Študij: Evropska pravna fakulteta (NG)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
cheetah - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 2. 2011
Kolikor je meni znano, na pf v NG ni toliko rimskega prava, je več kanonskega. Ne vem no, ampak meni se zdi, da ni na takem nivoju kot bi morala bit neka pravna fakulteta, sploh ker je privatnim fakultetam v interesu, da čim več študentov napreduje v višji letnik, da pokasirajo več šolnin, kar pa lahko pomeni le eno - da nivo znanja ni niti malo primerljiv z znanjem, ki ga dobi študent prava v Lj ali Mb.
- LiEn
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 6. 2008
Poznam fanta, ki je bil 5 let v LJ in ni naredil nič s faksom (bil je na pravu), pol pa je šel v NG in zdaj je menda že veselo tik pred diplomo
To, kolko cenijo kateri faks in ne vem še kaj..jaz sem še vedno mnenja, da te bojo zaposlili le na osnovi tvoje zavzetosti za delo in vname ter vztrajnosti. Pa če je to NG, MB ali LJ. Mogoče ne glih najbolj ugledne odvetniške pisarne, ampak vseeno
To, kolko cenijo kateri faks in ne vem še kaj..jaz sem še vedno mnenja, da te bojo zaposlili le na osnovi tvoje zavzetosti za delo in vname ter vztrajnosti. Pa če je to NG, MB ali LJ. Mogoče ne glih najbolj ugledne odvetniške pisarne, ampak vseeno
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
LiEn napisal/-a:Poznam fanta, ki je bil 5 let v LJ in ni naredil nič s faksom (bil je na pravu), pol pa je šel v NG in zdaj je menda že veselo tik pred diplomo :)
kar govori o tem kak sux od faksa more bit to.
in če bi zaposlovali glede na sposobnosti in zavzetost bi bla js že dosti dlje kar se kariere tiče, kot sem trenutno.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Quality shit right there. Glavno da imamo vsi diplome.LiEn napisal/-a:Poznam fanta, ki je bil 5 let v LJ in ni naredil nič s faksom (bil je na pravu), pol pa je šel v NG in zdaj je menda že veselo tik pred diplomo
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Toliko, kolikor še ponekod upoštevajo diplome s privatnih faksov, torej neka manj zahtevna različica programov, ki že obstajajo na fakultetah članicah Univerz, upam, da diplome te kvazi pravne fakultete ne jemljejo kaj preveč resno, ker se mi zdi tole smešno razvrednotenje šolstva pri nas. Če so želeli imeti še eno pravno fakulteto na Primorskem, bi jo lahko ustanovili pod tamkajšnjo Univerzo, ne pa da šolajo neke kvazi pravnike na zasebnem faksu.
Mimogrede, v premislek vsem, ki se nameravajo vpisati tja, so baje prejšnje generacije morale sklicati sestanek s profesorjem rimskega prava, ker je predaval vse drugo, samo tisto ne, kar na pf v LJ in MB. In ne vem, zakaj se nenehno predstavljajo kot "sodobnejša" pf. Na koncu te pomoje nobena odvetniška družba ne jeb... pet posto, razen če imaš dobre veze, drugače pa se s to diplomo lahko obrišeš pod nosom.
Mimogrede, v premislek vsem, ki se nameravajo vpisati tja, so baje prejšnje generacije morale sklicati sestanek s profesorjem rimskega prava, ker je predaval vse drugo, samo tisto ne, kar na pf v LJ in MB. In ne vem, zakaj se nenehno predstavljajo kot "sodobnejša" pf. Na koncu te pomoje nobena odvetniška družba ne jeb... pet posto, razen če imaš dobre veze, drugače pa se s to diplomo lahko obrišeš pod nosom.
- LioraBat
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 10. 2006
- Kraj: Kranj
..najprej sem se tud jst sekirala s temu, kao kakšen šalabajzarsk faks je to. Pa konc koncu, ko zdej gledam razpise za vpis, vidm da smo čist kul. Kašne kvaziprograme to razpisujejo. tukej saj prbližn veš kaj si pol. Ja glede šihta, pa se mi zdi, da katerokol pravno končaš, se morš znajdt pol da dobiš šiht. Pravnikov je (baje) itak preveč.
ka pa vem, jst sm itak po spletu nesrečnih (al pa srečnih) okoliščin pristala tukej. lih tko je velik bolj zahteven k pa če greš na en FDV.
najbrž je pa res, da tradicija tud neki pomen. sam če tm visiš pet let v prvem letniku vretn mal težko pol dobiš šiht..
ka pa vem, jst sm itak po spletu nesrečnih (al pa srečnih) okoliščin pristala tukej. lih tko je velik bolj zahteven k pa če greš na en FDV.
najbrž je pa res, da tradicija tud neki pomen. sam če tm visiš pet let v prvem letniku vretn mal težko pol dobiš šiht..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov