Ola,
Tukaj se vam javlja absolventka FA - LJ

...
Ko sem se jaz pripravljala za fax, sem hodila na priprave k Miletu 041 256 949 ... Tisti, ki smo k njemu hodili smo bli skoraj vsi sprejeti.
Tisto leto, ko sem se jaz vpisovala, sem potrebovala le poklicno maturo in en predmet na gimnazijski ravni ... Tako, da sem imela na Poklicni maturi = Zgodovino umetnosti, matematiko, Slovenščino in Oblikovalski izdelek z zagovorom in na gimnazijski maturi - Angleščino ...
Sprejemci so bili takrat vredni 80%, matura pa 20%
......................................................................................................
Služba =
Glede zaposlitve, kot arhitekt ... Trenutno je sicer recesija in je dela v birojih manj ... Ampak sej naša izobrazba je ravno zato fajn, ker lahko pokrijemo več delovnih mest in ne le biroje ... Npr. tudi = 3D vizualizacije, občine, Ministverstvo za okolje in prostor, zavod za varstvo kulturne dediščine, Notranji design, Grafični design, Fotografija( če se sam učiš, fotkaš,vadiš), Industrijski designer v kakšnem podjetju, potem razna podjetja z gradbenim materialom, scenografija, arhitekturni natečaji ...
Sama sem že delala v par birojih, a sem jih trenutno dala na kraj, da diplomiram

... Kot, študent dobiš v birojih plačo od 4 - 8€ npr. in delaš preko napotnic ... Kasneje pa so zelo redki biroji, ki bi te zaposlili redno ... raje sodelujejo preko S.P., ali pa avtorske pogodbe ...
.......................................................................................................
Na faxu = Naš fax ima prednosti in tudi luknje, kot sir ... Kar jaz pogrešam na faxu je to, da nam ne dajo dovolj znanja za praktično delo v biroju ... In si kljub faxu malce izgubljen ... Da pa nam izreden občutek za inovativno, estetsko dovršeno... arhitekturo ...
Tako, da sem mnenja, da je naš fax čisto fajn. Bi pa vsem, ki boste sprejeti na fax svetovala, da v času študija prebirate vse arhitekturne in gradbeniške revije ... ! Spremljajte dogajanje ... Spremljajte srh. forume ... Le tako, boste imele več znanja, ko končate fax ...
In ne se le piflat za izpite, res se potrudite... !
Če pa bi katera potrebovala kakšen tečaj za sprejemce, lahko pa tudi jaz morda malce pomagam ... Ampak, po 1.7.2011

...