študentski dom
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
anoyel napisal/-a:huh hiškotu rajš ne povedat, da si izgubila ključe in si želiš za par dni sposoditi ključe, da lahko nardiš duplikat. namreč, če pisarna za študentske domove izve, da imaš dvojnik ključa in ne original ključa, kjer je številka sobe vgravirana te lahko za to tudi vržejo iz doma. sicer precej banalna zadeva, sam ne hiškotu govorit, da boš dvojnika nardila. pač hiško ti da nov ključ, ki ti ga seveda zaračuna po tarifi, ki je objavljena na spletu stud. domov. reči, da si pozabila, naredi kopijo in mej kopijo. sam pazi, da pač ne ugotovijo, da imaš kopijo. boš pa enkrat morala pač imeti original. tj. ko se boš izlelila in moraš ključe vrniti. seveda ne moreš vrniti fake ključ, temveč tistega, ki ima vgravirano št. sobe ali kaj podobnega.
Jajks ... A res? Nisem vedela, da so take komplikacije. Pa saj je samo en majhen skoraj ničvreden ključek . In kako lahko potem vrneš original ključ, če ga več nimaš? Ali te takrat itak več ne briga, ker greš itak ven?
-
OrangeLady - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 5. 2008
Hey!
mene pa zanima če katera (bla) v študentskem domu na kardeljevi ploščadi? kakšne so kaj sobe?kakšno je kaj tam življenje tam? pač nasplošno od tega študentskega doma
mene pa zanima če katera (bla) v študentskem domu na kardeljevi ploščadi? kakšne so kaj sobe?kakšno je kaj tam življenje tam? pač nasplošno od tega študentskega doma
- fun
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 15. 8. 2005
Mene pa zanima kako se učite v študentskih domovih, pa kako se naspite če so kakšn žurke tam in podobno.
Jaz kadar pridem v Rožno, se tam pije, vsi so po hodnikih, vse je zabsano in vse sobe so na stežaj odprte
Sej vem da je to samo takrat ko so kakšni žuri, ampak če imate npr naslednji dan izpit; a vas nič ne moti vse to? (ker jaz sem začela že malo razmišljat kje bom živela naslednje leto, pa me malo mika tud študentski dom;ampak me malo skrbi kako bo tam z učenjem, ker sama hodim samo pit in žurat tja...)
Jaz kadar pridem v Rožno, se tam pije, vsi so po hodnikih, vse je zabsano in vse sobe so na stežaj odprte
Sej vem da je to samo takrat ko so kakšni žuri, ampak če imate npr naslednji dan izpit; a vas nič ne moti vse to? (ker jaz sem začela že malo razmišljat kje bom živela naslednje leto, pa me malo mika tud študentski dom;ampak me malo skrbi kako bo tam z učenjem, ker sama hodim samo pit in žurat tja...)
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Na žalost ni pa nobene omejitve pred kolokviji!
Po naklučju imajo cimre v našem apartmaju fešto lih en dan pred kolokvijem (vse razen mene hodijo na fakse, ker le v izpitnem roku obveznosti). Js imam pa 4× na leto po en mesec kolokvije + izpite v izpitnem roku.
In seveda bolj mamo spim. Ni fajn, amapk očitno preživim
Po naklučju imajo cimre v našem apartmaju fešto lih en dan pred kolokvijem (vse razen mene hodijo na fakse, ker le v izpitnem roku obveznosti). Js imam pa 4× na leto po en mesec kolokvije + izpite v izpitnem roku.
In seveda bolj mamo spim. Ni fajn, amapk očitno preživim
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
moi T - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2007
- Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...
fun napisal/-a:Mene pa zanima kako se učite v študentskih domovih, pa kako se naspite če so kakšn žurke tam in podobno.
Meni je super u domu! Jez sm se skorej usa leta največ učila v čitalnici na faxu, ker se tam lahko najdlje učim, ma tudi u domu ni blo dosti panike! Spim pa hmal vedno kot top, tku da... ma ne vem, meni je mega dom!
Just dance and everything it´s gonna be ok!
-
red*cherry - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 6. 2008
mene pa zanimak kdaj bodo obnovil prednostno listo!! po točkah čakam že 1 mesec da pridem notr, pa še zmer nč, sm že čist živčna!!
-
red*cherry - Kofetarica
*nikita* napisal/-a:Prednostna lista se zadnje čase fuuul počasi premika, ker so kao prišli neki tuji študenti, ki imajo prednost. Moji sošolki, ki bi morala prit noter do konca marca, so rekli, da bo prišla (če bo prišla sploh) noter junija!
KAAAAAAAAJ?!?!?!?!?!??!?!?!?!?! Jst sm tud v tej skupini do konca marca... Ne, no!!! OMG! KAJ PA MISLJO, DA SO?!?!?!
-
red*cherry - Kofetarica
Ma boli me k**** za tuje študente!! Valda, v glavnm, da bodo tujci užival, pa rekl, kok so pr nas fajn, za nas se jim pa j***! Kreteni! Jst nej se pa še pol leta vsak dan vozm v LJ!
-
red*cherry - Kofetarica
Aja še neki, a pa mogoče veš na katerem mestu je tvoja sošolka na prednostni listi pa kolk točk ma??
Fak, zdej mam čist pokvarjen dan...
Fak, zdej mam čist pokvarjen dan...
-
MilkyWay - Cosmopsiho
red*cherry napisal/-a:Ma boli me k**** za tuje študente!! Valda, v glavnm, da bodo tujci užival, pa rekl, kok so pr nas fajn, za nas se jim pa j***! Kreteni! Jst nej se pa še pol leta vsak dan vozm v LJ!
A nisi razmišljala na začetku leta na kakšno stanovanje (če si že vedela, da boš prišla do konca marca notr?)...
Sicer pa se strinjam, da imajo tuji študentje prednost. Oni so tukaj namreč za malo časa, erasmus in kakšne druge variante jim morajo omogočiti prenočišče (naj bi jim morali) in to so pač študenstki domovi... Kje naj tujci spijo, medtem, ko so tukaj na izmenjavi? Naj se moja cimra vsak dan vodi iz Velike Britanije, samo zato, da se ti in nekatere ne bi peljale vsak dan od doma in nazaj?
-
red*cherry - Kofetarica
Ne, ker po točkah bi mogla pridt noter že v sredini februarja, skoraj cel januar in polovico februarja smo mel frej (prazniki, izpitno obdobje), se pravi, da naj bi se vozila samo 3 mesce, kar se mi je zdelo sprejemljivo. Plus tega vem, kako je iskat privat stanovanje-čudaški lastniki, soba nekje v vlažni kleti-sori, nism fina, ampak v enmu pajzlu v kleti ene bajte z miniaturnim oknom pa ne mislm bit, se rajš vozm. Pri normalnih sobah/stanovanjih pa je ponavadi treba podpisat pogodbo vsaj za pol leta, če ne za celo leto, kar pa pri meni ni prišlo v poštev. Da ne govorim o cenah! No, zato se nism mela namena vselit privat.
In nimam nč proti tujim študentom, ampak to morjo oni vedt že vnaprej! In pol leta ni malo časa...in po pol leta pridejo drugi za pol leta! Kaj mene briga če bodo šli junija nazaj domov, takrat jst sobe ne rabm! Poznam par erasmovcev, ki so šli v tujino, in tam majo mal drugačn sistem, kamor jih dajo... Pa ne rečem, če se zavleče za 14 dni, ampak za 4 mesce?! Mislm, to je pa tu mač! Marsikdo si-ko dobi tisto obvestilo, kdaj prbližno bo pršu noter, naredi nek plan, pol pa še obvestila ne dobi domov, da so zaj****??! In o tej stvari zvem na forumu, njim ne pade na pamet, da bi vse čakajoče obvestil o tem ? (opravičilo bi blo itak nerealno za pričakovat)...
Če bi bla ti na mojem mestu, dvomim, da bi tko razmišljala, če bi ti rekl, da prideš notr februarja, pršla bi pa junija, tako da najlažje je tkole "pametovat", medtem ko sediš v študentu, jst se pa vsak dan cijazim po busu...pa ni fora v tem, ampak v tem, da naj bi pršla v študenta namesto februarja, junija....in to me jezi! Sicer pa tistim lenim babam v študentski pisarni se ne da niti telefona dvignt, kaj šele kej druzga narest.
In nimam nč proti tujim študentom, ampak to morjo oni vedt že vnaprej! In pol leta ni malo časa...in po pol leta pridejo drugi za pol leta! Kaj mene briga če bodo šli junija nazaj domov, takrat jst sobe ne rabm! Poznam par erasmovcev, ki so šli v tujino, in tam majo mal drugačn sistem, kamor jih dajo... Pa ne rečem, če se zavleče za 14 dni, ampak za 4 mesce?! Mislm, to je pa tu mač! Marsikdo si-ko dobi tisto obvestilo, kdaj prbližno bo pršu noter, naredi nek plan, pol pa še obvestila ne dobi domov, da so zaj****??! In o tej stvari zvem na forumu, njim ne pade na pamet, da bi vse čakajoče obvestil o tem ? (opravičilo bi blo itak nerealno za pričakovat)...
Če bi bla ti na mojem mestu, dvomim, da bi tko razmišljala, če bi ti rekl, da prideš notr februarja, pršla bi pa junija, tako da najlažje je tkole "pametovat", medtem ko sediš v študentu, jst se pa vsak dan cijazim po busu...pa ni fora v tem, ampak v tem, da naj bi pršla v študenta namesto februarja, junija....in to me jezi! Sicer pa tistim lenim babam v študentski pisarni se ne da niti telefona dvignt, kaj šele kej druzga narest.
-
MilkyWay - Cosmopsiho
Pri nas je pač tak sistem. Erasmusove dajo v študente in jih čisto nič ne briga, kam dajejo erasmusovce v drugih državah. In mislim, da ne vejo toooliko vnaprej, da bi lahko njihov seznam že vnaprej pripravili.
In ja, lahko je pametovat, ker sedim v študentu . Ne pametujem, ampak realno/objektivno razmišljam (in se ne mislim dajat v tvojo kožo ).
Meni je pisalo na prednostni listi, da pridem u dom do konca oktobra. Do takrat sem imela nemen rihtati prenočišče pri sestri ali pri sošolcu, ki bi me z veseljem uzel v stanovanje. Ja, znajdi se. Na srečo sem dom dobila 3. oktobra (torej res TAKOJ), tako da mi ni bilo treba spat pri sošolci, ampak me je sestra 3 dni prijavila v njenem domu.
In kaj pa veš, da so INF tukaj na tem forumu res ta prave? A ne bi bilo bolje, da pokličeš u pisarno za ŠD in povprašaš, kaj se dogaja, preden se jeziš?
red*cherry napisal/-a:Če bi bla ti na mojem mestu, dvomim, da bi tko razmišljala, če bi ti rekl, da prideš notr februarja, pršla bi pa junija, tako da najlažje je tkole "pametovat", medtem ko sediš v študentu, jst se pa vsak dan cijazim po busu...pa ni fora v tem, ampak v tem, da naj bi pršla v študenta namesto februarja, junija....in to me jezi!
In ja, lahko je pametovat, ker sedim v študentu . Ne pametujem, ampak realno/objektivno razmišljam (in se ne mislim dajat v tvojo kožo ).
Meni je pisalo na prednostni listi, da pridem u dom do konca oktobra. Do takrat sem imela nemen rihtati prenočišče pri sestri ali pri sošolcu, ki bi me z veseljem uzel v stanovanje. Ja, znajdi se. Na srečo sem dom dobila 3. oktobra (torej res TAKOJ), tako da mi ni bilo treba spat pri sošolci, ampak me je sestra 3 dni prijavila v njenem domu.
In kaj pa veš, da so INF tukaj na tem forumu res ta prave? A ne bi bilo bolje, da pokličeš u pisarno za ŠD in povprašaš, kaj se dogaja, preden se jeziš?
-
red*cherry - Kofetarica
Sm dala "pametovat" pod narekovaje, če nisi opazila...
Kar se tiče prenočišča: rada bi mela svoj plac, svoj mir, da se že enkrat ustalim v neki sobi. Še žurat ne morm takrat, k se men zazdi. Skoz morm razmišljat kdaj mi gre zadnji prevoz, če si v lj, je vse lažje, spontano. Jst si ne morm nobene stvari organizirat (aerobika, plavanje,...), kr sm odvisna od prevoza! In fora je v tem, da do doma mam 1 uro, tko da kar se tiče same vožnje, ni za umret, ampak enostavno sm skoz odvisno od tega, če mam frej ure med predavanji, se nimam kam dat, razn v knjižnico, tovorim domov knjige, itd...ne mislm zdej vsega naštevat...je pa milijon stvari.
Plus tega so moji kolegi večinoma v študentu, kamor se ne da kr tko vselit zraven, velik ljudi je pa itak takih, da ti že tko in tko dajo vedt, da jim ta ideja ni všeč, tak da silt se definitivno ne mislm nobenmu...
Zato nism pri komu, ker pač nimam do doma tok zlo velik, in če bi se nekje švercala neki časa, pa spet drugje mal časa, bi blo še vse skup bolj štorasto! Pa ni mi blo panike počakat do februarja, ampak tole je pa tu mač, kar se dogaja...
Bom v ponedeljek vprašala, če se mi bo kdo javu, ampak če mi bodo rekl, da je to res, da bom mogla čakat do poletja, ne vem kaj jim bom rekla...mislm, sploh ne morm vrjet...
Kar se tiče prenočišča: rada bi mela svoj plac, svoj mir, da se že enkrat ustalim v neki sobi. Še žurat ne morm takrat, k se men zazdi. Skoz morm razmišljat kdaj mi gre zadnji prevoz, če si v lj, je vse lažje, spontano. Jst si ne morm nobene stvari organizirat (aerobika, plavanje,...), kr sm odvisna od prevoza! In fora je v tem, da do doma mam 1 uro, tko da kar se tiče same vožnje, ni za umret, ampak enostavno sm skoz odvisno od tega, če mam frej ure med predavanji, se nimam kam dat, razn v knjižnico, tovorim domov knjige, itd...ne mislm zdej vsega naštevat...je pa milijon stvari.
Plus tega so moji kolegi večinoma v študentu, kamor se ne da kr tko vselit zraven, velik ljudi je pa itak takih, da ti že tko in tko dajo vedt, da jim ta ideja ni všeč, tak da silt se definitivno ne mislm nobenmu...
Zato nism pri komu, ker pač nimam do doma tok zlo velik, in če bi se nekje švercala neki časa, pa spet drugje mal časa, bi blo še vse skup bolj štorasto! Pa ni mi blo panike počakat do februarja, ampak tole je pa tu mač, kar se dogaja...
Bom v ponedeljek vprašala, če se mi bo kdo javu, ampak če mi bodo rekl, da je to res, da bom mogla čakat do poletja, ne vem kaj jim bom rekla...mislm, sploh ne morm vrjet...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov