Študij: Etnologija in kulturna antropologija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 04. Jun. 2008 12:34

FemmeFatal napisal/-a:Se mi pa zdi, da pri Mursicu ne gre brez poznavanja literature. Naj je Jaka zadnjic posebej na to opozoril.

Eh, ta naš Jaka. :lach: Sej je dušca, ampak pri Muršiču pa reeeeees ne rabiš brat. ;) Vedet moraš pač kdo je kaj rekel, ampak to je že vse v unih odgovorih na vprašanja, ki so objavljena. Edino vprašanje, ki je direktno povezano z literaturo je "napiši kaj ti je ostalo najbolj v spominu iz te in tje knjige" (ne spomnim se katere), pa še tega ni noben prebral in so vsi pisali o neki veveričji juhi al neki. :rofl: Pol nam je kao letos na začetku neki zatežil, zakaj ne beremo, ampak to je blo tut vse. Za letošnji izpit smo meli pa tut ene tri strani seznama literature, prebrala nisem popolnoma nič, pa sem zelo uspešno opravla izpit. ;) Muršič deluje ful grozen na predavanjih, ker zna zafilozofirat, ampak dejansko je pa najboljši profesor od vseh, ful prijazen in ful ti pomaga. :)
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 04. Jun. 2008 12:53

gimnastičarka napisal/-a:
kaj pa ti študiraš zdej (dokončuješ)?

Jst se bijem skozi zadnje obveznosti na prevajalstvu. Sej faks ni bil tko grozno slab :roll:, sam nikoli nisem bila navdušena nad tem. Pa tudi nočem prevajat, nočem da bi bil to moj primarni poklic. To je res bolj poklic za samotarje. Je pa kul to, da obvladam dva tuja jezika in tudi naš faks nam je dal neko splošno razgledanost.
gimnastičarka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 2. 2006
Kraj: Vrhnika

Neprebrana objavaNapisal/-a gimnastičarka » 04. Jun. 2008 19:05

Tiavanna napisal/-a:
FemmeFatal napisal/-a:Se mi pa zdi, da pri Mursicu ne gre brez poznavanja literature. Naj je Jaka zadnjic posebej na to opozoril.

Eh, ta naš Jaka. :lach: Sej je dušca, ampak pri Muršiču pa reeeeees ne rabiš brat. ;) Vedet moraš pač kdo je kaj rekel, ampak to je že vse v unih odgovorih na vprašanja, ki so objavljena. Edino vprašanje, ki je direktno povezano z literaturo je "napiši kaj ti je ostalo najbolj v spominu iz te in tje knjige" (ne spomnim se katere), pa še tega ni noben prebral in so vsi pisali o neki veveričji juhi al neki. :rofl: Pol nam je kao letos na začetku neki zatežil, zakaj ne beremo, ampak to je blo tut vse. Za letošnji izpit smo meli pa tut ene tri strani seznama literature, prebrala nisem popolnoma nič, pa sem zelo uspešno opravla izpit. ;) Muršič deluje ful grozen na predavanjih, ker zna zafilozofirat, ampak dejansko je pa najboljši profesor od vseh, ful prijazen in ful ti pomaga. :)

Kaj, a pol sploh ni tok grozn kot se zdi al kaj? K nevem zakaj, ampak jst se njegovga izpita ful bojim! Sm slišala, da je treba res ogramno znat in prebrat! Kje se pa dobi odgovore na tisto goro vprašanj, k so za njegov izpit?
Tudi če ne veš kaj početi, počni to očarljivo!
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 04. Jun. 2008 22:58

Gimnasticarka, ce si prijavljena v google groups etnologi, se gor vse dobi. Lahko dobis pa tud na mail. Sorry, Tiavanna, ker odgovarjam kar namesto tebe.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 04. Jun. 2008 23:08

Zakaj pa sori? :D
gimnastičarka, ne rabiš se bat, jaz sem imela v ponedeljek ustni izpit pri njemu in me je skoraj infarkt od strahu preden sem šla noter, zdej se pa sam še smejem temu, ker je fuuuuuul prijazen in ful pomaga. Ti si v prvem letniku, ane? Metodologija je res precej lahek izpit, ker že vsa vprašanja veš vnaprej, un elaborat pa tut ni nč hudega. :) Vsaj na rednem mamo tko, sej pomojem mate vi isti sistem.

Aja, FemmeFatale, keri google group to, menda ne od našega letnika? :D
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 04. Jun. 2008 23:13

A vi ga mate tud? Od nasega drgac. Dobra zadeva, a?
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 04. Jun. 2008 23:19

Mailing lista je neki najboljšega kar se ti lahko zgodi, še posebej pred izpiti. :lach: Men skor ni treba več v kopirnico, ker vse dobim v tipkani obliki. ;) Sicer pa mam js te odgovore na vprašanja za Muršiča (ene dve varianti celo) tko da če kera slučajno rabi, ji lahko pošljem.
gimnastičarka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 2. 2006
Kraj: Vrhnika

Neprebrana objavaNapisal/-a gimnastičarka » 05. Jun. 2008 5:14

Tiavanna napisal/-a:Mailing lista je neki najboljšega kar se ti lahko zgodi, še posebej pred izpiti. :lach: Men skor ni treba več v kopirnico, ker vse dobim v tipkani obliki. ;) Sicer pa mam js te odgovore na vprašanja za Muršiča (ene dve varianti celo) tko da če kera slučajno rabi, ji lahko pošljem.

Ja, neki sm slišala, da so odgovori tm, sam sama jih pa še nism zasledila. Ko pridem s šihta, bom še enkat mal pregledala zadevo, če pa ne bom našla, ti pa sporočim, in potem, bi te prosila, če bi mi poslala. Ti bom zelo hvaležna!
a pa tisti odgovori so uredu, tko, mislm, če se lahko zaneseš na njih!?
Tudi če ne veš kaj početi, počni to očarljivo!
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 05. Jun. 2008 10:54

Ja, so ok. Smo se vsi sam po njih učili. Edini "problem" pri tem izpitu je elaborat, ker moraš bit pač zelo natančen pri citiranju.
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 06. Jun. 2008 13:22

Kok fajn, da si dajete nasvete in da ste kolegialne. Drugače pa imate etnologi tudi svoj forum, ne? Ampak ni preveč obiskan, kot sem videla.
No, mene pa zanima, če katera kej ve o bolonjskem programu? Začne se izvajati letos, me pa zanima, če ste imeli kakšno predavanje na to temo? Kaj pa podiplomski študij, ali katera že razmišlja o tem? Jaz sem nekaj razmišljala celo o podiplomcu, da pač ne bi šla še enkrat na dodiplomski študij, sam ne vem ... Ima katera kakšno informacijo iz prve roke? Sicer vem približno, katere smeri so, ne vem pa, kako zgleda sam študij.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 06. Jun. 2008 13:31

Ma uni forum je bl tko, mailing liste pa šibajo 200/h. :) To je meni ful zakon, ker res maksimalno sodelujemo in si pomagamo z zapiski, izpiski, pretipkavamo, dopolnjujemo, tko da mamo pol vsi vse. :)
Kar se bolonjskega tiče sem lih zadnjič debatirala z enim profesorjem in večina sploh še ne ve, kako bo to zgledalo. :D Mislim, predmetnik in te zadeve že, za izpite se pa še ne ve. O podiplomcu pa js še nč ne razmišljam, ker bom zdej najbrž vpisala vzporedni študij in bomo pol vidli kako in kaj. :)
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 06. Jun. 2008 14:24

Aja, ti boš tudi vzporednega vpisala? Kul. Na kateri študij pa ciljaš? Torej predvidevam, da ti ob študiju ostaja prosti čas. Sej pri teh bolonjcih je povsod tko, da je vse skupi še v povojih. Naše prevajalstvo se zdaj tudi imenuje medjezikovno posredovanje in je 3-letni študij. Najbrž je potem vse skupi tudi precej zgoščeno, urnik pa še bolj nabasan ...
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 12. Jun. 2008 17:34

Hej, a katera slučajno ve, kako je z erasmus izmenjavami? Je katera mogoče že kje bila?
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 12. Jun. 2008 18:01

Moji sošolci in sošolke grejo naslednje leto v/na :D Španijo, Makedonijo, Poljsko, Češko, Slovaško, Turčijo, Francijo,... Več se pa na pamet ne spomnim. Ampak maš vse napisano tam na strani mednarodne pisarne FF. :)
Uporabniški avatar
etny
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a etny » 12. Jun. 2008 19:50

Tiavanna napisal/-a:Moji sošolci in sošolke grejo naslednje leto v/na :D Španijo, Makedonijo, Poljsko, Češko, Slovaško, Turčijo, Francijo,... Več se pa na pamet ne spomnim. Ampak maš vse napisano tam na strani mednarodne pisarne FF. :)

za koliko časa pa to grejo večinoma, tko približno?
Pa še ena malenkost, če ni skrivnost: kater letnik si in a si redna ali izredna študentka?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov