Študij: EF - Ljubljana
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- opium
- Kofetarica
- Na forumu od: 19. 10. 2004
- Kraj: neutral zone
LaBonita napisal/-a:a kakšna od vas obvlada OSNOVE POSLOVNIH FINANC - 3. letnik VPŠ star sistem?
na zadnjem roku 13.3 so bla vprašanja ista, kot se pojavljajo na izpitih, ki jih najdes na netu... izpit se piše 2 uri... pa maš eno urco čist zadost, pol še 5 minut barvaš kvadratke in to je to
- ~ClaUdyKa~
- Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 1. 2007
- Kraj: Idrija
Am, mene pa neki zanima, ker mi ni čist jasn. Nejbrž bi mi blo, če bi šla na informativca na EF pogledat, sam ni znesl, tko da drug let pa res.
Ubistu me pa zanima, kako točn poteka program ekonomije? Ker ko sem gledala na spletno stran fakultete, imaš tam navedenih ful smeri: od podjetništva, managmenta, financ.....itd. A to pomen, da v prvem letniku zbereš eno izmed teh smeri in se skozi celoten študij, poleg osnovnih predmetov ekonomije, izobražuješ še o tej smeri. Na kratko, če zberem denar in finance, bo študij že od prvega letnika dalje usmerjen v izobraževanje denarja in financ ali se za to specifiko odločiš recimo v drugem letniku šele?
Imajo tko dost čudn napisan in mi ni jasn čist, ker drugi faksi, kt je gea college al pa managment v kopru, imajo to dost bl razločn napisan.
Drgač pa se bom odlošla za univerzitetni program, ker je ta naziv skoz bl zahtevan, tud s strani štipendiranja.
Hvala za odgovore.
Lp
Ubistu me pa zanima, kako točn poteka program ekonomije? Ker ko sem gledala na spletno stran fakultete, imaš tam navedenih ful smeri: od podjetništva, managmenta, financ.....itd. A to pomen, da v prvem letniku zbereš eno izmed teh smeri in se skozi celoten študij, poleg osnovnih predmetov ekonomije, izobražuješ še o tej smeri. Na kratko, če zberem denar in finance, bo študij že od prvega letnika dalje usmerjen v izobraževanje denarja in financ ali se za to specifiko odločiš recimo v drugem letniku šele?
Imajo tko dost čudn napisan in mi ni jasn čist, ker drugi faksi, kt je gea college al pa managment v kopru, imajo to dost bl razločn napisan.
Drgač pa se bom odlošla za univerzitetni program, ker je ta naziv skoz bl zahtevan, tud s strani štipendiranja.
Hvala za odgovore.
Lp
-
MIGRENA - Cosmofrik
- Na forumu od: 6. 5. 2005
Po novem bolonjskem sistemu se že v 1. letniku odločiš kera smer si tako, da se izobražuješ bolj v tej smeri. Nekateri predmeti so dani za vse 1. letnike, ker so v bistvu osnova pol ostalo imaš pa predmete iz svoje smeri.
Primer: če se ti odločiš za smer finance ne boš poslušala predmetov za trženje ali kaj drugega, ampak bolj relativne predmete za tvojo smer.
Primer: če se ti odločiš za smer finance ne boš poslušala predmetov za trženje ali kaj drugega, ampak bolj relativne predmete za tvojo smer.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
-
LaBonita - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 2. 2007
kako se vam pa kaj zdi EF tako na splošno? meni se zdiji napram drugim fakultetam preveč birokrati - ti samo plačaj plačaj plačaj, za vsako kurč*** informacijo moraš neki plačevat pa referat je tudi tak ful neprijazen...ko si v stiku z njim ti dajo vedet: "samo še ti si nam manjkal in tvoja bedasta vprašanja"...pa kao ful uspešna fakulteta...
-
muffin - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 7. 2006
- Kraj: Ljubljana
No da ti js kej povem. Nš faks je zelo mordeniziran, kar se tiče "redovalnice" pa ocen od izpitov mamo študent-net, kjer ma vsak svojo vpisno številko pa geslo, da loh not pride in ma tko u bistvu svojo e-stran. Vsa obvestila pa gradiva so tle gor. Na tem faksu je vse prek interneta, brez compa nikakor ne gre, kar pa loh jemlemo kt ful dobr al pa tut ne.
Tut u referatu zaenkrat še nism mela nobenih slabih izkušenj. Vpis je poteku po pošti, zato nm ni blo treba v vrstah čakat...kokr so baje na filofaksu.
Ustnih izpitov skorde ni, ful je kolokvijev...predavanj je dost takih brezveznih, vaje zelo priporočljive (če hočš vedt, kaj se dela pa kej znat zračunat).
Mamo tut močno študentsko organizacijo, sam o tem bol mal vem. Žuri so vsak teden v Bachusu, ful velikrat se organizira kšne neobvezne/izven faksa ekskurzije.
Pol je tut Cers, to je kokr neko podjetje, k se ukvarja s tem, da ns (če si naštimaš tut po mailih) obvešča o podjetjih, k iščejo kšnga študenta za š-delo pa ful jih da tut možnost kasnejše redne zaposlitve.
Pol se da tut v kšno šprtno aktivnost včlant - o tem drgač bol mal vem.
Skratka, kar se tiče organiziranosti je ta faks res 1a, motjo me edin sobotni kolokviji al pa izpiti al pa kol./izpiti pozn zvečer (tut ob 21.30!) in to za redne študente
Drgač pa pohvale no...kar se tiče pa zanimivosti faksa pa predmetnika, je pa vse odvisn od interesa posameznika do ekonomije oz. do področja, k majo kakršnokol povezavo z ekonomijo.
Tut u referatu zaenkrat še nism mela nobenih slabih izkušenj. Vpis je poteku po pošti, zato nm ni blo treba v vrstah čakat...kokr so baje na filofaksu.
Ustnih izpitov skorde ni, ful je kolokvijev...predavanj je dost takih brezveznih, vaje zelo priporočljive (če hočš vedt, kaj se dela pa kej znat zračunat).
Mamo tut močno študentsko organizacijo, sam o tem bol mal vem. Žuri so vsak teden v Bachusu, ful velikrat se organizira kšne neobvezne/izven faksa ekskurzije.
Pol je tut Cers, to je kokr neko podjetje, k se ukvarja s tem, da ns (če si naštimaš tut po mailih) obvešča o podjetjih, k iščejo kšnga študenta za š-delo pa ful jih da tut možnost kasnejše redne zaposlitve.
Skratka, kar se tiče organiziranosti je ta faks res 1a, motjo me edin sobotni kolokviji al pa izpiti al pa kol./izpiti pozn zvečer (tut ob 21.30!) in to za redne študente
Drgač pa pohvale no...kar se tiče pa zanimivosti faksa pa predmetnika, je pa vse odvisn od interesa posameznika do ekonomije oz. do področja, k majo kakršnokol povezavo z ekonomijo.
-
LaBonita - Komunikatorka
muffin napisal/-a:No da ti js kej povem. Nš faks je zelo mordeniziran, kar se tiče "redovalnice" pa ocen od izpitov mamo študent-net, kjer ma vsak svojo vpisno številko pa geslo, da loh not pride in ma tko u bistvu svojo e-stran. Vsa obvestila pa gradiva so tle gor. Na tem faksu je vse prek interneta, brez compa nikakor ne gre, kar pa loh jemlemo kt ful dobr al pa tut ne.
pa saj vem kaj je na tem faxu no, saj hodim tja
preveč jih sam keš zsnima, kaj meni pomeni čer organizirajo žure, ko pa imaš za plačat tako astronomsko šolnino da si še en let potem ne opomoreš...pa dobro no, pustmo šolnino, potem ti pa recimo plačanih knjig ne dajo, pa vsako klinčevo informacijo moraš plačat...
ah, ne bo te pobralo če pišeš kolokvij ob 21:00, redni imate vsaj kaj kolokvijev, mi izredni pa bolj malo...
-
muffin - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 7. 2006
- Kraj: Ljubljana
LaBonita napisal/-a:muffin napisal/-a:No da ti js kej povem. Nš faks je zelo mordeniziran, kar se tiče "redovalnice" pa ocen od izpitov mamo študent-net, kjer ma vsak svojo vpisno številko pa geslo, da loh not pride in ma tko u bistvu svojo e-stran. Vsa obvestila pa gradiva so tle gor. Na tem faksu je vse prek interneta, brez compa nikakor ne gre, kar pa loh jemlemo kt ful dobr al pa tut ne.
pa saj vem kaj je na tem faxu no, saj hodim tja
preveč jih sam keš zsnima, kaj meni pomeni čer organizirajo žure, ko pa imaš za plačat tako astronomsko šolnino da si še en let potem ne opomoreš...pa dobro no, pustmo šolnino, potem ti pa recimo plačanih knjig ne dajo, pa vsako klinčevo informacijo moraš plačat...
ah, ne bo te pobralo če pišeš kolokvij ob 21:00, redni imate vsaj kaj kolokvijev, mi izredni pa bolj malo...
Sori, k ni blo ravn 100% razvidno iz tvojga posta, da hodš na faks. Moj namen je biu dobronamern, ne pa da si boš zdej oči iztaknla od zavijanja zato k sm napisala par stvari tko k jih js vidm.
Glede keša ne vem, do zdej še nism bla v situaciji, da bi mogla neki posebi plačat, tko da bi o tem loh mogoče kdaj drugič. Glede šolnine ti je blo pa najbrž že na začetku povedan kakšna je in kokr se men zdi ni nč kej nadpovprečno visoka. Colat morš pa itak povsod za izredni študij.
Ja, glede kolokvijev se bunim zato, k me vsi, k jim rečm, da mam kolokvij zvečer, čudn pogledajo, čš sej nisi izredn študent, da maš ob takih urah.
Da pa nimate kolokvijev mi ni pa nč čudnga, kr itak je pr izrednih večinoma tko, da so izpiti skor povsod 100% ocene.
-
*_nincy_* - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 2. 2006
Kako nimate izredni kolokvijev?
Jaz sem tudi izredni študent pa sem imela še za vsak predmet kolokvij, celo za računovodstvo 2 za informatko pa 4.
Lej glede na to da se pritožuješ nad šolnino, pojdi redno pa ti ne bo potrebno plačevati gastronomskih vsot denarja...ne vem no če se odločiš za izredno je pa ja že logično da boš plačala, pač ekonomija je eden zelo dragih faxov, zakaj je pa tako pa zanima tudi mene!
Jaz sem tudi izredni študent pa sem imela še za vsak predmet kolokvij, celo za računovodstvo 2 za informatko pa 4.
Lej glede na to da se pritožuješ nad šolnino, pojdi redno pa ti ne bo potrebno plačevati gastronomskih vsot denarja...ne vem no če se odločiš za izredno je pa ja že logično da boš plačala, pač ekonomija je eden zelo dragih faxov, zakaj je pa tako pa zanima tudi mene!
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
-
LaBonita - Komunikatorka
*_nincy_* napisal/-a:Kako nimate izredni kolokvijev?
se ne pritožujem nad šolnino - samo naj potem dajo tisto, kar se jim plača
-
*_nincy_* - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 2. 2006
Res je ja od predavanj nimamo nič so totalno brez veze....kar se pa tiče knjig pa vsaj mi lahko vse kar nam dajo od CD-jev,skript,knjig,delovnih zvezkov obdržimo, knjige niso rablene ampak takoj iz trgovine in ko sem nazadnje gledala koliko je stala knjiga za pravo družb je bila 45 eurov, in jaz mislim da je posledično vse to všteto v ceno.
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
-
Ursyna - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 10. 2005
- Kraj: malo tu malo tam
ne nč več se ne piše v indekse, na konc dobiš baje neko potrdilo o opravljenih izpith al neki tazga...
zdej je indeks samo še za okras... al pa če ne najdeš študentske kartice...
zdej je indeks samo še za okras... al pa če ne najdeš študentske kartice...
Če bi bil človek vedež, ne bi bil revež.
-
Miss N. - Debatorica
- Na forumu od: 22. 10. 2006
Malce off topic vprašanje.
Ponavljam 1.letnik redno VPŠ in me zanima, če morda vi veste al so za napredovanje v višji letnik isti pogoji na rednem kot izrednem, zato ker bi šla v 2. letnik izredno.
Zanima me to, če je enako pogoj, narejenih 8 izpitov ?
Hvala
Ponavljam 1.letnik redno VPŠ in me zanima, če morda vi veste al so za napredovanje v višji letnik isti pogoji na rednem kot izrednem, zato ker bi šla v 2. letnik izredno.
Zanima me to, če je enako pogoj, narejenih 8 izpitov ?
Hvala
Če ne moreš pomagati, nagajaj. Važno je sodelovati...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]