študentski dom
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- kravzlbavc
- Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 10. 2006
- Kraj: kingdom far far away
Sundaysmile napisal/-a:zivjo:D a ve katera mogoče če je res, da če pr teb u študentu prespi nekdo ki tudi biva v enmu od študentskih domov da ga ni treba prijavit(kao prenočitev)?
itak,ker če pride kontrola morš študentsko pokazat..no vsaj tk je v mb,kk pa v lj preverjajo pa pojma nimam(sestra je rekla da sploh varnostnikov nimate:S) drugače pa v lj tak lah 3x na mesec isti prespi brez da ga prijaviš al nekak tak...
-
anoyel - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2007
kravzlbavc napisal/-a:Sundaysmile napisal/-a:zivjo:D a ve katera mogoče če je res, da če pr teb u študentu prespi nekdo ki tudi biva v enmu od študentskih domov da ga ni treba prijavit(kao prenočitev)?
itak,ker če pride kontrola morš študentsko pokazat..no vsaj tk je v mb,kk pa v lj preverjajo pa pojma nimam(sestra je rekla da sploh varnostnikov nimate:S) drugače pa v lj tak lah 3x na mesec isti prespi brez da ga prijaviš al nekak tak...
ista oseba lahko prespi 3x in moraš ga prijaviti! ker kako bi oni drgač vedeli, da je tam recimo samo 3x ta oseba prespala? če ne prijaviš nočitve in pride kontrola letiš iz doma oz. dobiš kazen in povabilo na zagovor v študentske pisarne.
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
-
roxeanne - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 9. 2008
Sundaysmile napisal/-a:zivjo:D a ve katera mogoče če je res, da če pr teb u študentu prespi nekdo ki tudi biva v enmu od študentskih domov da ga ni treba prijavit(kao prenočitev)?
ne, ni ti ga treba prjavt! prjavt moraš sam tistega, ki nima podpisane pogodbe s študentskimi domovi!
drgač pa pravilnik v roke, vse lepo noter piše!
kravzlbavc napisal/-a:itak,ker če pride kontrola morš študentsko pokazat..no vsaj tk je v mb,kk pa v lj preverjajo pa pojma nimam(sestra je rekla da sploh varnostnikov nimate:S) drugače pa v lj tak lah 3x na mesec isti prespi brez da ga prijaviš al nekak tak...
od kje pa tebi to??
če je ta oseba tut v študentu, lahk pri tebi 24h na dan visi če želi.
če pa ni v študentu, pa ga za nočitev moraš vsakič prjavt! lahk pa pr tebi prenoči 3x na mesec (se mi zdi )
-
roxeanne - Sramežljivka
eko, iz domskega reda:
Spoštovanje zasebnosti
44. člen
Stanovalec lahko sprejme obisk v sobo le, če s tem soglaša tudi sostanovalec, pri čemer je odgovoren za njegovo obnašanje in škodo.
Prenočevalec je oseba, ki je v sobi stanovalca med 24.00 in 06.00 uro.
Vsak stanovalec lahko sočasno prenočuje po enega obiskovalca. Obiskovalec ne more prenočiti, če v sobi ni nobenega stanovalca. Isti obiskovalec lahko prenoči v Zavodu največ tri dni v mesecu. Tujec lahko prenočuje pri stanovalcu le s predhodnim soglasjem uprave.
Za obiskovalca stanovalec v celoti prevzame materialno odgovornost, vključno s plačilom kazni, ki izhajajo iz sistemske zakonodaje v zvezi s prijavo gostov.
Prenočevanje obiskovalca je stanovalec dolžan prijaviti na obrazcu, ki ga določi uprava. Drugačne oblike prijav so neveljavne.
Obiskovalca, ki ima z Zavodom (Študentski domovi v Ljubljani) sklenjeno nastanitveno pogodbo, ni treba prijaviti.
Spoštovanje zasebnosti
44. člen
Stanovalec lahko sprejme obisk v sobo le, če s tem soglaša tudi sostanovalec, pri čemer je odgovoren za njegovo obnašanje in škodo.
Prenočevalec je oseba, ki je v sobi stanovalca med 24.00 in 06.00 uro.
Vsak stanovalec lahko sočasno prenočuje po enega obiskovalca. Obiskovalec ne more prenočiti, če v sobi ni nobenega stanovalca. Isti obiskovalec lahko prenoči v Zavodu največ tri dni v mesecu. Tujec lahko prenočuje pri stanovalcu le s predhodnim soglasjem uprave.
Za obiskovalca stanovalec v celoti prevzame materialno odgovornost, vključno s plačilom kazni, ki izhajajo iz sistemske zakonodaje v zvezi s prijavo gostov.
Prenočevanje obiskovalca je stanovalec dolžan prijaviti na obrazcu, ki ga določi uprava. Drugačne oblike prijav so neveljavne.
Obiskovalca, ki ima z Zavodom (Študentski domovi v Ljubljani) sklenjeno nastanitveno pogodbo, ni treba prijaviti.
-
roxeanne - Sramežljivka
^^
ja po rožni so imeli lansko leto akcijo. par domov so dali čez, ne vse. in npr. v trojki baje da niso bli še nikoli (lansko leto prvič). tako da moraš met res "(ne)srečo" da ti pridejo pogledat. z našga doma jih je takrat letelo približno 15!
drgač pa grejo pogledat sam če majo javljeno, da je v eni sobi še en neprijavljen. to je redkost, sam če maš kake žleht sosede/ cimre lahk tut do tega pride.
ja po rožni so imeli lansko leto akcijo. par domov so dali čez, ne vse. in npr. v trojki baje da niso bli še nikoli (lansko leto prvič). tako da moraš met res "(ne)srečo" da ti pridejo pogledat. z našga doma jih je takrat letelo približno 15!
drgač pa grejo pogledat sam če majo javljeno, da je v eni sobi še en neprijavljen. to je redkost, sam če maš kake žleht sosede/ cimre lahk tut do tega pride.
-
Damyanchyka - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 4. 2007
- Kraj: Poletje
Ooo a take svinje so eni
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
- kravzlbavc
- Komunikatorka
ah pol sm pa narobe razumela..
no v mb majo zaj neke probleme(kr se pač noben ne zbuni)
vem pa da morš kao prijavit vsakič,pa plačat 3e, sam halooo piše da nesmeš met obiskov od 22-6, pride pa kontrola ob 7h, ko 1.sploh nimajo kaj mi v sobi za iskat-če ne odklenem sama oni nebi smeli, 2. lah rečeš da je tip/kolegica pr tebi ob pov 7h prišla,ko so obiski dovoljeni(kdo pa ve), 3.plačuješ NAJEMNINO tam pa je dovoljeno met obiske kr neki, men še doben ni kaj zagnjavo,pa je že ful jih ostalo,sam če bi bi se kr skregala..
pa dvomim da je kdo leto zato iz doma kr je mev koga ponoči tam vse se da zmenit,1.te kao opozorijo,pa tud to ni hujša kršitev,zarad katere te lah vržejo..razen če misliš unih 15ko so se švercali(v mb se jih kr neki..) če pa so navadne stanovalce so si pa sami krivi da so se tk na izi pustli
mal bi mogli skup stopit pa temu naredit konc,zaka pa nebi smev kdo prespat zastojn,sej če kaj problemov naredi tk ti odgovarjaš..blesavo do nule
lp
no v mb majo zaj neke probleme(kr se pač noben ne zbuni)
vem pa da morš kao prijavit vsakič,pa plačat 3e, sam halooo piše da nesmeš met obiskov od 22-6, pride pa kontrola ob 7h, ko 1.sploh nimajo kaj mi v sobi za iskat-če ne odklenem sama oni nebi smeli, 2. lah rečeš da je tip/kolegica pr tebi ob pov 7h prišla,ko so obiski dovoljeni(kdo pa ve), 3.plačuješ NAJEMNINO tam pa je dovoljeno met obiske kr neki, men še doben ni kaj zagnjavo,pa je že ful jih ostalo,sam če bi bi se kr skregala..
pa dvomim da je kdo leto zato iz doma kr je mev koga ponoči tam vse se da zmenit,1.te kao opozorijo,pa tud to ni hujša kršitev,zarad katere te lah vržejo..razen če misliš unih 15ko so se švercali(v mb se jih kr neki..) če pa so navadne stanovalce so si pa sami krivi da so se tk na izi pustli
mal bi mogli skup stopit pa temu naredit konc,zaka pa nebi smev kdo prespat zastojn,sej če kaj problemov naredi tk ti odgovarjaš..blesavo do nule
lp
-
red*cherry - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 6. 2008
kravzlbavc napisal/-a:...pride pa kontrola ob 7h, ko 1.sploh nimajo kaj mi v sobi za iskat-če ne odklenem sama oni nebi smeli, 2. lah rečeš da je tip/kolegica pr tebi ob pov 7h prišla,ko so obiski dovoljeni(kdo pa ve),
Ne pridejo ob 7h.
- kravzlbavc
- Komunikatorka
govorim za mb včasih tud ob 8h hahaha
-
Damyanchyka - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 4. 2007
- Kraj: Poletje
Moj je u študentu u Mbju. Pa lahko prespim js tm enkat na tedn Pač to kao pripada oz. je dovoljeno, drgač je pa neki malga za doplačat. Sam itaq se da švercat..če te pa dobijo se pa že nekak znajdš..Mnde
Mene zanima, če to k si zbiraš študentski dom, če kej vpliva na to kje maš fax. Da ti ga v bližini ponudjo. Al maš ti pač na izbiro določene pa morš pol iz njih zbrat? Kaj se pa nardi, če ti ni noben ušeč kr je ponujeno? A pol spet čakaš ne vem kuk časa, da ti odobrijo.Al si na prednostni listi ?
Mene zanima, če to k si zbiraš študentski dom, če kej vpliva na to kje maš fax. Da ti ga v bližini ponudjo. Al maš ti pač na izbiro določene pa morš pol iz njih zbrat? Kaj se pa nardi, če ti ni noben ušeč kr je ponujeno? A pol spet čakaš ne vem kuk časa, da ti odobrijo.Al si na prednostni listi ?
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
kravzlbavc napisal/-a:govorim za mb včasih tud ob 8h hahaha
ta mi je malo nelogična.. kaj pa če se tebi začne fax ob 7ih in greš tja, predavanje odpade in povabiš cimro k sebi domov na čaj? total nelogično.. ob 8ih zjutraj je za nekatere že prav dan!
koliko sem za ljubljano slišala pridejo ponavadi nekje po tretji uri zjutraj.
me pa zanima kajse zgodi, če v domu ni nobenga dežurnega al pa varnostnika, ko hočeš ti koga prijavit? recimo poleti (pa tudi zdaj dostikrat) sploh nikjer ni nikogar po cele dneve..v našem domu itak nimamo varnostnika, dežura tudi nihče skor ne in sem zadnjič hotla tipa prijavit pa ni blo nikjer nikogar..dežurna loža, kjer bi lahko prišla do listka, pa je bla zaklenjena. kaj pa če bi prišla takrat inšpekcija?!
pa zanima me nasploh proces prijavljanja, ker vedno ko sem koga prijavla sem dobla od dežurnega samo nek listek, ki sem ga mogla sama izpolnit.. nikjer ni blo zabeleženo pa nič. potemtakem si lahko vzamem 100 listkov in vsako noč izpolnim enga..saj nihče nebi vedel.
sicer do zdaj nisem mela ful navade prijavljat obiskovalce, vendar bom v prihodnje bolj previdna..nočem riskirat
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
crnolaska - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 8. 2007
- Kraj: Dolenska
kak je to s preverjanjem inšpekcije...po katerih domovih v lj sploh preverjajo? js poznam eno k njen tip prespi pri njej najmanj 2krat na teden, pa ga nikol ne prijavi, niti inšpekcije še ni blo nikol...je pa v domu FDV.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov