študentski dom
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
keya - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: wajt krajna
No daj še ti preberi prvo post nad tabo!!
Pa naredi to kar piše - maš na strani od štud. domov lepo razpredelnico s stroški bivanja, od vseh domov!
Stanovanje je pa odvisno.. od lokacije, velikosti stanovanja, opremljenosti, itd itd, pa tudi sreče (če naletiš na dobro stanovanje za manj €/mesec kot bi pa pričakoval, itd.. ampak tudi pri domu morš met kanček sreče).
Imaš cel kup strani na netu, kjer oddajajo stanovanja in sobe, malo pobrskaj še sama. O bolj točnih cenah ti sama ne morem povedat, ker se je vse tako podražalo od kar sem se js v LJ selila da..
Pa tudi, težko dobiš točno info., ker je razpon (med najdražjimi in najcenejšimi) res velik.

Pa naredi to kar piše - maš na strani od štud. domov lepo razpredelnico s stroški bivanja, od vseh domov!
Stanovanje je pa odvisno.. od lokacije, velikosti stanovanja, opremljenosti, itd itd, pa tudi sreče (če naletiš na dobro stanovanje za manj €/mesec kot bi pa pričakoval, itd.. ampak tudi pri domu morš met kanček sreče).
Imaš cel kup strani na netu, kjer oddajajo stanovanja in sobe, malo pobrskaj še sama. O bolj točnih cenah ti sama ne morem povedat, ker se je vse tako podražalo od kar sem se js v LJ selila da..

- spice girl
- Cosmofrik
- Na forumu od: 31. 3. 2008
Takrat ko sem jaz prišla na vrsto so odprli samo Litostroj. Vem pa, da bi morala čakat mal več časa, če ne bi bila taka situacija, kot je bila.
Vem tudi, da je v našem damu še ful prostih postelj, ker folk zavrača, če dobi sobo, ker jim je predaleč.
Saj bo punca sama videla, meni pa se dohodki ne zdijo tako veliki, prej bi rekla povprečni. Sploh pa so dohodki le en od kriterijev, ki se upoštevajo.
Vem tudi, da je v našem damu še ful prostih postelj, ker folk zavrača, če dobi sobo, ker jim je predaleč.
Saj bo punca sama videla, meni pa se dohodki ne zdijo tako veliki, prej bi rekla povprečni. Sploh pa so dohodki le en od kriterijev, ki se upoštevajo.
-
shiva* - Debatorica
- Na forumu od: 20. 6. 2007
aha...hvala
sem šla na net gledat na stran od dijaških domov lj in pod cenikom piše neekonomska stanarina in ekonomska stnarina. kaj morem gledat?
kaj pa subvencije se da dobit? (gledala na strani, pa mi nekak ni najbolj jasno).
sem šla na net gledat na stran od dijaških domov lj in pod cenikom piše neekonomska stanarina in ekonomska stnarina. kaj morem gledat?
kaj pa subvencije se da dobit? (gledala na strani, pa mi nekak ni najbolj jasno).

I walk these roads with grace
And I'll wave with you behind me
With a new smile on my face
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!
And I'll wave with you behind me
With a new smile on my face
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!
-
keya - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: wajt krajna
spice girl februarja ja, samo v začetku leta so odprli še tistega na poljanski in FDVjevga - to so 3 novi študenti v roku pol leta!! Zdej si pa ti predstavljaj, da teh treh nebi odprli, kdaj bi ti prišla šele na vrsto.. Marsikdo od teh z visokimi dohodki, k je zdej v teh domovih (še posebej v Litostroju, ker je bil pač zadnji odprt) se zaveda, da se imajo zahvalit sm sreči da so notr (eno leto prej nebi na vrsto pršli med letom..). In ja, za v študenta ima visoke dohodke (zdej edino, če jih je nevem kulk v gospodinjstvu)! Ti si predstavljaj, da za dom zaprosi ogromno teh, katerih starši skupaj ne zaslužijo v dveh mesecih toliko, kot njena v enem..
Noben pr zdravi pameti nebo šel zavračat doma, ko ga dobi.. če zavrneš dom si opel, ni tako da čakaš dokler se v katerem drugem ne sprazni postelja, ampak če zavrneš te lepo brišejo iz seznama!! V primeru, da ti dom ki si ga dobil ni všeč, se lepo vseliš notr in napišeš prošnjo za selitev, ne pa da zavrneš
Je sicer res, da se iz Litostroja selijo ven, samo ne spet tako množično.. in ni, da bi blo zdej 1/3 študenta frej - ker itak sproti filajo nove notr!
shiva* tkole si zapomni - gledaš tisto ceno katera je nižja, torej neekonomsko
Pola je ista za subvencijo in za dom.. pač na prvi strani označiš, kaj bi rada. Samo pri subvenciji je tako.. moreš se pri lastniku stanovanja res prepričat, da bo dal tudi on vlogo za subv. bivanje, drugače maš ti lahko 14x odobreno, ker če tudi lastnik stanovanja ne zaprosi.. si brez subv.
S tem da je itak št. subvencij omejeno, pošto za podpis subv. pa tud pošiljajo kr mešano, niti ne grejo po vrsti - in kdor prej dobi pošto (pa čeprav ima recimo manj pik kot ti), dobi subvencijo..
Lahko pa v primeru, da ostaneš brez subvencije spremeniš prošnjo za v študenta
Noben pr zdravi pameti nebo šel zavračat doma, ko ga dobi.. če zavrneš dom si opel, ni tako da čakaš dokler se v katerem drugem ne sprazni postelja, ampak če zavrneš te lepo brišejo iz seznama!! V primeru, da ti dom ki si ga dobil ni všeč, se lepo vseliš notr in napišeš prošnjo za selitev, ne pa da zavrneš

Je sicer res, da se iz Litostroja selijo ven, samo ne spet tako množično.. in ni, da bi blo zdej 1/3 študenta frej - ker itak sproti filajo nove notr!
shiva* tkole si zapomni - gledaš tisto ceno katera je nižja, torej neekonomsko

Pola je ista za subvencijo in za dom.. pač na prvi strani označiš, kaj bi rada. Samo pri subvenciji je tako.. moreš se pri lastniku stanovanja res prepričat, da bo dal tudi on vlogo za subv. bivanje, drugače maš ti lahko 14x odobreno, ker če tudi lastnik stanovanja ne zaprosi.. si brez subv.

Lahko pa v primeru, da ostaneš brez subvencije spremeniš prošnjo za v študenta

-
Slatkica - Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 11. 2006
Kaj ve mogoče katera do kdaj je potrebno oddati vlogo za študentski dom za študijsko leto 2008/2009?
Nekje na internetu sem zasledila, da bi morali oddati do konca februarja, kar pa verjetno ni šlo za prvi vpis v študentski dom, saj smo se takrat komaj vpisovali.

Nekje na internetu sem zasledila, da bi morali oddati do konca februarja, kar pa verjetno ni šlo za prvi vpis v študentski dom, saj smo se takrat komaj vpisovali.

-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
mene pa zanima če ima katera izkušnje glede svoje sobe.. sem v študentu FDV in mi je vse kul in prav.. ampak mam ful glupe izkušnje s cimri + ene zdravstvene težave in bi rada dala prošnjo za svojo sobo..ki jih mamo tu kr nekaj. me pa zanima če morm to vse z zdravniškim potrdilom vred oddat ko so preselitveni roki al lahko kadarkoli pošljem v rožno prošnjo??kr itak bom po moje mogla kr nekaj časa čakat da bom dobila..in bi rada čimprej.. hvala za odg.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
Peterca18 - Debatorica
- Na forumu od: 1. 1. 2006
- Kraj: Ljubljana
^^ Iz svojih izkušenj ti bom rekla tako: svojo sobo je dobit blazno težko. Razen če imaš veze kje na upravi. Sem probala že vse živo ampak so mi rekli da dokler ne bom 3. letnik, me niti na čakalno listo ne bojo dali. Vsekakor pa se spalača poskusit še z zdravniškim potrdilom.
Sporoči, kaj ti je uspelo zrihtat
Sporoči, kaj ti je uspelo zrihtat

Ko bom velika, bom Lara Croft.
-
Dorotheia - Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 11. 2006
- Kraj: Na poti k sanjam...
A mogoče katera ve kako je pa s tem - na netu namreč nikjer ne najdem podatkov glede tega - hmm...sem na čakalni listi (torej še čakam, da pridem v štud.dom), sem nekje okrog 150.mesta.... Kaj pa če ne pridem not do takrat, ko bo potrebno že oddati nove prošnje? Kako potem gledajo na to? A potem moraš dejansko poslati novo prošnjo in gre vse od znova ali kako? Malo glupo bi mi bilo, da dejansko človek celo leto čaka na štud.dom, ne pride not do časa in potem je spet treba oddati nove prošnje... A mi lahko kdo pomaga z informacijami glede tega, prosiiiim. 

-
moi T - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2007
- Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...
^^ Mislm, da morš spet novo poslat, no, sm 100%, da je tako. Drugače pa enkrat julija začne delovat nek telefon pomoči, pa lahko tja pokličeš, pa ti bojo mogoče kaj več povedali.
Just dance and everything it´s gonna be ok!
-
Dorotheia - Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 11. 2006
- Kraj: Na poti k sanjam...
Aha, ja potem bom pa takrat tja poklicala. Samo meni res ne bi blo logično, da bi se potem spet vse na novo začelo. Po taki logiki, jaz potem sploh nikoli ne pridem not.
Do kdaj pa dejansko sploh sprejemajo še študente iz "stare prednostne liste"? A jih avgusta še sprejemajo oz. dokler ne sestavijo nove liste ali kako?

- all*starka
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 8. 2007
na tale njihov telefon se ni za zanašat. jst sm 100krat klicala pa je zvonilo v prazno.
jst ti predlagam, da greš enkrat v pisarno prašat kako je s tem alpa že zdej pokličeš (če se ti bo kdo javu). ker pol majo ful gužvo in ni šans da prideš do kake informacije.
mislm pa, da najprej namestijo čakajoče od prej, šele nato za tekoče šol. leto. tako bi blo tudi najbolj fer.
mojo bivšo cimro so lih enkrat avgusta/septembra namestili, tako da ja, takrat še nameščajo iz čakajoče liste.
jst ti predlagam, da greš enkrat v pisarno prašat kako je s tem alpa že zdej pokličeš (če se ti bo kdo javu). ker pol majo ful gužvo in ni šans da prideš do kake informacije.
mislm pa, da najprej namestijo čakajoče od prej, šele nato za tekoče šol. leto. tako bi blo tudi najbolj fer.
mojo bivšo cimro so lih enkrat avgusta/septembra namestili, tako da ja, takrat še nameščajo iz čakajoče liste.
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
meni se pa zdi da ne. če boš poslala novo prošnjo bo se začela obravnava čist od začetka, se pravi boš tam ko si bila na začetku (btw kdaj si pa dala prvič prošnjo?pa na katerem mestu si bila takrat).. zdaj poleti še počakaj kr bo ful študentov na izmenjavi šlo domov (samo iz našega fleta trije) in bo precej novih praznih mest.. ko sem jaz dala prošnjo sem bila na enem 100. mestu in sem dobila plac že septembra.. pa nasploh se poleti precej spucajo mesta. vseeno pa se pozanimaj!
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
prinzessin - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 3. 2006
- Kraj: tu pa tam
Kda se pa letos sploh že lahk prijaviš v študentski-mislim prošnjo pošlješ? Po rezultatih mature, ko sploh veš, v katerem kraju se boš šolal, a ne?Ker sem brala na netu, da lahk že kao prej pošlješ, pred rezultati mature, samo a ni to mal brezveze, ko pa niti ne veš, če boš sprejet na faks v enem kraju!?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]