Študij: Arhitektura in notranja oprema

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 03. Mar. 2009 22:43

http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=21390&highlight=

tema o arhitekturi v MB, zal zaklenjena :D

se katera gre v mb? ce vas kaj zanima vprasajte, je precej drugace kot v ljubljani :D

na informativnih so takole povedali:''v Ljubljani na arhitekturi postaneš umetnik, v Mariboru pa Arhitekt'' :D
Uporabniški avatar
Jagoda_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 10. 2005
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Jagoda_ » 04. Apr. 2009 9:42

No cosmopolitanke letos je malo večji vpis na arhitekturo v mb se bomo mogle malo bolj potrudit ^^

Tisti v lj pa tak al tak :o
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 04. Apr. 2009 11:16

red_rose napisal/-a:http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=21390&highlight=

tema o arhitekturi v MB, zal zaklenjena :D

se katera gre v mb? ce vas kaj zanima vprasajte, je precej drugace kot v ljubljani :D

na informativnih so takole povedali:''v Ljubljani na arhitekturi postaneš umetnik, v Mariboru pa Arhitekt'' :D

Brez zamere, ampak js mislm da bo itq vsak svojo šolo pohvalu in jo v boljši luči predstavu a ni tko?
Mislm navem js k sm šla na informativne so povsod govoril kok so supr krasni in kok so drugi kr neki....
Sicer pa fajn, js mislm da če maš smisel da je to ful dober poklic in zanimiv.
Okrogla:)
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Okrogla:) » 09. Okt. 2009 23:30

Če izbereš izredni študij na FA, imaš kaj več možnosti, da notri prideš?
Me.Myself.and.MY.EGO
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 5. 2009
Kraj: Mars

Neprebrana objavaNapisal/-a Me.Myself.and.MY.EGO » 19. Okt. 2009 18:32

Jagoda_ napisal/-a:No cosmopolitanke letos je malo večji vpis na arhitekturo v mb se bomo mogle malo bolj potrudit ^^

Tisti v lj pa tak al tak :o

zato je pa Maribor glavno mesto slovenije :P :D
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 19. Okt. 2009 18:42

in zato nimate geografije v šolah?
Me.Myself.and.MY.EGO
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 5. 2009
Kraj: Mars

Neprebrana objavaNapisal/-a Me.Myself.and.MY.EGO » 19. Okt. 2009 18:48

zato ker nekateri ne razumejo sarkazma bi moral uvesti dodatne ure :roll:
Uporabniški avatar
.buba.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a .buba. » 06. Jan. 2010 16:33

Mene pa zanima, če je na maturi kakšn predmet obvezn, da prideš na FA? Fizika npr?
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 07. Jan. 2010 12:39

ne. je pa vsekakor koristno poznavanje fizike :)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 20. Jul. 2010 21:18

Citiram v ustrezno temo:
Kath* napisal/-a:Lep pozdrav:)
Že nekaj časa razmišljam o vpisu na FA v Lj...pa me zanima kdaj je boljše it na tečaje risanja v 3. ali 4. letniku (sedaj grem v 3.)? Kr ne vem če bom mela pol dost cajta zarad mature pa tega:P Hvala
The world is as you are.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 04. Dec. 2010 19:46

interior design je bolj kot ne, hobi arhitektov.
v sloveniji kot interior designer only težko preživiš.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 04. Dec. 2010 20:17

^^sad but true. Razen, če si pripravljen tud ploščice polagat in malarijo delat, lol. Pol ti je pa to vir zasluška, interior deisgn ti pa vseeno ostane hobi :D
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
memory*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a memory* » 13. Jun. 2011 19:08

enako kot je imela Konkubina* imam tud jst do študija še 2 leti in se isto precej zanimam za arhitekturo. Za izbirne predmete na maturi sklepam da se vzame karkoli, verjetno je pa najbolj priporočljiva umet. zgodovina in fizika?
Prej sem bila zarad samega faksa zelo prestrašena (če bi bila sposobna zdelat sprejemce, pa usak letnik posebej) sam zdaj ko pa tukaj berem se mi pa zdi da je in sprejemce in faks čist možno naredit, če maš le dovolj delovnih navad volje, prostorskih predstav pa nekaj talenta?

pa glede teh tečajev.. ene sm gledala imajo 72 urni program, edn ma pa 3* 72 urni program. verjetno te ta precej bolš priprav na sprejemce kot kerkol drug?
It’s the same old story but it’s told a different way
Uporabniški avatar
Angel in devil shoes
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel in devil shoes » 18. Jun. 2011 17:52

Ola,

Tukaj se vam javlja absolventka FA - LJ :) ...

Ko sem se jaz pripravljala za fax, sem hodila na priprave k Miletu 041 256 949 ... Tisti, ki smo k njemu hodili smo bli skoraj vsi sprejeti.

Tisto leto, ko sem se jaz vpisovala, sem potrebovala le poklicno maturo in en predmet na gimnazijski ravni ... Tako, da sem imela na Poklicni maturi = Zgodovino umetnosti, matematiko, Slovenščino in Oblikovalski izdelek z zagovorom in na gimnazijski maturi - Angleščino ...

Sprejemci so bili takrat vredni 80%, matura pa 20% :P

......................................................................................................
Služba =

Glede zaposlitve, kot arhitekt ... Trenutno je sicer recesija in je dela v birojih manj ... Ampak sej naša izobrazba je ravno zato fajn, ker lahko pokrijemo več delovnih mest in ne le biroje ... Npr. tudi = 3D vizualizacije, občine, Ministverstvo za okolje in prostor, zavod za varstvo kulturne dediščine, Notranji design, Grafični design, Fotografija( če se sam učiš, fotkaš,vadiš), Industrijski designer v kakšnem podjetju, potem razna podjetja z gradbenim materialom, scenografija, arhitekturni natečaji ...

Sama sem že delala v par birojih, a sem jih trenutno dala na kraj, da diplomiram :) ... Kot, študent dobiš v birojih plačo od 4 - 8€ npr. in delaš preko napotnic ... Kasneje pa so zelo redki biroji, ki bi te zaposlili redno ... raje sodelujejo preko S.P., ali pa avtorske pogodbe ...
.......................................................................................................

Na faxu = Naš fax ima prednosti in tudi luknje, kot sir ... Kar jaz pogrešam na faxu je to, da nam ne dajo dovolj znanja za praktično delo v biroju ... In si kljub faxu malce izgubljen ... Da pa nam izreden občutek za inovativno, estetsko dovršeno... arhitekturo ...

Tako, da sem mnenja, da je naš fax čisto fajn. Bi pa vsem, ki boste sprejeti na fax svetovala, da v času študija prebirate vse arhitekturne in gradbeniške revije ... ! Spremljajte dogajanje ... Spremljajte srh. forume ... Le tako, boste imele več znanja, ko končate fax ...

In ne se le piflat za izpite, res se potrudite... !

Če pa bi katera potrebovala kakšen tečaj za sprejemce, lahko pa tudi jaz morda malce pomagam ... Ampak, po 1.7.2011 :) ...
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 09. Jul. 2011 20:18

Trenutno je sicer recesija in je dela v birojih manj ... Ampak sej naša izobrazba je ravno zato fajn, ker lahko pokrijemo več delovnih mest in ne le biroje ... Npr. tudi = 3D vizualizacije, občine, Ministverstvo za okolje in prostor, zavod za varstvo kulturne dediščine, Notranji design, Grafični design, Fotografija( če se sam učiš, fotkaš,vadiš), Industrijski designer v kakšnem podjetju, potem razna podjetja z gradbenim materialom, scenografija, arhitekturni natečaji ...

A mi lahko nekdo razloži, zakaj je večina arhitektov prepričanih, da so tudi grafični oblikovalci? :?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov