Študij: Etnologija in kulturna antropologija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
PennyBell
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a PennyBell » 16. Apr. 2009 13:40

Služb je dosti iz tega področja. Ampak v tujini. Zakaj pa ne, js tko ciljam (in upam) na službo v tujini. :)

Aha, pa še to. Samo 1o mest preveč je zasedenih. Mislim, da ne bo neke krize letos.
vyla
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a vyla » 16. Apr. 2009 15:27

jaz tudi ciljam na službo v tujini ampak sem šele prvi letnik tako da še ne razmišljam tako intenzivno o tem. v katero državo pa tebe vleče? in če slučajno veš kje na internetu (ali pa drugje) bi se dalo dobiti več info o tem kje rabijo antropologe se priporočam :)
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 16. Apr. 2009 16:02

zanimivo, da so antropologi v tujini dokaj cenjen poklic in so zaželeni, tuki pri nas pa večina sploh ne ve, kaj to je :?
a je katera tuki, ki to vzporedno študira?
Uporabniški avatar
mystik
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a mystik » 16. Apr. 2009 18:24

naj samo pripomnim, da sploh ne vemo kakšna bo situacija s poklici čez 4, 5, 6 let, ko bomo doštudirali =]
v tem času se lahko še ogromno spremeni.

drugače mi je pa ful smešno, ko me sošolci pa prjatli prašajo kam sm se vpisala. in povem. in potem so vsi: wtf je pa to????? :eek:
Uporabniški avatar
mystik
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a mystik » 16. Apr. 2009 18:24

*moderator lahko tole zbriše. nekak mi je 2x poslal, pa ne najdem, kje se post zbriše O.o*
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 16. Apr. 2009 18:57

mystik napisal/-a:naj samo pripomnim, da sploh ne vemo kakšna bo situacija s poklici čez 4, 5, 6 let, ko bomo doštudirali =]

drugače mi je pa ful smešno, ko me sošolci pa prjatli prašajo kam sm se vpisala. in povem. in potem so vsi: wtf je pa to????? :eek:

Ja, kar navadi se. :D Etnologija nenadoma postane vse od ekologije do ekonomije in tako naprej. ;)

Sicer pa - tisti, ki jih jaz poznam delajo na Zavodu za varstvo kulturne dediščine in muzejih, čene pa v nekih čist XY službah.
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 17. Apr. 2009 8:14

Tiavanna napisal/-a:
mystik napisal/-a:naj samo pripomnim, da sploh ne vemo kakšna bo situacija s poklici čez 4, 5, 6 let, ko bomo doštudirali =]

Ja, kar navadi se. :D Etnologija nenadoma postane vse od ekologije do ekonomije in tako naprej. ;)

Sicer pa - tisti, ki jih jaz poznam delajo na Zavodu za varstvo kulturne dediščine in muzejih, čene pa v nekih čist XY službah.

to mi je jasno, da folk ne ve, kaj je to, kar je malo žalostno. mi je pa žalostno tudi to, kar je tiavanna pripomnila, da nekateri delajo v XY službah. sej tko je itak po vsakem študiju, da lahko pristaneš nekje čisto drugje, ampak večina gre to študirat, ker hoče potem tud delat na tem področju.
a katera morda v kopru antropologijo študira? kakšen program je pa tam?
Uporabniški avatar
PennyBell
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a PennyBell » 17. Apr. 2009 17:52

Kolikor sem gledala, je dodiplomski študij v Lj. Potem pa lahko nadaljuješ 2 leti v Barceloni, Londonu nekje v Franciji in še nekje (če se ne motim) ? Mogoče ve kdo kaj več?

Drugače pa nekih posebnih podatkov nimam, kje bi se lahko zaposlila. Greš, slediš srcu in si močno želiš. Pa prej ali slej nekaj dobiš :)
Uporabniški avatar
mystik
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a mystik » 19. Apr. 2009 18:02

Tiavanna napisal/-a:Ja, kar navadi se. :D Etnologija nenadoma postane vse od ekologije do ekonomije in tako naprej. ;)

haha, točno tako je, kot si rekla =D
*Kaj greš študirat?
#Etnologijo.
*Aha aha, ekonomijo.
#NE, ETNOlogijo.
*Kaj, ekologijo?
#E-T-N-O-L-O-G-I-J-O.
*???:eek: ???

aja, Tiavanna, neki bi te vprašala =]
ti hodiš (al si hodila) na etnologijo, pa me zanima, a mate študenti kje svoj forum? Ker sm mal iskala, pa nism nč najdla :oops: *je štor*

PennyBell napisal/-a:Greš, slediš srcu in si močno želiš. Pa prej ali slej nekaj dobiš :)

precisely :)
vyla
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a vyla » 19. Apr. 2009 19:16

večinoma uporabljamo google groups vsi letniki, prvi letniki imamo pa še forum ki se nahaja tu http://etnologi.mojforum.si/
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 23. Apr. 2009 8:22

jaz bi takega sogovornika, ki ne bi vedel niti približno, kaj je to etnologija in antropologija, vprašala, da kako je možno, da še ni slišal za to in bi se po moje na koncu on počutil čudno, ne pa jaz ... :)
a res nobena nič ne ve o antropologiji na obali?
Uporabniški avatar
PennyBell
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a PennyBell » 24. Apr. 2009 20:08

Misliš študij v Kopru?
Ja, letos se lahko tja vpišejo samo tisti, ki imajo gimnazijsko maturo. Zato se nisem preveč poglabljala v to smer.
Uporabniški avatar
^cherry^
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ^cherry^ » 24. Apr. 2009 22:03

Roisin napisal/-a:a res nobena nič ne ve o antropologiji na obali?

Js sm mela en predmet iz antropologije na FHŠ (kot izbirnega) in men je bil skrajno dolgočasen, pa sm še misla, da me to zanima. Ampak dobr, ne da se sklepat sam po enem predmetu in na podlagi le enih ''izkušenj''.
Druga pa nič kej ne vem, razn tega, da so bli full zasedeni in so meli napram nam full veliko predavanj/vaj in faksa nasploh.
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 27. Apr. 2009 13:22

jst sem slišala, da so študenti večinoma razočarani (FHŠ), ampak ko sem gledala predmetnik, imaš ogromno enih izbirnih predmetov, in mene je pritegnilo ravno to. mislim, da je program malo drugače zastavljen kot na FF. priznam, da me je pritegnil, ampak sem pa tudi malo skeptična ...
Uporabniški avatar
PennyBell
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a PennyBell » 29. Jul. 2009 8:29

NUJNO rabim pomoč nekoga, ki je že na tem faxu.
Sprejeta sem in sedaj se morem odločit za izbirne predmete.
Kako pa je s tistim predmetom, ki ga lahko delaš na drugi fakulteti?

hvala!

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov