študentsko stanovanje/cimre/...

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
La_Stella
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a La_Stella » 19. Apr. 2009 20:13

kje vse je pametno iskat stanovanje, glede na to, da je moj fax na kardeljevi?? šiška še ni tako daleč ane? oddaja kdo za bežigradom al pa kje v bližini kakšno garsonjero al pa sobo, ki ni dražja od 180 € vred s stroški (okvirno, pozimi nanese več)?
Resnica ni plenica, vendar marsikomu smrdi.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 20. Apr. 2009 16:23

čist tko iz firbca me zanima: vsi študentje pretežno iščete stanovanja v centru oz. v bližini faxa,
nobenga ne zanima okolica lj, kjer so tud nižji stroški itd...?
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 1. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Peterca18 » 20. Apr. 2009 17:06

^^ meni osebno veliko pomeni, da za vožnjo na faks ne porabim vsak dan 2 uri, zdaj imam do faksa (in do centra) 10 min peš, kar mi prihrani čas, denar in energijo. če si dovolj vztrajen, najdeš tudi dobro stanovanje blizu faksa, ki ni tako drago.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 20. Apr. 2009 17:29

Jaz sem sicer našla kar dve solidni stanovanji (ne predragi za to kar ponujata), eno kar precej blizu faxa, drugo s kolesom oddaljeno kakšnih 10 min od faxa, a še vedno ne daleč torej, ker mi pač veliko pomeni bližina in čim manj stroškov (ali celo nič) z dodatnim prevozom po mestu... Sicer še kolebam med tema dvema, eno pa bomo rezervirali (plačali varščino), bom pa vseeno dala še vlogo za šd, pa bom potem videla kako se bo izteklo, ker si zaradi oddaljenosti ne morem privoščit, da bi ostala brez šd in rezerviranega stanovanja, v primeru, da do oktobra ne dobim v študentu. :wink: Drugače so pa tudi stanovanja izven mesta kar precej draga kolikor spremljam.
Uporabniški avatar
PennyBell
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a PennyBell » 20. Apr. 2009 18:41

Tamala_mrha - kakšna je lokacija in kakšna je zate solidna cena?
Uporabniški avatar
PennyBell
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a PennyBell » 20. Apr. 2009 18:43

lakeesha napisal/-a:čist tko iz firbca me zanima: vsi študentje pretežno iščete stanovanja v centru oz. v bližini faxa,
nobenga ne zanima okolica lj, kjer so tud nižji stroški itd...?

Zato, ker potem plačaš še 6o € na mesec za prevoz - je pa potem približno enako, kot če bi imel stanovanje nekje v centru. scoj + pa potem doda še to, da lahko skočiš po trgovinah, na kavico.. ;)
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 20. Apr. 2009 19:52

PennyBell napisal/-a:Tamala_mrha - kakšna je lokacija in kakšna je zate solidna cena?

Lokacija Bežigrad (v okolici stadiona), soba je pa dvoposteljna (z eno sosošolko si bova mogoče delili) in stane na osebo 150 € na mesec + stroški. Tadrugo stanovanje pa je zraven železniške postaje, kjer bi za zelo lepo urejeno sobo (opremljeno in novo) plačala na mesec 168 € + stroški (ta je malo dražja varianta, ampak za ta denar se splača, ker sta tudi kuhinja in kopalnica, ki bi si jo s cimri delili, res fajn urejeni). Je pa bolj tiha stavba, ni kakšne gruče študentov not kot marsikje, da potem nimaš miru za učenje. Žurat pa greš takrat ko sam hočeš, četudi na drugo lokacijo. :wink: V tem tednu še iščem kakšne druge garsonjere, če kaj najdem, če ne pa rezerviramo eno od omenjenih dveh.
Na kateri lokaciji pa si ti, pa koliko plačaš na mesec?
Uporabniški avatar
PennyBell
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a PennyBell » 20. Apr. 2009 20:11

Nisem še nikjer.
Iščem malo okoli. Najbolje bi bilo nekje v centru ali na Viču.

Če bi lahko še izbirala, bi bila sama v sobi, ampak to so potem že detajli.

Glede žuranja itd. se popolnoma strinjam. Išče stanovanj,e kjer bom imela mir za učenje in pač normalno življenje. Za žure so potem druge lokacije.

Upam, da najdeš kaj fajnega. :)
Uporabniški avatar
Abby
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 9. 2007
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a Abby » 20. Apr. 2009 20:21

PennyBell napisal/-a:Zato, ker potem plačaš še 6o € na mesec za prevoz - je pa potem približno enako, kot če bi imel stanovanje nekje v centru. scoj + pa potem doda še to, da lahko skočiš po trgovinah, na kavico.. ;)

Kako 60€ za prevoz? Mesečna za trolo je 17€. Tole mi res ni jasno. Razen če si štela zraven tudi prevoz lj-tvoj domači kraj.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 20. Apr. 2009 20:55

Ne vem sicer kaj točno je ona mislila s tem (kaj vse je zajeto v teh 60 €), je pa res, da tisti, ki smo precej oddaljeni od Ljubljane, za prevoz z vlakom 4x mesečno (vsako nedeljo ali ponedeljek) plačamo kar veliko. Zase konkretno lahko povem, da me stane povratna karta za vlak 12 €, kar mesečno znese cca. 48 €. Avta mi sigurno ne bodo dali vsak teden, razen če bom v stanovanju, ki ima zunaj zastonj parkirišče. :wink:
Uporabniški avatar
Abby
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 9. 2007
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a Abby » 20. Apr. 2009 20:59

Tudi jaz dam približno toliko kot ti za prevoz v lj in iz nje, ampak ne vem, zakaj bi to mešali sem, saj je šlo za primerjavo med ceno stanovanja v centru in izven njega (kjer se potem upošteva še, da rabiš mesečno za trolo).
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 20. Apr. 2009 21:02

Vem ja, saj jaz drugače nisem nikjer napisala še denar za ta prevoz zraven, ker se to tako ali tako že vzame za samoumevno, da prideš v Lj. Sem sicer iskala tudi malo bolj oddaljena stanovanja po mestu, pa so še ponekod višje cene, zato me je kar malo odvrnilo. Se mi pa na nek način zdi vsekakor pomembno, da imam fax v bližini. Za ostalo mi je vseeno (žurke, trgovine itd., ker tisto spet ni taka nuja imet v bližini). Vsaj meni ne no. ;D
kristinčk
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a kristinčk » 20. Apr. 2009 21:53

Ok, nisem ziher če smem dat oglas, ma če ne smem bodo ta post itak brisali...;)

Anyway, na Viču (čist zraven interšpara, zraven stanovanja je postaja za LPP6) iščemo dve cimri, nekadilki, za v dvoposteljno sobo. Cena na osebo je 110€ + stroški. Je pa prosto od julija naprej. Tak da če kero zanima me lahko kontaktira na zs...
Uporabniški avatar
Mrs Beauty
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Mrs Beauty » 23. Apr. 2009 21:31

Jaz sem pa ugotovila, da je v Ljubljani (sploh za Bežigradom) ful malo garsonjer za 1 osebo. Če pa že naletim na kakšno, je cena absolutno previsoka (od 200 € naprej). :eek: Nimam te želje, da bi stanovanje delila še z drugimi, sploh če jih od prej ne bi poznala, ker mi ni do tega, da bi nabasala na kakšnega cimra ali cimro, ki nima pošlihtanih osnovnih pojmov o higieni ali pa ne bi imela miru za učenje. :?
"If a guy doesn't call you, he doesn't want to call you. And if a guy treats you like he doesn't give a shit, it's because he doesn't give a shit." (He's Just Not That Into You movie)
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 1. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Peterca18 » 24. Apr. 2009 7:15

Mrs Beauty napisal/-a:Jaz sem pa ugotovila, da je v Ljubljani (sploh za Bežigradom) ful malo garsonjer za 1 osebo. Če pa že naletim na kakšno, je cena absolutno previsoka (od 200 € naprej). :eek: Nimam te želje, da bi stanovanje delila še z drugimi, sploh če jih od prej ne bi poznala, ker mi ni do tega, da bi nabasala na kakšnega cimra ali cimro, ki nima pošlihtanih osnovnih pojmov o higieni ali pa ne bi imela miru za učenje. :?

Strinjam se s tabo, da zna bit bad če imaš kakega cimra/cimro, ki ne zna pospravit in spucat za sabo, ker tudi jaz imam rada, da je čisto in urejeno, za drugimi pa nočem pospravljat njihove svinjarije.
Ampak ... ne znam si predstavljat, da bi nekje živela čisto sama. Ful mi paše da imam svojo sobo, ampak mi paše tudi to, da nisem nikoli sama v stanovanju.
Ko bom velika, bom Lara Croft.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov