študij bibliotekarstva
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Abby, daj punca malo ustavi konje, ker se obnašaš kot da si boga za jajca prijela, ker študiraš primerjalno književnost in si našla temo, kjer lahko izliješ ves svoj gnev nad študenti bibliotekarstva. Če je kdo v tej temi neprimerno odreagiral, si to ti s svojimi milijon klicaji. Pa tako čisto mimogrede, kdo si ti, da takole posplošuješ celotni bibliotekarski oddelek? Enkrat si bila tam in so zate tamkajšnji študenti kar vsi po vrsti nesposobni. S takšno izjavo pa si sama res izpadla precej pametnejša, ni kaj.
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
Se strinjam. Plus to, da če bi se v zadeve malo bolj poglobila, bi vedela, da univ. dipl. bibliotekar ni zaposlen v knjižnici zato, da bo svetoval katera knjiga je fajn za prebrat (za to so lahko drugi ljudje), ampak zato, da zna poiskati informacije predvsem v virih, ki ne spadajo pod leposlovje, začenši že z podatkovnimi bazami. Tako da ni vse črno in belo ter zgolj ljubezen do leposlovja ni dovolj za uspešnega bibliotekarja.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
-
Cordy - Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 4. 2011
- Kraj: Ljubljana
Jaz študiram bibliotekarstvo in informatiko. Študij mi je všeč in niti slučajno ne drži, da so tam študentje nerazgledani in da so se za ta študij odločili, da se ne bi izpostavljali. V razredu je tako ogromno študentov, ki so razgledani na večih področjih (zgodovina, sociologija, psihologija, sociologija,svetovna literatura....) in ker obenem študiramo tudi informacijsko znanost, je kar nekaj takih študentkov, zagledanih v to področje Uglavnem je pestro in zanimivo, ko imamo seminarje
Glede bibliotekarskega izpita se obetajo spremembe in sicer, da izpit ne bo več dovolj, ampak bo morala imeti oseba dokončan študij. Člen je v sprejemanju. Kaj več (še) ne morem povedati.
Abby, sama si zapisala, da o razgledanosti in intelektualnem nivoju pove nekaj tudi to, kako se človek izraža. Tvoje izražanje je na nuli (po domače povedano) in ne glede nato, kaj študiraš in kaj vse še počneš zraven, si totalno nezrela in se moraš še veliko naučiti, ker morala bi vedeti, da tole tvoje posploševanje ne vodi nikamor.
p.s. Še to, študentje se vsako leto udeležijo sejma v Cankarjevem domu, v torbi pa se redno znajde tudi Bukla (ali njej podobna revija), tako da smo na tekočem
Glede bibliotekarskega izpita se obetajo spremembe in sicer, da izpit ne bo več dovolj, ampak bo morala imeti oseba dokončan študij. Člen je v sprejemanju. Kaj več (še) ne morem povedati.
Abby, sama si zapisala, da o razgledanosti in intelektualnem nivoju pove nekaj tudi to, kako se človek izraža. Tvoje izražanje je na nuli (po domače povedano) in ne glede nato, kaj študiraš in kaj vse še počneš zraven, si totalno nezrela in se moraš še veliko naučiti, ker morala bi vedeti, da tole tvoje posploševanje ne vodi nikamor.
p.s. Še to, študentje se vsako leto udeležijo sejma v Cankarjevem domu, v torbi pa se redno znajde tudi Bukla (ali njej podobna revija), tako da smo na tekočem
- *Lani*
- Debatorica
- Na forumu od: 1. 12. 2011
*Abby**, to kar omenjaš bi pravzaprav lahko posplošila na večino študijev na filozofski fakulteti, kot tudi na marsikateri drugi. Imajo pač ogromen problem ker jim manjka kakovostnih profesorjev in ker že par desetletij niso posodobili programa kot bi ga morali, kar ima za posledico, da imajo pri dostih predmetih tako prenizek kriterij kot tudi izredno okoren pristop, ki pripiše več vrednosti poznavanju postopkov in ponavljanju profesorjevih mnenj kot pravemu dojemanju. Tak pristop pa se nikakor ne pojavlja izključno na bibliotekarski smeri, temveč, vsaj kolikor sem jaz imela priložnost opaziti, na večini študijskih smeri.
Na primerjevalni književnosti, jezikih in na prevajanju in tolmačenju oziroma medjezikovnem posredovanju sem na primer imela že večkrat priložnost opaziti, da se najde marsikdo, dostikrat tudi kakšen diplomant, ki ne pozna niti enega jezika nadpovprečno, večino pa jih pozna podpovprečno, kar naj verjetno ne bi bilo za pričakovati od nekoga, ki naj bi se ukvarjal z jezikom oziroma jeziki. Iskreno je na filozofski fakulteti na večih študijskih smereh, in nikakor ne izključno na bibliotekarstvu, dovoljeno neko precejšnje pomanjkanje osnov, tako da se mi zdijo vse te pripombe, ki se tičejo študentov, dosti malo odvisne od njihove študijske smeri, dosti bolj odvisne pa od njihove angažiranosti.
Na primerjevalni književnosti, jezikih in na prevajanju in tolmačenju oziroma medjezikovnem posredovanju sem na primer imela že večkrat priložnost opaziti, da se najde marsikdo, dostikrat tudi kakšen diplomant, ki ne pozna niti enega jezika nadpovprečno, večino pa jih pozna podpovprečno, kar naj verjetno ne bi bilo za pričakovati od nekoga, ki naj bi se ukvarjal z jezikom oziroma jeziki. Iskreno je na filozofski fakulteti na večih študijskih smereh, in nikakor ne izključno na bibliotekarstvu, dovoljeno neko precejšnje pomanjkanje osnov, tako da se mi zdijo vse te pripombe, ki se tičejo študentov, dosti malo odvisne od njihove študijske smeri, dosti bolj odvisne pa od njihove angažiranosti.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov