študentski dom

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 08. Sep. 2008 11:47

gaby_ napisal/-a:
[vanessa] napisal/-a:
red_rose napisal/-a:
gaby_ napisal/-a:
[vanessa] napisal/-a:gaby_: tisti k za las ne pridejo v dom, so na čakalni listi in dokaj hitro dobijo sobo.. sploh pa ni nujno da tadrugi član družine sploh pride v dom (v mojem primeru js 100% ne bi pršla)
sej je lepo od države da hoče čim več pomagat.. k poznam ful takih k zaradi pomanjkanja denarja, ne morejo it študirat v lj, ma bojo kr v istem kraju študirali :roll: na tak način hočejo samo omogočit čim več družinam da bi lahko otroci študirali tisto kar si najbolj želijo
baje pa da je ista fora z vrtci.. za prvega otroka plačaš za drugega ne

ja ampak po drugi strani pa poglej letošnje štipendije. ma prav dela se na tem, da bi jih bilo čim manj. :roll:
zakaj pa ti ne bi dobila študentskega, če imaš še brata/sestro, ki je že tam? saj imata pa vendar iste pogoje.

kako mata iste pogoje?? kokr js vem upostevajo tut uspeh v soli. naj me kdo popravi ce se motim?

sestra je bla več ku pol leta na čakalni listi in se mi zdi da je dobila takrat ko so pač odprli nov študentski dom
sej bi dobila tudi js verjetno, samo kdaj?k upotševajo tudi uspeh (neke točke moreš računat) in ona je mela fuuuul boljši uspeh v sš in na maturi

to je res ja.
ampak po drugi strani, če si na čakalni listi, pomeni, da nisi ena izmed socialno ogroženih. torej, zakaj bi ti država plačevala študentski dom?
ker navsezadnje, je veliko študentov, ki so iz malo bolj socialno ogroženih družin pa grejo raje v stanovanje iz razloga, ker se je v nekaterih ptudentih itak nemogoče učiti in spati (vsaj v mb). in samo zato, ker hočejo ti v miru študirati, pa jim ne pomaga nihče?!

v lj, sploh ni tolko malo študentskih domou.. in če bi sprejemali samo tiste k so res socialno ogroženi, bi ostaju prostor.. in v študentske domove ne hodijo samo zaradi finančnega stanja ma iz različnih vzrokou.. recimo sestra je šla zto kr trije s kerimi je stanovala prej so tudi dobili dom in sama ne bi živela tam.. drugi razlog je sigurno ta da nekateri rajš živijo v stanovanju s frendi ku pa v domu s kar enim folkom.. in še je razlogou..
tko ku je tudi ful razlogou zakaj hoče en k ni finančno ogrožen, prit v dom (mogoče nima nobenga s kerim bi lahko živel, maš kao manj odgovornosti,.. itd)

mi nismo niti podrzano finančno ogroženi samo vseeno ne gledamo na 100 € ku na drobiž (tolko manj ma zdej sestra za plačevat od kar je v domu) in lahko ta denar zapravi za kej koristnega.. in je dosti takih k tko gleda na to
ni mi pa jasno zakaj gledajo tolko na uspeh če se v študentskih domovih itak ne da v miru učit in ti preostane samo še knjižnica ku najbolj primeren kraj (in če bi tisti k grejo v stanovanje zarad učenja dvomim da so tko grozno socialno ogroženi, ker se vedno dobi kak kraj kjer se lahko v miru učiš)
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
m;a;Ł;a
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a m;a;Ł;a » 08. Sep. 2008 13:14

torej uspeh prinese skor največ točk?

kaj mislite, koliko se dejansko sedaj oktobra dejansko vseli v štud. domove?
Uporabniški avatar
miau
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a miau » 09. Sep. 2008 12:36

bovha napisal/-a:Kateri študentski domovi so še brez interneta???

V Lj... Ve kdo?
Uporabniški avatar
Abby
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 9. 2007
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a Abby » 09. Sep. 2008 19:52

miau napisal/-a:
bovha napisal/-a:Kateri študentski domovi so še brez interneta???

V Lj... Ve kdo?

http://www.stud-dom-lj.si/si/domovi/lokacije/
tuki lahk pogledaš za vsak dom posebej, če ma internet
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 10. Sep. 2008 9:23

gemini napisal/-a:1 km je 1 točka, s tem, da jih dobiš lahko max. 100 za km.

Takšno točkovanje je zelo diskriminatorno do tistih, ki živimo več kot 100km od Ljubljane. Po tej logiki mi sploh ne obstajamo oz. nismo več pomembni. Jaz imam do Lj okoli 200km in 2-krat po 100km mene stane 2-krat več denarja in časa; ne šteje se pa nikjer.

Saj enkrat je moja teta celo klicala neke pristojne za te zadeve v Lj pa so ji začudeno rekli, da se še nihče ni pritožil glede tega in da bi bilo dobro da bi se nekaj spremenilo, torej da bodo spremenili. In pol mislim da sta sestrični dobili študenta. Ampak, če je še vedno tako točkovanje... potem se že ni nič spremenilo.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 10. Sep. 2008 13:28

Dosti stvari ni fer. Tud to da so notr večni študentje s potrdili zdravnikov do nevemkoga ki sploh ne spada tja...
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 1. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Peterca18 » 10. Sep. 2008 15:31

Žal res marsikaj ni fer, tudi njihov pravilnik je v nekaterih točkah zelo slab. Kot povsod pa seveda tudi tkaj z vezami in poznanstvi daleč prideš.

Še to. Za tiste, ki že stanujete v študentskih domovih. Ste se že kdaj selili izven preselitvenih rokov ali pa poznate koga, ki se je? Kakšen utemeljen razlog ste navedli?
Ko bom velika, bom Lara Croft.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 10. Sep. 2008 17:52

^^ Js sm se selila izven rokov. Za razlog sem navedla to, da so neugodni pogoji za intenziven študij, da ni miru ter da ni dovolj prostora. Neki tazga... In sem na srečo v roku enega tedna dobila boljšo sobo.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
bambina x
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 1. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a bambina x » 10. Sep. 2008 21:17

^^ kje si to vidla?
"so tell me, do you have someone special in your life?"
"yes, I do. . . me"
Uporabniški avatar
bambina x
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 1. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a bambina x » 10. Sep. 2008 21:24

^^ sam to je za preteklo leto, ne pa za študijsko leto 2008/2009 :)

mislite, da je prišla ona z 85 točkami v študenta preko zvez? :D ker mi ni jasno ... torej še tak veliko ni oddaljena od Ljubljanje ...
Zadnjič spremenil bambina x, dne 10. Sep. 2008 21:27, skupaj popravljeno 1 krat.
"so tell me, do you have someone special in your life?"
"yes, I do. . . me"
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red*cherry » 10. Sep. 2008 21:30

Kdaj bodo kej pošiljal odločbe? :? Joj, jst bi rabla do oktobra neko sobo, ker se mi ne da vozit, študenta ne bom takoj dobila, najemodajalci pa ne dajo radi za 2,3 mesce sobo, da morjo pol spet iskat...pa še če je cena prava-se pravi ne preveč drago. :roll: :?
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 11. Sep. 2008 10:48

mene tudi začenja skrbet kaj bo z tistim našim problematičnim cimrom.. kr kljub temu, da so iz uprave takrat odpisali, da ga bodo poklicali na razgovor se to še ni zgodilo! stanje se čist poslabšuje.. ful se mam za učit kr mam v sredo en na hard izpit in sem psihično čist uničena pa je spet do 3h zjutraj poslušal ful glasno muziko :? sem mu rekla, če lahko zmanjša kr se učim pa je samo rekel, da on ne vrjame, da se sploh kaj sliši k meni in s tem je bla debata za njega končana :eek: tudi jaz sem včeraj dopoldne poslala jezen mail na upravo pa še kr ni nobenega odgovora!! znorela bom.. sem misla, da se bomo vseeno lahko zanesli na posredovanje uprave ampak očitno bomo mogli to še naprej prenašat.. :?
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 11. Sep. 2008 10:56

Jez bi šla na tvojem mestu kr u upravo in zahtevala, da takoj kej nardijo!!! Bodi odločna, pa bo kej, sam treba zbrat pogum in zahtevat svoje pravice! :evil:
Just dance and everything it´s gonna be ok!
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 14. Sep. 2008 16:12

ojla.imam nekaj konkretnih vprašanj:
- je dom na topniški ful slabši od domov na kardeljevi?
-kako je v domu s posteljnino,brisačami, fenom?
-ali si lahko prenosnika prinesem že prvi dan in normalno priklopim na net?
-si je sploh možno kuhati v tistih kuhinjah?
hvala za odgovore.lp
Uporabniški avatar
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objavaNapisal/-a keya » 14. Sep. 2008 16:48

Kulk sm jih js vidla se mi ne zdi čisto nič slabši. V našem (litostroj) imamo na voljo tudi posteljnino (lahko jo vzameš ali imaš pa svojo), ki pa se menja po določenem urniku (takrat pa takrat se menja, in če hočeš zamenjat jo odneseš dol, vzameš svežo, če ne pa pač ne).. brisače in fen? jao, pa sej študent ni hotel no :lach: prenosnika si itak lahk takoj prineseš, ddd, s priklopom na net je pa tako - prvo bo treba pogodbo za to podpisat v rožni, pol se pa lahko priklopiš. Jao, he he.. seveda se da kuhati v kuhinjah v študentu, za okras jih valda res niso notr postavli :lach:

In nevem sicer zakaj si se osredotočla na domove na kardeljevi in tistega na topniški.. to, da greš notr v tistega v katerem je trenutno plac (razen, če je več postelj na voljo) in ne v tistega za katerega se ti odločiš (ali napišeš na prošnjo), upam da veš, ker je bilo povedano že najmanj neštetokrat ;)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov