Študij: andragogika/Pedagogika in andragogika[ZT]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Baaaby.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Baaaby. » 12. Dec. 2012 11:15

a se katera tukaj mogoče namerava vpisat na andragogiko in pedagogiko dvopredmetno naslednje leto? :)

pa tiste, ki ste prvi letnik, kako se vam zdi? zbiram namreč mnenja, ker se kar nagibam na ta študij vendar bi rada več informacij. ;)

in pa še: kakšna je zaposljivost psihologov, andragogov, ker na podlagi prebranega na internetu, je službo res težko dobit in če grem na dvopredmetno andragogiko+pedagogiko ter španščino lahko ostanem brez službe. se mi pa zdi brezveze it na naravoslovni faks samo zato, ker je večja možnost zaposlitve in 5 let študirat nekaj kar me res ne vleče.. res ni lahka odločitev no.. :?
Deanna10
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Deanna10 » 20. Jan. 2013 16:52

Hej Baaaby!
Si se vpisala na španščino in andragogiko in pedagogiko? :)
You can only trust yourself*
Uporabniški avatar
Baaaby.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Baaaby. » 05. Feb. 2013 10:55

Deanna10 napisal/-a:Hej Baaaby!

na španščino 100% glede drugega predmeta pa še zbiram, se ne morem odločit :)
Uporabniški avatar
eva.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a eva. » 05. Feb. 2013 13:15

Js sem sedaj 2.letnik ped/and in zgodovine. Pedagogiko sem vzela samo zato, da ne bi imela pri zgodovini latinščine in nemščine.... sedaj na faksu mi je pedagogika top, res uživam na predavanjih, zgodovina pa joooj, neskončno mi je žal, da sem jo vzela.
Ampak to se razlikuje od vsakega posameznika.
Deanna10
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Deanna10 » 11. Feb. 2013 18:53

Baaaby. napisal/-a:

Joj kk ti vela tole s španščino*** Damn, js pa like cela depresivna od začetka zadnjega letnika, ker nikakor ne vem ker študij naj izberem :/ Bolj je problem v tem, da me preveč skrbi sama zaposljivost (kriza in to) in nekak bi rada šla Pedagogiko in andragogiko s polonistiko (hočem met vsaj en jezik...Če odpadem na zaposlitvenemu področju pri Ped. in And. potem, mam vsaj jezik... Ena kolegica je mela polonistiko in zdele živi na Poljskem, dobra služba itd. Skratka...

Pol pa edino kar me straši - OMEJITVE. Na dvopredmetni Ped. in And. je kar visoka omejitev :/ (js sm drugač ekonomska + peti predmet, nikakor ne nameravam it na Ekonomsko f. naprej, niti najmanj se ne najdem v tem.)

Počas se bo pa že potrebno odločit. :S u petek itak že kar informativci... Joooj
You can only trust yourself*
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 11. Feb. 2013 18:56

Kok pa je omejitev letos? :)
It was forever..but it didnt last long..
Weilyi.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 9. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Weilyi. » 11. Feb. 2013 19:12

Omejitve za letos še niso znane, saj še 1. vpisnega kroga ni bilo.
Lani, ko sem se jaz vpisvala je bilo za dvopredmetno nekaj čez 70 točk, za enopredmetno pa 64.
Uporabniški avatar
Baaaby.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Baaaby. » 11. Feb. 2013 19:17

Deanna10 napisal/-a:
Baaaby. napisal/-a:

Joj kk ti vela tole s španščino*** Damn, js pa like cela depresivna od začetka zadnjega letnika, ker nikakor ne vem ker študij naj izberem :/ Bolj je problem v tem, da me preveč skrbi sama zaposljivost (kriza in to) in nekak bi rada šla Pedagogiko in andragogiko s polonistiko (hočem met vsaj en jezik...Če odpadem na zaposlitvenemu področju pri Ped. in And. potem, mam vsaj jezik... Ena kolegica je mela polonistiko in zdele živi na Poljskem, dobra služba itd. Skratka...

Pol pa edino kar me straši - OMEJITVE. Na dvopredmetni Ped. in And. je kar visoka omejitev :/ (js sm drugač ekonomska + peti predmet, nikakor ne nameravam it na Ekonomsko f. naprej, niti najmanj se ne najdem v tem.)

Počas se bo pa že potrebno odločit. :S u petek itak že kar informativci... Joooj

verjemi, da vem kako ti je, namreč sama sem narobe izbrala smer študija in sem posledično že od decembra doma in ne dobim dela. in sem se odločila, da se ne bom ozirala na nikogar ja pa službe, ker pač če te nekaj veseli boš že nekako. in sem se odločila za španščino ter angleščino, ker sta mi všeč sprejeta bi pa pomoje tudi morala biti. Uglavnem, svetujem ti, da poslušaj samo sebe, kaj te veseli, čeprav ti vseeno priporočam da ne izbiraš poklicev s katerimi res težko dobiš službo (ekonomija). Drugače pa srečno, upam, da ti uspe :)
Uporabniški avatar
Baaaby.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Baaaby. » 11. Feb. 2013 19:19

..Evelyn.. napisal/-a:Kok pa je omejitev letos? :)

tam okrog 80 :)
Uporabniški avatar
eva.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a eva. » 13. Feb. 2013 19:31

Baaaby. napisal/-a:

kaaaaaaaaaaaaj? huuuh, pri meni je bila malo čez 70, ene 74 tam nekje. Ne morem verjet da je tako narasla. Pred mano vem da je bila 65-72, tam nekje.
Uporabniški avatar
eva.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a eva. » 13. Feb. 2013 20:11

Baaaby. napisal/-a:

kaaaaaaaaaaaaj? huuuh, pri meni je bila malo čez 70, ene 74 tam nekje. Ne morem verjet da je tako narasla. Pred mano vem da je bila 65-72, tam nekje.
Uporabniški avatar
Baaaby.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Baaaby. » 14. Feb. 2013 11:48

eva. napisal/-a:
Baaaby. napisal/-a:

ja lani je bla tam okrog 86 se mi zdi.. če se bo letos samo malo zvišala lahko rečem samo adijo. :?
Weilyi.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 9. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Weilyi. » 14. Feb. 2013 14:07

Lani je bila omejitev 80 za dvopredmetno. So se kr precej dvignile točke ja.
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a *cukrr* » 19. Feb. 2013 21:50

Kako je kej na Filozofski za pedagogiko in andragogiko? A je bolš it na enopredmetno al dvopredmetno? A je bolš it na andragogiko ali pedagogiko? A je res, da se lahko vpišem s poklicno maturo pa 5. predmetom psihologija? Me skrbi, da me ni slučajn kej socialna služba zafrknila. Kakšni so kej urniki? Upam, da ne visiš tm vsak dan od jutra do večera. :) Hvala vsem za kakršne koli informacije, ker js se čist nič ne znajdem pri teh vpisih na faxe. :)
Tu es dans toutes mes pensées.*
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 19. Feb. 2013 21:59

Bolš je it dvopredmetno karkoli, ker imaš (mogoče) večje možnosti zaposlitve, je pa več predmetov (na konc se ti pa lahko zgodi, da boš itak dobila zaposlitev samo iz ene smeri pa se ti bo zdelo kot da si zabrezveze delala dvopredmeten študij - premisli in se odloči, ponavadi študiramo dvopredmetno tisti, ki imamo več interesov in če je pač možnost izbrat dva, izberemo). Izbira pedagogika ali andragogika je tvoja, nobena ni "boljša". To izbiraš šele na magistru, do takrat boš pa ja vedla, kaj te bolj zanima za "specializacijo". Ja, lahko se vpišeš s poklicno maturi in petim predmetom psihologije. Urniki so včasih raztreseni, včasih ne, bolj so raztreseni, če si dvopredmetna in ja sigurno se ti bo kdaj zgodilo, da boš visela na faksu od jutra do večera če izbereš katerikoli študij na filozofski fakulteti.
It was forever..but it didnt last long..

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov