Študij: Biotehniška fakulteta

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

all*starka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a all*starka » 06. Apr. 2008 12:34

...
Zadnjič spremenil all*starka, dne 26. Dec. 2008 0:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 06. Apr. 2008 12:59

ma ja, pr enih predmetih je to bl strogo, pri drugih ne tolk, ampak če mankaš večkrat kot je dovoljeno ne nardiš, oz. nimaš opravljenih vaj to pa pomen da tut predmeta nimaš opravlenga. ja sej to sm pomisla, ker če ne bo pogojnega vpisa al pa kaj taga, pol jih bo 15 v drug etnik pršlo :) diplomirala pa samo dva :lach:
Our passion is our strength <3
all*starka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a all*starka » 06. Apr. 2008 13:13

...
Zadnjič spremenil all*starka, dne 26. Dec. 2008 0:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
vrednagreha
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 3. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a vrednagreha » 06. Apr. 2008 16:26

Dita- napisal/-a:vse izpite ja... pa še tko, 2x mankaš na vajah in maš neopravljene - tudi z zdravniškim opravičilom!! tko da jz bom zarad tega ruknla letnik, k sm bla v 1. simestru dost bolna in nimam opravljenih enih vaj.... ker sem parkrat mankala... tko no men je to totalna bedarija, vsi se tolk kregamo, pa tok smo jezni

Tudi po starem sistemu nisi smel manjkat na vajah!!!!!
Živim življenje.....
Uporabniški avatar
Jaqueline
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Jaqueline » 07. Apr. 2008 9:31

Eno vpr.
Mene namreč tudi zanima študij biologije.
Prej ste govorile o službah in da jo je težje dobit.
Lahko navedete par primerov kje se lahko biolog po opravljenem faxu zaposli? :)
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a sokolja » 09. Apr. 2008 18:30

razni inštituti, ministrstva, muzeji, narodni parki, živalski/botanični vrt, šole, ...

naj me še kdo dopolni... :cool:
Uporabniški avatar
lolika69
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolika69 » 09. Apr. 2008 19:31

MOja kolegica študira mikrobiologijo in je mogla terenske vaje opravlat v Domžalah..tako da se je vsak teden tja pelala..Na splošno pravi, da se velik seljo po faxih.
THE ONLY ROOL ISDON''T BE BORING.DRESSCUTEWHEREVER YOU GO.LIFE IS TO SHORT TOBLENDIN.
cute
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a cute » 10. Apr. 2008 16:56

Ok, če študiraš biologijo se ne seliš ravno veliko po drugih faksih.. No, v prvem letniku mal do kemije, pa ne vem če je sploh še to sedaj ko so bolonjci..
joj a se lahko malo potožim?? Men se trenutno toooooooook ne da učit pa mam kmalu en obsežen izpit... ja, človeku je na trenutke žal da je na naravoslovnem faksu........................... :(
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 12. Apr. 2008 19:32

Mogoče kdo kaj ve o teh novih razpisanih programih 2. stopnje bolonjskega študija na BF? Predvsem me zanima smer prehrana.
Uporabniški avatar
Jaqueline
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Jaqueline » 11. Dec. 2008 22:53

Odsvetujete fax mikrobiologije tistim, ki prihajamo iz srednje zdravstvene šole. Tu nismo imeli skoraj nič povdarka na matematiki. Kolikor pa jaz čujem je tam kar težka. Tudi nasplošno mi ne gre dobro matematika. Ampak obožujem biologijo. :?
What to do?
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red*cherry » 11. Dec. 2008 23:02

Jaqueline napisal/-a:Odsvetujete fax mikrobiologije tistim, ki prihajamo iz srednje zdravstvene šole. Tu nismo imeli skoraj nič povdarka na matematiki. Kolikor pa jaz čujem je tam kar težka. Tudi nasplošno mi ne gre dobro matematika. Ampak obožujem biologijo. :?
What to do?

Svetujem ti, da začneš malo bolj gledat na široko na vse skupi. Na vse fakse, študije,... Študij biologije je na faksu precej drugačen kot v srednji šoli. Moraš biti 200% da ti je biologija fajn, ker če ti je "samo" najboljši predmet v primerjavi z drugimi, ti študija biologije ne svetujem. Če pa si stoodstotno prepričana, da je biologija tvoj sanjski študij , BREZ KANČKA DVOMA, potem pa tud matematika ne bo problem. Pa naj bo na mikrobiologiji ali na biologiji.
Uporabniški avatar
Jaqueline
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Jaqueline » 11. Dec. 2008 23:43

No pri biologiji ne maram botanike..tega res ne prenesem, sam mislim, da če se ne odločim za to, se mi ni treba v to poglabljat. Drugo mi je ful fajn. Sam zdej ne bom vedla kako je z biologijo na mikro faxu dokler ne bom poskusla.
Mene samo skrbi matematka. :D
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 12. Dec. 2008 13:24

prof. batič od botanike je legenda, tako da o boš ziher mela malček bolj rada. matematika je pa baje res težka, ampak daleč od nemogočega.
Uporabniški avatar
bubbles
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 11. 2004
Kraj: heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a bubbles » 13. Dec. 2008 12:29

lolika69 napisal/-a:MOja kolegica študira mikrobiologijo in je mogla terenske vaje opravlat v Domžalah..tako da se je vsak teden tja pelala..Na splošno pravi, da se velik seljo po faxih.

nekej predavanj je res na rodici, v zadnjem letniku si pa več tam, če izbereš tako smer. jst sem bila na madicinsko-sanitarni in smo bili večinoma na inštitutih medicinske fakultete. je pa res, da oddelek nima prov svojega faksa (zgradne), tako da si malo na biologiji, malo na živilstvu, malo na rodici...

za tiste, ki se odločate, pa tole: za naravoslovni faks moreš bit res ziher, da si to želiš. in zoprni predmeti so vedno in povsod, tako da naj vas ena matematika ne odvrne. meni osebno je bil prof. cedilnik eden najljubših.
kar se služb tiče, je pa res, da jih ni ravno na pretek, ne na biologiji, ne na mikrobiologiji, tako da se lahko zgodi, da bo treba malo kompromisa.
...just breathe...
Uporabniški avatar
Jaqueline
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Jaqueline » 23. Dec. 2008 19:59

A je res da moreš na biotehnologiji oz. mikrobiologiji delat poskuse na živalih? :?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov