Študij: andragogika/Pedagogika in andragogika[ZT]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- mazica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 7. 2008
Lej jaz sem že 3.letnik andragogike! Študij ok naj bo je v redu. Sem pa mela nemščino in mi sploh ni bil problem ostat ob petkih v lj. Tko da ti to naj ni ovira. Pa če nemščino obvaladaš boš sigurno dobla dobro oceno. Tud prfoksa je ql, ok boš mela občutek da ful zahteva in da si v OŠ in ne na faksu.
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
Js sm sprejeta na pedagogiko (skupi z španščino), pa me zanima, kako je kaj tam s predmetnikom (sej sm neki gledla na predmetnik, ampak mi zaenkrat ni nič jasno ). Zanimajo me profesorji, praksa, izpiti, težavnost...
- Luna
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 11. 2006
- Kraj: overtherainbow
govort o težavnosti in zajebanih profesorjih je brezveze. nas so ful strašili kako je težko določene predmete narest pa jih z lahkoto narediš v 1. roku, če si prebereš. ne se preveč obremenjevat s tem kar ti drugi povejo. drugače je še kar zanimivo, čeprav v 1. letniku še ne veš za kaj se gre:)
- mazica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 7. 2008
No glede profesorjev in težavnosti pa je tko ... vsak ma svoja področja, ki mu ne ležijo. Mene so strašili s statistiko, vendar sem le-to naredla s prve in brez problemov. Mela sem pa probleme z zgodovino. Tak da je resno vse odvisno od posameznika.
Andragogi mamo prakso v 3. in 4. letniku. V 3. je 10 dni, v 4. pa nimam pojma, se mi zdi da tud. Pedagogi pa mate še neke fore.
Aja pa še informacija za punco, ki je spraševala za tuji jezik ... o njem smo se odločali prvi oz. drugi teden oktobra. Na oglasni deski bo vse pravočasno. Pa še neki ... na nemščini nas je blo v 1.letniku 11, v 2. pa le 7 in mislim, da se to število zmanjšuje.
Andragogi mamo prakso v 3. in 4. letniku. V 3. je 10 dni, v 4. pa nimam pojma, se mi zdi da tud. Pedagogi pa mate še neke fore.
Aja pa še informacija za punco, ki je spraševala za tuji jezik ... o njem smo se odločali prvi oz. drugi teden oktobra. Na oglasni deski bo vse pravočasno. Pa še neki ... na nemščini nas je blo v 1.letniku 11, v 2. pa le 7 in mislim, da se to število zmanjšuje.
-
Slatkica - Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 11. 2006
Hej hej!
Ponovno se javljam.
No ... zdaj me zanima samo, če je kakšna forumašica, ki se je vpisala na andragogiko, da se mogoče že prej kaj spoznamo. Ker dejansko sem sama v tem delu Ljubljane pa bi bilo fajn, da bi navezala kakšne stike.
Torej, če je katera zainteresirana ...
Ponovno se javljam.
No ... zdaj me zanima samo, če je kakšna forumašica, ki se je vpisala na andragogiko, da se mogoče že prej kaj spoznamo. Ker dejansko sem sama v tem delu Ljubljane pa bi bilo fajn, da bi navezala kakšne stike.
Torej, če je katera zainteresirana ...
- bovha
- Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 11. 2007
Jst sem 3. letnik in vam povem, da mi je ta smer super.
Edin zgodovina je mal težja v 1. letniku, čeprav meni ni delala težav. Nekatere predmete se moraš več učit, nekatere manj, povečini so vsi zanimivi, vsebujejo pa velik psihologije in tudi zgodovine šolstva. Pedagogi in andagogi imamo skoraj iste predmete. Praksa je v 3. in 4. letniku po 10 dni. Tudi zapiski niso problem, vsi si jih posojamo-stari in frišni Aja pa tudi za službo ni velik problem, ker smo usposobljeni na področju izobraževanja...
Tukaj pa neki o delu andragoga:
http://www.ess.gov.si/SLO/Ncips/OpisiPo ... DRAGOG.pdf
Dobrodošli tanovi na naši smeri!
uživajte počitnice! :ertrink:
Edin zgodovina je mal težja v 1. letniku, čeprav meni ni delala težav. Nekatere predmete se moraš več učit, nekatere manj, povečini so vsi zanimivi, vsebujejo pa velik psihologije in tudi zgodovine šolstva. Pedagogi in andagogi imamo skoraj iste predmete. Praksa je v 3. in 4. letniku po 10 dni. Tudi zapiski niso problem, vsi si jih posojamo-stari in frišni Aja pa tudi za službo ni velik problem, ker smo usposobljeni na področju izobraževanja...
Tukaj pa neki o delu andragoga:
http://www.ess.gov.si/SLO/Ncips/OpisiPo ... DRAGOG.pdf
Dobrodošli tanovi na naši smeri!
uživajte počitnice! :ertrink:
-
Fusion - Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 8. 2007
- Kraj: Gorenjska
Jao jst bi tako rada šla ampak se enostavno ne morem odločit za smer. Oboje me zelo interesira, mogoče me pri pedagogiki malce še to, da je dvopredmetno in bi šla še angleščino poleg če se jo da seveda.
Ampak vedno razmišljam kakšni so kaj pogoji za pedagoga, ker ne bi rada samo pristala na neki osnovni šoli ampak bi res delala nekje, kjer bi lahko pokazala vse sposobnosti in resnično pomagala. Poleg vsega pa bi se lahko ukvarjala še z angleščino, ki me tudi zelo interesira.
Andragogika pa me tudi privlači, ampak me vedno skrbi kako je kaj s službo in podobno. Saj vem, da majo odrasli vedno več problemov, samo dobro službo kjer se res lahko izkažeš je težko dobit. Res da sem mal potolažena, ker je Bovha napisala, da je veliko možnosti za službo ampak vseeno nevem za katero smer bi se odločla
Zaenkrat imam še leto dni ampak bomo videli.
Kaj pa glede omejitev? a ni nč krize an, kokr sem jst gledala?
Ampak vedno razmišljam kakšni so kaj pogoji za pedagoga, ker ne bi rada samo pristala na neki osnovni šoli ampak bi res delala nekje, kjer bi lahko pokazala vse sposobnosti in resnično pomagala. Poleg vsega pa bi se lahko ukvarjala še z angleščino, ki me tudi zelo interesira.
Andragogika pa me tudi privlači, ampak me vedno skrbi kako je kaj s službo in podobno. Saj vem, da majo odrasli vedno več problemov, samo dobro službo kjer se res lahko izkažeš je težko dobit. Res da sem mal potolažena, ker je Bovha napisala, da je veliko možnosti za službo ampak vseeno nevem za katero smer bi se odločla
Zaenkrat imam še leto dni ampak bomo videli.
Kaj pa glede omejitev? a ni nč krize an, kokr sem jst gledala?
- bovha
- Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 11. 2007
Js ti priporočam, da greš potem pedagogiko in angleščino, ker andragogika je res sam enopredmetna. Predmeti obeh smeri so ful podobni in tudi mislim, da če bi kasnej rada delala na področju odraslih, to ni problem, ker
za dvopredmetne pedagoge je menda tako, da si v 3. letniku zberejo andragoško ali pedagoško smer...
za dvopredmetne pedagoge je menda tako, da si v 3. letniku zberejo andragoško ali pedagoško smer...
-
Christianne - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 8. 2007
bovha napisal/-a:za dvopredmetne pedagoge je menda tako, da si v 3. letniku zberejo andragoško ali pedagoško smer...
Tako je Pedagogiko priporočam, če te zanima ta smer.
-
smotkica_ - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 1. 2005
Mene pa zanima kako je kej z izredno pedagogiko. Kdaj potekajo predavanja, kako je z izpiti, kakšna je kej možnost da prideš potem na redno smer, ... Res bi bila vesela kakršnega koli podatka o tem.
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
- anca_kk
- Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 11. 2007
pozdravljene.
"za dvopredmetne pedagoge je menda tako, da si v 3. letniku zberejo andragoško ali pedagoško smer..."
a to tudi velja, če v mariboru grem študirat pedagogiko in nemščino, potem se lahko v 3. letniku usmerim v andragoško smer? ker same andragogike v mariboru ni. Lp
"za dvopredmetne pedagoge je menda tako, da si v 3. letniku zberejo andragoško ali pedagoško smer..."
a to tudi velja, če v mariboru grem študirat pedagogiko in nemščino, potem se lahko v 3. letniku usmerim v andragoško smer? ker same andragogike v mariboru ni. Lp
-
BaByBlu - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 11. 2007
- Kraj: lost
a gre katera na f.f enopredmetno pedagogiko? kje so VELJAVNI urniki ZA 08/09?
TU:
http://www.pedagogika-andragogika.com/l ... 7&LANG=slo
ALI TU?
http://www.ff.uni-lj.si/oddelki/Pedagogika/urnik.html
TU:
http://www.pedagogika-andragogika.com/l ... 7&LANG=slo
ALI TU?
http://www.ff.uni-lj.si/oddelki/Pedagogika/urnik.html
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]