Sem šla preverit v Razpisu in za vpis v študijskem letu 07/08 so bili pogoji:
V univerzitetni studijski program Bibliotekarstvo in informatika se
lahko vpise:
a) kdor je opravil maturo,
b) kdor je opravil poklicno maturo v kateremkoli srednjesolskem
programu in izpit iz enega od maturitetnih predmetov: zgodovina,
psihologija, filozofija, sociologija, ekonomija; izbrani predmet ne
sme biti predmet, ki ga je kandidat ze opravil pri poklicni maturi,
c) kdor je pred 1. 6. 1995 koncal katerikoli stiriletni srednjesolski
program
Tako da mislim, da je tvoja varianta čist v redu. Se pa spomnim, da takrat ko sem se jaz vpisovala tega še ni bilo.
Delat se med študijem da. Se mi zdi, da se kar potrudijo na oddelku, da so predavanja čim bolj eno za drugim, kar na FF ni ravno preprosto. Je pa fino, da imaš službo, kjer imaš prilagodljiv delovni čas (recimo en dal delaš dop, drugi pop) ali kaj podobnega.
Ma ne, nisem nameravala reči, da je študij lahek, je pa recimo meni lažji kot angleščina, ki jo imam na drugi smeri (dvopredmetno).
Za študij bibl. sem se pa odločila čist tako bolj po sistemu izločanja. Želela sem biti dvopredmetna, angleščino sem že izbrala, potem sem pa gledala kaj bi imela zraven. Všeč mi je bilo predvsem, da je bibliotekarstvo taka široka znanost, kjer najdeš res vse... Od psihologije, statistike, informatike, računalništva, tujih jezikov pa do čisto strokovnih predmetov. Meni je recimo to pisano na kožo, ker mi je všeč veliko različnih stvari.
Delat bi šla pa najrajši v splošno knjižnico ali pa kak informacijski center. Ampak za začetek bom čisto vesela, če bo kaka splošna. Se mi zdi, da imaš tam najbolj razgibano, pa tudi umirjeno delo. V šolski je v ospredju tudi pedagoško delo (katerega sem trenutno sita, ker študiram ang pedagoško), v IC pa nudi več izzivov. Tako da ne vem... Bom videla kaj se bo ponujalo, če se bo kaj.