študentski dom

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Aniiiiika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Aniiiiika » 18. Sep. 2009 11:31

Res je ob vselitvi rabiš dve fotografiji, osebni dokument, študentsko izkaznico ali indeks, overjeno izjavo poroka pa zraven še vabilo na vselitev tko so men poslal. Sliko pa vem da eno rabiš za kartico za v študenta za drugo pa nevem.

anca_kk kako je blo na vpisu, dolgo traja ker je na začetku še nek informativni razgovor jaz mam v četrtek vselitev pa me zanima kako in kaj, pa sobe ti dajo seznam domov pa kje je še kaj prosto ali ti sami zberejo dom ti pa pol sam zbiraš sobo, pa za cimre kako je, vidiš že v naprej če je kdo že v sobi in pa če lahko cimre zbireš tudi tako, da imaš morda nekoga zraven ki hodi morda celo na isti faks?
_lily_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a _lily_ » 18. Sep. 2009 11:36

*pikapoka* napisal/-a:Jst še vedno nisem dobila pošte :( je še kdo tak??

Jaz :( In me je že strah, ker če ne dobim študenta (odločbe oz. karkoli, da vem pri čem sem) ne vem kako bo vse skupaj zgledalo, saj sem od Lj oddaljena malo manj kot 170 km....
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 18. Sep. 2009 11:50

Aniiiiika napisal/-a:Res je ob vselitvi rabiš dve fotografiji, osebni dokument, študentsko izkaznico ali indeks, overjeno izjavo poroka pa zraven še vabilo na vselitev tko so men poslal. Sliko pa vem da eno rabiš za kartico za v študenta za drugo pa nevem.

Kje pa naj to dobim, če bi se npr. selila pred 1.oktobrom? Ob vpisu smo sicer nalepili sliko v indeks, ampak smo ga pustili tam (sklepam, da ga bomo dobili na faksu po 1.oktobru ali kako?).

Pa ta izjava poroka - je kakšna določena oblika, jo sami napišemo, jo pošljejo oni pa moramo samo podpisat in overit ali kako?
There are no shortcuts to any place worth going.
Uporabniški avatar
jagoda802
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda802 » 18. Sep. 2009 11:56

to izjavo poroka mislim da ti pošljejo domov pa jo izpolniš in neseš overit
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 18. Sep. 2009 12:11

linkica napisal/-a:VANESSA... a res? hvala ti za tole info. zgleda, da bom z lahkoto lahko delala vmes :) superca. :)

Na Ef je ful skupin recimo za vaje in zato tud ful terminov...pa lahko na začetku zamenjaš skupino tko k ti ustreza itd. Jaz sm si tko splanirala, da sm bla ene 3 dni na teden na faxu pa brez prevelikih lukenj vmes...pol kasnej k sm pa skoz delala pa da sm recmo bla na faxu šele ob 16h al pa kej tazga, da sm šla direkt po službi. Pa seveda govorim za redne študente, izredni majo itaq popoldan.
anca_kk
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anca_kk » 18. Sep. 2009 12:40

Aniiiiika napisal/-a:Res je ob vselitvi rabiš dve fotografiji, osebni dokument, študentsko izkaznico ali indeks, overjeno izjavo poroka pa zraven še vabilo na vselitev tko so men poslal. Sliko pa vem da eno rabiš za kartico za v študenta za drugo pa nevem.

anca_kk kako je blo na vpisu, dolgo traja ker je na začetku še nek informativni razgovor jaz mam v četrtek vselitev pa me zanima kako in kaj, pa sobe ti dajo seznam domov pa kje je še kaj prosto ali ti sami zberejo dom ti pa pol sam zbiraš sobo, pa za cimre kako je, vidiš že v naprej če je kdo že v sobi in pa če lahko cimre zbireš tudi tako, da imaš morda nekoga zraven ki hodi morda celo na isti faks?

ja na začetku še je informativni razgovor, ki pa ne traja dolgo, okrog 15 min. potem pa te tukaj razvrstijo v kateri dom greš. torej ali gosposvetska, tyrševa ali lent. potem pa moraš hitro it na referat tega doma, kam so te dali. in potem tam lahko zbereš med prostimi sobami znotraj tega doma (seveda, če je izbira). vsaj tako je bilo na lentu. in potem, če imaš mogoče prijateljico, ki je na isti dan prišla na vselitev in je uvrščena v isti dom in ali je že v domu in ima zraven prosto ležišče lahko prosiš, da bi bile rade skupaj. za cimre pa vidiš le, ko dobiš ključ in pojdeš v sobo. jaz sem mojo vidla le na slikah, saj je ni bilo v domu.
Uporabniški avatar
jagoda802
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda802 » 18. Sep. 2009 12:43

kak pa to zgleda v ljubljani?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 18. Sep. 2009 13:06

Ja, eno slikco obdržijo na upravi, eno ima pa hišnik med svojimi dokumenti.

Ni tak idiličen ta vpis, kot si ene predstavljate. Pri meni je bil par minut. Prideš tja, ti preveri vse dokumenta, vpiše vse podatke, potem ti pa pove katere sobe so proste (oz. v katerih blokih- ponavadi je ZELO slaba izbira) in potem izbereš blok, greš k hišniku; sobo vidiš šele ko vse izpolniš in dobiš ključ. Vsaj tako je bilo 2 leti nazaj.

Ko sem se jaz vseljevala (sredi decembra), je bila v Rožni (ki je 5-10 min od mojega faksa) le 4 frej in sem sprejela, ampak nisem živela tam; čez 1 mesec (sredi januraja) sem se pa preselila v 14.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
bambina x
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 1. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a bambina x » 18. Sep. 2009 13:12

v Lj pa prvo čakaš v rožni, da prideš na vrsto, pol greš k oni teti, ki je, če maš srečo prijazna, lahko je pa kera tečna, te vprašajo, na keri faks hodiš in pol ti tam v okolici poišče prosto sobo in te vpraša, če ti je vredi al ne, pa ti že tam pove št. sobe, izpolniš obrazec za internet(spomni jo, če te nena ona!), pol pa greš v tistega študenta, kjer maš sobo do hišnika(pazi, ker vsaj na kardelejvi dela hišnik le do dveh!), da ti da ključe od sobe, posteljnino, in potem gre s tabo do sobe, in te zapusti :D
"so tell me, do you have someone special in your life?"
"yes, I do. . . me"
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 18. Sep. 2009 13:20

aderyn napisal/-a:

Kje pa naj to dobim, če bi se npr. selila pred 1.oktobrom? Ob vpisu smo sicer nalepili sliko v indeks, ampak smo ga pustili tam (sklepam, da ga bomo dobili na faksu po 1.oktobru ali kako?).

Pa ta izjava poroka - je kakšna določena oblika, jo sami napišemo, jo pošljejo oni pa moramo samo podpisat in overit ali kako?

Potem bi bilo potrdilo o vpisu verjetno dovolj. Amapk ne preveč upat na vselitev pred oktobrom (bi morala biti precej na višjem mestu da bi tako hitro notr prišla).

Mislim da je treba izjavo poroka podpisati pri notarju (ki je na vsaki občini je). Vsaj kakor se js spomnim
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
jagoda802
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda802 » 18. Sep. 2009 13:25

zdej ni treba več pr notarju, lahk na upravni enoti
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 18. Sep. 2009 13:43

red_rose napisal/-a:ker kako se bos vozla, ce bos mela npr. ob 7ih zjutri predavanje?

Po istem principu, kot če bi imela predavanje ob 15.00. :D

Kaj pa če hodiš v službo na relaciji CE-LJ ali MB-LJ? Takih ni malo. Se pač vstaja prej, sej se navadiš. :)
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 18. Sep. 2009 13:48

ma men je to znanstvena fantastika, ker js se na predavanja ob 7ih nikol ne spravim, pa zivim tu :irre:
Aniiiiika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Aniiiiika » 18. Sep. 2009 13:56

aderyn napisal/-a:

Jaz imam še toliko večji problem ker imam vpis šele po 24. septembru zaradi vpisa v drugem prijavnem roku, in nimam ne indeksa, študentske izkaznice pa tudi potrdila o vpisu, ko bom šla v torek na vpis bom povedala kako in kaj in upam, da bodo razumni kaj se tega tiče, poznam ene par, ki bodo tako kot ti dobili indeks šele prvi teden študija, tako, da nas je več.
Ko boš dobila vabilo na vselitev boš zraven dobila tudi listino podatkov o študentu in pa izjvo poroka o prevzemu dolga, ki ji boš morala izpolniti in se skupaj z porokom, ki bo moral biti nekdo ki ima lastni vir dohodka napotiti do notarja ali upravne enoto ki ti bo listino uveril.
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 18. Sep. 2009 14:26

red_rose napisal/-a:ma men je to znanstvena fantastika, ker js se na predavanja ob 7ih nikol ne spravim, pa zivim tu :irre:

Jst sem vedno vstajala okol 05.00 ali pa 05.15 in mi je blo pol že čist na izi (z izjemo kakega dneva tu pa tam, ko sem res dolgo bedela al pa kje bla).

Zdaj sem se malo polenila, se privajam na vstajanje ob 6.00 al pa še kakih 15min prej.

Bolj jeb**o je delat od 7ih do 4ih, pol pa na fax do 8ih al pa pol 9ih zvečer... pa še učenje. Blah. :tot: Sam delat in magari vstajat bolj zgodaj je še najbolj izi, se mi zdi. :D
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov