Študij: Etnologija in kulturna antropologija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Ne rabis predznanja. Lahko pa pricakujes, da bos v jezik morala vloziti nekaj vec casa, kot tisti s predznanjem. Jaz sicer nemscine nimam (ampak tudi pri italijanscini nisem imela predznanja), ampak vidim, kako je pri kolegicah.
Moram pa se pritrditi Tiavanni, da imamo res zlato tajnico. Tudi nasplosno je, po mojih izkusnjah s FF-jem, nas oddelek eden bolje organiziranih. Veliko zaslug za to gre ravno tajnici.
Moram pa se pritrditi Tiavanni, da imamo res zlato tajnico. Tudi nasplosno je, po mojih izkusnjah s FF-jem, nas oddelek eden bolje organiziranih. Veliko zaslug za to gre ravno tajnici.
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
Eh, tistih urnikov itak ni še preveč za gledat, ker se še usklajujejo.
Načeloma ni treba imet predznanja, čeprav so pri nas imeli nekaj dodatnih ur za tiste, ki se prej niso učili nemščine (pri italjanščini pa gre vse od začetka). Sam ne vem če je še vedno tako, ker mislim da je zdej druga lektorica...

Načeloma ni treba imet predznanja, čeprav so pri nas imeli nekaj dodatnih ur za tiste, ki se prej niso učili nemščine (pri italjanščini pa gre vse od začetka). Sam ne vem če je še vedno tako, ker mislim da je zdej druga lektorica...
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
Haha, FemmeFatal, midve vse napiševa z razmakom par minut.
Kar se tajnice tiče pa res sam
, do mene je bla zmer prijazna, ful se potrudi, pomaga, ni tečna (kar je prava redkost glede na druge fakse in oddelke
), pa res takoj objavi vsa obvestila, tko da sam kapo dol. 

- ladybug**
- Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 9. 2008
jz tudi hodim na etnologijo pa mi je všeč faks
sm pa 1. letnik, zdej se še mal ubadam z enim izpitom..
sm pa brala tu na tem forumu, k je ena punca napisala, se mi zdi da Tiavanna, da je pri enih izbirnih predmetih v drugem letniku treba veliko narest pri drugih pa malo..in me zanima kateri so tisti k ni treba nč kj velik delat
ja no malo bolj sm lena
a drgač so zanimi ti predmeti, d mi ne bo ravn dougcajt pa to? 

sm pa brala tu na tem forumu, k je ena punca napisala, se mi zdi da Tiavanna, da je pri enih izbirnih predmetih v drugem letniku treba veliko narest pri drugih pa malo..in me zanima kateri so tisti k ni treba nč kj velik delat

- ladybug**
- Sramežljivka
ja konkretno še nisem ničesar zbrala k še nimam vsega narjen, zdj za vaje me mika Etn. Avstralije in Oceanije, za izbirno predavanje pa urbano antr. ..sam itak ne vem če bo še frej..za seminar se mi pa sanja ne
sj to tud zbereš že zdj ane? mogoč bi Folkloristiko in primerjalno mitologijo al pa neevropsko etnologijo..ej ubistvu nekak ne vem 

- Tiavanna
- Cosmopolitanka
Oceanija in Avstralija ter Urbana antropologija...to ma Repič ane? No on je meni vredu, maš pač za opravit svoje zadolžitve ampak ni nč zajeban al kej. Pri Oceaniji so meli za napisat par krajših esejev, če se ne motim... Pri Urbani so pa naredili krajšo seminarsko v parih, na koncu maš pa ustni izpit. Ampak on res nč ne komplicira, v smislu da bi kej težil in zavračal eseje/seminarske. Js sm sicer za predmet vzela Sodobne raziskovalne izsledke - to si zbereš 2 članka in 1 knjigo in napišeš recenzijo (obnovo
), izpit pa opraviš z esejem. Kak teden prej maš objavljene teme na VISu (cca 10 tem, sam so take splošne, konkretno temo si zbereš sama - on recimo razpiše temo 'antropologija telesa' in pol lahko ti pišeš o...nevem, tetoviranju). Aja, pa to napišeš doma.
Kar se seminarja tiče sem pa jaz letos mela folkloristiko in primerjalno mitologijo in mi je blo ful všeč. Mencejeva je meni na splošno super, sicer je kar zahtevna, ampak ful dobro razloži, pomaga in svetuje pri seminarsko, tko da ni nekih problemov. Za neevropsko pa nevem.

Kar se seminarja tiče sem pa jaz letos mela folkloristiko in primerjalno mitologijo in mi je blo ful všeč. Mencejeva je meni na splošno super, sicer je kar zahtevna, ampak ful dobro razloži, pomaga in svetuje pri seminarsko, tko da ni nekih problemov. Za neevropsko pa nevem.
- ladybug**
- Sramežljivka
uau ej kok si napisala, super si, hvala
če sem prav razumela, pol si ti za predmet Sodobne... mogla napisat par recenzij, izpit- se pravi esej na določeno temo, pa si napisala doma in to je blo to, a si imela tudi ustni izpit? tile ustni izpiti mi nikol niso bli všeč

če sem prav razumela, pol si ti za predmet Sodobne... mogla napisat par recenzij, izpit- se pravi esej na določeno temo, pa si napisala doma in to je blo to, a si imela tudi ustni izpit? tile ustni izpiti mi nikol niso bli všeč

-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
A kera slučajno kej ve, kako bo z bolonjcem pa vzporednim študijem?
Razmišljam, da bi naslednje leto vzela etnologijo&kulturno antropologijo vzporedno, sam ne vem, kako to pol laufa, če so predavanja kao obvezna.
Kukr berem zdej vaše poste, mi zgleda ful fajn
, mi je mal žal, da nisem šla iz prve na tole, ker sem razmišljala, da bi, pol sem dala pa na tretje mesto.
Razmišljam, da bi naslednje leto vzela etnologijo&kulturno antropologijo vzporedno, sam ne vem, kako to pol laufa, če so predavanja kao obvezna.
Kukr berem zdej vaše poste, mi zgleda ful fajn

Zadnjič spremenil miikena, dne 11. Sep. 2008 17:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
ladybug** napisal/-a:uau ej kok si napisala, super si, hvala![]()
![]()
Ne, pri Sodobnih ni ustnega izpita. Vsaj mi smo meli sam te pisarije, nč druzga. Drugače je pa Urbana tudi zanimiva, sam pač drugačen izpit, to pa ti veš kaj ti bolj paše.
miikena, kako bo z bolonjcem in predavanji nimam pojma...zdej po starem programu so obvezne sam vaje, za naprej pa res nevem.
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
(pardon, falila in dala citiraj namesto uredi .. pa ni gumbka za izbris) ...
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
- smartika
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 8. 2005
hei.
Sem študentka 1.letnika Sociologije kulture..in za izbirni predmet (bolonski sistem) morem zbrati 7 kreditnih točk. Pa me zanima, ali je predmet Gospodarske kulture Slovenije fuul težek, pa kak je s temi vajami? Mi je tajnica danes nekaj pojasnjevala, ampak mi ni najbolj jasno. Če mi lahk kira malo več pove.
Kaj priporočate bolj.. Antropološke teorije ali zgodovino slovenske etnologije in kulturne antropologije? Ker morem eno izmed teh zbrat + gospodarske kulture.
Hvala že vnaprej
Sem študentka 1.letnika Sociologije kulture..in za izbirni predmet (bolonski sistem) morem zbrati 7 kreditnih točk. Pa me zanima, ali je predmet Gospodarske kulture Slovenije fuul težek, pa kak je s temi vajami? Mi je tajnica danes nekaj pojasnjevala, ampak mi ni najbolj jasno. Če mi lahk kira malo več pove.

Kaj priporočate bolj.. Antropološke teorije ali zgodovino slovenske etnologije in kulturne antropologije? Ker morem eno izmed teh zbrat + gospodarske kulture.
Hvala že vnaprej

- Tiavanna
- Cosmopolitanka
Če mi napišeš, kdo ma te predmete, ti bom mogoče znala kej pomagat, tko na pamet pa nisem ziher (ker se zdej po bolonjskem imenujejo drugače).
Sklepam, da ma gospodarske kulture Bogataj, antropološke teorije Šterk in zgodovino Hudales?
Sklepam, da ma gospodarske kulture Bogataj, antropološke teorije Šterk in zgodovino Hudales?

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov