Študij: Etnologija in kulturna antropologija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 18. Feb. 2009 11:58

Ja razen če si ti mislila dodiplomski+podiplomski skupaj - po starem je pač 4 leta je dodiplomski, 1 leto pa podiplomski. Sam to se ne šteje kar vse tko skupej ;) Študij traja 4 leta, pol če hočeš maš pa še magisterij, doktorat, itd. :) Aja, pa ful mi je hecno, ker so vsi bruci tko zagnani za magisterij, pol se jih pa kasneje večina premisli oz. usmeri drugam. :D
Uporabniški avatar
kinana
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 2. 2009
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a kinana » 28. Feb. 2009 13:11

NUJNO!! :) *mene zanima kaksna je bila omejitev na tem oddelku pred letom 2008,ker na dijaskem.netu niv ne pise in me res nujno zanima.tam na inf. so rekli,da je bila okoli 70.samo nevem,podatek iz dijaskega-62 in tam okoli 70 meni ni lih podobno.tko,da me res zanima kaksna je bila se prejsnja leta :?
Uporabniški avatar
Jagoda_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 10. 2005
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Jagoda_ » 01. Mar. 2009 15:25

ja mene tut zanima kakšna je bla omejitev pred letom 2008.

Jaz se odločam med geografijo in etnologijo in kulturno antropologijo, tak da vsaka informacija o teh dveh faxih več kot dobrodošla :)
¤*Arwen*¤
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 3. 2007
Kraj: vsepovsod :p

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤*Arwen*¤ » 02. Mar. 2009 16:33

živjo vsem skupej. Jst bi tud zelo lepo prosila če bi mi kdo znal povedat kake so ble omejitve prejšna leta za študij etnologije in kulturne antropologije. Bla sm sicer na informativnem dnevu pa je profesorca rekla daje kr visoka omejitev (okrog 70 točk) pa baje da je bla vsako leto.. potem sm spet po nekem drugem viru zasledila,da je pa okrog 60 točk omejitve... help .. anyone...
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 02. Mar. 2009 16:44

Dvomim, da kdo ve na pamet vse omejitve, za zadnja leta. ;) Tko da...Google is your friend. ;) Omejitev sicer je, ampak je nizka. Mi smo meli 68,5, pa je bla to ena višjih omejitev, sicer pa je blo pomojem tam okol 63, ampak nisem ziher za te podatke. Za zadnji dve leti se mi pa ne sanja. Je bla pa zadnjih 5,6 let sigurno vsako leto omejitev, ker se jih prijavi približno 2x - 3x toliko, kot je razpisanih mest.
¤*Arwen*¤
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 3. 2007
Kraj: vsepovsod :p

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤*Arwen*¤ » 02. Mar. 2009 16:50

ahhh... zdj mi je kr kamen padu od srca :D :D ... najlepša hvala...

amm .. pa še enoprašanje mam... kak se pa vam zdi k ste že vpisani?ste zadovolni z izbiro študija, profesorji, sošolci...?

na informativcih je ful dobr zgledal... ampak me zanima če je tud sicer tolk fajn vzdušje...pa kolk se kej profesorji zavzemajo oz. posvečajo posamezniku
Uporabniški avatar
kinana
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a kinana » 03. Mar. 2009 14:59

Tiavanna napisal/-a:Dvomim, da kdo ve na pamet vse omejitve, za zadnja leta. ;) Tko da...Google is your friend. ;) Omejitev sicer je, ampak je nizka. Mi smo meli 68,5, pa je bla to ena višjih omejitev, sicer pa je blo pomojem tam okol 63, ampak nisem ziher za te podatke. Za zadnji dve leti se mi pa ne sanja. Je bla pa zadnjih 5,6 let sigurno vsako leto omejitev, ker se jih prijavi približno 2x - 3x toliko, kot je razpisanih mest.

o tenkju:)...samo na googlu sem gledala pa pise povsod samo za 2008,tko da me je se vedno malo strah :?
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 06. Apr. 2009 8:50

a je bil kdo letos na informativnem mogoče? kako se vam je dopadlo?
Uporabniški avatar
mystik
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a mystik » 06. Apr. 2009 13:36

^ja sm bla ja.

in mi je bilo izjemno všeč. :)
dovolj, da so me prepričali v vpis xD
Uporabniški avatar
kinana
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a kinana » 06. Apr. 2009 14:21

mystik napisal/-a:^ja sm bla ja.

in mi je bilo izjemno všeč. :)
dovolj, da so me prepričali v vpis xD

hehe,men pa na informativnem ful ni blo usec,k so ful dolgocasno razlagal. :)
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 07. Apr. 2009 7:59

različna mnenja torej :)
kaj vama pa je blo in kaj vama ni blo všeč? meni je ful žal, da nisem šla, pa še prvo prijavo sem oddala čisto nekam drugam in zdaj se tepem po glavi :evil:
Uporabniški avatar
mystik
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a mystik » 07. Apr. 2009 9:54

^ni ji bilo všeč, ampak vpisala se je pa vseeno =P

no js sm pač doma najprej malo na internetu prebrala predmetnik, pa mal forume preletela, da sem pridobila različna mnenja o tem študiju.
zanimalo me je seveda tudi, kakšne poklice lahko opravljaš, ko končaš.

in mi je blo vse precej všečno, zato sem se odločila, da grem še na informativca.
predstavitev se mi je zdela res luštna, pa kar so povedali me je dokončno prepričalo v vpis.
svoj delež je dodala pripomba, da je ta študij za ljudi, ki radi veliko berejo in pišejo. =)

zdaj pa stvar, ki mi edina ne ustreza:
menda težko dobiš službo.

ampak tako je itak z vsemi družboslovnimi faksi. pomoje se kaj kmalu nekje odpre delovno mesto za osebo, ki ve kaj hoče in je dobra v tistem kar počne.
tok da glede tega se trenutno res ne mislim obremenjevati :)
Uporabniški avatar
kinana
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a kinana » 07. Apr. 2009 11:50

mystik napisal/-a:^ni ji bilo všeč, ampak vpisala se je pa vseeno =P

no js sm pač doma najprej malo na internetu prebrala predmetnik, pa mal forume preletela, da sem pridobila različna mnenja o tem študiju.
zanimalo me je seveda tudi, kakšne poklice lahko opravljaš, ko končaš.

in mi je blo vse precej všečno, zato sem se odločila, da grem še na informativca.
predstavitev se mi je zdela res luštna, pa kar so povedali me je dokončno prepričalo v vpis.
svoj delež je dodala pripomba, da je ta študij za ljudi, ki radi veliko berejo in pišejo. =)

zdaj pa stvar, ki mi edina ne ustreza:
menda težko dobiš službo.

ampak tako je itak z vsemi družboslovnimi faksi. pomoje se kaj kmalu nekje odpre delovno mesto za osebo, ki ve kaj hoče in je dobra v tistem kar počne.
tok da glede tega se trenutno res ne mislim obremenjevati :)

heheh,se cist strinjam s tabo.mene je studij navdusil isto ko sem gledala predmetnik.itak so te informativci kr neki.sicer je pa za dost sluzb vazn da mas pac diplomo iz necesa.ce jo mas pa se iz necesa kar ti je vsec pa tolk bols.
:D
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 16. Apr. 2009 10:13

a kdo pozna kakega etnologa oz. antropologa, ki je dejansko dobil službo v tem poklicu? a veste, kakšno delo opravlja?
Uporabniški avatar
PennyBell
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a PennyBell » 16. Apr. 2009 13:40

Služb je dosti iz tega področja. Ampak v tujini. Zakaj pa ne, js tko ciljam (in upam) na službo v tujini. :)

Aha, pa še to. Samo 1o mest preveč je zasedenih. Mislim, da ne bo neke krize letos.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov