Študij: Etnologija in kulturna antropologija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 15. Jan. 2007 0:38

smotkA napisal/-a:Ej najlepša ti hvala za vse tole, ker si se tko lepo potrudila zame! :D

Katere izbirne se pa kej splača vzet in kolk izmed 3 jih izbereš? Al si to ti napisala tiste, ki jih imaš ti?

Drugač pa še neki - urnik? Kakšen je kej, al ti gre recimo cel dan, al kako? ;)

Ne, tisti trije predmeti so izbirni, izbereš si pa dva. Glede izbirnih pač izbereš tisto kar se ti najbolj zdi oz. ustreza...Jaz ti kej več ne morem napisat kot sem ti že gor (no, razen če te kej bolj konkretno zanima glede Glasbe in Etnologije in sodobne slovenske družbe, ker jaz mam to dvoje ;))

Urnik pa...nikakor ti ne gre cel dan (razen mogoče takrat ko imaš predmete v blokih, takrat se lahko malo zavleče)
Sicer pa...JAz sem mela do zdej ob ponedeljkih 6 ur, torek 2 uri (+ vaje), sreda fraj, četrtek 2 uri, petek 8 ur. Ampak reees ni dosti, pa še včasih kej spustiš vmes, pa je. :D V drugem semestru mam pa večinoma po dve uri na dan. Praktično nič. :D Sej najbolš da ti kar dam stran od oddelka, pa si tam malo prečekiraš...so tut urniki gor.

EIKA
Uporabniški avatar
smotkA
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a smotkA » 06. Feb. 2007 18:35

Novo vprašanje! :D
Informativc za etnologijo sploh ni na Aškerčevi, ampak na zavetiški (Vič). Al so predavanja pol tud tm al kako? ;)

Pa še neki ... Par dni nazaj sem ugotovila, da šteje 60%matura, 20% uspeh (3.+4.letnik) in 20% ocena na maturi pri izbirnem predmetu, ki mora bit al zgo, geo, soc, al pa tuji jezik. Jst mam pa zgodlo in soco, se prav oba, ampak predvidevam, da bom soco bolš nardila. :D Kaj nej torej gledam pod tale izbirni, kaj se mi bo upošteval? :D
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 06. Feb. 2007 20:34

Ena moja prjatlca to študira in ma predavanja mislm, da samo na Viču. Tm kjer ma tut arheologija svoj oddelek.
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 07. Feb. 2007 10:21

smotkA napisal/-a:Kaj nej torej gledam pod tale izbirni, kaj se mi bo upošteval? :D

Steje se ti boljsa ocena.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 09. Feb. 2007 19:35

Ja ja, predavanja so na Viču. To sem pozabla omenit. :oops: Sam itak 6ka tja vozi. Pa še fajn kafiče mamo tam naokrog in fino kavico. :D
polly-polly keri letnik pa je tvoja prjatlca?
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 09. Feb. 2007 21:21

Tiavanna napisal/-a:Ja ja, predavanja so na Viču. To sem pozabla omenit. :oops: Sam itak 6ka tja vozi. Pa še fajn kafiče mamo tam naokrog in fino kavico. :D
polly-polly keri letnik pa je tvoja prjatlca?

2.
Aaron
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Aaron » 04. Apr. 2007 17:17

Hey! sem prebrala vse strani, pa sem ful vesela, da tisti ko študirate Etnologija, da ste ful navdušeni :) me pa zanima, kr nisem nikjer zasledila, kake službe konkretno lahko pol, ko končaš študij, opravljaš tu v Sloveniji?
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 06. Apr. 2007 19:59

To smo že nikjer napisali...
Najprej - to je družboslovni študij, tako da služb itak ni.
Sicer pa so etnologi in antropologi zaposleni na različnih področjih - muzeji, arhivi, turistični vodiči, izdelovalci lutk, novinarji in miljon drugih reči, ki si jih niti slučajno nisem zapomnila. :wink: Opcij je precej, odvisno je sam od tega kok se znajdeš (oz. kje koga poznaš :? )...
Aaron
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Aaron » 07. Apr. 2007 9:34

Ja, za te poklice ste že prej napisali, sem misla še kake druge..npr. če se potem specializiraš za Neevropsko etnologijo, če mogoče kdo ve, kake so pol možnosti za dobit neko službo, razen v muzejih, arhivih in podobno?
Uporabniški avatar
bambina x
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 1. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a bambina x » 12. Maj. 2007 22:32

ojla!

tudi sama se zanimam za to smer študija, ampak me pa zanima še ena stvar. glede na to, da ni nekih možnosti zaposlitve, a se potem sploh splača it to študirat?

hvala!
gimnastičarka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 2. 2006
Kraj: Vrhnika

Neprebrana objavaNapisal/-a gimnastičarka » 28. Maj. 2007 19:48

Hja, jst sm se tudi odločila it študirat tole v jesen, sicer izredno, ampak sej baje je to isti šmer. Bi bla pa vesela, če slučajno kdo to študira izredno, da si mal napisal, kako potekajo predavanja. Zvedla sm že, da so samo četrtek, petek in sobota, sam me zanima mal bolj konkretno.

Mislim, da če nekoga to res zanima, potem se splača it to študirat. Do diplome se lahko odpre še tok novih možnosti za zaposlitev...samo okol moraš hodit z odprtimi očmi.:)
Tudi če ne veš kaj početi, počni to očarljivo!
lexia
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lexia » 29. Maj. 2007 21:01

res nocem bit offtopic ampak morm pojamrat. jutr mam izpit iz antropologije, in se res že cev dan tovcem po glavi, da sm izbrala ta predmet- joj !!
aja pa drzite pesti :D :D
Uporabniški avatar
Deycha
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Deycha » 01. Avg. 2007 17:56

živjo,
js sm se tut vpisala na etnologijo in kulturno antropologijo....
kara
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kara » 01. Avg. 2007 18:35

bambina x napisal/-a:ojla!

tudi sama se zanimam za to smer študija, ampak me pa zanima še ena stvar. glede na to, da ni nekih možnosti zaposlitve, a se potem sploh splača it to študirat?

hvala!

NE!
Uporabniški avatar
bambina x
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 1. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a bambina x » 01. Avg. 2007 21:05

uh .. .tole je pa kr konkreten odg. . pa še z vlkimi je napisan. . uh. . kaj pa predlagaš?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov