Študij: Biotehniška fakulteta
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Greš na S obvoznico (proti Kranju) in na izvoz Lj- Brdo, potem pa mimo živalskega vrta, zaviješ mislim da na prvem križišču desno, potem pa pred železnico desno, nato pa spet desno na parkirišče Hm, to ni tako lahko razložit pa še imena ulic ne vem
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Dadyka15 - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 1. 2006
- Kraj: Ljubljana
*mala* napisal/-a:Greš na S obvoznico (proti Kranju) in na izvoz Lj- Brdo, potem pa mimo živalskega vrta, zaviješ mislim da na prvem križišču desno, potem pa pred železnico desno, nato pa spet desno na parkirišče Hm, to ni tako lahko razložit pa še imena ulic ne vem
no sj ni panike...mal si mi pomagala
tenks
Imej se lepo in uživaj življenje do konca.. Le enkrat živiš!!
-
Dadyka15 - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 1. 2006
- Kraj: Ljubljana
[/url]http://www.bf.uni-lj.si/dekanat/info-za-studente-navodilaobrazci-obvestila-vpis/info-dodiplomski-studiji/studijski-koledar-200910.html#c2446[url]
da ne boste pozabl bruci na biotehniški kdaj morte bit na faksu
da ne boste pozabl bruci na biotehniški kdaj morte bit na faksu
Imej se lepo in uživaj življenje do konca.. Le enkrat živiš!!
- Insane.Chich
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 7. 2010
Punce, mene pa zanima gozdarstvo in obnovljivi gozni viri (UNI)... Fuuul bi rada šla to smer študirat. Zdej grem v 4. letnik gimnazije pa mam še par mescov za razmišlat tko da bi vas prosila za kakršnekoli informacije. Sm bla pa lani na informativnem na biotehniški pa se mi je ful dopadlo...
Vbistvu Insane.Chick :]
-
izzie - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 7. 2008
- Kraj: Prekmurje
Hi. Ve katera kaj več (kot piše na strani) o 2. stopenjskem programu molekulske biologije? Je to na novo, ali se je že izvajalo katero leto? Izkušnje?
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
- relativna
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 2. 2011
Hej
Ali kdo tukaj študira mikrobiologijo ali biologijo, ker bi rada imela čim več podatkov preden se dokončno vpišem Zanima me predvsem kako je z laboratorijskimi vajami, kakšni so odnosi med profesorji in študenti ter kako je z literaturo
Najlepša hvala za odgovor
Ali kdo tukaj študira mikrobiologijo ali biologijo, ker bi rada imela čim več podatkov preden se dokončno vpišem Zanima me predvsem kako je z laboratorijskimi vajami, kakšni so odnosi med profesorji in študenti ter kako je z literaturo
Najlepša hvala za odgovor
-
snezinka* - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 9. 2008
Za odg. izzie je vrjetn že prepozn, pa vseen. Mol. biologija se v letošnjem študijskem letu (2010/2011) izvaja 1., je pa precej zanimanja zanjo in je bla edina smer, ki je imela na 2. stopnji BF omejitev. Nanjo se lahko vpišejo biologi, biotehnologi in mikrobiologi, za živilce nisem ziher, ostali iz Bf morjo delat difernecialce. Kj več pa ne vem, ker še nism do 2. stopnje pršla.
Relativna mal poglej nazaj, sm napisala nekaj časa nazaj en odgovor v tej temi in mislm, da sm kr dobr vse napisala (za biologijo). Edino kar nisem omenla, so laboratorijske vaje in literatura.
Vaje so super, tisto kar te dejansko poveže z biologijo (vrjetn tut pr mikrobiologiji), mogl bi jih bit še več (večina nas je takga mnenja). Pri vajah so asistentje super, zlo hitr se poštekaš z njimi, večino njih komod vprašaš, če kaj ne razumeš oz. te še kaj več zanima, na nek način postaneš z njimi pravi kolega v smislu stroke, ker so vedno pripravljeni povedat kaj več iz svojga področja. Ponavad se s sošolci, s kerimi si v skupini skupaj, še posebej povežeš, ker pri vajah slej ko prej rabiš kako pomoč al pa delaš celo v paru/skupini, nasploh smo biologi znani kot tisti, ki se zlo hitro spoprijateljimo en z drugim in si pomagamo. Bom rekla, da sem na biologiji spoznala noro velik super oseb, kolegov,...Vaje so pa obvezne, manjkaš lahko z zdravniškim, če že manjkaš jih, če se le da nadomeščaš (greš k drugi skupini, ki jih ima drug dan, če je plac), ampak tko al tko je ponavad zate slabo, če na kaki vaji manjkaš. Ma nasploh se vse da zment z asistenti, če je kak problem.
Literatura pa ni nben problem in je zadnja stvar okol kere je za skbet. Ponavad obstajajo za vsak predmet za predvanja in vaje skripte. Fajn si je delat svoje zapiske, skice, velikrat je pri vajah treba poročila itak oddajat.
Ma če te biologija zares zanima pol si dobrodošla!
Glede mikre ne vem tolk velik, kr pa poznam je 1. letnik vsaj v osnovnih predmetih (fi, ma, ke) precej podobn biologiji. Pri njih imajo 4 bloke, na koncu vsakega pa izpite. Pri nas pa normalno 2 semestra (kaj je bolš je težko rečt, ker enim bolj odgovarja sprotno delo, drugim naš način, ki po eni strani tudi ni najboljši, ker se ti začnejo stvari kopičt). Za mikrobio vem še, da majo dost seljenja po faksih (tut Domžale), pri ns je to samo v 1. letniku (za anorg. kem in fi, ki sta v centru Lj). Je pa mela mikra letos le 1 razpisan program za 2. stopnjo, v katerega se pa lahko vpišejo tudi biologi in biotehnologi, tako kot do tega prestopanja lahko prihaja tudi za biološke mastre.
Relativna mal poglej nazaj, sm napisala nekaj časa nazaj en odgovor v tej temi in mislm, da sm kr dobr vse napisala (za biologijo). Edino kar nisem omenla, so laboratorijske vaje in literatura.
Vaje so super, tisto kar te dejansko poveže z biologijo (vrjetn tut pr mikrobiologiji), mogl bi jih bit še več (večina nas je takga mnenja). Pri vajah so asistentje super, zlo hitr se poštekaš z njimi, večino njih komod vprašaš, če kaj ne razumeš oz. te še kaj več zanima, na nek način postaneš z njimi pravi kolega v smislu stroke, ker so vedno pripravljeni povedat kaj več iz svojga področja. Ponavad se s sošolci, s kerimi si v skupini skupaj, še posebej povežeš, ker pri vajah slej ko prej rabiš kako pomoč al pa delaš celo v paru/skupini, nasploh smo biologi znani kot tisti, ki se zlo hitro spoprijateljimo en z drugim in si pomagamo. Bom rekla, da sem na biologiji spoznala noro velik super oseb, kolegov,...Vaje so pa obvezne, manjkaš lahko z zdravniškim, če že manjkaš jih, če se le da nadomeščaš (greš k drugi skupini, ki jih ima drug dan, če je plac), ampak tko al tko je ponavad zate slabo, če na kaki vaji manjkaš. Ma nasploh se vse da zment z asistenti, če je kak problem.
Literatura pa ni nben problem in je zadnja stvar okol kere je za skbet. Ponavad obstajajo za vsak predmet za predvanja in vaje skripte. Fajn si je delat svoje zapiske, skice, velikrat je pri vajah treba poročila itak oddajat.
Ma če te biologija zares zanima pol si dobrodošla!
Glede mikre ne vem tolk velik, kr pa poznam je 1. letnik vsaj v osnovnih predmetih (fi, ma, ke) precej podobn biologiji. Pri njih imajo 4 bloke, na koncu vsakega pa izpite. Pri nas pa normalno 2 semestra (kaj je bolš je težko rečt, ker enim bolj odgovarja sprotno delo, drugim naš način, ki po eni strani tudi ni najboljši, ker se ti začnejo stvari kopičt). Za mikrobio vem še, da majo dost seljenja po faksih (tut Domžale), pri ns je to samo v 1. letniku (za anorg. kem in fi, ki sta v centru Lj). Je pa mela mikra letos le 1 razpisan program za 2. stopnjo, v katerega se pa lahko vpišejo tudi biologi in biotehnologi, tako kot do tega prestopanja lahko prihaja tudi za biološke mastre.
-
Baaaby. - Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 1. 2010
Evo, če še koga zanima glede mikrobiologije. Jaz osebno sem grozno zgrešila s tem faksom. Najbolj mi je šlo na živce, to seljenje na Rodico (Domžale). Sam si moraš plačevat vlak, kar ne pride malo. 2x na teden smo imeli tam predavanja, vaje (naenkrat po 5 ur vaj). Ob določenih dnevih ni bilo niti dovolj časa za kosilo. Prav tako je odvisen razpored po skupinah, če prideš v zadnjo imaš ob petkih vaje do 8 ure zvečer na Rodici. Mene osebno je zelo motila ta vožnja sem in tja in sem zapravila ogromno denarja. Glede študija pa kemija je izredno težka, vaje ne, predavanja pa ker je profesorica že v letih in počne tam vse drugo kot predava. Jaz sem si študij čisto drugače predstavljala in sem bila zelo razočarana.
Seveda, tistega, ki ga zanima, mu to seljenje ne bo nikakršen problem in se bodo tudi za težje predmete lahko učili. Če koga še kaj zanima, naj me vpraša
Seveda, tistega, ki ga zanima, mu to seljenje ne bo nikakršen problem in se bodo tudi za težje predmete lahko učili. Če koga še kaj zanima, naj me vpraša
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov