Študij: Etnologija in kulturna antropologija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Ava_Morgan - Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 9. 2007
Hey, kako gre vsem tistim, ki ste se na novo vpisale?
Me zanima, tiste ki to študirate-se trudite že med študijem kej delat v tej smeri, pa pridobivat izkušnje in veze?
Letos moram vpisat študij, pa priznam da me etnologija zeloooo vleče.Samo,... skrbi-->kaj pa potem, ko bo vsega lepega konec?in bo treba najti službo
Kakšne so pa potem možnosti za podiplomski študij? Kako je s tem, če si za podiplomca izbereš kaj popolnoma ločenega od te smeri? Je to možno?
Me zanima, tiste ki to študirate-se trudite že med študijem kej delat v tej smeri, pa pridobivat izkušnje in veze?
Letos moram vpisat študij, pa priznam da me etnologija zeloooo vleče.Samo,... skrbi-->kaj pa potem, ko bo vsega lepega konec?in bo treba najti službo

Kakšne so pa potem možnosti za podiplomski študij? Kako je s tem, če si za podiplomca izbereš kaj popolnoma ločenega od te smeri? Je to možno?
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Tistim, ki smo se na novo vpisale, gre po nasem prepricanju dobro. Koliko je v tem resnico, bodo pa rezultati izpitov povedali. Za nabiranje izkusenj (razen tistih v okviru samega programa) zaenkrat se ni bilo casa. Predvidevam,da do tega pridemo v visjih letnikih, ko bomo ze malce uteceni.
Potem, ko bo vsega konec, nas vsaj za nekaj casa najverjetneje caka Zavod. Ampak tako je pri vecini druzboslovnih diplomantov. Zakaj torej ne v studiju uzivati?
Do podiplomca bo preteklo se precej vode, zato se s tem se nekaj let rajsi ne obremenjuj (samo moje mnenje). Poleg tega se svet konstantno spreminja in ne mores vedeti, kaj bo, ko bos ti diplomirala.
Potem, ko bo vsega konec, nas vsaj za nekaj casa najverjetneje caka Zavod. Ampak tako je pri vecini druzboslovnih diplomantov. Zakaj torej ne v studiju uzivati?
Do podiplomca bo preteklo se precej vode, zato se s tem se nekaj let rajsi ne obremenjuj (samo moje mnenje). Poleg tega se svet konstantno spreminja in ne mores vedeti, kaj bo, ko bos ti diplomirala.
-
Roisin - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2008
- Kraj: ankaran
Živjo, punce.
A mi lahko katera da informacije iz prve roke in pove, ali se letos že izvaja bolonjski program na etnologiji? Na spletni strani oddelka je nov program že opisan, ampak zanima me, kdaj se bo začel izvajati.
Hvala!
A mi lahko katera da informacije iz prve roke in pove, ali se letos že izvaja bolonjski program na etnologiji? Na spletni strani oddelka je nov program že opisan, ampak zanima me, kdaj se bo začel izvajati.
Hvala!
- FemmeFatal
- Kofetarica
Na strani oddelka pise tudi, da se bo zacel izvajati v studijskem letu 2008/09. 

- gimnastičarka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 2. 2006
- Kraj: Vrhnika
jst sm izredna študentka. Delam prek študenca ampak tko k da bi bla redno zaposlena, usak dan 8 ur. petki znajo bit napirni tud med letom, u soboto je oa tko, da se ti učas pač ne da na predavanja. kar se pa izpitov tiče, se pa kr da. ni take panike, sploh če delaš sprot, tko k povsod. pozna pa se, da mamo ful manji predavanj kot redni, zato je to treba uzet u zakup, k maš pol doma ful dela. literature ja pa precej v angleščini ja, sam se gre no, tud če ne znaš prefektno angleško (tak primer sm jst)
Tudi če ne veš kaj početi, počni to očarljivo!
-
Roisin - Debatorica
A pa ti je faks na splošno kul? Kot sem slišala po pripovedovanjih, ti ta faks da neko splošno razgledanost. Všeč mi je to, da so predpisana literatura različne monografije, sam potem si predstavljam, da se je treba za en izpit najbrž ful gradiva naučit? Kaj pa zaposlitev po tem? Že veste, kje približno se boste zaposlile, ali je to vse še odprto?
- gimnastičarka
- Sramežljivka
kar se tiče zaposlitve, jst nism še nč razmišljala o tem. res je, da sm šele 1. letnik in da mam še velik, časa, ampka pomoje bo že kej se našlo, čeprov je baje kr težko najdit zaposlotev v tem fohu, pa vendar...
res, je...tako kot si rekla ti da ta študij res neko splošno razgledanost na več področjih, no usaj usekem se precej približa. tko da mi je super.
literatura...prebrat je potrebno precej. veliko monografij ki so obvezne in potem še obvezni članki in podobno, potem pa je tle še priporočljiva literatura...ki pa je je tudi precej, bereš pa jo za sebe, pa poglabljanje znanja in razširitev znanja.
nasplošno mi je ta fax najboljši do zdej (kjer sm pač prej "študirala"):)
res, je...tako kot si rekla ti da ta študij res neko splošno razgledanost na več področjih, no usaj usekem se precej približa. tko da mi je super.
literatura...prebrat je potrebno precej. veliko monografij ki so obvezne in potem še obvezni članki in podobno, potem pa je tle še priporočljiva literatura...ki pa je je tudi precej, bereš pa jo za sebe, pa poglabljanje znanja in razširitev znanja.
nasplošno mi je ta fax najboljši do zdej (kjer sm pač prej "študirala"):)
- FemmeFatal
- Kofetarica
Tiavanna napisal/-a:No, literature je teoretično res precej, v praksi je pa skor nikjer ni treba prebrat... (sam psssst!)
Iz tvojih ust v Jezernikova usesa.

- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
Ok, hate to say it, ampak pri Balkanu je pa res treba prebrat oz. vedet za kaj se gre v bukvah (sori). Oz. ja no, mi nismo meli Jezernika, so ga meli samo izredni in pri njih baje ni kompliciral s knjigami. Una naša pa...jao bože, spomenik bana Jelačiča u nulo!!! 

- FemmeFatal
- Kofetarica
Tiavanna napisal/-a:Ok, hate to say it, ampak pri Balkanu je pa res treba prebrat oz. vedet za kaj se gre v bukvah (sori). Oz. ja no, mi nismo meli Jezernika, so ga meli samo izredni in pri njih baje ni kompliciral s knjigami. Una naša pa...jao bože, spomenik bana Jelačiča u nulo!!!
Mi smo imeli v ponedeljek izpit, pa se je vecinoma kar na predavanja navezovalo. Je pa res, da so bila tolk presnet splosna vprasanja, da sploh ne ves, ce si zadel temo (Ime Balkana, Kosovska bitka (no, ta je izjema) in Balkanska multikulturnost - zdej pa pis!).
Se mi pa zdi, da pri Mursicu ne gre brez poznavanja literature. Naj je Jaka zadnjic posebej na to opozoril.
Ce dam se odgovor Roisin iz mojih opazanj. Nekaj je definitivno dobro prebrat. Je pa vsaj v prvem letniku tako, da na koncu ugotovis, da se stvari pri vec predmetih res full prekrivajo med sabo in lahko znanje z enega predmeta prenasas na vsaj se enega drugega.
-
Roisin - Debatorica
Gimnastičarka, napisala si, da ti je ta študij do sedaj najbolj všeč-kaj si pa do zdej vse študirala že?
No, meni je bila etnologija že prej všeč, pa sem vpisala nek drug program na FF, na katerem nameravam letos diplomirati. Ugotovila pa sem, da me to delo ne veseli in da bi rada delala nekaj, kar je bolj povezano z ljudmi, s kulturami ... Tako da ciljam na vzporedni študij. Upam, da mi uspe

No, meni je bila etnologija že prej všeč, pa sem vpisala nek drug program na FF, na katerem nameravam letos diplomirati. Ugotovila pa sem, da me to delo ne veseli in da bi rada delala nekaj, kar je bolj povezano z ljudmi, s kulturami ... Tako da ciljam na vzporedni študij. Upam, da mi uspe

- gimnastičarka
- Sramežljivka
ma, zmeri sm bla zvesta FF-ju, to je res!;)najprej sm se upisala na primerjalno slovansko jezikoslovje in primerjalni jezikoslovje in mi ni blo niti mal ušeč, zdel pa se mi je skor nemogoče narest katerkol izpit. pa sm se prepisala na hrvaščino, srbščino, makedonščino in japonologijo. je blo boljš, sm na začetku ful not padla, clo neki obveznosti nardila, ampak mi je padla motivacija in sm mogla ponavljat letnik. pol sm se pa odločila da se spet prepišem. ker rednga vpisa nism mela več na razpolago, sm šla pač izredno, in mi ni niti mal žal.
etnologijo in kult. antropologijo sm holta že prej študirat, ko sm se prvič vpisala na fax, pa nevem zakaj se nism. in potem je bil moj drugi vpis tudi napaka.
tole zdej mi je pa prov luštn!
kaj pa ti študiraš zdej (dokončuješ)?
etnologijo in kult. antropologijo sm holta že prej študirat, ko sm se prvič vpisala na fax, pa nevem zakaj se nism. in potem je bil moj drugi vpis tudi napaka.
tole zdej mi je pa prov luštn!
kaj pa ti študiraš zdej (dokončuješ)?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov