Študij: andragogika/Pedagogika in andragogika[ZT]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 216 prispevkov
• Stran 13 od 15
•
Prejšnja
1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15
Naslednja
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Seveda se da. Omejitve niso znane. Za ped in and vem, da je lansko leto blo bogih 63 al neki tazga.. Pri angleščini je omejitev definitivno višja, pomoje najmanj 80.
It was forever..but it didnt last long..
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Za dvopredmetno angleščino je že 2 leti omejitev 84, prej ej bila pa še višja, okoli 86 in višje.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
girl92 - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 6. 2010
aha se pravi..vpišem : pedagogika in anglistika? in potem če nism sprejeta na oboje, avtomatsk padem samo na pedagogiko?
ni mi jasen potek kako to vpišem
pa a je težko kombinirat pol oboje z urniki in predmeti..morš bit kar ful priden an..
ni mi jasen potek kako to vpišem
pa a je težko kombinirat pol oboje z urniki in predmeti..morš bit kar ful priden an..
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Noup, celo prvo mesto ti odpade. Na drugo mesto na vpisnici lahko pa napišeš samo Pedagogika in bo.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
Ne..vpišeš Dvopredmetna pedagogika in andragogika in dvopredmetna angleščina. Če odpadeš na angleščini, ne padeš avtomatično v enopredmetno pedagogiko..ampak na drugo izbiro, ki so jo napisala. Svetujem ti, da če hočeš ostat s pedagogiko in andragogiko..v drugi vrsti napiši kako še drugo smer, ki jo rada kombinirala.
-
Niala - Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 5. 2012
V 2. roku se nameravam vpisati na andragogiko in pedagogiko - enopredmetno (izredno). Ker ne najdem vseh potrebnih informacij v zvezi s tem študijem, bi bila vesela, če mi kdo ki tam študira, pove kaj več o samem študiju, predavanjih, zahtevnosti izpitov, ter kakšne so zaposlitvene možnosti. Odločam se namreč med to smerjo in pa fakulteto za socialno delo. Če prav razumem, gre pri tej smeri (andragogiki in pedagogiki) za izobraževalno (poklicno) svetovanje, skratka delo v izobraževalnih in kadrovskih službah?
Pa še to me zanima; Kaj je razlika med pedagogiko in pa pedagogiko in andragogiko (oba skupaj torej)? Ker gledam naslov teme in sploh nisem vedela, da sta dve različni smeri znotraj tega področja.
In kako točno definirati sam izraz - pedagogika in andragogika?
Res bi bila hvaležna za kaj več informacij, da se bom odločila prav!
Pa še to me zanima; Kaj je razlika med pedagogiko in pa pedagogiko in andragogiko (oba skupaj torej)? Ker gledam naslov teme in sploh nisem vedela, da sta dve različni smeri znotraj tega področja.
In kako točno definirati sam izraz - pedagogika in andragogika?
Res bi bila hvaležna za kaj več informacij, da se bom odločila prav!
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
Živjo, ja ubistvu je študij zastavljen, da si na koncu profesor pedagogike in andragogike po prvi stopnji, torej si zaposlen kot pedagoški/andragoški delavec, kjerkoli te zaposlujejo(šole, izobraževalni centri, domovi..). Pedagogika in andragogika je enoten študij na prvi stopnji, imaš didaktične predmete, pedagoške predmete in andragogiko (znotraj se razvrščajo še psihologija, statistika, sociologija etc etc), na prvi stopnji ni ločenega študija, da si samo pedagoški ali samo andragoški delavec, za to se specializiraš na drugi stopnji, kjer izbereš bodisi pedagogiko ali andragogiko ter nadaljuješ z magisterijem.
Svetovat glede socialnega dela in študija pedagogike in andragogike je malo težko, je pa res da glede na to že kok so pedagoški delavci težje zaposljivi, so socialni delavci še malo bolj.
Jaz sem sicer dvopredmetna, letos končujem prvo stopnjo, sam študij zna bit zahteven, če se ne misliš spravit k delu pri kakšnih predmetih, ker ima tako kot vsi drugi faksi neke svoje "zanke", ki kao selekcionirajo študente za naprej. Večina ljudi sicer pogrne v prvem letniku (se mi zdi), zaradi vele slavne statistike in zgodovine, ki je zelo obsežen izpit, didaktika pa tudi marsikomu povzroča težave. Seveda so takšni in podobni izpiti še naprej, največ težav ljudem povzroča teorija vzgoje, pedagoška sociologija..Predvsem zato, ker so to interdisciplinarni predmeti in je količinsko več snovi, folk se pa ne spravi delat. Predavanja so večinoma neobvezna, razen pri parih profesorjih, ki zahtevajo prisotnost (ne vem pa kako bo pri tebi, če si izredna..). Nič drugega posebnega pri predavanjih, so klasična predavanja Zahtevnost izpitov sem ti morda že opisala, pač res največ težav ljudem povzročajo "ne-pedagoška" področja, tudi pedagoški predmeti, ki so predstavljeni z ekonomskega vidika..Kar nekaj seminarjev je sicer za narest. Vmes maš še pedagoško in andragoško prakso.
Kako točno definirat izraz pedagogika in andragogika? Posplošeno pedagigika kot znanost o vzgoji in izobraževanju otrok in mladine ter andragogika kot znanost o izobraževanju odraslih prva stopnja naj bi ti nudila neka osnovna znanja in kompetence, skoraj zagotovo pa je, da moraš študij na drugi stopnji nadaljevat-za kar mi ni jasno čemu niso nrdil enotnega pet letnega študija, ma ok.
Iz prve roke, meni je super, sem ful zadovoljna že od prvega letnika (čeprav mi je delal ravno prvi letnik ful preglavic, ker sem iz srednje prišla vsa ležerna in se nism spravla učit in delat), od takrat pa gre vse bolj ko ne po maslu. Skratka, jaz izbire ne obžalujem.. Če želiš delat v tej smeri je vredu odločitev, se pa moraš zavedat kot pri vsakemu študiju omejitev pri zaposlitvi, je pa to kar vsestranski poklic no.
Svetovat glede socialnega dela in študija pedagogike in andragogike je malo težko, je pa res da glede na to že kok so pedagoški delavci težje zaposljivi, so socialni delavci še malo bolj.
Jaz sem sicer dvopredmetna, letos končujem prvo stopnjo, sam študij zna bit zahteven, če se ne misliš spravit k delu pri kakšnih predmetih, ker ima tako kot vsi drugi faksi neke svoje "zanke", ki kao selekcionirajo študente za naprej. Večina ljudi sicer pogrne v prvem letniku (se mi zdi), zaradi vele slavne statistike in zgodovine, ki je zelo obsežen izpit, didaktika pa tudi marsikomu povzroča težave. Seveda so takšni in podobni izpiti še naprej, največ težav ljudem povzroča teorija vzgoje, pedagoška sociologija..Predvsem zato, ker so to interdisciplinarni predmeti in je količinsko več snovi, folk se pa ne spravi delat. Predavanja so večinoma neobvezna, razen pri parih profesorjih, ki zahtevajo prisotnost (ne vem pa kako bo pri tebi, če si izredna..). Nič drugega posebnega pri predavanjih, so klasična predavanja Zahtevnost izpitov sem ti morda že opisala, pač res največ težav ljudem povzročajo "ne-pedagoška" področja, tudi pedagoški predmeti, ki so predstavljeni z ekonomskega vidika..Kar nekaj seminarjev je sicer za narest. Vmes maš še pedagoško in andragoško prakso.
Kako točno definirat izraz pedagogika in andragogika? Posplošeno pedagigika kot znanost o vzgoji in izobraževanju otrok in mladine ter andragogika kot znanost o izobraževanju odraslih prva stopnja naj bi ti nudila neka osnovna znanja in kompetence, skoraj zagotovo pa je, da moraš študij na drugi stopnji nadaljevat-za kar mi ni jasno čemu niso nrdil enotnega pet letnega študija, ma ok.
Iz prve roke, meni je super, sem ful zadovoljna že od prvega letnika (čeprav mi je delal ravno prvi letnik ful preglavic, ker sem iz srednje prišla vsa ležerna in se nism spravla učit in delat), od takrat pa gre vse bolj ko ne po maslu. Skratka, jaz izbire ne obžalujem.. Če želiš delat v tej smeri je vredu odločitev, se pa moraš zavedat kot pri vsakemu študiju omejitev pri zaposlitvi, je pa to kar vsestranski poklic no.
-
Niala - Sramežljivka
Najlepša ti hvala za obširen opis. Malo me edino skrbi, da se bom vpisala na to smer, in glede na to, da je razpisanih 30 mest, vpisalo pa se jih je lani samo 7 (oz. jih je bilo toliko sprejetih), me skrbi, da ne bi zaradi premajhnega vpisa na izredni študij le-tega ukinili. A je ta scenarij možen? Jaz po lastnem lapsusu več rednega vpisa nimam, tako da je to zadnja šansa in upam, da se bo program normalno izvajal. Me pa zanima tudi kako to izgleda. Že tako jih verjetno nekaj ne bo hodilo redno na predavanja in vaje, in če se jih bo tudi letos vpisalo samo ene par, se zna zgodit, da bo kakšen dan samo eden ali max. dva tam na predavanjih. Ali se kombinira z rednimi - oz. če ne, ali je možno hodit z rednimi na predavanja tu pa tam?
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
Ojoj, za to ti pa res žal ne morem povedat..Najbolje, da pokličeš v tajništvo ali referat.. Mislim, da če bi prišlo do tako nizkega števila izrednih, bi vam dopustili hodit na predavanja z rednimi, saj so ta javna in nikjer ne tečnarijo tudi, če je kak tujec v predavalnici..Sploh pa si profesorji niti vseh rednih ne zapomnijo, da bi rekli "kdo je ta tuja faca in kaj dela tu!?" če ne drugega se da torej "na skrivaj" hodit heh, čeprav, ponavljam, javna predavanja s svobodnim vstopom so..Jih je pa verjetno več kot pri izrednih. Glavnem, bo treba povprašat na faksu..
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
Haha iskreno ful ne rabm referata veliko, tk da nism šur )
-
Niala - Sramežljivka
Uff tole je bilo pa hitro. So mi že odgovorili, in sicer, da se po njihovih predvidevanjih izredni študij BO izvajal, sploh, če se bom vpisala tudi jaz. Diplomatski odgovor, hehe. No, jaz vsekakor upam, da ne bom potem tam v predavalnici sedela samo jaz in še en študent/ka.
Prvi neprebran prispevek • 216 prispevkov
• Stran 13 od 15
•
Prejšnja
1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov