Študij: Arhitektura in notranja oprema
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
GloR-Red - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 2. 2006
Ka napisal/-a:PS matematike ni veliko in jo vsi prej ko slej naredijo. in tudi drugače program ni nekaj tacga, da se nebi dalo pregrist čez. je pa res, da je treba sledit in oddajat po pet zelo različnih stvari hkrat,kar pa zna bit stresno.
hei Ka. vidm d si se ful ufurala u arhitekturo. men se vpis na FA lan za mau zmuznu zarad tega k 5.ga predmeta nism nardila tko k bi mogla. sprejemce pa sm nardila ful dobr. letos grem pa znova poskusit srečo. pa me useen zanima par stvari glede faxa..če mi lahko pomagaš =) namreč kot sm vidla matematka tam ni tak tabu k usi praujo da kok jo je pa statika bla bla bla...mene bl zanima kok zahtevna je angleščina (baje da te eni ful je*bajo...a je to res?) a mate poudark bol na strokouni ang. ali sam tko na splošno recmo tko kt na sredni šoli? kako je pa kej z urnikom? a je ful razpotegnen al je ok? ja pa še neki je (sori če že najedam hehe) ful folka dela tečaj predsprejemceu pr MILETU. kako prid do kontakta z njim? s sošolko sva šle lan na fax clo gledat pa ni niti tam nikjer pisal...
Love yourself. Be fatal.
- nejcha
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 2. 2005
ma js sm letos že gor...pa ni tk grozno ko si pa ti napisala...zakaj tk radi strašite? men je čist prijetno, mam dost prostega časa, herbarij smo tut že preživeli:D sprejemci so mi bli pa ful fajn,taki prijetni, smo bli pa dost zmatrani po njih ja:D pa ni se mi zdelo težko
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Oh, moje sanje nekoč ... Dli od informatiuca nism šla, se pa tolažm s tem, da po možnosti ne bi nardila sprejemceu . Ah, ja .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
eh bi bi.....
za tisto ki je letos ze gor....bos ze vidla....kako bos do 4ega letnika ze pizdila, pa sej meni je tudi v osnovi ful vsec, ampak pac...vse ma svoje slabe strani
fitocenlogijo na primer....ceprav vi ste ze bolonjci,pa so vam malo olajsali zadeve.
srečkoti
za tisto ki je letos ze gor....bos ze vidla....kako bos do 4ega letnika ze pizdila, pa sej meni je tudi v osnovi ful vsec, ampak pac...vse ma svoje slabe strani
fitocenlogijo na primer....ceprav vi ste ze bolonjci,pa so vam malo olajsali zadeve.
srečkoti
- nejcha
- Sramežljivka
če bom pizdila bom pač pizdila. noben fax ni lahek in nič ne pade z neba. mi pa gre na živce da tk radi po raznih forumih strašijo bodoče študente, pa jim uzamete vso voljo, namesto da bi kej lepega povedali. pa ne mislim tukaj tebe, ampak pač nasplošno, ker sem marsikje zasledila kej podobnega. nič ni idealno in za use se je treba potrudit, predvsem pa za lepe ocene.
-
Lejla86 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 5. 2007
Jst sm letos brucka na FA pa mi je ful všeč. Dela je sicer res ogromno...pač nimaš prostega časa, ker ga porabiš za risanje/skiciranje/izdelovanje maket/delanje vaj za opisno geometrijo v AutoCadu... Vedno se pač najde še kaj, česar še nisi naredil...
Urnik je fajn, ker so predavanja in vaje vedno v enem bloku...ponavadi si na faksu od 3h do 13h al pa 15h. Samo enkrat na teden so vaje prostoročnega risanja popoldne - odvisno, za katero uro se zmeniš s profesorjem.
MA men je res fajn no .
Aja, sprejemci tud niso tak bavbav. Res je, da si kr konkretno zmatran po porvem dnevu, ko vsega skupaj rišeš celih 6 ur, psihično se mi je pa bolj naporen zdel ustni del. KEr pač ne veš, kaj lahko pričakuješ...
Ena je napisala, da je dobro hodit na tečaj risanja na faks, ker s tem spoznaš profesorje in se jim kao lahko prlizneš zaradi sprejemcev - no go, baby. Ni nobenih možnosti, da bi se tvoje risbe/odgovori na ustnem delu ocenili na podlagi tvojega imena. Tko da bo treba veliko risat in se z dobrimi risbami priliznit ocenjevalcem na sprejemcih .
Urnik je fajn, ker so predavanja in vaje vedno v enem bloku...ponavadi si na faksu od 3h do 13h al pa 15h. Samo enkrat na teden so vaje prostoročnega risanja popoldne - odvisno, za katero uro se zmeniš s profesorjem.
MA men je res fajn no .
Aja, sprejemci tud niso tak bavbav. Res je, da si kr konkretno zmatran po porvem dnevu, ko vsega skupaj rišeš celih 6 ur, psihično se mi je pa bolj naporen zdel ustni del. KEr pač ne veš, kaj lahko pričakuješ...
Ena je napisala, da je dobro hodit na tečaj risanja na faks, ker s tem spoznaš profesorje in se jim kao lahko prlizneš zaradi sprejemcev - no go, baby. Ni nobenih možnosti, da bi se tvoje risbe/odgovori na ustnem delu ocenili na podlagi tvojega imena. Tko da bo treba veliko risat in se z dobrimi risbami priliznit ocenjevalcem na sprejemcih .
-
Aloha - Cosmopsiho
A bi lahko ena z arhitekture opisala sprejemce (pisne in ustne) .
Neki prbližn se spomnem, k mi je leta nazaj ena bejba razlagala, pa me usen zanima, kako kej dons zgleda ... in kok šans bi mela na ustnem .
Neki prbližn se spomnem, k mi je leta nazaj ena bejba razlagala, pa me usen zanima, kako kej dons zgleda ... in kok šans bi mela na ustnem .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
GloR-Red - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 2. 2006
js sm jih lan delala in tut nardila. sam me je matura zajebala no uglasunm to je s treh delou...pač rišeš neko stvar k se jo prfox spomn. pol nek po spominu pa še eno logično nalogo. drug dan so pa ustni...tam je pa čis odvisn kerga prfoxa dobiš...najbolš da mau prečekiraš strani od arh. pa ne bo problema. odvisn tut kok praxe maš
Love yourself. Be fatal.
-
Aloha - Cosmopsiho
To, kar si napisala, vse vem , zanimal so me konkretni primeri.
Glede na to, da lih končujem en faks, to sprašujm zgolj iz ferbca (pet, šest let nazaj sm razmišlala o tej smeri), ne mislm jt gor.
Glede na to, da lih končujem en faks, to sprašujm zgolj iz ferbca (pet, šest let nazaj sm razmišlala o tej smeri), ne mislm jt gor.
- floribunda
- Cosmopsiho
mi vem da smo en šilček risali in baje da se to kr ponavlja skozi leta (pa sponka za gradbeni oder). pač svinčnik, brez ravnila, na šeleshamer. ustni del je kr neki sprašujejo te vse od tega kakšna se ti zdijo mesta v katerih si že bil, do kratic za različne slovenske ustanove, do problematike tvojega kraja in ljubljane (po mojem si je fajn pogledat trentune projekte, ki so aktualni), pol smo risali še neke pramide in ostala telesa ....pač iz tlorisa si mogu potem aksonometrijo narisat. pa eno zgodbico smo dobili in smo jo mogli pač pol uprizorit na paprju, pa še ene napačno narisane prostorske stvari si mogu popravljat.
ostalega se pa ne spomnem.
ostalega se pa ne spomnem.
-
Aloha - Cosmopsiho
Aha, aha, hvala .
Js mam v spominu, da se je nekoč risal pročelje fakultete po spominu, pa da se je na ustnih dost sprašval o raznih razstavah in se je preverjala mal bl konkretna razgledanost s področja arhitekture.
K sm to slišala, je izpuhtela slaba vest, da nism šla probat . Kr bi na ustnem definitiuno pogorela .
Js mam v spominu, da se je nekoč risal pročelje fakultete po spominu, pa da se je na ustnih dost sprašval o raznih razstavah in se je preverjala mal bl konkretna razgledanost s področja arhitekture.
K sm to slišala, je izpuhtela slaba vest, da nism šla probat . Kr bi na ustnem definitiuno pogorela .
- floribunda
- Cosmopsiho
nejcha napisal/-a:ma js sm letos že gor...pa ni tk grozno ko si pa ti napisala...zakaj tk radi strašite?
samo ne nasedaj zgodbicam gazvode, da se ročna risba vrača in nevem kaj še vse....do tretjega letnika morš znat uporabljat autoCAD, in po možnosti še corel draw/ illustrator in photoshop, ker si ce ne oplela....če bos pa to znala si pol v veliki prednosti pred ostalimi....
pa sej mate bolonjci nekaj od tega tudi na urniku če se ne motim.....upam, ker smo mi na tej točki vsi nezaposljiv kader.
- nejcha
- Sramežljivka
ja ja mi mamo na urniku v 2. in 3. letniku krajinska načrtovanje (studio) in ne vem kaj to pomeni-ta studio? ker jaz se tut čist strinjam s tabo, da bi moglo bit več dela na računalniških proglramih...višji letniki so rekli, da se s tem začne šele v 3 letniku...upam da bomo mi začeli že drugo leto.
- floribunda
- Cosmopsiho
studio...ni nic takega...isto kot uvod v načrtovanje v 1. letniku. pač sediš tam in rišeš, pa korekcije so sprotne pri kučanovi. ona sicer ne zahteva prisotnosti, ampak je fajn da si tam.
mi v šoli nikoli nismo delali na racunalnikih, niti nas niso k temu spodbujali. vse smo se mogli v lastni režiji naučit in si organizirat tečaje. tko da...ne čakaj kej preveč da se bo kdo od profesorjev spomnu vas učit uporabljat računalnike (ker po večini itak nimajo pojma in jim projekte v računalniško obliko spravljajo asistentje in študentje), tudi zgodbicam stila 'ročna risba se vrača' ni kej preveč za verjet. znat boš morala na koncu faksa autoCAD, photoshop in corel draw al illustrator in po možnosti osnove kake programa za 3d modeliranje. ker če ne se lahko glede službe v biroju obrišeš pod nosom. tko da....zelim ti dosti samoiniciative in motivacije pri učenje vsega tega software, js sm s tem dosti prepozno začela in mi je zdej žal....
mi v šoli nikoli nismo delali na racunalnikih, niti nas niso k temu spodbujali. vse smo se mogli v lastni režiji naučit in si organizirat tečaje. tko da...ne čakaj kej preveč da se bo kdo od profesorjev spomnu vas učit uporabljat računalnike (ker po večini itak nimajo pojma in jim projekte v računalniško obliko spravljajo asistentje in študentje), tudi zgodbicam stila 'ročna risba se vrača' ni kej preveč za verjet. znat boš morala na koncu faksa autoCAD, photoshop in corel draw al illustrator in po možnosti osnove kake programa za 3d modeliranje. ker če ne se lahko glede službe v biroju obrišeš pod nosom. tko da....zelim ti dosti samoiniciative in motivacije pri učenje vsega tega software, js sm s tem dosti prepozno začela in mi je zdej žal....
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov