Študij: Etnologija in kulturna antropologija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
Nja, to je ful odvisno od izbirnih predmetov, vaj in seminarjev, ker smo meli res tako zelo različne zadolžitve čez leto, da zlo težko primerjam. Drugače pa ni sile...Nevem, meni je približno enako. Mogoče je pri kakem predmetu malo bolj obsežno, ampak nič resnega. Jaz sem lani končala z vsemi izpiti že junija in letos bo verjetno enako (pa se med letom nič ne učim oz. delam sproti), tko da...se da. 

-
Roisin - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2008
- Kraj: ankaran
Vem, da že mal težim, sam mam še neki vprašanj
Kako je kej s sprotnim delom na tem oddelku? Ena od vas je rekla, da med letom ne dela nič, junija pa opravi že vse izpite. Sliši se lepo.
Kaj pa seminarske, jih je veliko?
Zanima pa me še vaš urnik. Glede na to, da imate predavanja na Zavetiški, a to pomeni, da mate potem vse boljše zorganizirano, ali je kaos skupen vsem oddelkom filofaksa? Koliko imate na primer tedensko vaj, kjer se pregleduje prisotnost? Mene to malce skrbi, glede na to, da delam, pa ne vem, če mi bo zneslo vsak dan na faksu viset.

Kako je kej s sprotnim delom na tem oddelku? Ena od vas je rekla, da med letom ne dela nič, junija pa opravi že vse izpite. Sliši se lepo.

Zanima pa me še vaš urnik. Glede na to, da imate predavanja na Zavetiški, a to pomeni, da mate potem vse boljše zorganizirano, ali je kaos skupen vsem oddelkom filofaksa? Koliko imate na primer tedensko vaj, kjer se pregleduje prisotnost? Mene to malce skrbi, glede na to, da delam, pa ne vem, če mi bo zneslo vsak dan na faksu viset.

- Tiavanna
- Cosmopolitanka
Mah, večina mojih sošolk in sošolcev pride na faks samo na vaje in izpite.
Prisotnost res nebi smela bit problem. Vaje, kjer zahtevajo kao 100% prisotnost smo imeli lani in tudi letos samo ene (+ ekskurzija v prvem letniku, sam to ni lih isto
), pa še tle je blo tko, da se 1x al 2x tolerira odsotnost. Obakrat smo vaje imeli samo en semester, letos je blo pa še tko, da je ful neki odpadalo, tko da jih v končni fazi pomojem nismo imeli več kot ene 6x (2 uri 1x na teden). Kot sem že napisala, se jaz čez leto ne učim nič, je pa res, da se pol pred izpitom usedem in učim cele dneve. Mi pač tako bolj ustreza.
Kar se tiče seminarskih, esejev, elaboratov,...je to ful odvisno od izbirnih predmetov, ki si jih izbereš. No, v prvem letniku ne, v drugem pa res ful. Pri nekaterih predmetih je blo treba celo leto brat ful člankov, skos pisat in oddajat eseje, recenzije, ipd., drugje pa ni blo treba delat praktično nič. Tko da tle so res ogromne razlike med predmeti. Maš pa od drugega letnika dalje en seminar (izbirni) kjer pač na koncu izdelaš seminarsko nalogo.
Kar se tiče kaosa na FF...js bi rekla, da so stvari malo bolj urejene, ampak še vedno daleč od idealnega.
Ta nova tajnica je sicer super, ful prijazna, ampak še vedno se včasih zgodi, da sploh ne vemo, da moramo npr. na sistematski pregled ali kaj podobnega, ker preprosto ne sporočijo na oddelek. 

Kar se tiče seminarskih, esejev, elaboratov,...je to ful odvisno od izbirnih predmetov, ki si jih izbereš. No, v prvem letniku ne, v drugem pa res ful. Pri nekaterih predmetih je blo treba celo leto brat ful člankov, skos pisat in oddajat eseje, recenzije, ipd., drugje pa ni blo treba delat praktično nič. Tko da tle so res ogromne razlike med predmeti. Maš pa od drugega letnika dalje en seminar (izbirni) kjer pač na koncu izdelaš seminarsko nalogo.
Kar se tiče kaosa na FF...js bi rekla, da so stvari malo bolj urejene, ampak še vedno daleč od idealnega.

- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Nicesar nisi zamudila. Ko se vaje zacnejo, gres pogledat in se potem odlocis za en jezik. Saj vam bodo vse povedali, ne skrbi.
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
Tajnica je skor ziher oz. bo objavla na strani oddelka tko da malo prebrskaj oz. spremljaj.
Če nič ne piše, vam bodo pa na začetku predavanj povedali, nč bat. Na našem oddelku je to (hvalabogu!
) kr poštimano, tale tajnica se res potrudi in redno in čedno objavlja vse pomembne zadeve, tko da brez panike.
Pa tut drugače se ti ni treba sekirat, ker se skor zmeri porazdeli 50/50, tko da mest pomojem ne bo zmanjkalo. 

- vyla
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 7. 2008
Ah ok
Neki urniki so na internetu pa kaže, da je 3x na teden ITA pa 1x NEM pa sem se ustrašila, da sem kaj preslišala na vpisu
A za nemščino moraš imeti predznanje? V GIM sem imela FRA, ITA sem se tudi fakultativno učila pa mi sploh ni všeč.

Neki urniki so na internetu pa kaže, da je 3x na teden ITA pa 1x NEM pa sem se ustrašila, da sem kaj preslišala na vpisu

A za nemščino moraš imeti predznanje? V GIM sem imela FRA, ITA sem se tudi fakultativno učila pa mi sploh ni všeč.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov