Študij: Biotehniška fakulteta
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- cute
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 11. 2007
Ne vem točno kako imajo to oni, a predvidemvam da manj kot mi, ki imamo tega res zelo zelo malo!(na srečo!) Hm....ure ko smo vsi v skupini živčni in še en dan potem ne jemo, a ponavadi zato ker mamo pri nas vsi radi živali in je zato mal panike, v resnici pa ni tako grozno. Vsa seciranja namreč opravljamo na mrtvih živali in take ponavadi tudi že dobimo. No, kako žabo smo kdaj morali sami uspavat, a večinoma eno na 4 študente in se lahko temu preprosto izogneš...
- cute
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 11. 2007
No, potem pa ne boš imela težav. Hm, nekoč smo merili koliko kisika porabi miška, pa koliko vode izgubi v nekem času... A to je tudi vse, sploh pa se mi zdi da sta bili živalici takrat prav veseli da sta lahko šli vn s kletke
Na kake hude poizkuse pa pozabi - nam ne zaupajo dovolj pa material je baje drag tako da kakih hudih vaj na živalih ni v programu. Najbrž tudi zato ker so mikrobiologija, bakterije, biokemija in razna kloniranja veliko pomembnejša oz. je na teh predmetih večji poudarek. Hm, za službo bolj pomembna znanja pač
Na kake hude poizkuse pa pozabi - nam ne zaupajo dovolj pa material je baje drag tako da kakih hudih vaj na živalih ni v programu. Najbrž tudi zato ker so mikrobiologija, bakterije, biokemija in razna kloniranja veliko pomembnejša oz. je na teh predmetih večji poudarek. Hm, za službo bolj pomembna znanja pač
-
Roisin - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2008
- Kraj: ankaran
tanchii napisal/-a:študira kdo biotehnologijo? jaz namreš razmišljam o tem študiju, pa me zanima, kako vse skupaj poteka
moja znanka to študira, pa baje ni težko, sam je treba sproti delat ?? ne vem nič več.
kaj pa potem delaš, ko nardiš ta faks? a si lahko v različnih branžah, al si bolj omejen? baje da dost delajo v prehranski industriji ...
-
tanchii - Debatorica
- Na forumu od: 16. 8. 2007
Glede zaposlitve piše na strani biotehniške fakultete:
Diplomanti bodo izobraženi za delo v znanstveno raziskovalnih in izobraževalnih ustanovah ter vladnih službah, za delo v razvojnih programih kmetijstva in živinoreje, kemijski in živilski industriji, v farmacevtski industriji in tehnologijah ohranjanja, varovanja in sanacije okolja, v medicinskih programih, pri proizvodnji izdelkov za splošno rabo, ter v vseh podjetjih, kjer bodo v rabi sodobni biotehnološki postopki.
Vem tudi, da se biotehnologija zelo hitro razvija...
Zanima pa me še kaj več glede študija...
Diplomanti bodo izobraženi za delo v znanstveno raziskovalnih in izobraževalnih ustanovah ter vladnih službah, za delo v razvojnih programih kmetijstva in živinoreje, kemijski in živilski industriji, v farmacevtski industriji in tehnologijah ohranjanja, varovanja in sanacije okolja, v medicinskih programih, pri proizvodnji izdelkov za splošno rabo, ter v vseh podjetjih, kjer bodo v rabi sodobni biotehnološki postopki.
Vem tudi, da se biotehnologija zelo hitro razvija...
Zanima pa me še kaj več glede študija...
-
kinana - Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 2. 2009
- Kraj: lj
no evo,da vprasam se tuki.sem ze tezila v temi naravoslovni studij.sem druzbosloven tip cloveka.zanima me pa tudi bilogogija pa kej podobnega.fiza,mata,kema--->moje sibke tocke,ampak sem vseeno nekako prilezla v 4.letnik gimnazije.zanima me studij zivilstvo in prehrana,oz poklic na koncu,ko itak ne rabis vec razne matematike in teh brezveznih stvari.
Kako je kej s temi predmeti(mata,fiza)?koliko ucenja,nadarjenosti?
Kako je kej s temi predmeti(mata,fiza)?koliko ucenja,nadarjenosti?
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
draga moja, na BFju je tko, da mas uno matematiko, kemijo in biokemijo, kjer pričakuješ to, kot se predmet sliši.
in pol maš zraven še vse ostale kemije, biologije, matematike in fizike 'pod krinko'...ala pedologija, klimatologija, živinoreja....
skoraj pri vsakem predmetu na BF neki računaš zraven. se pa da vse nardit.
pa faks je drugače ful ljudem prijazen. vse se da nekako zmenit. asistenti so povečini face največje, profesorji so tudi človeški, vsaj tej s katerimi sem mela js izkušnje.
in pol maš zraven še vse ostale kemije, biologije, matematike in fizike 'pod krinko'...ala pedologija, klimatologija, živinoreja....
skoraj pri vsakem predmetu na BF neki računaš zraven. se pa da vse nardit.
pa faks je drugače ful ljudem prijazen. vse se da nekako zmenit. asistenti so povečini face največje, profesorji so tudi človeški, vsaj tej s katerimi sem mela js izkušnje.
-
snezinka* - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 9. 2008
ja, na vseh oddelkih bf-ja imas matematko, fisko, razne kemije. tega je sploh velik v 1. letniku, kjer najvecje probleme delata org. kemija in matematka (govorim za biologijo). tudi drugje se hitr najde se kj za zracunat. ne vem, ce bos pridna, torej da se bos vsaj v 1. letniku potrudla s temi predmeti, k ti niso tok vsec, pol se da (tut js nism bla nek fan matematke).
drugace je pa fax zakon! uredu profesorji (vec al man), asistentje so pa sploh face in prpravljeni pomagat. da sploh ne govrim o sosolcih in sosolkah, s kerimi smo kr povezani, pa vec al man se vsi med sabo ze po 2 mescih spoznamo, ker nas ni velik. tut vsi sotrpini (tvoj letnik, starejsi), so prijazni in prpravljeni posojat zapiske, zrihtat kolkvije itd. fajn je, d si tut ti tak...
glede sluzbe pa zdej kakor vem ni vec problemov, ker se vse te smeri: bio, mikrobio, zivilstvo in prehrana razvijajo in se rabi tako izobrazen kader. ce imas naprimer drzavno ali zoisovo stipnendijo dobis za te smeri se dodatk za izobrazevanje (ker jih primanjkuje).
sicer pa je res, da biologija na fax ni niti priblizek biologije na gim al srednji soli. ce ti je bila npr. v gim od bio vsec le zivalstvo, mors racunat, da to ni to, ker vsaj v 1. letniku tega ni ravno velik (je treba prej dobr znt vse celice). skratka, ne se odlocat za bio, ker ste fan zivalc in malih zverc, misel na to, da bi se mogl pa ucit metabolizem celice, podrobnosti mejoze, razlicne podenote ribosomov, delovanje svetlobnega mikroskopa itd, pa vas zmrazi...
aja, glede potovanj iz faxa na fax. v prvem letniku bolonca je drugje v 1. semestru le anorganska kemija (fkkt; predavanja in vaje)), geologija (ce jo izberes za izbirni predmet; predavanja in vaje), v 2. semestru pa le fiska. ni tok grozn!
aja kinana: js sm sicer biologinja, poznam pa precej zivilcev, ki majo v 1. letniku vse zlo podobn (nektere predmete sicer mal manj podrobno, pa zato kak drug predmet bolj ali pa majo kak svoj predmet). mislim da imajo ista potovanja po faxih. razlika je sam d majo studij razdeljen v 4. bloke, tko d je mogoce clo bols ko pr ns ko mamo pac 2. semestra. je vse bolj bazirano na sportnem delu in opravljanju izpitov, kar je definitvno bolj kul, kot pri ns, ko nam potem v 3. tednih nasolajo 6 izpitov!
drugace je pa fax zakon! uredu profesorji (vec al man), asistentje so pa sploh face in prpravljeni pomagat. da sploh ne govrim o sosolcih in sosolkah, s kerimi smo kr povezani, pa vec al man se vsi med sabo ze po 2 mescih spoznamo, ker nas ni velik. tut vsi sotrpini (tvoj letnik, starejsi), so prijazni in prpravljeni posojat zapiske, zrihtat kolkvije itd. fajn je, d si tut ti tak...
glede sluzbe pa zdej kakor vem ni vec problemov, ker se vse te smeri: bio, mikrobio, zivilstvo in prehrana razvijajo in se rabi tako izobrazen kader. ce imas naprimer drzavno ali zoisovo stipnendijo dobis za te smeri se dodatk za izobrazevanje (ker jih primanjkuje).
sicer pa je res, da biologija na fax ni niti priblizek biologije na gim al srednji soli. ce ti je bila npr. v gim od bio vsec le zivalstvo, mors racunat, da to ni to, ker vsaj v 1. letniku tega ni ravno velik (je treba prej dobr znt vse celice). skratka, ne se odlocat za bio, ker ste fan zivalc in malih zverc, misel na to, da bi se mogl pa ucit metabolizem celice, podrobnosti mejoze, razlicne podenote ribosomov, delovanje svetlobnega mikroskopa itd, pa vas zmrazi...
aja, glede potovanj iz faxa na fax. v prvem letniku bolonca je drugje v 1. semestru le anorganska kemija (fkkt; predavanja in vaje)), geologija (ce jo izberes za izbirni predmet; predavanja in vaje), v 2. semestru pa le fiska. ni tok grozn!
aja kinana: js sm sicer biologinja, poznam pa precej zivilcev, ki majo v 1. letniku vse zlo podobn (nektere predmete sicer mal manj podrobno, pa zato kak drug predmet bolj ali pa majo kak svoj predmet). mislim da imajo ista potovanja po faxih. razlika je sam d majo studij razdeljen v 4. bloke, tko d je mogoce clo bols ko pr ns ko mamo pac 2. semestra. je vse bolj bazirano na sportnem delu in opravljanju izpitov, kar je definitvno bolj kul, kot pri ns, ko nam potem v 3. tednih nasolajo 6 izpitov!
-
kinana - Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 2. 2009
- Kraj: lj
snezinka* napisal/-a:ja, na vseh oddelkih bf-ja imas matematko, fisko, razne kemije. tega je sploh velik v 1. letniku, kjer najvecje probleme delata org. kemija in matematka (govorim za biologijo). tudi drugje se hitr najde se kj za zracunat. ne vem, ce bos pridna, torej da se bos vsaj v 1. letniku potrudla s temi predmeti, k ti niso tok vsec, pol se da (tut js nism bla nek fan matematke).
oo tenkju...sem se odlocla da bom sla pogledat na informativca.ja biologija mi je vsec tko na splosno.lih te celice pa to mogoce clo bolj,ker si lahko predstavljas dost stvari.sej kemija mi je tud bla vsec v gim.,sam k sm bla zmeri tok povrsna,pa kej malga pozabis.mata isto.mi je prov vsec jo delat,ko znam,je pa res da rabim mal vec vaje kt drugi,pr mati:)
- anaakonda
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 2. 2009
drugače ni samo na biotehniški študij živilstvo in prehrana, ampak tudi na Biotetehiškem izobraževalnem centru v Ljubljani- BIC, kjer ni toliko poudarka na matematiki, fiziki. bolj zanimiv predmetnik je. samo to je višja šola (traja 2 leti). Imajo pa veliko prakse (400 ur vsako leto poleti), tako da če te ne veselijo toliko tehnični predmeti je to boljša možnost. Pa najbrž te prej vzamejo v službi, če znaš delati kot če si samo teoretik. Imajo redni in izredni (okoli 1800 eur šolnina) študij.
To je predmetnik na BIC.
P1 - Poslovno sporuzumevanje in vodenje
P2 - Ekonomika in manegment podjetij
P3 - Strokovna terminologija v tujem jeziku (STJ)
P4 - Strokovna informatika in statistične metode vrednotenja (SIS)
P5 - Trajnostni razvoj z izbranimi poglavji iz biologije (TRB)
P6 - Živilska mikrobiologija in biotehnologija (ŽMB)
P7 - Tehnološki procesi z varstvom pri delu, embalaža in logistika (TPE)
P8 - Prehrana in zdravje (PRZ)
P9 - Živilska kemija z analizo živil (ŽAŽ)
P10 - Zakonodaja, zagotavljanje kakovosti in nadzor (ZKN)
P11 - Tehnologija mesa (TME)
P12 - Tehnologija mleka (TML)
P13 - Tehnologija predelave žit (TPŽ)
P14 - Tehnologija rastlinskih živil (TRŽ)
P15 - Prehrana in dietetika (PRD) I 2 36 12 24 72 5
P16 - Tehnologija in organizacija prehranskih obratov (TOP)
P17 - Prehrana z gastronomijo in kulinariko (PGK)
P18 - Sestava in kakovost živil s tehnologijami v živilstvu (SKŽ)
P19 - Trženje v živilstvu in prehrana (TŽP)
P20 - Okoljski menagement v živilstvu i prehrani (OKM)
P21 - Oskrba s hrano in potrošništvo (OHP)
P22 - Tehnologija industrijsko pripravljenih jedi (TIJ)
P23 - Tehnologija vina (TVI)
P24 - Analiza živil (ANŽ)
P25 - Higienske tehnike in materiali (HIG)
P26 - Vinarstvo (VIN)
Drugače pa obstaja še na Primorskem na Visoki šoli za zdravstvo program dietetika, kjer izobražujejo tiste, ki bodo potem pisali jedilnike v bolnišnicah.
To je predmetnik na BIC.
P1 - Poslovno sporuzumevanje in vodenje
P2 - Ekonomika in manegment podjetij
P3 - Strokovna terminologija v tujem jeziku (STJ)
P4 - Strokovna informatika in statistične metode vrednotenja (SIS)
P5 - Trajnostni razvoj z izbranimi poglavji iz biologije (TRB)
P6 - Živilska mikrobiologija in biotehnologija (ŽMB)
P7 - Tehnološki procesi z varstvom pri delu, embalaža in logistika (TPE)
P8 - Prehrana in zdravje (PRZ)
P9 - Živilska kemija z analizo živil (ŽAŽ)
P10 - Zakonodaja, zagotavljanje kakovosti in nadzor (ZKN)
P11 - Tehnologija mesa (TME)
P12 - Tehnologija mleka (TML)
P13 - Tehnologija predelave žit (TPŽ)
P14 - Tehnologija rastlinskih živil (TRŽ)
P15 - Prehrana in dietetika (PRD) I 2 36 12 24 72 5
P16 - Tehnologija in organizacija prehranskih obratov (TOP)
P17 - Prehrana z gastronomijo in kulinariko (PGK)
P18 - Sestava in kakovost živil s tehnologijami v živilstvu (SKŽ)
P19 - Trženje v živilstvu in prehrana (TŽP)
P20 - Okoljski menagement v živilstvu i prehrani (OKM)
P21 - Oskrba s hrano in potrošništvo (OHP)
P22 - Tehnologija industrijsko pripravljenih jedi (TIJ)
P23 - Tehnologija vina (TVI)
P24 - Analiza živil (ANŽ)
P25 - Higienske tehnike in materiali (HIG)
P26 - Vinarstvo (VIN)
Drugače pa obstaja še na Primorskem na Visoki šoli za zdravstvo program dietetika, kjer izobražujejo tiste, ki bodo potem pisali jedilnike v bolnišnicah.
-
Dadyka15 - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 1. 2006
- Kraj: Ljubljana
BIC je res zakon jz sm tja hodila na 4 letn program živilski tehnik in je res super šola pa prfoksi d o sladkarijah (torte,...) sploh ne govorimo...
gre kšna na živilstvo letos na biotehniško??
aja a mi zna kšna točno povedat kako se do unga makedamskega parkinga pride na biotehniški tm k je mib pa agronomija pa živilska teh. ??
grem pa iz smeri BTC....
bi bla res ful vesela...
gre kšna na živilstvo letos na biotehniško??
aja a mi zna kšna točno povedat kako se do unga makedamskega parkinga pride na biotehniški tm k je mib pa agronomija pa živilska teh. ??
grem pa iz smeri BTC....
bi bla res ful vesela...
Imej se lepo in uživaj življenje do konca.. Le enkrat živiš!!
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Jaz ti lahko povem kako priti do tja: Greš pač na 2/7/27 prestopiš na Bavarcu na 14 in se pelješ skoraj do konca do ene 2 postaji za študentskimi domovi.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov