študentski dom
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
gaby_ napisal/-a:[vanessa] napisal/-a:gaby_: tisti k za las ne pridejo v dom, so na čakalni listi in dokaj hitro dobijo sobo.. sploh pa ni nujno da tadrugi član družine sploh pride v dom (v mojem primeru js 100% ne bi pršla)
sej je lepo od države da hoče čim več pomagat.. k poznam ful takih k zaradi pomanjkanja denarja, ne morejo it študirat v lj, ma bojo kr v istem kraju študirali na tak način hočejo samo omogočit čim več družinam da bi lahko otroci študirali tisto kar si najbolj želijo
baje pa da je ista fora z vrtci.. za prvega otroka plačaš za drugega ne
ja ampak po drugi strani pa poglej letošnje štipendije. ma prav dela se na tem, da bi jih bilo čim manj.
zakaj pa ti ne bi dobila študentskega, če imaš še brata/sestro, ki je že tam? saj imata pa vendar iste pogoje.
kako mata iste pogoje?? kokr js vem upostevajo tut uspeh v soli. naj me kdo popravi ce se motim?
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
red_rose napisal/-a:gaby_ napisal/-a:[vanessa] napisal/-a:gaby_: tisti k za las ne pridejo v dom, so na čakalni listi in dokaj hitro dobijo sobo.. sploh pa ni nujno da tadrugi član družine sploh pride v dom (v mojem primeru js 100% ne bi pršla)
sej je lepo od države da hoče čim več pomagat.. k poznam ful takih k zaradi pomanjkanja denarja, ne morejo it študirat v lj, ma bojo kr v istem kraju študirali na tak način hočejo samo omogočit čim več družinam da bi lahko otroci študirali tisto kar si najbolj želijo
ja ampak po drugi strani pa poglej letošnje štipendije. ma prav dela se na tem, da bi jih bilo čim manj.
zakaj pa ti ne bi dobila študentskega, če imaš še brata/sestro, ki je že tam? saj imata pa vendar iste pogoje.
kako mata iste pogoje?? kokr js vem upostevajo tut uspeh v soli. naj me kdo popravi ce se motim?
sestra je bla več ku pol leta na čakalni listi in se mi zdi da je dobila takrat ko so pač odprli nov študentski dom
sej bi dobila tudi js verjetno, samo kdaj?k upotševajo tudi uspeh (neke točke moreš računat) in ona je mela fuuuul boljši uspeh v sš in na maturi
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
[vanessa] napisal/-a:red_rose napisal/-a:gaby_ napisal/-a:[vanessa] napisal/-a:gaby_: tisti k za las ne pridejo v dom, so na čakalni listi in dokaj hitro dobijo sobo.. sploh pa ni nujno da tadrugi član družine sploh pride v dom (v mojem primeru js 100% ne bi pršla)
sestra je bla več ku pol leta na čakalni listi in se mi zdi da je dobila takrat ko so pač odprli nov študentski dom
sej bi dobila tudi js verjetno, samo kdaj?k upotševajo tudi uspeh (neke točke moreš računat) in ona je mela fuuuul boljši uspeh v sš in na maturi
to je res ja.
ampak po drugi strani, če si na čakalni listi, pomeni, da nisi ena izmed socialno ogroženih. torej, zakaj bi ti država plačevala študentski dom?
ker navsezadnje, je veliko študentov, ki so iz malo bolj socialno ogroženih družin pa grejo raje v stanovanje iz razloga, ker se je v nekaterih ptudentih itak nemogoče učiti in spati (vsaj v mb). in samo zato, ker hočejo ti v miru študirati, pa jim ne pomaga nihče?!
-
Sundaysmile - Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 7. 2008
jooooj to čakanje na odločbo glede študenta ubiva
-
perpetua - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 3. 2008
Lani sem jaz dobila 17. septembra odločbo domov, je bil ponedeljek (MB). Potem sem pa mela vselitev okoli 10. oktobra. Zdej, za MB boste skoraj ziher dobile, sploh če ste oddaljeni več kot 50 km in imate nad 15 točk na maturi oz. povprečno oceno okoli 7,5. Če katero kaj zanima glede bivanja pa to, naj vpraša, rade volje delim izkušnje. Za LJ pa ne vem nič, žal.
-
gemini - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 9. 2004
- Kraj: notranjska
m;a;Ł;a napisal/-a:uf pomoje da je v lj doost večja gužva pa da ni ravno dost 50 km.... more bit kar malce več km.... sicer pa UPANJE UMIRA ZADNJE... in upajmo da se tut v lj da kaj hitr pridet v študenta!!!
Jst sm od Lj oddaljena natančno 52 km in sm sobo dobila v začetku decembra lansko leto. Sem bila pri vrhu na listi. Km ti u bistvu najmanj točk prinesejo. 1 km je 1 točka, s tem, da jih dobiš lahko max. 100 za km.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
in me prideš nežno krast
-
gemini - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 9. 2004
- Kraj: notranjska
Niti ne tako slab, je pa dejstvo da sem se v študenta vpisala po prvem letniku faksa, in je računanje s točkami malo boljše na račun dobrega povprečja
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
in me prideš nežno krast
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov