Študij: andragogika/Pedagogika in andragogika[ZT]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- tinca malinca
- Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 10. 2006
- Kraj: čokoladnica
Jaz sem na andragogiki, prvi letnik.
Mi pa študij ni nekako preveč všeč, pa še niti tako na izi se mi ne zdi, kot sem mislila, da je.
Tako, da če bom zdaj sprejeta na drugi faks, jo odpikam. Drugače pa bom ostala, kjer sem...hm...mogoče pa vseeno postane bolj zanimiva.
Mi pa študij ni nekako preveč všeč, pa še niti tako na izi se mi ne zdi, kot sem mislila, da je.
Tako, da če bom zdaj sprejeta na drugi faks, jo odpikam. Drugače pa bom ostala, kjer sem...hm...mogoče pa vseeno postane bolj zanimiva.
Sem to, kar sem.
Drugih je že tako ali tako preveč.
Drugih je že tako ali tako preveč.
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
Evelyn, tukaj se mi zdi naša debata bolj primerna ...
S profesorji je tako...
Profesorica za statistiko je mogoče na prvi pogled cel zmaj, ampak opaziš, da sploh ni tako slaba, da je prav razumna, da te tudi na ustnem izpitu ne zeza u glavo in ti da lepo čas za razmislek. Mislim, da so pri njej kar lepe ocene, no (pa naj me katera popravi ).
Profesor za zgodovino pedagogike in šolstva je sicer legenda na predavanjih, ki so zelo zanimiva in razgibana, ampak njegov pravi obraz vidiš na izpitih, na govorilnih urah... Pravijo, da si zapomne usak obraz, ki hodi na predavanja, imena, ko mu daš za podpisat indeks... Ja - . Ampak se da narediti tudi pri njemu izpit (velja za najtežjega u 1. letniku), ni panike...
Profesorica za občo andragogiko je ena velika pacifistka, ki misli, da smo bruci tako zelo inovativni in da bomo brali vse časopise in revije, ki izhajajo na področju šolstva (in tudi ostale). Njena snov je dolgočasna, predava zmedeno, skače iz ene teme na drugo... Pri njej je ful sociologije, to pa meni ni bilo nikoli všeč, tebi pa verjetno bo . Njen način ocenjevanja je beden, ampak se da tudi njene izpite speljat. Pravijo, da je res nesramna, čeprav tako ne zgleda, ampak meni je vedno pomagala, ko sem jo kaj vprašala. Zrihtala mi je organizacijo, kjer lahko delam prakso... Nevem, meni se ni zamerila.
Didaktika. Profesor je že upokojen in dolgočasen, je pa zato asistent toliko bolj zanimiv . Profesorja rešuje usaj malo zanimiva snov, zato se ni zgodilo, da bi na predavanjih zaspala. Napisal je eno skripto, ki je za njega Biblija in če znaš to, narediš izpit z 10 (čeprav jaz tega ne verjamem, ker vedno bolj dobivam občutek, da tip izpitov sploh ne prebere, ampak jih izžreba). Na splošno daje on zelo slabe ocene.
Psihologija osebnosti. Če si dvopredmetna mislim, da bi morala imeti eno profesorico, ki je res ful fajn. Enopredmetni imajo enega tipa, ki ga noben ne mara. Skratka, naša je bila ful fajn, ena taka jebiveter stil, njeni izpiti tudi niso težki (izpit lahko narediš z dvemi kolokviji), ampak kot povsod, se moraš seveda snov naučit. Je pa snov zelo zanimiva (sicer zelo obsežna), zato jaz s tem nisem imela problemov.
Razvojna psihologija pa je bil zame najboljši predmet. Profesorica je legendarna (dostikrat jo lahko vidiš tudi na TV-ju, ker dela ful raziskav z otroki, je zelo aktivna pri novih odkritjih...). Njena predavanja so zakon! Predava zanimivo, razumljivo... Edin problem je, ker je snov zeloo obsežna. Ful je tega, mislim, da je celo najbolj obsežen izpit u 1. letniku. Pri izpitih pa ne zeza, da tista vprašanja, ki vsebujejo snov, ki jo je spredavala in ki je v njeni literaturi. Ni neke višje filozofije.
S profesorji je tako...
Profesorica za statistiko je mogoče na prvi pogled cel zmaj, ampak opaziš, da sploh ni tako slaba, da je prav razumna, da te tudi na ustnem izpitu ne zeza u glavo in ti da lepo čas za razmislek. Mislim, da so pri njej kar lepe ocene, no (pa naj me katera popravi ).
Profesor za zgodovino pedagogike in šolstva je sicer legenda na predavanjih, ki so zelo zanimiva in razgibana, ampak njegov pravi obraz vidiš na izpitih, na govorilnih urah... Pravijo, da si zapomne usak obraz, ki hodi na predavanja, imena, ko mu daš za podpisat indeks... Ja - . Ampak se da narediti tudi pri njemu izpit (velja za najtežjega u 1. letniku), ni panike...
Profesorica za občo andragogiko je ena velika pacifistka, ki misli, da smo bruci tako zelo inovativni in da bomo brali vse časopise in revije, ki izhajajo na področju šolstva (in tudi ostale). Njena snov je dolgočasna, predava zmedeno, skače iz ene teme na drugo... Pri njej je ful sociologije, to pa meni ni bilo nikoli všeč, tebi pa verjetno bo . Njen način ocenjevanja je beden, ampak se da tudi njene izpite speljat. Pravijo, da je res nesramna, čeprav tako ne zgleda, ampak meni je vedno pomagala, ko sem jo kaj vprašala. Zrihtala mi je organizacijo, kjer lahko delam prakso... Nevem, meni se ni zamerila.
Didaktika. Profesor je že upokojen in dolgočasen, je pa zato asistent toliko bolj zanimiv . Profesorja rešuje usaj malo zanimiva snov, zato se ni zgodilo, da bi na predavanjih zaspala. Napisal je eno skripto, ki je za njega Biblija in če znaš to, narediš izpit z 10 (čeprav jaz tega ne verjamem, ker vedno bolj dobivam občutek, da tip izpitov sploh ne prebere, ampak jih izžreba). Na splošno daje on zelo slabe ocene.
Psihologija osebnosti. Če si dvopredmetna mislim, da bi morala imeti eno profesorico, ki je res ful fajn. Enopredmetni imajo enega tipa, ki ga noben ne mara. Skratka, naša je bila ful fajn, ena taka jebiveter stil, njeni izpiti tudi niso težki (izpit lahko narediš z dvemi kolokviji), ampak kot povsod, se moraš seveda snov naučit. Je pa snov zelo zanimiva (sicer zelo obsežna), zato jaz s tem nisem imela problemov.
Razvojna psihologija pa je bil zame najboljši predmet. Profesorica je legendarna (dostikrat jo lahko vidiš tudi na TV-ju, ker dela ful raziskav z otroki, je zelo aktivna pri novih odkritjih...). Njena predavanja so zakon! Predava zanimivo, razumljivo... Edin problem je, ker je snov zeloo obsežna. Ful je tega, mislim, da je celo najbolj obsežen izpit u 1. letniku. Pri izpitih pa ne zeza, da tista vprašanja, ki vsebujejo snov, ki jo je spredavala in ki je v njeni literaturi. Ni neke višje filozofije.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Wa, hvala.
It was forever..but it didnt last long..
-
smotkica_ - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 1. 2005
MilkyWay napisal/-a:Evelyn, tukaj se mi zdi naša debata bolj primerna ...
S profesorji je tako...
Z vsem se strinjam, napisano kot je v resnici. Edino ena pripomba za psih. osebnosti za enopredmetne. Tip je čisti polom, non stop gleda v tla,izpit pa toook težak, da mi še zdej ni jasno iz kje naj se učim, in kaj točno, ko je tolko tega.
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
-
MilkyWay - Cosmopsiho
smotkica_ napisal/-a:Z vsem se strinjam, napisano kot je v resnici. Edino ena pripomba za psih. osebnosti za enopredmetne. Tip je čisti polom, non stop gleda v tla,izpit pa toook težak, da mi še zdej ni jasno iz kje naj se učim, in kaj točno, ko je tolko tega.
A vam ni dal literature? Jaz imam eno njegove knjige, če slučajno rabiš, in še knjigo od naše...
-
smotkica_ - Kofetarica
MilkyWay napisal/-a:smotkica_ napisal/-a:Z vsem se strinjam, napisano kot je v resnici. Edino ena pripomba za psih. osebnosti za enopredmetne. Tip je čisti polom, non stop gleda v tla,izpit pa toook težak, da mi še zdej ni jasno iz kje naj se učim, in kaj točno, ko je tolko tega.
A vam ni dal literature? Jaz imam eno njegove knjige, če slučajno rabiš, in še knjigo od naše...
Ja, dal nam je literaturo, na listu pa je več kot 7 knjig nejgovih + 1, se mi zdi, da je od nekoga drugega. A ti si imela Muska? Če lahko, bi te prosila za naslov te knjige, da si jo grem iskat v knjižnico. Hvaaalaa.
-
smotkica_ - Kofetarica
~NIA~ napisal/-a:eno uprašanje. kje se lahko zaposliš s to šolo? si pegadod/andrgagog - znaš poučevati otroke/odrasle. ampak kaj konkretno jih poučuješ? se moraš po končanem študiju specializirat še za neko temo (recimo matematika/geografija.....) in potem met svinjsko srečo da nekje rabijo glih tebe? pa sm bla na informativnem na tej šoli za to smer, pa še zmer mi ni use jasno..
Zaposliš se lahko na raznih vzgojnih zavodih, vrtcih (tukaj lahko narediš še specializacijo, da si glavna vzgojiteljica), zaporih, raznih andragoških centrih, ljudskih univerzah, osnovne šole (lahko delaš kot socialni delavec, ali kot delavec s fleksibilnim časom - prvo si npr. socialni delavec, pop. pa imaš varstvo), ... Full je širok spekter zaposlitve, da pa bi delal kot predmetni učitelj, je nemogoče, edino, če delaš dvopredmetni študij (npr. geografija in pedagogika, potem si lahko prof. geografije).
-
MilkyWay - Cosmopsiho
smotkica_ napisal/-a:Ja, dal nam je literaturo, na listu pa je več kot 7 knjig nejgovih + 1, se mi zdi, da je od nekoga drugega. A ti si imela Muska? Če lahko, bi te prosila za naslov te knjige, da si jo grem iskat v knjižnico. Hvaaalaa.
Ne, jaz sem imela tisto drugo profesorico, ker sem dvopredmetna. 7 knjig?? . Tista osma knjiga je verjetno od naše profesorice, ker si ful stvari izmenjujeta: Kobal Grum - Bivanja samopodobe in druga je Temeljni vidiki samopodobe. Neki takega. Verjetno imate kaj od tega (če ste seveda jemali samopodobo, ker pri njemu itak neveš)...
-
smotkica_ - Kofetarica
MilkyWay napisal/-a:smotkica_ napisal/-a:Ja, dal nam je literaturo, na listu pa je več kot 7 knjig nejgovih + 1, se mi zdi, da je od nekoga drugega. A ti si imela Muska? Če lahko, bi te prosila za naslov te knjige, da si jo grem iskat v knjižnico. Hvaaalaa.
Ne, jaz sem imela tisto drugo profesorico, ker sem dvopredmetna. 7 knjig?? . Tista osma knjiga je verjetno od naše profesorice, ker si ful stvari izmenjujeta: Kobal Grum - Bivanja samopodobe in druga je Temeljni vidiki samopodobe. Neki takega. Verjetno imate kaj od tega (če ste seveda jemali samopodobo, ker pri njemu itak neveš)...
hja, če bi blo tko bi blo zlo fajn. bom preverla, če imamo ti dve knjigi na seznamu, in bom poj to poštudirala mal.
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
Hm, a pa ni ta literatura, k je spodi na strani napisana? Al pa če ma kje na njegovi strani kej?
Sm mela (hvala bogu) Kobalovo, tko da ne vem točn. Lah pa pogledam na našem mejlu, če so lani kako gradivo/zapiske gor dale, pa bi vam lah prou pršlo.
Sm mela (hvala bogu) Kobalovo, tko da ne vem točn. Lah pa pogledam na našem mejlu, če so lani kako gradivo/zapiske gor dale, pa bi vam lah prou pršlo.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov