študentski dom

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

m;a;Ł;a
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a m;a;Ł;a » 25. Avg. 2008 11:41

uf kdaj lahko pričakujemo prve odločbe na dom? aja zanima me... kaj je tisto kar ponavadi prinese največ točk? uspeh, oddaljenost ali materialni položaj??

lp
Uporabniški avatar
Tina^
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 8. 2008
Kraj: Kisovec

Neprebrana objavaNapisal/-a Tina^ » 27. Avg. 2008 22:47

Js pa nameravam drugo leto v dom. In sicer Dom Ivana Cankarja, k je blizu SŠFKZ! A kera ve kako je zrihtano tam pa to?Pa kok prb. plačaš na mesec? Zdej grem v 1. letnik in sem čist panična, k morm use tuhtat.. hvala za odgovore!
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 30. Avg. 2008 16:27

Tudi jaz mam en problem in upam, da mi bo znala kakšna stanovalka študentskega doma svetovati.

Torej, ta zadeva me že nekaj časa razjeda in nevem kaj bi bilo najboljše storiti.. živim v apartmaju z 8 osebami, vendar nas je enih 5 ki smo praktično vedno tukaj. no in med temi petimi je tudi en fant, ki živi že 1,5 leta z nami in je bil od začetka kr kul, pol pa so se začeli vedno večji problemi..
najprej se je začelo pri čiščenju, kr se pač niti enkrat ni držal pravil če pa mu je katera kaj rekla, pa je ponavadi nekaj zbluzil (na ravni 8-letnika, tako da sploh nisi vedel kaj bi rekel na to) in šel svojo pot. stopnjevat pa se je začelo pribl. 4 mesce nazaj, ko je ob 3h zjutraj dal muziko v svoji sobi na ful, zaklenil sobo in zapustil stanovanje za par urc (to se še zdaj pogosto dogaja). in vedno znova tAakšni bolani izpadi.. nabijanje muzike ob nemogočih urah.. televizija na ful in odprta vrata, kr on "ne sliši dobro", odnašanje čist vseh skodelic v svojo sobo in puščanje tam po 2 mesca kr se mu pač ne da nazaj nest. višek je bil, ko je enkrat prišel pijan iz neke žurke, v svoji sobi bruhal v vrečko in vrečko pustil na hodniku 3 dni! skoraj vsak dan je nekaj drugega..
mogoče se to komu zdijo smešni problemi, ampak meni in ostalim cimram je že pošteno dop*izdlo in jaz sem že res na koncu z živci.
pogovorit se z njim NE DA, kr smo že velikokrat poskusile.. on se samo nasmehne, blekne eno neumestno in odide. zadnje čase več sploh ne komunicira z nami in niti ne odzdravlja, pušča za sabo grozno umazanijo
itd. me pa smo ga začele ignorirat in pač živimo že nekaj časa v štali.. skratka postaja neznosno.
enkrat smo že pisale v pisarno za štud. domove vendar so nas tam hoteli samo k pogovoru povabit, kar pa zihr nebi pomagalo.. kvečjemu še poslabšalo, kr ima tip tudi ful maščevalne fore (tisto z muziko v zaklenjeni sobi je naredil takrat, ko je ena cimra skoz kihala v sobi in ga je baje motilo) vseeno je tip zvedel, da smo pisale tja in naredil strašno sceno in nam grozil, da nas bo pobil. nemalokrat smo se tudi vprašale, če je s tipom mentalno vse vredu kr ima res ene fore, ki si jih drugač sploh predstavljat ne znam.
če ima katera kakršenkoli predlog bom zelo vesela.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red*cherry » 30. Avg. 2008 16:36

rachka_ jst na žalost nimam nobene ideje. Sm vam hotla predlagat da pošljite pismo v pisarno, pa ste to že naredile. Verjamem, pa da ste na koncu z živci. Kaj ko bi še enkrat poslale pismo tja? Al pa še bolje: greste osebno tja, poveste kako pa kaj, zraven nesete še enkrat napisano pismo (če si bodo hoteli še enkrat prebrat), prosite za preselitev, da bi rade da on tega ne zve, ker vam grozi (čeprav bo itak vedu v primeru, da ga preselijo), ma druzga ne vem kaj bi ti svetovala... Kolk časa pa bo še v domu?
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 30. Avg. 2008 17:21

hja..zgleda da je res brezupna situacija. ja saj zdaj si bomo začele zapisovat datume pa izpade, da bomo imele nek dokazni material. in bomo prej ali slej spet pisale. tip bo tu še vsaj eno leto, kr je podaljšal absolventa :( najhuje je pa to, da je veeeeeeeedno tu.. res, nevem če je šel to poletje 2x domov. na faxu že dolgo nima nobenih obveznosti več, tako da je res skoooz doma in očitno samo še za to živi, da nas provocira. no, upam da se bo čimprej rešlo. hvala vseeno :)
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
evie
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a evie » 30. Avg. 2008 19:50

Uh, rachka_ tale situacija je pa huda...sm se tud sama ful bala na začetku, če koga takega slučajno dobim, ampak zej na srečo dobro shajam z vsemi enajstimi. :)
Pa kaj ma slučajno ta tip kakega cimra al je v samski sobi? Če ma cimra, kaj on pravi na to? Ej, ne vem...ste probali povedat hišniku/oskrbniku doma in ga osebno "povabit" v apartma, da vidi kako je stanje? Še najboljše bi pa blo, da pride nenapovedano higienska inšpekcija in je po moje ne bi kar tako odnesu... Če ne bo šlo drugače, pa probajte tak dolgo težit onim v pisarni, da bojo nekaj ukrenli...

Dosti sreče ti želim pa da se to čim prej porihta, kr verjamem, da ti ni prijetno...
If love is the answer, could you please rephrase the question? (Lilly Tomlin)
bovha
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a bovha » 01. Sep. 2008 10:44

OMG :eek: :eek: :eek: :eek:
Pa saj to ne moreš verjeti... Kaj počne tak svinjar v študentu... Očino ima res VELIKE psihične probleme al pa jemlje kakšne substance...
Pojdite se zmenit, js v takšnem ne bi živela. Mislim, da imate s cimrami vso pravico do mirnega bivanja v študenu.
(JOOOJ če bi se kaj takšnega dogajalo v mb-študentih bi ga že zdavnaj izselili:S)
:)
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 04. Sep. 2008 8:13

no, da povem kaj se je dogajalo v preteklem tednu.. ena izmed cimer je poslala mejl v pisarno za študentske domove, v katerem je (spet) opisala kaj vse dela ta tip.. v zadnjih dneh je prišlo namreč še par stvari zravn. no in je pač prosila za nasvet za vse nas, kaj lahko naredimo in kak se naj obnašamo. in odgovor?

ja, da bojo NJEGA povabili na razgovor!!! mislim, za popeniiiit. me smo pol vse izrecno poslale še en mejl, da bi na tem pogovoru rade bile prisotne, da pač povemo kako in kaj. ampak ne.. oni hočejo SAMO NJEGA!
in tam bodo ga vprašali glede obtožb.. mu rekli, da se naj malo bolj spodobno obnaša, tip bo seveda vse zanikal, se vrnil domov in nas dalje teroriziral!! toliko o pomoči..
resno razmišljam, da bi se preselila čeprav mi je tukaj ful fajn in tudi z ostalimi cimrami se odlično razumemo..ampak enostavno ne morm tega več.
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red*cherry » 04. Sep. 2008 8:29

Pejte osebno tja in rečte, da bi ble rade prisotne pri pogovoru. Vztrajajte in ne rabte it iz pisarne, dokler ne dobite svojega. :D Povejte da bo vse zanikal in vas dalje teroriziral.
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 1. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Peterca18 » 04. Sep. 2008 10:22

Kolikor vem bo ta pogovor v stilu, da mu bojo predlagali, da se preseli oz. ker ste se zelo resno pritožile, ga bojo najbrž kar premestili. Tudi brez vaše prisotnosti, ker na upravi nimajo časa poslušat izgovorov in zanikanja ... sploh če vas je več, ki se strinjate, da je z njim nemogoče.

Sem imela eno podobno situacijo, ker sem z eno cimro bila v konfliktih, ki jih nekako več nisva mogli civilizirano reševati. No, v mojem primeru je bilo malo drugače, ker nisem niti vedela, da je cimra poslala neko pritožbo (nikoli nisem izvedela, kaj je pisalo), pa sem po naključju isti dan sama prišla na pogovor in sem se prostovoljno hotela preseliti. V vsakem primeru postopek ne bi bil dolg, 5 min sva se z žensko zmenile, čez 2 dni sem se že selila.

Aja, še to ... če ima kdo veselje stanovat z Erazmusi, mu ponujam svojo sobo.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
m;a;Ł;a
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a m;a;Ł;a » 04. Sep. 2008 10:47

m;a;Ł;a napisal/-a:uf kdaj lahko pričakujemo prve odločbe na dom? aja zanima me... kaj je tisto kar ponavadi prinese največ točk? uspeh, oddaljenost ali materialni položaj??

lp

a nobena ne ve????' :( :( :( :(
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 1. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Peterca18 » 04. Sep. 2008 11:39

^^ Jaz sem odločbo za vselitev dobila okrog 10. septembra, 15. sem se vselila.
Kaj prinese največ pa ne vem, takrat smo itak skoraj vsi prišli noter, ker so se začeli vseljevat trije novi študentski domovi. Uspeh prinese kar precej, poznam eno iz približno istih razmer pa je dobila študenta šele po 1 letu.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 04. Sep. 2008 14:57

Kaj je res to, da če maš že sestro/brata v domu maš ti pol brezplačen dom? k sm tko slišala, samo s emi zdi malo čudno da ti dajo kr free sobo :eek:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
m;a;Ł;a
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a m;a;Ł;a » 04. Sep. 2008 14:59

[vanessa] napisal/-a:Kaj je res to, da če maš že sestro/brata v domu maš ti pol brezplačen dom? k sm tko slišala, samo s emi zdi malo čudno da ti dajo kr free sobo :eek:

ja ja to je letos novost.... sam pomoje morš najprej not pridet .... pol pa pomoje da upoštevajo da maš brata al sestro v domu!! :) :)
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 04. Sep. 2008 15:02

moreš prist v isti dom al lahko kateregakoli zbereš?
no ja, za letos je že malo prepozno, k mam itak že stanovanje in vse, samo mogoče bo pršlo prou naslednje leto :wink:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov