo se tud fajn nasmejali), vsaj meni prof. Vesna V. Godina pravi, da je bila Šterkova ena izmed njenih najbolj briljantnih študentov*
Izpit pa.. hja no, meni je nekak šlo v prvo (SPA) medtem ko imajo nekateri velike probleme.. samo kako je pa pri drugih predmetih, ki jih uči na FDVju pa nevem, samo po moje niso ravno lahki - navsezadnje je le učenka Godine
Kako bo pri vas pa.. kdo ve, mogoče bo isto zahtevna, mogoče bolj ali manj
gemini: isto? ti bom js dala isto
*takoj za tistimi dvemi ali tremi, ki so se baje.. khm... ubili
-
gemini - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 9. 2004
- Kraj: notranjska
Men je bla tud glede ocenjevanja super, ker ji je bla moja seminarska tok ušeč, da mi ni blo treba na izpit, in sem dobila kar prec 10 zaključeno
Pa tud drugač smo se res nasmejali na predavanjih, pa tud tko je faca.
Pa tud drugač smo se res nasmejali na predavanjih, pa tud tko je faca.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
-
*kayka* - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 1. 2005
- Kraj: Kranj
Js sem hodila en mesec na evropske študije...sošolec je vzel ruščino pa ni imel nobenega predznanja, je pol najdu še par takih in jih je profesorca dodatno inštruirala. Mi lani nismo imel omejitve, ker se nas je razmeroma malo vpisal, ampak men ni potegnil, ker sem preveč umetniški in svojeglav tip za tako fakulteto. Velik (ogromno) seminarskih...ko so kolegi oktobra kofetkal pa niso vaj še imel, smo mi lepo seminarske pisal že pa na vaje hodil. drgace pa fakulteta kot stavba-fuuul lepa, lepo ustiman, predavalnice zakon... Obupni so pa urniki (ki si ga moras sam narest!!!) pa cel dan si v lj zarad dveh predavanj...
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
keya napisal/-a:Tiavanna kam pa hodiš??
FF, etnologija in kulturna antropologija.
Predava nam pa Zgodovino etnoloških in antropoloških teorij. Smo lih začeli, pa nam je že dala ful literature, kar je sicer kul, sam res upam, da ne bo fuuuuuul težek izpit, ker piflanje definicij meni ful ne gre.
No, pustimo se presenetit.
-
bambina x - Debatorica
- Na forumu od: 16. 1. 2007
- Kraj: mb
punce, ki študirate to ... pomagajte nam, bodočim bruckam, ko še ne vemo, kam se naj damo ...
torej ... kak je to z dvema jezikoma? moreš met dobro predznanje al ne? vem, da je na strani, da preveriš itd, sam me zanimajo inf iz prve roke ...
vem, da je glede službe tak, kak si sam zrihtaš ... sam me pa res zanima, kje se potem teoretično lahko zaposliš? pač, informacije iz prve roke so vedno dobrodošle ...
hvala!!
aja .. pa mogoče, če mate kakšen nasvet, kakšnim bi odsvetovale ta študij?
torej ... kak je to z dvema jezikoma? moreš met dobro predznanje al ne? vem, da je na strani, da preveriš itd, sam me zanimajo inf iz prve roke ...
vem, da je glede službe tak, kak si sam zrihtaš ... sam me pa res zanima, kje se potem teoretično lahko zaposliš? pač, informacije iz prve roke so vedno dobrodošle ...
hvala!!
aja .. pa mogoče, če mate kakšen nasvet, kakšnim bi odsvetovale ta študij?
"so tell me, do you have someone special in your life?"
"yes, I do. . . me"
"yes, I do. . . me"
-
keya - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: wajt krajna
nisem na evropskih pa vseeno... bom probala odgovorit
tuja jezika - rabiš kr podlago, drugače bi se znala še zelo matrat (js si nisemm upala vzet izbirno še francoščine (čeprav je bil drugi tuj priporočen izbirni predmet) - pametna izbira, nevem kako bi šlo tole čez)
odvisno pač od podlage ki jo imaš..
kakšnim bi odsvetovale? no, sigurno takšnim, ki niso za cel kup sprotnega dela (seminarskih, poročil, seminarskih, tega in onega, seminarskih)
no, pa sledenje aktualnim družbenim temam (pazi.. tudi politika pride tu notri, ne samo družabna kronika ), ipd tudi ne škodi
tuja jezika - rabiš kr podlago, drugače bi se znala še zelo matrat (js si nisemm upala vzet izbirno še francoščine (čeprav je bil drugi tuj priporočen izbirni predmet) - pametna izbira, nevem kako bi šlo tole čez)
odvisno pač od podlage ki jo imaš..
kakšnim bi odsvetovale? no, sigurno takšnim, ki niso za cel kup sprotnega dela (seminarskih, poročil, seminarskih, tega in onega, seminarskih)
no, pa sledenje aktualnim družbenim temam (pazi.. tudi politika pride tu notri, ne samo družabna kronika ), ipd tudi ne škodi
-
bambina x - Debatorica
- Na forumu od: 16. 1. 2007
- Kraj: mb
hvala za tvoj odgovor!
emm ... kak pa poteka tuji jezik? je velik poudarek na pravilih in slovnici al bolj tak, za uporabo?
hja, sprotno delo ... ko si prisiljen v to, tak ne moreš drugače, al ne?
o joj ... jaz še vedno ne vem, kaj naj grem študirat ...
emm ... kak pa poteka tuji jezik? je velik poudarek na pravilih in slovnici al bolj tak, za uporabo?
hja, sprotno delo ... ko si prisiljen v to, tak ne moreš drugače, al ne?
o joj ... jaz še vedno ne vem, kaj naj grem študirat ...
"so tell me, do you have someone special in your life?"
"yes, I do. . . me"
"yes, I do. . . me"
-
barby* - Debatorica
- Na forumu od: 15. 12. 2004
sem na MO, je pa podobno kar se jezika tiče: povdarek je predvsem na družboslovnih besedilih in besedišču iz le-teh
Self-respect is the fruit of discipline; the sense of dignity grows with the ability to say no to oneself.
A. J. Heschel
A. J. Heschel
- TrixyPixie
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 2. 2009
- Kraj: The world
A gre letos kdo na EŠ?
Pa tisti, ki ste že gor.. Kako se vam zdi? Ter 2. tuji jezik..je res tolk grozn, kot so ga predstavli na informativcih?
Pa tisti, ki ste že gor.. Kako se vam zdi? Ter 2. tuji jezik..je res tolk grozn, kot so ga predstavli na informativcih?
- TrixyPixie
- Sramežljivka
A ti si na EŠ oziroma MO?
Ne, mene to precej zanima že nasploh, sem se precej pozanimala o vsem skupaj, tako, da sem prepričana, da to hočem in nikakor ne grem ma EŠ zato, da samo vpišem kar en fax.
Skrbijo me samo jeziki, ker usaj glede drugega jezika nimam ravno odlčne podlage
Ne, mene to precej zanima že nasploh, sem se precej pozanimala o vsem skupaj, tako, da sem prepričana, da to hočem in nikakor ne grem ma EŠ zato, da samo vpišem kar en fax.
Skrbijo me samo jeziki, ker usaj glede drugega jezika nimam ravno odlčne podlage
- TrixyPixie
- Sramežljivka
Imam eno vprašanje glede izbirnih predmetov.. Torej, tisti, ki ste na FDV-ju HELP!
katera 2 izbirna (od 3) priporočate:
ŠTERK-SOCIALNA IN POLITIČNA ANTROPOLOGIJA
ŠKERLEP, AS. JONTES-TEMELJI KOMUNIKOLOGIJE
LUKŠIČ I., AS. -TEMELJI POLITOLOGIJE
Lahko poveste tud kaj od predavanj, profesorjev, izpitov itd..
Hvala za pomoč
katera 2 izbirna (od 3) priporočate:
ŠTERK-SOCIALNA IN POLITIČNA ANTROPOLOGIJA
ŠKERLEP, AS. JONTES-TEMELJI KOMUNIKOLOGIJE
LUKŠIČ I., AS. -TEMELJI POLITOLOGIJE
Lahko poveste tud kaj od predavanj, profesorjev, izpitov itd..
Hvala za pomoč
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov