študentski dom

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 3. 2006
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a prinzessin » 21. Jul. 2008 13:35

saj res: tiste(če je katera takšna tule gor), ki ste obiskovale/obiskujete faks na obali(Koper, Portorož), kateri dom je boljši-dijaški dom Koper ali študentski dom Portorož? Jaz mam faks v Portorožu, pa ne vem, če se splača it v DDKoper, zarad prevoza, a je daleč pol do Portoroža tja?
Uporabniški avatar
evie
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a evie » 21. Jul. 2008 14:02

^^ Tole je pa odvisno od tega kolko točk maš. Najprej seveda pošlješ prošnjo do 11. avgusta, pol pa enkrat konec septembra dobiš domov odločbo, da izpolnjuješ vse pogoje za pridobitev subvencije v študentskih domovih. V tem pismu je tud tvoje število točk in številka odločbe pol pa vsak mesec na internetu objavijo prednostno listo in tam pogledaš na katerem mestu si. Skratka, če boš dobla prosto sobo že takoj oktobra, boš mela ful srečo...jaz sem jo dobla komaj konec junija. :wink:
If love is the answer, could you please rephrase the question? (Lilly Tomlin)
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 23. Jul. 2008 14:26

Jaz imam pa kar nekaj vprašanj, ker sem se že zdaj začela malce zanimati glede tega, kje bom živela naslednje leto, ko grem na fax. Sicer smo se do zdaj doma vedno pogovarjali, da bi živela v najemniškem stanovanju ali garsonjeri, ampak sem se zadnje čase začela zanimati tudi za študentske domove. Ker še ne vem kje bom študirala (Fakulteta za upravo v Lj ali pa Ekonomsko-poslovna fakulteta Maribor), rabim informacije od tistih, ki bivate v študentskih domovih blizu teh dveh faxov. Kje je nasploh boljše - biti v stanovanju/garsonjeri ali v šd? Aja, in ali vas je več takih, ki si sobo v šd s kom delite ali ste v enoposteljni sobi?
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red*cherry » 23. Jul. 2008 17:45

Pa dej mal si poglej prejšnje strani te teme, je od ljubljanskih študentskih domov velik napisanga.
Uporabniški avatar
GloR-Red
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a GloR-Red » 23. Jul. 2008 18:56

tuki use govorite o nekih točkah in temu...kaj to pomen? letos bom brucka in se odločam med študentom v rožni dolini in gerbičevi...nekje sem zasledila da je gerbičeva en pajzl...kdo tam žvi od vas mogoče? res da je najbližje arhitekturi sam dobr to ni najbl pomembno...pa še neki pač v rožni sm vidla apartmaje. kok folka je u enmu apartmaju, kok to zgleda sploh? tnx za odgovore
Love yourself. Be fatal.
Uporabniški avatar
evie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a evie » 23. Jul. 2008 19:09

^^ Najboljše in najlažje je vtipkat v google študentski domovi in ti vrže marsikaj uporabnega ven. http://www.stud-dom-lj.si/si/
Tukaj ti piše vse o teh točkah in kako pridejo do tega izračuna...pa tud par slikic je. Drugače so pa opisi študentskih domov tud na strani od radia študent. Vse se najde, sam mal je treba pobrskat. :wink:
Uporabniški avatar
Abby
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 9. 2007
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a Abby » 23. Jul. 2008 20:15

Ja js sm v rožni v apartmaju in sicer v štirki. V apartmaju sta dve sobi, v vsaki je prostor za 2 osebi pa kr vlka soba je... drgač je pa še mejhna kuhna s kuhinjsko mizo pa seveda kopalnica.
Uporabniški avatar
evie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a evie » 23. Jul. 2008 20:35

^^ Uuu, od kdaj majo pa v štirki apartmaje? A od takrat, ko so celoten dom prenavljali? Nism vedla... No, sicer sm pa js tud v apartmaju, sam v mestnem logu, kjer nas je dvanajst. Ne me vprašat kako je, ker sem tu komej še en mesec in nas je blo maximalno 5 naenkrat v apartmaju zaenkrat. :) Bo pa septembra oz. oktobra že verjetno bolj pestro. :wink:
Uporabniški avatar
Abby
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 9. 2007
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a Abby » 23. Jul. 2008 21:05

Ne, men se zdijo ti apartmaji v 4ki precej stari, prenovil so pa zej sam ostala nadstropja, apartmaje so pa stil pr mir :)
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 24. Jul. 2008 19:49

*Gaja* napisal/-a:Jaz imam pa kar nekaj vprašanj, ker sem se že zdaj začela malce zanimati glede tega, kje bom živela naslednje leto, ko grem na fax. Sicer smo se do zdaj doma vedno pogovarjali, da bi živela v najemniškem stanovanju ali garsonjeri, ampak sem se zadnje čase začela zanimati tudi za študentske domove. Ker še ne vem kje bom študirala (Fakulteta za upravo v Lj ali pa Ekonomsko-poslovna fakulteta Maribor), rabim informacije od tistih, ki bivate v študentskih domovih blizu teh dveh faxov. Kje je nasploh boljše - biti v stanovanju/garsonjeri ali v šd? Aja, in ali vas je več takih, ki si sobo v šd s kom delite ali ste v enoposteljni sobi?

ja najbolj fensi dom blizu teh faxov je študentski dom FDV. drugač pa tisti bloki na kardeljevi ploščadi.. v našem domu (FDV) je precej mirno.. ni nekih večjih žurk.. če pa so pa imamo res fenomenalno zvočno izolacijo, ki neverjetno zmanjša hrup od zunaj. je pa res, da je treba kar dolgo čakat za ta dom.. vsaj moja najnovejša cimra je baje čakala eno leto da je dobila postlo fraj. to, kakšen tip stanovanja pa je boljši je pa precej odvisno kakšen človek si. če rada spoznavaš nove ljudi in si deliš z njimi stanovanje ter te ne moti dejstvo, da je včasih malo bolj glasno in da ti trka kdo na vrata ko najmanj pričakuješ, je kul biti v študentu. če pa si bolj mirne sorte pa seveda privat :)
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 1. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Peterca18 » 25. Jul. 2008 11:37

^^Jaz sem leto in pol stanovala na FDV. Ful lepo urejeno, veliki apartmaji - jaz sem se počutila kot v svojem stanovanju. Če bi bla na katerem od tisith faksov, bi ziher ostala tam. Potem sem se preselila v Rožno in tu opažam, da so ljudje ful bolj sproščeni, prijazni, družabni kot na fdv.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
Uporabniški avatar
Sundaysmile
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Sundaysmile » 27. Jul. 2008 11:29

oila,...sprejeta sem bila na medicino in sedaj se vpisujem u študentski dom in nevem kateri bi bil najbolj prikladen :o
a ma kdo kak predlog?
Uporabniški avatar
skuštranka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a skuštranka » 27. Jul. 2008 11:44

kam pa v mb al lj?
Uporabniški avatar
Sundaysmile
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Sundaysmile » 27. Jul. 2008 11:59

v lj :razz:
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 27. Jul. 2008 14:45

rachka_ napisal/-a:
*Gaja* napisal/-a:Jaz imam pa kar nekaj vprašanj, ker sem se že zdaj začela malce zanimati glede tega, kje bom živela naslednje leto, ko grem na fax. Sicer smo se do zdaj doma vedno pogovarjali, da bi živela v najemniškem stanovanju ali garsonjeri, ampak sem se zadnje čase začela zanimati tudi za študentske domove. Ker še ne vem kje bom študirala (Fakulteta za upravo v Lj ali pa Ekonomsko-poslovna fakulteta Maribor), rabim informacije od tistih, ki bivate v študentskih domovih blizu teh dveh faxov. Kje je nasploh boljše - biti v stanovanju/garsonjeri ali v šd? Aja, in ali vas je več takih, ki si sobo v šd s kom delite ali ste v enoposteljni sobi?

ja najbolj fensi dom blizu teh faxov je študentski dom FDV. drugač pa tisti bloki na kardeljevi ploščadi.. v našem domu (FDV) je precej mirno.. ni nekih večjih žurk.. če pa so pa imamo res fenomenalno zvočno izolacijo, ki neverjetno zmanjša hrup od zunaj. je pa res, da je treba kar dolgo čakat za ta dom.. vsaj moja najnovejša cimra je baje čakala eno leto da je dobila postlo fraj. to, kakšen tip stanovanja pa je boljši je pa precej odvisno kakšen človek si. če rada spoznavaš nove ljudi in si deliš z njimi stanovanje ter te ne moti dejstvo, da je včasih malo bolj glasno in da ti trka kdo na vrata ko najmanj pričakuješ, je kul biti v študentu. če pa si bolj mirne sorte pa seveda privat :)

Hvala za opis... :) Drugače pa, tista, ki je rekla, da naj prejšnje strani pogledam... tema je obsežna, sem pa zadnjih nekaj strani podrobno prebrala in izvedela marsikaj koristnega. Jovo na novo pa sem spraševala še posebej za mnenje o študentskih domovih v Mariboru. Kolikor sem gledala sta najbolj urejena 11. in 12. dom, ker sta najnovejša (iz leta 2005), ampak sta zelo oddaljena od epf kamor nameravam iti po vsej verjetnosti. Od tistih na Tyrševi pa je 2. dom še najbolj soliden, ali pač? Kakšne mate kaj izkušnje z bivanjem tam, tisti ki ste v kerem izmed omenjenih domov v Mb?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov