Študij: EF - Ljubljana
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
lolitaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 6. 2007
Sej matematika na EF ni glavni predmet, pač odvisno katero smer si izbereš.Js sem si izbrala turizem in imam matematiko samo v 1.letniku in je res da ni tko težka, da se je ne bi dalo narest.Js priznam se nisem dovolj učila tko da me čaka septembra.Je statistika veliko težja.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
-
Ann* - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 3. 2008
lolitaa napisal/-a:Ann* napisal/-a:ja rekl so da se ni treba pol pa nevem
pr ns se jih več k pou ni še odločl k so upisnce pisal
Na vpisnice ni treba nič napisat kero smer, ampak šele potem ko se vpišeš poveš na kero smer bi rad.
no ok glede tega sm slišala že par različnih verzij od tega da se šele drugi semestr druzga letnk odločš kero smer pa do tega da bi se že mogla odločt pa napisat na upisnco
no sej itk že vem kero smer tko da jo bomo pa povel tkoj od vpisu
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
mi lahko kdo razloži kaj je to bolonjc???
včeraj sem dobil povabilo EF za informativni dan podiplomskega študija in priznam, da so me malo zrajcali, da bi šel pogledat... (kmalu bom poročen pa moram imeti en tehten razlog, ko bom rabil mir! )
včeraj sem dobil povabilo EF za informativni dan podiplomskega študija in priznam, da so me malo zrajcali, da bi šel pogledat... (kmalu bom poročen pa moram imeti en tehten razlog, ko bom rabil mir! )
-
lolitaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 6. 2007
3+2 je sistem študija v skladu z Bolonjsko deklaracijo, ki ga predlaga Evropska Unija za poenotenje visokošolskih programov. Ekonomska fakulteta v Ljubljani je bila prva fakulteta v Sloveniji z novimi študijskimi programi. V študijskem letu 2007/08 bo vpisala že tretjo generacijo bolonjskih študentov.
Študent/ka v treh letih pridobi diplomo prve stopnje, ki je lahko visokošolska strokovna na programu Visoka poslovna šola ali univerzitetna na programu Univerzitetna poslovna in ekonomska šola. Po zaključenem triletnem dodiplomskem programu se lahko študent/ka neposredno, brez pogojev, vpiše na enega izmed dvanajstih novih dvoletnih drugostopenjskih programov: Denar in finance, Management, Podjetništvo, Računovodstvo in revizija, Ekonomija, Mednarodna ekonomija, Poslovna informatika, Trženje, Finančni management, Mednarodno poslovanje, Poslovna logistika, Turizem.
Po zaključeni Visoki poslovni šoli dobi študent/ka naziv diplomirani/a ekonomist/ka (VS) po zaključeni Univerzitetni poslovni in ekonomski šoli pa diplomirani/a ekonomist/ka (UN), po zaključenem podiplomskem programu magister/rica, po zaključenem doktorskem študiju pa doktor/ica znanosti.
Vir:EF
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
-
delusional - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2007
ja še dodiplomski.
kako je kej na podiplomcu? je težko?
kako je kej na podiplomcu? je težko?
-
MIGRENA - Cosmofrik
- Na forumu od: 6. 5. 2005
Men se zdi še lažje oziroma sam neko nadaljevanje dodiplomca. Itak si izbereš smer, ki ti je všeč in maš večino predmetov s tega področja pa še profesorji so veliko bolj razumljivi, ker vejo, da imamo vsi službe tko, da se da velik stvari zmenit. Edino kar mi gre na živce je, da ima skoraj vsak predmet poleg izpita še seminarsko al pa kej v tem smislu , nasploh je velik timskega dela.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
-
MIGRENA - Cosmofrik
- Na forumu od: 6. 5. 2005
Predavanja so od 17h do 20h pri nekaterih predmetih tudi do 21h sam ni konc sveta, če te kdaj ni al pa prideš kasneje. Predavanja potekajo skor identično kot na dodiplomcu s tem, da je nekaj več gostov iz raznih podjetij in področij. Literatura je še najmanjši problem, ker vedno krožijo neki zapiski pa povzetki, dosti literature dajo profesorji na razpolago v kopirnico so pa tukaj vedno tudi prosojnice. V glavnem jest si na podiplomcu nisem niti ene knjige kupila, ker jih praktično ne rabiš. Knjige so večinoma v angleščini, ampak sej pravim tega ne rabiš. Smo meli pa ene parkrat tut angleške članke za obravnavat, ampak ni bil noben bav bav
Pa Jochie sm prepričana, da bi bil ti taprav za magisterij s svojim znanjem in delovnim izkušnjam ga boš z lahkoto naredil tko, da kr vpisnico izpolni
Pa Jochie sm prepričana, da bi bil ti taprav za magisterij s svojim znanjem in delovnim izkušnjam ga boš z lahkoto naredil tko, da kr vpisnico izpolni
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
^^ koliko pa stane pri vas podiplomski študij?
Houd de wereld tegen
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov