študentsko stanovanje/cimre/...
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 199 prispevkov
• Stran 13 od 14
•
Prejšnja
1 ... 10, 11, 12, 13, 14
Naslednja
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Ja to je ful odvisno kako komu znese... Recimo jaz bom mela predavanja čez cel dan z vmesnimi pavzami in no way, da bi se vozila ta čas nazaj domov oz. zabušavala nekje na kavicah cel dan in zapravljala (ok kakšna kava do dve še gre
), ker se ne bi mela kam dat tisti čas, pa še bolj pametno bi ga lahko izkoristila. Se enostavno ne splača. Zdaj mam pa flat par metrov vstran od faxa, kar je idealna lokacija. 

- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
red_rose napisal/-a:^^ne gre se samo za dnar, tudi cas je denar =) treba si je preracunat kolko se splaca vsak dan pol ure ali vec vozit na faks - kok se splaca pol sploh tam zivet
v pol ure z busom v ljubljani ob 8h zjutraj itak ne nardiš niti dveh postaj

kolo je zakon! (razen tista 2, 3 mesece ko je res mrzlo)
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
red_rose napisal/-a:^^ne gre se samo za dnar, tudi cas je denar =) treba si je preracunat kolko se splaca vsak dan pol ure ali vec vozit na faks - kok se splaca pol sploh tam zivet
čas je denar? in kko bi to razložila v tem primeru? kaj če se furaš 15 min več si ob nvem kolko denarja? dejmo no..
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
lol
ajd okej po ful enostavni logiki: 3x na dan mas faks razporejen, vmes pa fraj, torej zapravis 3x po pol ure (tja in nazaj, 15+15), to je ura in pol. zdaj pa poglej v oglasih za delo, koliko se placa za uro in pol dela. al pa recimo da ta cas zapravis raje za ucenje = prej naredis faks = prej zacnes delat = denar.
ne mislim zdej dobesedno, no, ampak a ne studiras ti ekonomije al neki takega? no, js sm se to ravno pr ekonomiji naucila (kaj je bolj ekonomicno - it v 3 minute oddaljen spar po mleko ki stane 1,5€ ali v 20minut oddaljen spar po mleko ki stane 1€? bos zapravla 40minut, da bos prisparala 50centov?)

ne mislim zdej dobesedno, no, ampak a ne studiras ti ekonomije al neki takega? no, js sm se to ravno pr ekonomiji naucila (kaj je bolj ekonomicno - it v 3 minute oddaljen spar po mleko ki stane 1,5€ ali v 20minut oddaljen spar po mleko ki stane 1€? bos zapravla 40minut, da bos prisparala 50centov?)
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Že res, ampak učiš se lahko tudi na avtobusu. Ta čas, ko maš frej na faksu, ti ni treba it domov, greš lahko tud v čitalnico na faksu in se spet učiš. Al pa bereš kšno knjigo za faks. Na avtobusu ni boljšega dela, medtem ko pa se nam doma največkrat sploh ne da učit. Tko da ni vse tko enostransko 

- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
ma red_rose kr lepo prav. svinjsko nadležno je porabit 2 uri na dan samo da se do faksa in nazaj pripelješ. v teh dveh urah lahko marsikaj drugega nardiš.
in v končni fazi čas ni nujno denarno ovrednotena komponenta. recimo temu nemonetarne eksternalije
in v končni fazi čas ni nujno denarno ovrednotena komponenta. recimo temu nemonetarne eksternalije

-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Meni se zdi, da so se stanovanja napram lani ful podražila. 

-
*Principessa* - Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 6. 2009
vanessa lol
čas je denar je znan rek in če znaš brat med vrsticami, pol veš, da to ne pomeni dobesedno kar pravi
tko kot je rekla red rose, bi pa dodala sam še to, da se usi ne morjo skoncentrirat na učenje kjerkol ampak sam u svoji sobi al pač u stanovanju, kt pa cel dan med predavanji oz prostem času prežvet nekje drugje, ker se nimaš kam dat
če pa enim paše, da se vozjo sem pa tja, cajt pa dnar pa gresta, pa kr nej se, če nimajo druge možnosti oz. če jim to ustreza - se učit na busu pa vmes še prestopit pa tko dalje 

-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
red_rose napisal/-a:lolajd okej po ful enostavni logiki: 3x na dan mas faks razporejen, vmes pa fraj, torej zapravis 3x po pol ure (tja in nazaj, 15+15), to je ura in pol. zdaj pa poglej v oglasih za delo, koliko se placa za uro in pol dela. al pa recimo da ta cas zapravis raje za ucenje = prej naredis faks = prej zacnes delat = denar.
oportunitetne stroški ja
sam mislim da je to malo pretiravanje no, kr je dosti takih k sploh ne delajo pa ne razmišljajo o tem da če bi meli 15 min manj za se furat bi lahko šli delat.
js sm mela lani srečo da sm živlea 10 min peške stran od faxa in mi ni blo treba kupit mesečne. letos bo drugače in sm samo zarad mesečne na slabšem, čas mi niti ne tolko pomeni (vem da zdej samo govorim in ko bom mela za ustajat zjutrej 15-20 min prej al pa bom za las zamudila bus mi niti malo ne bo prou).
sm mela sošolke k so ble s pm (beri bežigrad - rudnik, vič, moste koseze,..) pa če se je res zgodilo da nam je kaj odpadlo (na srečo mamo dobre urnike) in je blo treba čakat, ni šla nobena domou, ma smo se dali nekam in bli skupej. tudi js sm redkokdaj šla domou (če je blo treba čakat 1-2 ure) čeprou sm mela 10 min stran stanovanje.
in če bi mela za zbirat: 15 min manj se vozit (s tem da mi mestni busi niti najmanj niso pr srcu) al bolj poceni stanovanje, bi se odločla za bolj poceni stanovanje.
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
-
Schmetterling - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 8. 2007
js sm bla pa v 1. letniku v Črnučah, luštno stanovanje pa ugodno, samo kaj k sm FF z obupnim urnikom in mi je presedal da sm se vozila po 2x na dan na fax, vmes bla doma 1 uro, alpa bluzila po kofetkih v centru...
lani pa sem po naključju našla super stanovanje v centru, blizu tunela... in mam dobrih 15 min peš do faxa... res je, zlo velik je odvisn od sreče - je pa res, da se težko najde neki, kar ustreza na vseh področjih (super cimre, ugodna cena, blizu faxa, pa še lastniki, ki ne težijo).
lani pa sem po naključju našla super stanovanje v centru, blizu tunela... in mam dobrih 15 min peš do faxa... res je, zlo velik je odvisn od sreče - je pa res, da se težko najde neki, kar ustreza na vseh področjih (super cimre, ugodna cena, blizu faxa, pa še lastniki, ki ne težijo).
Prvi neprebran prispevek • 199 prispevkov
• Stran 13 od 14
•
Prejšnja
1 ... 10, 11, 12, 13, 14
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov