Študij: EF - Ljubljana

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 26. Avg. 2008 12:59

Pred leti sem bila na informativnem na upravni pa mi ni bilo všeč. Se mi zdi, da je več piflanja, nekih zakonov pa takih reči (ki meni niso všeč) kot pa na EF. Ampak nekaterim je pa všeč. :)
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a kikiriki » 26. Avg. 2008 13:05

Odvisno kaj te zanima. Na EF so res predmeti več ali manj ekonomski. Na upravni pa je mešanica predvsem ekonomije in prava. Drugače pa sta ti dve fakulteti po težavnosti dokaj podobne, edino, kar je, da ima EF malo več matematike, a tudi na FU je prisotna v vsakem letniku.
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 26. Avg. 2008 13:06

Ja na upravni imam izredni študij...
No do sedaj me je najbolj pritegnia upravna...
Ampak bom dala na drugo mesto visoka poslovna kot sem naredila tudi v prvem roku...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
~lucka~
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 6. 2008
Kraj: primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a ~lucka~ » 26. Avg. 2008 14:30

mene pa zanima na tej fakulteti smer smer Bančni in finančni management al pa Denar in finance. kera smer je boljša?
pa če mi lhko katera kaj pove o tem, bilokaj.

pa še neki. moja šibka točka so tuji jeziki ( v gimnaziji jih mam 2 ) in me zanima kolk težki so kej na UNI al pa na VPŠ? in kaj res maš na UNI dva tuja jezika?

no uglavnem usakršne informacije o tej smeri bi mi koristile.

hvalaa
Uporabniški avatar
Trouble
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Trouble » 27. Avg. 2008 10:21

~lucka~: baje d ANG ni tok težka (VPŠ), za UNI pa nevem. & ja po mojih informacijah sta na UNI 2 jezika na VPŠ pa samo 1 :)
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 27. Avg. 2008 13:36

Trouble napisal/-a:hellou :)

Kere smo sprejete na VPŠ? :)
Kero smer kej mislte it delat itd itd? :)
Vas je kj strah :D:D:D

Lp

Js sm letos sprejeta na vpš.
Uporabniški avatar
malacveka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a malacveka » 27. Avg. 2008 15:41

lucka...jz sem na smeri Finančni trgi in institucije, ki se z letosnjim letom preoblikuje v Bančni in finančni management. Sem gledala vas predmetnik in ti lahko recem samo: toplo priporočam. Smer denar in finance je mogoče mal bolj matematična....poglej si predmetnike obeh in se odloči. Jaz moram rečt, če bi se še enkrat odločala, bi se sigurno isto vpisala. Študij mi je res ful zanimiv, premisli pa o tem ali te zanimajo finance, banke, zavarovalnice, poslovne finance,...

Glede jezikov.... Res imaš na UPEŠ 2 jezika, ampak jih maš tudi na VPŠ. Meni se angleščina ni zdela težka. Podarek ja na poslovni angleščini....naučiš se poslovnega besedišča. In to je to.
Uporabniški avatar
~lucka~
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 6. 2008
Kraj: primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a ~lucka~ » 29. Avg. 2008 18:46

malacveka hvala..in ja mene ful zanimajo banke pa finance
pa bom še mal razmisnla o vsem skup ja.. :)
Uporabniški avatar
kitty_x3
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 3. 2008
Kraj: gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a kitty_x3 » 01. Sep. 2008 21:19

kiny napisal/-a:
Trouble napisal/-a:hellou :)

Kere smo sprejete na VPŠ? :)
Kero smer kej mislte it delat itd itd? :)
Vas je kj strah :D:D:D

Lp

Js sm letos sprejeta na vpš.

js tut sprejeta na vpš :D za smer pa še kr ne wem.. :roll:
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 03. Sep. 2008 7:54

Je mogoče katera zdaj končala 3. letnik bolonskega programa? Zanima me kaj so vam omogočili za naprej? Al ste si izborili absolventa mogoče? Ker večina kolegic vem da diplome ni naredila v 2. semestru (kot naj bi po boloncu bilo potrebno), kaj pa ostale(i)?
Uporabniški avatar
BLUBABY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a BLUBABY » 03. Sep. 2008 8:03

polly-polly aboslventski staž imajo ja..So ga lohk tud uradno vpisal preko elektronskega referata...Drgač pa jz poznam zlo zlo mal folka k bo letos diplomiral na EF, večinoma namerava met absolventa..
Uporabniški avatar
KristinĆk
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 9. 2007
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a KristinĆk » 03. Sep. 2008 8:05

js bi pa sam omenla, da mam vse knjige za vpš za 1. letnik..tk da če jih kera rabi naj me kontaktira na ZS..
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 03. Sep. 2008 10:37

BLUBABY napisal/-a:polly-polly aboslventski staž imajo ja..So ga lohk tud uradno vpisal preko elektronskega referata...Drgač pa jz poznam zlo zlo mal folka k bo letos diplomiral na EF, večinoma namerava met absolventa..

hvala ti za tole, prov polepšala dan s temu absolventom. :D Upam, da se bo tudi na našem faksu dalo kaj zmenit. Meni se med drugim zdi nemogoče naredit (kvalitetno) diplomsko v 2. semestru, zraven pa še ostali predmeti.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 11. Sep. 2008 19:22

Mene pa zanima, če se že kaj ve kakšne so bile letos omejitve za strokovni magisterij - smer trženje? :D
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 25. Sep. 2008 13:34

~lucka~ napisal/-a:mene pa zanima na tej fakulteti smer smer UPEŠ - Bančni in finančni management al pa Denar in finance. kera smer je boljša?
pa če mi lhko katera kaj pove o tem, bilokaj.

pa še neki. moja šibka točka so tuji jeziki ( v gimnaziji jih mam 2 :? ) in me zanima kolk težki so kej na UNI al pa na VPŠ? in kaj res maš na UNI dva tuja jezika? :? :?

no uglavnem usakršne informacije o tej smeri bi mi koristile.

hvalaa :D

finančni management je baje ful fajn smer, k ma dost prihodnosti in se velikorkat zgodi da pridš v banko na razgovor in te direkt uzamejo :) pa pol maš usmeritev institucije pa neki povezan z denarjem, s tem da na institucijah nimaš matematke-neki v tej smeri oz. se ne ukvarjaš z denarjem
finance in denar je pa ful povezan z matematko...

tko je men razložu en k je 1. letnik ef... upam da se še prov spomnm od pol leta nazj :)

aja pa pravjo, da finančni management pa računovodstvo pa poslovna info. so take smeri, k se jih rab oz. majo prihodnost :)

aja pa še neki...mene so tok prestrašl s to ekonomsko, da sploh nevem več če si želim it ke (itak mam možnost sam še izredno)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov