Študij: andragogika/Pedagogika in andragogika[ZT]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miikena » 25. Jan. 2008 20:57

Pedagoško-andragoški dnevi so bli. V bistvu sta bla dva dneva :) - včeraj in danes .. Zdej se je stvar že zaključila. ;)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
Slatkica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Slatkica » 10. Feb. 2008 13:31

No, tudi meni še preostane samo nekaj dni, da se nekako odločim kam bi se vpisala.

Trenutno sem 99 % za andragogiko, ampak bi zelo rada slišala, kako pač že študenti te smeri gledajo na ta študij. Če je zanimiv, težek ...

Kakšna je pravzaprav razlika s pedagogiko?

Upam, da se bo katera malo razpisala in mi še dodatno pomagala pri odločitvi. Sicer vem, da je to vse bolj subljektivno, ampak trenutno se mi res ne sanja, kako bi naj vse to izgledalo.
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 12. Feb. 2008 8:43

Najbolj splosna razlika med andragogiko in pedagogiko je ta, da je andragogika veda o izobrazevanju odraslih, pedagogika pa veda o vzgoji in izobrazevanju. Zdaj kaki predmeti so na kateri smeri je najboljse pogledat v predmetnik, urniki so tudi dostopni, vecina fakultet ima tudi svoje forume, tudi oddelcne in lahko tam vprasas, bos nasla vec ljudi, ki ti bodo znali odgovoriti kot pa tukaj.
Jaz studiram pedagogiko v Mariboru in je res super. Zelo sem zadovoljna z izbiro. Je pa na vsakem faksu tak, da ti je kak profesor vredu, kak pa ne, daje kak predmet ok, se najde kak ko pa ni, ...
Najboljse se je odlocit za tisto, kar ves da te bo veselilo in kaj bi radakasneje v zivljenju delala. Potem ti ne bo nic pretezko.
Vso sreco!
Mateya120
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Mateya120 » 12. Feb. 2008 17:40

andragogika je vzgoja in izobraževanje odraslih, pedagogika pa vzgoja in izobraževanje otrok. razlika je samo v tem, predmeti na obeh smereh so si podobni, nekateri celo isti. sama študiram andragogiko, tako da če kero kej več zanima zs.

lp Mateja
Uporabniški avatar
Slatkica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Slatkica » 12. Feb. 2008 18:12

_Petra_, Mateya120 ... najlepša hvala za odgovore. :D
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 13. Feb. 2008 17:14

:roll:
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 07. Dec. 2010 18:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Schmetterling
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Schmetterling » 01. Mar. 2008 23:59

js sm tud zdej 1. letnik (pedagogika + nemščina) in sm full zadovolna.
pedagogika je kr luštna, dost je psihe, kar mi je všeč, prfoksi so mi po večini res dobri, če pa ne pa vsj smešni :D
se najde tud kšn bedn...ampak nč tok slabga nimam za povedat.
kar se tiče izpitov, bomo vidl junija... :eek:
... drgač bi pa kr priporočala pedagogiko

ajde, vsi na pedagogiko :cool:
Uporabniški avatar
Slatkica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Slatkica » 09. Mar. 2008 19:55

Tako ... v 5ek sem poslala vpisnico ... 1. mesto andragogika ... resnično upam, da bom prišla gor ... sicer sem kar malo tvegala, ker sem dala na 2. mesto čisto nov program in sploh nimam pojma kakšna bi naj bila omejitev ... tako da če ne pridem na adragogiko ... sem verjetno malo v d****. :?

Ampak jaz sem večni optimist. :D

Še katera vpisala andragogiko na 1. mesto? :razz:
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 10. Mar. 2008 21:24

^^ne js sm upisala na prvo mesto pedagogiko (u kombinaciji s španščino)...na informativnem mi je blo zakon, in sm se res prou napalila na ta študij :wink: une dve profesorce k so predstavljale so mir es legende (še posebi od pedagogike :wink: )...bomo vidli...upm d mi bo ušeč...in upam še, d se mi ne bojo dosti predavanja pokrivala med sabo... :?
Uporabniški avatar
*daddy's girl*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *daddy's girl* » 09. Jun. 2008 18:19

Mam eno vprašanje.. Sm gledala na njihovi strani, pa nikjer ne najdem, če lahko prideš na ta faks s poklicno maturo al morš še kšn maturitetni predmet narest?
Uporabniški avatar
Slatkica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Slatkica » 09. Jun. 2008 18:47

Kolko jaz vem ... je s poklicno maturo možno it na smeri z bolonjskim programom, kar pa še letos na andragogiki in pedagogiki ni.

Mislim pa, da morajo vse fakultete v naslednjem šolskem letu preiti na bolonjski študij.
Uporabniški avatar
Fusion
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 8. 2007
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a Fusion » 09. Jun. 2008 18:54

Ja jst sm tut ful hotla na psihologijo ampak zaradi PREvisokih omejitev to zal ne bo mogoce, ker sm povecini imela dober uspeh. Ta andragogika tut mene zanima, me pa zanima tut katere smeri so perspektivne so pa povezane s psihologijo, ker jst sm se hotla bl s klinično psihologijo ukvarjat pa so sli moji upi:(
Uporabniški avatar
Slatkica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Slatkica » 21. Jul. 2008 15:39

Jeeej ... vse se je srečno razpletno. Rezultati mature so bli super, tako da sem z lahkoto prišla na faks (andragogika). :D

Em ... zanima me, če moraš takoj ob vpisu izbrat jezik, ki ga želiš imet? Ker sem v dilemi, če naj izberem nemščino ali angleščino.

Kakšne izkušnje imate kaj s profesorji teh jezikov (kdo bi po vašem bil boljši?). Če res ne vem, kaj naj vzamem za kriterij, da bi se pravilno odločla. :)
Luna
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 11. 2006
Kraj: overtherainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a Luna » 21. Jul. 2008 18:22

če se odločaš med jeziki naj ti povem, da boš imela najbol zakon prfokso za angleščino. če si andragoginja... če boš imela namščino boš mogla hodit ob petkih, ki so drugače frej;)
Uporabniški avatar
Slatkica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Slatkica » 23. Jul. 2008 8:42

Hm ... jaz sem imela kot 1. jezik nemščino, zato jo menda bolj znam. Kot 2. jezik pa angleščino, kar je verjetno pol bolje, da se izpopolnim v tem, ne? :)

Aja ... pa to je ziher, da bi imela 5ek fraj? Ker letošnji urnik sem videla pa je tako, samo ne vem, če je vsa leta pol enako? :D

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]