Študij: andragogika/Pedagogika in andragogika[ZT]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 216 prispevkov
• Stran 3 od 15
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15
Naslednja
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
Pedagoško-andragoški dnevi so bli. V bistvu sta bla dva dneva - včeraj in danes .. Zdej se je stvar že zaključila.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
-
Slatkica - Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 11. 2006
No, tudi meni še preostane samo nekaj dni, da se nekako odločim kam bi se vpisala.
Trenutno sem 99 % za andragogiko, ampak bi zelo rada slišala, kako pač že študenti te smeri gledajo na ta študij. Če je zanimiv, težek ...
Kakšna je pravzaprav razlika s pedagogiko?
Upam, da se bo katera malo razpisala in mi še dodatno pomagala pri odločitvi. Sicer vem, da je to vse bolj subljektivno, ampak trenutno se mi res ne sanja, kako bi naj vse to izgledalo.
Trenutno sem 99 % za andragogiko, ampak bi zelo rada slišala, kako pač že študenti te smeri gledajo na ta študij. Če je zanimiv, težek ...
Kakšna je pravzaprav razlika s pedagogiko?
Upam, da se bo katera malo razpisala in mi še dodatno pomagala pri odločitvi. Sicer vem, da je to vse bolj subljektivno, ampak trenutno se mi res ne sanja, kako bi naj vse to izgledalo.
-
slivica - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 1. 2006
Najbolj splosna razlika med andragogiko in pedagogiko je ta, da je andragogika veda o izobrazevanju odraslih, pedagogika pa veda o vzgoji in izobrazevanju. Zdaj kaki predmeti so na kateri smeri je najboljse pogledat v predmetnik, urniki so tudi dostopni, vecina fakultet ima tudi svoje forume, tudi oddelcne in lahko tam vprasas, bos nasla vec ljudi, ki ti bodo znali odgovoriti kot pa tukaj.
Jaz studiram pedagogiko v Mariboru in je res super. Zelo sem zadovoljna z izbiro. Je pa na vsakem faksu tak, da ti je kak profesor vredu, kak pa ne, daje kak predmet ok, se najde kak ko pa ni, ...
Najboljse se je odlocit za tisto, kar ves da te bo veselilo in kaj bi radakasneje v zivljenju delala. Potem ti ne bo nic pretezko.
Vso sreco!
Jaz studiram pedagogiko v Mariboru in je res super. Zelo sem zadovoljna z izbiro. Je pa na vsakem faksu tak, da ti je kak profesor vredu, kak pa ne, daje kak predmet ok, se najde kak ko pa ni, ...
Najboljse se je odlocit za tisto, kar ves da te bo veselilo in kaj bi radakasneje v zivljenju delala. Potem ti ne bo nic pretezko.
Vso sreco!
- Mateya120
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
andragogika je vzgoja in izobraževanje odraslih, pedagogika pa vzgoja in izobraževanje otrok. razlika je samo v tem, predmeti na obeh smereh so si podobni, nekateri celo isti. sama študiram andragogiko, tako da če kero kej več zanima zs.
lp Mateja
lp Mateja
-
Schmetterling - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 8. 2007
js sm tud zdej 1. letnik (pedagogika + nemščina) in sm full zadovolna.
pedagogika je kr luštna, dost je psihe, kar mi je všeč, prfoksi so mi po večini res dobri, če pa ne pa vsj smešni
se najde tud kšn bedn...ampak nč tok slabga nimam za povedat.
kar se tiče izpitov, bomo vidl junija...
... drgač bi pa kr priporočala pedagogiko
ajde, vsi na pedagogiko
pedagogika je kr luštna, dost je psihe, kar mi je všeč, prfoksi so mi po večini res dobri, če pa ne pa vsj smešni
se najde tud kšn bedn...ampak nč tok slabga nimam za povedat.
kar se tiče izpitov, bomo vidl junija...
... drgač bi pa kr priporočala pedagogiko
ajde, vsi na pedagogiko
-
Slatkica - Sramežljivka
Tako ... v 5ek sem poslala vpisnico ... 1. mesto andragogika ... resnično upam, da bom prišla gor ... sicer sem kar malo tvegala, ker sem dala na 2. mesto čisto nov program in sploh nimam pojma kakšna bi naj bila omejitev ... tako da če ne pridem na adragogiko ... sem verjetno malo v d****.
Ampak jaz sem večni optimist.
Še katera vpisala andragogiko na 1. mesto?
Ampak jaz sem večni optimist.
Še katera vpisala andragogiko na 1. mesto?
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
^^ne js sm upisala na prvo mesto pedagogiko (u kombinaciji s španščino)...na informativnem mi je blo zakon, in sm se res prou napalila na ta študij une dve profesorce k so predstavljale so mir es legende (še posebi od pedagogike )...bomo vidli...upm d mi bo ušeč...in upam še, d se mi ne bojo dosti predavanja pokrivala med sabo...
-
*daddy's girl* - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 2. 2007
Mam eno vprašanje.. Sm gledala na njihovi strani, pa nikjer ne najdem, če lahko prideš na ta faks s poklicno maturo al morš še kšn maturitetni predmet narest?
-
Fusion - Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 8. 2007
- Kraj: Gorenjska
Ja jst sm tut ful hotla na psihologijo ampak zaradi PREvisokih omejitev to zal ne bo mogoce, ker sm povecini imela dober uspeh. Ta andragogika tut mene zanima, me pa zanima tut katere smeri so perspektivne so pa povezane s psihologijo, ker jst sm se hotla bl s klinično psihologijo ukvarjat pa so sli moji upi:(
-
Slatkica - Sramežljivka
Jeeej ... vse se je srečno razpletno. Rezultati mature so bli super, tako da sem z lahkoto prišla na faks (andragogika).
Em ... zanima me, če moraš takoj ob vpisu izbrat jezik, ki ga želiš imet? Ker sem v dilemi, če naj izberem nemščino ali angleščino.
Kakšne izkušnje imate kaj s profesorji teh jezikov (kdo bi po vašem bil boljši?). Če res ne vem, kaj naj vzamem za kriterij, da bi se pravilno odločla.
Em ... zanima me, če moraš takoj ob vpisu izbrat jezik, ki ga želiš imet? Ker sem v dilemi, če naj izberem nemščino ali angleščino.
Kakšne izkušnje imate kaj s profesorji teh jezikov (kdo bi po vašem bil boljši?). Če res ne vem, kaj naj vzamem za kriterij, da bi se pravilno odločla.
-
Slatkica - Sramežljivka
Hm ... jaz sem imela kot 1. jezik nemščino, zato jo menda bolj znam. Kot 2. jezik pa angleščino, kar je verjetno pol bolje, da se izpopolnim v tem, ne?
Aja ... pa to je ziher, da bi imela 5ek fraj? Ker letošnji urnik sem videla pa je tako, samo ne vem, če je vsa leta pol enako?
Aja ... pa to je ziher, da bi imela 5ek fraj? Ker letošnji urnik sem videla pa je tako, samo ne vem, če je vsa leta pol enako?
Prvi neprebran prispevek • 216 prispevkov
• Stran 3 od 15
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]