študentski dom
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Na Kardeljevi (bloki A, B, C, D) so apartmaji. So že kar stari, ampak se da preživt. Na topniški so večinoma tudi apartmaji (vsaj kar sem jih js vidla) in je bolj v razsulu vse.
V Rožni je pa kar nekaj lepih študentskih- 14, 13, 2, (v teh sem že bla in so apartmaji in precej novi). Se je kar posodobila Rožna v zadnjih letih Odsvetujem pa 4 in 3 (niso apartmaji, pa precej glasno je...)
V Rožni je pa kar nekaj lepih študentskih- 14, 13, 2, (v teh sem že bla in so apartmaji in precej novi). Se je kar posodobila Rožna v zadnjih letih Odsvetujem pa 4 in 3 (niso apartmaji, pa precej glasno je...)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
andrejav88 - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 3. 2008
Jaz sem na Topniški, pa ni nič v razsulu. Res je da je mal starejše pohištvo drugač so pa ok apartmaji, tak da ne vem *mala* v kakem apartmaju si bla.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Pardon...bla sem v 2 apartmajih, pa je blo bolj ubogo vse. Res je pa da so zanimivi primerki živel tam, tako da je verjetno tudi to razlog.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
A ni blo ravno včeraj spet po tv, da so v enem domu našli ščurke (no, to bi naj bilo zdaj prvič, enkrat prej je bilo po tv govora o garjah)? Mene to malo odvrne od želje, da bi kdaj poskusila pravi študentski lajf v domu. Verjetno bom kar ostala privat vsa leta, v dom pa hodila na obiske h kolegom.
-
bambina x - Debatorica
- Na forumu od: 16. 1. 2007
- Kraj: mb
ja, v mestnem logu jih naj bi našli ... ampak to pride, pač ljudje ne skrbijo za higieno ... žal se najdejo taki primerki drugače je pa študentsko življenje v študentu meni zeeeeeeeeelo všeč nepozabna doživetja, ki jih ne moreš doživet, če hodiš sam na obiske
na topniški je, vsaj po mojih izkušnjah sodeče, bolj tiho vse skup ... apartmaji so pa večji kot na kardeljevi.
na kardeljevi pa se mi zdi, da se vsi poznamo med seboj in res ti je fajn tam, ker dobiš eno svojo novo "družino"
pa še čez dan, ko greš po bloku, veš, da si v študentu, ko pa prideš na topniško, pa čista tišina ...
vsaj take so moje izkušnje
na topniški je, vsaj po mojih izkušnjah sodeče, bolj tiho vse skup ... apartmaji so pa večji kot na kardeljevi.
na kardeljevi pa se mi zdi, da se vsi poznamo med seboj in res ti je fajn tam, ker dobiš eno svojo novo "družino"
pa še čez dan, ko greš po bloku, veš, da si v študentu, ko pa prideš na topniško, pa čista tišina ...
vsaj take so moje izkušnje
"so tell me, do you have someone special in your life?"
"yes, I do. . . me"
"yes, I do. . . me"
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Verjamem ja. Še vsak, ki je do zdaj bil na Kardeljevi v kateremkoli domu, je rekel, da je super tam živet. Drugače pa je lahko lepo povsod kjer si tako narediš - tudi v drugih domovih. No, jaz bi se mogoče na začetku bolj težko privadila bivanju s tremi cimrami, ki jih ne poznam in ne vem kakšne so njihove higienske navade. Drugo mi ni problem, se hitro navadim nekje in vklopim (če so osebki seveda kul), ampak če je higiena vprašljiva... pol bi mi bilo malo neprijetno tam živet.
-
aderyn - Debatorica
- Na forumu od: 16. 5. 2008
Jaz pa imam še eno vprašanje...recimo da dobim zdaj takoj v prvem roku po 15.9. mesto v domu in vabilo, da pridem gor - moram kaj plačat, ko pridem po ključ? Je kakšna "vpisnina" ali kakorkoli se temu reče? In vselim se nato lahko kadarkoli (npr. tudi čez en teden)?
Ker čakam tudi na odgovor iz Oražna, pa se ne bi rada 2x selila, če zvem za Oražna kasneje (če dobim v oražnu se bom kar zanj odločila)
Drugače pa mene že kar malo živči prijemljejo, ker nimam kje spat, če ne dobim doma
Ker čakam tudi na odgovor iz Oražna, pa se ne bi rada 2x selila, če zvem za Oražna kasneje (če dobim v oražnu se bom kar zanj odločila)
Drugače pa mene že kar malo živči prijemljejo, ker nimam kje spat, če ne dobim doma
There are no shortcuts to any place worth going.
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
^^Hm...vem da je moja kolegica dobila brez problema dobila prostor v tanovem FDVju, pa je šla takrat v prvi letnik, pa tudi nima kakšnih posebnih potreb (kot praviš, da je bolj invalidom prilagojen dom to), tako da je res imela srečo, da je dobila kar tam. Hodi pa na FU.
- Aniiiiika
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 3. 2009
buubbika napisal/-a:Aniiiika, če sanjaš o tanovem FDV-ju in sploh nisi v domu (kermukol), pol lohk sam sanjaš o tem domu. Ta dom se ponavad (komaj) dobi, ko si že v domu in daš prošnjo. Prednost imajo invalidi, ker je popolnoma nov in je dosti apartmajev, prilagojenih njimi, tako da njim ni treba najprej v kr en dom.
Ta dom velja za fancy in nov (zato so tut skor vsak 3. dan neki napisi po stenah tam ko so smeti-jebite se, sej ga bomo zažgal,... fauš pač), kjer ni toliko žurk. Morda so 3-4 na mesc, pa še tolk ne.
Če greš študirat na FDV, FU, EF ali Pedagoško, ti bojo iskal plac v starih domovih A-B-C-D al pa Topniška. Če ne bo nikjer placa, pa Rožna in ostalo.
A ti to men odgovarjaš? Nevem jaz nisem nikjer spraševala o tem domu, morda si se zmotila in si hotela odgovorit kateri drugi osebi tle. Sploh pa se ne potegujem za prosto študentsko sobo v Lj. Lp!
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
^^ ne dobiš ravno vabila. pačpa se na netu objavi prednostna lista (govorim za lj, mislim da je v mb isto). no in tam vidiš kdaj približno boš dobila dom. če sploh. potem dobiš brif po pošti. pojdeš na upravo. povejo kaj je fraj. rečeš to bi. podpišeš. priložiš slike. greš do hišnika. vzameš ključ. odkleneš. in žur se začne.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
- Aniiiiika
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 3. 2009
Izračun točk pod katero si na prednostnem seznamu za vselitev v študentski dom, boš dobila po 15. septembru od pisarne za študentske domove kamor si poslala vlogo, in na podlagi tega izračuna točk boš videle kdaj si na vrsti za vselitev. Koliko točk boš izbrala pa je odvisno od oddaljenosti stalnega prebivališla od kraja študija, uspeh pri maturi, uspeh pri zadnjem letniku šolanja, če si dosegla kakšna priznanja s področja znanja, pa tudi materialni položaj družine. Morda se šteje še kaj drugega, jaz sem predložila čeprav ni bilo navedeno, da moreš predvsem ta dokazila.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov