Študij: Anglistika in amerikanistika na FF

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 17. Nov. 2009 23:58

Nevermind.

Hvala, btw, za precej izčrpen odgovor.
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 713
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 18. Nov. 2009 7:47

Slika
Slika

Tole sta ubistvu edini stvari, ki sta na netu. Ostalo so zapiski in ene par knjig. Aja, pa eni zapiski so na linku k ga je že sončk dala, www.englistika.info

Če pa kero zanima kaj pr lektorskih delamo in vsi materiali, ji pa lahko dam geslo do spletne učilnice :D
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1112
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 18. Nov. 2009 14:01

Ooo... Se mi je kar malo stožilo po faksu, ko sem zagledala tile skripti. Ugotovila sem, da se nepravilcev celo malo vaguely spomnim. Čeprav vem, da sem takrat bentila kot nora nad raznimi archaic izrazi, ki so pa kljub vsemu Ilcu tako zelo blizu :D

Če katero zanima, naj si pa ogleda knjigo Modern English Grammar avtorjev Blaganje in Konte. Pri angleški slovnici je to "The Bible" in jo morš znat podolgem in počez. Ampak se splača. Od te knjige dalje postane slovnica kristalno jasna :P
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 713
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 18. Nov. 2009 20:09

Ja, to je res THE knjiga, js jo mam ful rada :D
Uporabniški avatar
Študentka.
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 271
Na forumu od: 19. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Študentka. » 19. Nov. 2009 16:45

Zanima me kje vse se da zaposliti ko diplomiraš oz. magistriraš iz angleščine? A dejansko v firmah nto jemljejo? al vse kar ti ostane so prof.,jezikovne šole. verjamem da ste že o tem pisali, ampak da nebi vse nazaj čekirala. ker razmišljam da bi se drugo letoi prepisala na ang. ker imam zelo rada ta jezik. plus tega me zanima kolko je kej predavanj&vaj, torej kok ur na dan pa če so vsak dan itd.. zahtevnost torej.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1112
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 19. Nov. 2009 17:30

Jah... Kaj naj ti rečem... Mene so že pred diplomo zaposlili v OŠ in sem sedaj še zmeraj tam. Ni pa to moj življenjski cilj. Občasno čekiram tudi oglase za službo in če bo kaj pametnega bom poslala prošnjo. Do takrat pa si nabiram izkušnje in delovno dobo. Pa tudi kaj hudega mi ravno ni.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2379
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 19. Nov. 2009 17:53

Študentka. napisal/-a:plus tega me zanima kolko je kej predavanj&vaj, torej kok ur na dan pa če so vsak dan itd.. zahtevnost torej.


Velik jih je, ampak to še ne pomeni, da je zahtevno :) Jaz imam skor vsak dan vaje, pa sm dvopredmetna, to se pravi da je na enopredmetnem enako al pa še več.
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 713
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 19. Nov. 2009 20:43

Hudo maychy, kako pa to da si že pred diplomo dobila službo?


Študentka. napisal/-a:Zanima me kje vse se da zaposliti ko diplomiraš oz. magistriraš iz angleščine? A dejansko v firmah nto jemljejo? al vse kar ti ostane so prof.,jezikovne šole. verjamem da ste že o tem pisali, ampak da nebi vse nazaj čekirala. ker razmišljam da bi se drugo letoi prepisala na ang. ker imam zelo rada ta jezik. plus tega me zanima kolko je kej predavanj&vaj, torej kok ur na dan pa če so vsak dan itd.. zahtevnost torej.


Delaš lahko dost stvari pomoje, poleg pač prfoks, raziskovalec, prevajalec, maš dost možnosti vrjetn tud v kšnih diplomatskih ali ekonomskih zadevah, ampak to je verjetno skor nujno zravn met še ef al pa mo al pa karkol tazga narjen,mislm, verjetno odvisno od dela, ki bi ga opravljal, npr za kakšne (meni zanimive) službe ne rabiš posebne izobrazbe (pomoje), js bi z veseljem delala na letališču za kakšno letalsko družbo in reševala probleme zamujenih/prebookiranih itd letov, kjer ti jeziki bolj pomagajo kot npr. ef. (je pa to verjetno bolj lousy job, sam js res bi, al pa npr. karkol s prodajo letalskih kart al kej tazga no).
Pol lahko delaš v turizmu, vodič, receptor, organizator, svašta.
Pol lahko si založnik, lahko svetuješ, kere knjige bi se 'splačalo' prevajat/naročevat, lahko delaš v mednarodni pisarni kakih študentskih stvari (faks, razne organizacije), čeprov tuki je mogoče zahtevana kaka druga izobrazba, čeprov se mi zdi to tako priučljivo delo.
Ma ne vem svašta lahko, samo če ne bi bla strogo v jeziku, je mogoče fajn imet kej zraven.


Predavanja so praktično čez cel dan, zahtevnost pa kokr komu. Men zaenkrat gre. Čeprav naj bi študij jezika spadal med težje študije. Ne vem, povem junija :D
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1112
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 21. Nov. 2009 11:38

Ena je šla na porodniško, nujno so rabili nekoga, prijavil se pa ni nihče, ki bi imel vse pogoje, tako da so potem lahko vzeli mene. Upam, da bom lahko ostala tudi potem, ko pride sodelavka nazaj s porodniške.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
sLOVEnia_girl
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 2. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a sLOVEnia_girl » 02. Avg. 2010 13:55

hai.
Sedaj, ko sem izvedela, da sem sprejeta na angleščino (in španščino) na veliko brskam za podatki o predmetih, profesorjih, učbenikih... in sam opazila, da je očitno zelo pomemben vsaj eden: Modern English Grammar od D. Blaganje in I. Konte. Prosila bi vas (predvsem kakšne bivše študentke), da pogledate če imate ta in tudi ostale učbenike mogoče še zmerja doma. In če jih ne potebujete več, se priporočam za odvzem/odkup.xD
LP,
Tina
Uporabniški avatar
donna.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 516
Na forumu od: 22. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a donna. » 19. Jan. 2011 22:36

hei. mene ta študij tudi zelo zanima, samo se mi zdi nimam dovolj dobrih ocen (3,4...) :? a bi mi lahko prosim povedau v čem je razlika med enopredmetnim in dvopredmetnim programom in kako se razlikuje potem naziv, pa tudi kako potekajo predavanja oz. koliko so velike skupine na predavanjih, ker sem zasledila da npr. pri prevajalstvu so pač manjše.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2379
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 20. Jan. 2011 19:04

Dvopredmetni potrebujejo več pik, je bolj naporen študij, naziv se ne razlikuje - dvopredmetni imajo pač dve diplomi, enopredmetni eno. Pri predavanjih je včasih gužva, potekajo v največjih predavalnicah, vaje so pač razdeljene na npr. 4 skupine in so temu primerno manjše učilnice. Ocene v SŠ niso tako pomembne kot je pomembna dobro opravljena matura in predvsem dobra ocena pri angleščini. Če imaš pa že zdaj trojke pri angleščini... Hja, mogoče pa ta študij ni zate.
Pri prevajalstvu je manj študentov, hkrati imajo pa po 24 izpitov na leto. If that rocks your boat... :D
Uporabniški avatar
katy.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 741
Na forumu od: 7. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a katy. » 22. Okt. 2011 10:40

Malo obujam staro temo.
sonck to si ti govorila za ljubljano predvidevam, ker kolikor je meni znano v mb za angleščino sploh ni omejitve :) tako, da mislim da to v grobem pomeni, da je sprejet vsak, ki se pač vpiše ane? razumem pa da je pač potem velik problem za naprej za nekoga, ki je mel že v srednji šoli trojke pri angleščini, no ali pa tudi ne.. včasih znajo tudi profesorji zamorit predmet oz. po drugi strani ti mogoče dat nek zagon za naprej.

no mene zanima, če katera študira dvopredmetno v mb, kako se potem to kaj prekrivajo predavanja.. al se dejansko ne?
pa nasplošno me zanimajo malo vaši vtisi, kako vam gre, če je fejst težko itd. predvsem me pa zanima koliko je kaj govornih nastopov pa tega :)
sem se pogovarjala z eno, ki ti študira pa je blazno razočarana, pravi, da je organizacija na nuli. -.-
katja92
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 6. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a katja92 » 15. Jun. 2012 12:21

Lani ni blo omejitve. Predavanja se nekatera prekrivajo, odvisno kaj maš zraven. Lahko se ti prekriva samo z enim predmetom lahko maš 3 predmete ob istem času, odvisno... Jaz osebno sem pričakoval, da bo študij ful drugačen. Velik je književnosti, teorije, raznoraznih posebnosti, ki si jih morš zapomnit. Izpiti niso ful težki, je pa tu pa tam kak izpit, ki ti mal zagreni življenje :) Govornih nastopov je za moje pojme velik. V bistvu maš v vsakem letniku v drugem semestru en predmet kjer maš govorne nastope enkrat na tedn, vsak tedn. Je pa pri teh tut ful velik odvisno od profesorja, večinoma so ful fajni in z lahkoto narediš tote ustne nastope in predmet je pa tu pa tam kak ful smotan.

Mene zanima ali kdo ve, če je res, da po treh letih študija angleščine na Filozofski fakulteti v Mariboru ne morš dobit diplome?
Uporabniški avatar
Baaaby.
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 156
Na forumu od: 14. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Baaaby. » 05. Feb. 2013 11:31

Mene pa zanima, ali so vsa predavanja obvezna. ker na urniku, ki je na netu, zgleda, kot da so predavanja cele dneve. Ali jaz narobe razumem ta urnik ali je res tako?

kot 1. predmet bom zagotovo izbrala španščino, glede drugega pa se ne morem odločit in kolikor sem gledala urnike se mi bo veliko pokrivalo in tudi ne bi rada zapravljala cele dneve na faksu. Zame je glavna španščina in bi rada zraven tak predmet, da se bom lahko večinoma posvetila španščini in imam občutek, da angleščina ni prava. kakšen nasvet? :)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]