študentsko stanovanje/cimre/...

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sunset21
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 25. Apr. 2009 16:29

2 leti nazaj, ko sem počasi zaključevala SŠ, sem poračunala koliko kaj stane stanovanje itd. in sem poračunala, da se mi je bolj splačalo se vozit. takrat sem sanjala o nekem računalniškem faksu. na vso srečo me niso sprejeli, ker sedaj že sama misel na to, da bi hodila na računalniški faks, me vse mine...saj sedaj, ko pogruntam, kaj me veseli, grem izredno študirat.
žal so stanovanja draga, izven LJ, je malo cenejš, kako je s prevozom je pa druga stvar.deliti stroške s 4 osebami je strošek manjši, kako je pa s higieno, pospravljanjem za sabo, kakor slišim od kolegic, imajo ful probleme s tem, eni si želijo čistoče, enim se pa itaq fučka po domače povedano...
na shihtu pravijo, če je vojska za vse, naj bo za vse, hehe :twisted:
Uporabniški avatar
Mrs Beauty
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Mrs Beauty » 25. Apr. 2009 16:41

Pri meni je predpogoj vsaj to, da imam svojo sobo. Kuhinjo in kopalnico si itak skoraj povsod moraš deliti še z nekaj cimri, tako da pri tem ne kompliciram, čeprav bi si želela imeti eno majhno garsonjero zase in bi bil mir, a na žalost sploh ni izbire oz. možnosti. :? Ena znanka se bo kmalu izselila in bo njena soba v bodoče moja, ostale prostore pa si bom delila z dvema cimrama. Upam, da bomo dobro shajale. :) Je pa velik plus to, da se stanovanje nahaja v neposredni bližini mojega faxa. At least something positive. :D
"If a guy doesn't call you, he doesn't want to call you. And if a guy treats you like he doesn't give a shit, it's because he doesn't give a shit." (He's Just Not That Into You movie)
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 26. Apr. 2009 0:33

Jz si tud najbolj želim živeti sama. Ker sem imela do sedaj že dve mutave cimre in tole, ki je letos bi najrajši zadavila.
Uporabniški avatar
PennyBell
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a PennyBell » 26. Apr. 2009 14:37

Ja, tudi moja želja bi bila, da sem lahko v sobi sama.
Upam, da se izpolne.

=/
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 26. Apr. 2009 15:58

Ah, jaz imam pa super cimro, ampak vseeno pride čas ko rabiš kakšno uro samote pa v stanovanju s 4 cimri nimaš kam pobegent. Ful bi mela svojo sobo, ampak kej preveč se zaradi financ ne morem zmišljevat. Zaenkrat je kul tako kot je ... :)
Uporabniški avatar
Mrs Beauty
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Mrs Beauty » 26. Apr. 2009 16:11

^^ No, mi smo se doma nekako dogovorili, da bi imela vsaj svojo sobo, ker za učenje rabim mir, pa tudi nasploh rabim prostor, ki ne bo od vseh in bom tam imela čas za relaksacijo. :wink: Saj te ne stane dosti več (ali pa sploh nič več), če imaš svojo sobo, ostalo pa si deliš z drugimi cimri (kuhinjo, jedilnico, kopalnico...). Koliko pa plačuješ s stroški vred (okvirno), če ni skrivnost, glede na to, da ste v stanovanju kar 4? :)
"If a guy doesn't call you, he doesn't want to call you. And if a guy treats you like he doesn't give a shit, it's because he doesn't give a shit." (He's Just Not That Into You movie)
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 26. Apr. 2009 17:41

ponavadi so ljudje tako zmenjeni, da za lastno sobo plačuješ več, kot če bi si jo delil.
in stroški za lastno sobo lahko komot poletijo do neba (250 € dalje).
če se ti uspe zmenit drugače, super!
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 26. Apr. 2009 18:02

Mrs Beauty plačujem 100e na osebo plus stroške, ki se delijo na 4. V eni sobi sva 2 in v drugi še 2. Če bi bla sama, bi plačevala 200e plus stroške.
Uporabniški avatar
Mrs Beauty
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Mrs Beauty » 26. Apr. 2009 18:04

No, če imaš sobo sam, je načeloma dražje, ni pa nujno. V mojem primeru je s stroški vred 200 €.
Uporabniški avatar
vrvica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a vrvica » 26. Apr. 2009 20:02

^^ Ha, na to pa sploh nisem pomislila. Zdaj se pa pocutim neumno :D .
Jaz zivim v stanovanju s se dvema cimrama, ena si z mano sobo deli, tretja pa ima svojo sobo. Bi lahk rekla naj ona vec placuje, pa bi mau ceneje skoz prsla. Ma zdej ne morm, po dveh letih. Skoda. :D Hehe.
And you don't talk so loud ...
An you don't walk so proud ...
Any more ... and what for?
°°Guns N' Roses - Estranged°°
Uporabniški avatar
Mrs Beauty
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Mrs Beauty » 02. Maj. 2009 11:13

No, midve s sestro zdaj skupaj iščeva kakšno urejeno stanovanje za Bežigradom, ki ne znaša mesečno več kot cca. 480 € (se pravi na osebo cca. 240 €). Iščeva pa tako stanovanje, da bi imeli ločeni spalnici (to je predpogoj), vsi priključki, parkirišče... Ve kdo za kakšen takšen flet tam ali v bližnji okolici? Sicer sem že vse možno preiskala na nepremičninskih portalih, me pa vseeno zanima, če kdo tukaj mogoče ve za kaj takega.
Na zs. ;D
Uporabniški avatar
Balenciaga
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Balenciaga » 02. Maj. 2009 16:24

Mrs Beauty...to se boš pa namatrala! moja frendica živi v župančičevi in jih je notr 5 pa daje vsaka neki čez 100€, nimajo niti dnevne, vse je ČIS preveč mejhno, kot da bi ene begunce not tlačli...se pravi pride tako mejhno stanovenje za bežigradom okoli 600€ na mesec. da ne omenjam da nima nobena parkirišča, ker tam že sam da ga tko hočeš dobit zgorej (garažo se pač plačuje) morš ene 4 kroge narest okol cele župe. groza! vem tut, ker sm sama hotla tam živet neki časa nazaj... ker je lokacija čis huda :)
<a href="http://fashion-mongers.blogspot.com/">Fashion Mongers - fashion blog</a>

<a href="http://patricias-closet.blogspot.com/">Patricia's Closet</a>
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 02. Maj. 2009 16:49

js živim za Bežigradom in dajamo v 4ih 600€ na mesec + stroški (pozimi smo dali tudi 70€ kr pretirano kurijo). ni vredno teh 600€ kr vse razpada v stanovanju..
je ful veliko stanovanje (predvsem dnevna kjer se največ zadržujemo), živeli smo en čas tudi v 6ih in se je dalo :D
parkirišče mamo, s tem da je mogoče 10-15 parkirnih mest, za dva nebotičnika (v vsakem je 145 stanovanj) :roll: tko da ja, prou pred blokom nikoli ne parkiramo

lokacija je idealna zarad faxa (10min hoje), malo manj pa zarad oddaljenosti od centra (malo več ku pol ure hoje)

Bežigrad pač velja (poleg centra) za najdražji del LJ in težko dobiš tam neki dobrega za malo denarja.. moreš met srečo
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
Mrs Beauty
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Mrs Beauty » 02. Maj. 2009 17:06

Balenciaga napisal/-a:Mrs Beauty...to se boš pa namatrala! moja frendica živi v župančičevi in jih je notr 5 pa daje vsaka neki čez 100€, nimajo niti dnevne, vse je ČIS preveč mejhno, kot da bi ene begunce not tlačli...se pravi pride tako mejhno stanovenje za bežigradom okoli 600€ na mesec. da ne omenjam da nima nobena parkirišča, ker tam že sam da ga tko hočeš dobit zgorej (garažo se pač plačuje) morš ene 4 kroge narest okol cele župe. groza! vem tut, ker sm sama hotla tam živet neki časa nazaj... ker je lokacija čis huda :)

Vem ja, cela umetnost je najt (če sploh) stanovanje kot ga iščeva s sestro. Nekaj pretirano majhnega ne iščeva, ker ona podiplomca dela, pa služba, jaz pa fax pa to, pa rabiva obe mir za učenje. Nekaj primernega, kar pa lahko nanese kar precej več € kot sem napisala okvirno zgornjo mejo. Tega se zavedam, sploh glede na to, da sem si ogledala do zdaj tri stanovanja in sta dve bili še kar ok, ena pa totalna katastrofa (bi pa plačevala 150 € na mesec + stroški za tisto lukno pa grdo kopalnico in kuhno). :? Drgač glede Župančičeve (a ni Zupančičeva? :D) sem si tam ogledala eno lepo sobo za 168 € + stroški, s tem, da pol ne bi mogli bit s sestro skupaj. Bo treba še kje drugje očitno pogledat.
Uporabniški avatar
Balenciaga
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Balenciaga » 03. Maj. 2009 4:16

ja ma že par let hodim ke in rečejo vsi župa :-))
<a href="http://fashion-mongers.blogspot.com/">Fashion Mongers - fashion blog</a>

<a href="http://patricias-closet.blogspot.com/">Patricia's Closet</a>

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov